Albo po prostu - można dalej wyłaniać piątkę ale żeby wchodziło po 12 utworów z każdego zestawu przy czym jeśli kilka utworów będzie ex aequo na 12. miejscu wtedy wątpliwości rozstrzygamy na korzyść tychże

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Albo po prostu - można dalej wyłaniać piątkę ale żeby wchodziło po 12 utworów z każdego zestawu przy czym jeśli kilka utworów będzie ex aequo na 12. miejscu wtedy wątpliwości rozstrzygamy na korzyść tychże
jest to propozycja, którą zgłosiłam jako ewentualność do rozważenia przez gremium głosujące, a czy dziwaczna? To Twoje zdanie i urocza różnica gustówjollyroger72 pisze: ↑pn sie 03, 2020 4:25 pmMam problem kogo w ogóle znaleźć do top 5 a tu jakaś dziwaczna propozycja top 7![]()
![]()
Nie uważam jej za dziwaczną, chociaż osobiście byłbym przeciw z powodów takich jak jolly. Jej zaletą byłoby to, że musiałoby być więcej głosujących, żeby ją przepchnąć, bo teraz teoretycznie cztery pierwsze miejsca by wystarczyły (przynajmniej w większości głosowań).
O, to hołd dla kolejnego wielkiego bluesmana ?
A Ja jestem za tym by znieść zamrażarke i nikt nie będzie miał problemu z interpretacją.lady pisze: ↑pn sie 03, 2020 8:15 pm A co do kurczącego się zestawu to ja jestem za tym, by zacząć dodawać po 15 nowości, i trzeba coś zrobić, żeby poprzednie nie były pokrzywdzoneNp. dodać hurtem je wszystkie, tzn. te które weszłyby, gdybyśmy od początku brali po piętnaście
No co, zestaw na tym nie ucierpi
![]()
W sumie to sam do końca nwm jak to odbierać, czy cztery tygodnie od dodania czy cztery tygodnie od dodania poprzedniego? Ale teraz będę wrzucał też tą zamrażarkę jak coś w niej będzie.VILKI pisze: ↑pn sie 03, 2020 8:38 pm mam podobne zdanie. ja spokojnie mam z czego wybrać moją dychę (i jeszcze ból głowy czasem z czego zrezygnować). a co do zamrażarki to niech sobie jest (tyle że przy każdym nowym zestawie powinieneś aktualizować kto w niej jest i ile mu jeszcze brakuje do dodania)![]()
Najbliżej mi do tego pomysłu, wpuszczajmy 12 nowości + wszystkie, które do tej dwunastki zakwalifikowały się od pierwszego notowania.kajman pisze: ↑pn sie 03, 2020 5:10 pm I czy prawo powinno zadziałać wstecz to znaczy jeżeli zwiększylibyśmy zwiększyli pulę utworów, które przechodzą z topu nowości powinny przejść także utwory, który wcześniej ten limit wypełniły. Ja byłbym za tym, bo te utwory byłyby w pewnym sensie pokrzywdzone (przy czym nie wprowadzałbym ich wszystkich razem, lecz etapami począwszy od najstarszych głosowań). No i wydaje mi się, że jeżeli tak to wystarczy, żeby przechodziła najlepsza dwunastka, a nie piętnastka (plus oczywiście te utwory, które zdobyły tyle punktów ile utwory premiowane).
Tu jestem zdecydowanie przeciw, bo doszłoby do tego, że kilka osób w ciągu miesiąca, mogłoby zgłosić powiedzmy cały album Kazika i jaki to miałoby sens?
To jeszcze zapraszam do ponownego ocenia nowości, bo tam już pewne doświadczenie masz.
Co do pierwszego absolutnie się nie zgadzam, regulamin był 10 to kto nie wszedł nie ma prawa wejść w taki sposób, chcesz zgłoś drugi raz i tyle w temacie. To było by najgorsze rozwiązanie z możliwych. A FET w przeciwieństwie do innych zakwalifikował się do dziesiątki, więc takie porównanie nie ma w tym przypadku sensu, strzał w płot. Regulamin jeśli miałby się zmoienić to tylko na przyszłość a nie na przeszłość.Sundrajta pisze: ↑wt sie 04, 2020 3:46 pm Najbliżej mi do tego pomysłu, wpuszczajmy 12 nowości + wszystkie, które do tej dwunastki zakwalifikowały się od pierwszego notowania.![]()
Tyle że nie od razu, a stopniowo, dokładnie tak jak napisał kajman, powiedzmy po dwa notowania jednorazowo (czyli w dziesiątym byłyby to trzy utwory: ShataQS, Farben Lehre i Edyta B. "Brawo, Syzyf!", bowiem Kazik "Gdy Chińczycy mówią Gan Pai" wykorzystał swoją drugą szansę).
Chodzi bowiem o to, żeby wcześniejsze piosenki nie musiały czuć się pokrzywdzone. A skoro taki FET "Nie za miłe wiadomości" też będzie dodany dwa tygodnie później niż powinien, to żadną przeszkodą nie powinno być dodawanie tych piosenek ocenianych przed kilkoma tygodniami.![]()
Tu jestem zdecydowanie przeciw, bo doszłoby do tego, że kilka osób w ciągu miesiąca, mogłoby zgłosić powiedzmy cały album Kazika i jaki to miałoby sens?![]()
Andrzej czytaj to co napisałem, a nie wyciągasz jakiś swoje wnioski o których nie pisałem. Ale jasno teraz. Jeśli Kazika by ktoś co tydzień dodawał to żeby wchodził musi przejść eliminacje, chyba to jest najważniejsza rzecz w tej chwili, ale nawet jakby ktoś co tydzień dodawał Kazika i on przechodził przez eliminacje bądz na zasadzie gdybyśmy wszystkie nowości nasze dodawali to wytłumacz mi w jaki sposób te naście Kazików było by na liście? Przecież to niemożliwe. Myślisz, że nagle wszyscy zapałają miłością do jego utworów i będą go umieszczać w swych dziesiątkach? Piszesz, że lista była by nudna? Monotematyczna? W jaki sposób no chyba, że forum Kazika nagle zapałało by miłością do Naszej TFP i tu się zalogowało, w taki sposób to się zgadzam. Ale myślę, że gdyby ktoś co tydzień zgłaszał Kazika to większość tutaj głosujących już by na niego nie chciała nawet patrzeć i dla zasady by nie oddawała głosu. Nawet jak teraz wejdzie nowy jego utwór to będzie tylko drugi, TBJLNM był sam na liście i wypadł szybko więc nie ma się czym martwić. To samo pewnie było by z innymi wykonawcami, ale np. Ja jako fan LP to jakbym miał dodawac ich utwory to na bank bym nie dodał więcej niż 5-6 i to w czasie pewnie bliskim do regulaminowego. Więc naprawdę nie wiem czym tu się martwić. Jest nowe BJ świeżutkie i też mam ochotę dodać, ale po co? Z tej nowej płyty pewnie lepszego niż dwa pierwsze single nagrania nie będzie choć to nowe jest akurat dobre, ale trzeci singiel przy nich wysiada. I dziękuję, że konwicki1980 ma podobne zdanie w drugiej kwestii. Dlatego wracanie do czegoś sprzed mija się z celem i nie ma mowy o naginaniu regulaminu, który obowiązuje, możemy go zmienić, ale nic nie działa wstecz.Sundrajta pisze: ↑wt sie 04, 2020 6:17 pm A no to wtedy, że lista (z całym Kazikiem) stała by się nudna i monotematyczna, i raczej takie podejście nie zachęcałoby nowych uczestników do wzięcia w niej udziału! A wręcz przeciwnie, wielu by stąd odeszło będąc zdegustowanymi takim podejściem do wspólnej zabawy...