TomaszBr,
temik3:
Chłopaki, bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję za wsparcie!
To bardzo miłe, że nie ulegacie innym i jesteście w stanie przyznać, że w gruncie rzeczy mam rację

Dzięki!
Do niektórych Waszych słów mogę się donieść, bo to nie będzie kopanie się z koniem
TomaszBr pisze:nie zauważyłem, żeby ktokolwiek (a już szczególnie gżegoż) był na forum dyskryminowany czy "jego zdanie jest mniej ważne".
Nie pisałem o dyskryminacji, tylko o nieufności, jaką niektórzy "starsi wyjadacze" darzą część społeczności forumowej (czyli tych, którzy nie są za długo na forum, których nie znają osobiście i którzy miewają odmienne poglądy na pewne sprawy od większości). To ogólne spostrzeżenie, które nie dotyczy tylko mnie, ale także innych osób, spełniających te 3 kryteria. Ale co tam, ważne że inni (jak choćby Ty i temik3 mają całkiem inne podejście)
TomaszBr pisze:I chociaż jak widzę "lobbowanie" IA na forum czy marudzenie, że nie jest grane na antenie, że nikt nie promuje itp., to mnie krew zalewa, to jednak reakcja gżegoża była zbyt gwałtowna. I tyle.
Może była zbyt gwałtowna, ale jak już wyjaśniałem: zostałem trafiony w czuły punkt, bo wyjątkowo nienawidzę takiego odwracania kota ogonem i oskarżania innych o to, za co jest się samemu odpowiedzialnym oraz przypisywania swojej winy drugiej stronie. A zarzut, że "sam nakręcam atmosferę, a potem zwalam na innych", był właśnie taką obrzydliwością.
TomaszBr pisze:Dla jasności: ja zagłosuję na ten utwór podczas promocji. Nie patrzę na czynniki pozamuzyczne, kiedy głosuję.
Racja, tak być powinno, ale... w zasadzie sam udział w akcji promocyjnej jest takim "czynnikiem pozamuzycznym", bo przecież na większość z tych utworów, których promocję wspieramy, nie głosowalibyśmy w innych okolicznościach

Tak więc w tym jednym przypadku nie dołączę się do promocji z innego powodu, niż słabość utworu. Ale pewnie to nie będzie dla nich żadna strata, bo już są dość blisko poczekalni, a tych kilkanaście dodatkowych promocyjnych głosów zapewne ich ostatecznie do niej wepchnie.
temik3 pisze:Najbardziej jednak w tym wszystkim zastanawia mnie brak reakcji na wpisy innych osób, które naprawdę rozpoczęły tą całą zaistniałą sytuację, pewnie gdyby sprawa szła o inny zespół to większość jednak rację przyznałaby gżegożowi
No właśnie! Dzięki! Moich słów niektórzy się czepiają, z czemu nikt poza mną nie odniósł się do innego kontrowersyjnego wpisu (zaznaczam, że nie posądzam autorki, że celowo chciała wywołać dyskusję, bo wydaje mi się, że to pokojowo nastawiona osoba, ale po prostu wyraziła się bardzo niefortunnie):
atram842 pisze: zastanawia mnie jedno - inni zgłaszając piosenki nie spotykają się z komentarzami, że nie powinni promować
Wyszło to tak, jakby to zwolennicy Inside Again byli w tym wszystkim pokrzywdzeni (z powodu nieuzasadnionych szykan, których inni promujący nie doświadczali) co w kontekście tego wszystkiego, co się działo w ostatnim czasie, byłoby kompletnym absurdem. Poza tym zostały tu zawarte dwa nieprawdziwe stwierdzenia: 1) nikt (ani konwicki1980, ani nikt inny) nie twierdził, że ten utwór nie powinien być promowany. Wręcz przeciwnie: od dłuższego czasu pojawiało się wiele natarczywych głosów, że właśnie powinien. 2) przypomnijcie sobie reakcje po tym, jak TomaszBr zdecydował, że zamiast IA będzie promował The Hives. Tak więc to nie do końca prawda, że
inni nie spotykają się z komentarzami, iż nie powinni promować tego czy owego, bo autorzy tamtych wypowiedzi wyraźnie sugerowali (choć może nie wprost), że zamiast Hives'ów powinien być promowany wiadomy utwór
EDIT:
atram842: do Ciebie nie mam żadnych pretensji, mimo że tak naprawdę to, iż się źle wyraziłaś, spowodowało moją reakcję i całe dalsze zamieszanie. Każdemu zdarza się niezbyt szczęśliwie wypowiedzieć - ważne więc, że nie obrażałaś się za wyjaśnienia tamtej sytuacji i że potem to sprostowałaś. Ty natarczywie nie lobbowałaś za tym utworem i wierzę, że zgłaszasz go tylko dlatego, bo Ci się podoba (a nie ze względu na związki z Radiem Orbit albo z powodu innych mniej merytorycznych czynników). Życzę więc powodzenia Twojej promocji
(choć sam z powodu zachowania Twoich kolegów na tę piosenkę nie zagłosuję). Masz rację, że nie warto już dalej ciągnąć tej dyskusji.
To definitywnie było moje ostatnie słowo w tym temacie.
Pozdrowienia!