Jak na razie podobno redakcja zastanawia się nad jedną bardzo poważną zmianą, której poświęcony jest
odrębny temat. Jeżeli ktoś z fanów topu jeszcze się w nim nie wypowiedział ani nie zagłosował w ankiecie, to proszę, aby to uczynił!
Co do innych "drobnych" postulatów, to mogę przypomnieć to, co już nieraz proponowałem, choćby w trakcie komentowania ostatniego topu:
gżegoż pisze:Myślę, że sporo ludzi ułatwia sobie głosowanie i ogranicza się tylko do tego, co rok temu było w pierwszej setce (+ ewentualnie do innych utworów tych samych wykonawców), bo wychodzi z założenia, że skoro kwintesencją topu jest audycja, to nie ma sensu głosować na coś, czego i tak się nie usłyszy na antenie
Dlatego postulowałem, by na czas głosowania "zdjąć" wyniki aktualnego topu z głównej strony LP3. Szkoda, że się nie udało

Może wtedy część słuchaczy byłaby zmuszona do wysilenia się i zapoznania się z całym zestawem (albo przynajmniej jego większą częścią)...
Dodać mogę tylko, że na czas głosowania wyniki powinno się zdjąć także z lpmn.pl.
A jeśli chodzi o jakieś bardziej radykalne pomysły zmian, to może trzeba będzie za jakiś czas pomyśleć o tym, aby jeden użytkownik mógł zagłosować maksymalnie na 3 (ew. 4) utwory jednego wykonawcy? To by się na pewno wielu osobom nie spodobało, ale stanowiłoby pewne remedium na praktyki tych osób, które głosują na wykonawców, a nie na utwory i najpierw zaznaczają wszystkie propozycje ulubionych zespołów (nawet jeżeli jest ich kilkanaście), a dopiero potem rozdysponowują pozostałe głosy. No i przede wszystkim uderzyłoby w tzw. facebookowiczów.