A dlaczego nie słuchałem od początku poczekalni zapytacie pewnie? Ano bo zwykle jadłam wtedy kolację/wracałem śpiesznie z dworu/oglądałem "Fakty" albo "Smerfy"

Ja pamiętam. I pamiętam, że Trójka to wtedy (1985 zdaje się) grała, więc tutaj chyba słuchacze zawiedli, bo listy obowiązkowej wtedy jeszcze nie było...HERMMAN pisze:Czy ktoś jeszcze pamięta Solid, Solid, Solid...
czyli koniec utworu Ashford & Simpson ? Szkoda, że ten duet nie trafił nigdy na listę.
Pamiętacie ten jingle?lp pisze:Może ktoś by podsumował ten wątek, albo nawet wrzucił próbki o ile ma gdzieś nagrane na kasetach (mówię tu o nagraniach sprzed lat).
http://chomikuj.pl/rudyszopen/Mp3/Singe ... 901715.MP3herMMan pisze:Tak przy okazji wspomnianego powyżej jingla - czy ktoś może wie z jakiego utworu to było "wycięte"? Ja niestety nie.Randall pisze: Pozostałe jingle niestety są już wycofane albo używane okazyjnie (np. "Merry merry Christmas" a capella tylko podczas Świąt).
Ten kawałek nie został "zmajstrowany" przez któregoś tam kazika. Nazywa się "60 Second Blow" i znalazł sie na stronce B singla wydanego w 1985r przez Sophie i Peter Johnstona pt "Loosing You". Jak kogoś interesuje kupno tego 7", to nie jest drogi, cenka od 2 do 5 GBP.Miszon pisze:Ten kawałek z "emm" to mój ulubiony muszę powiedzieć. Zresztą, bardzo mnie to wkurzyło, kiedy z niego zrezygnowano. Bo kiedy leciał przed pierwszą 20, to wtedy notowałem sobie zwykle co ciekawego było dalej w poczekalni. A teraz to jest co prawda net, no ale to zawsze ten wysiłek, żeby tam zajrzeć
.
To jest Ultravox z płyty Rage in Eden, pasaż fortepianowy to końcówka utworu The Ascent a ten "łomot" to początek Your Name (Has Slipped My Mind Again), na płycie jeden utwór przechodzi w drugi, pasaż łączy się płynnie z łomotem, nie ma tu "trójkowego" mixowaniaRandall pisze: ↑sob kwie 03, 2004 4:21 pm Aktualnie jingle LP3 są takie:
LP Sygnał - szybki pasaż fortepianu zakończony łomotem; daję głowę że to lekko zremiksowane "I Don't Like Mondays" Boomtown Rats