Byłem w Gdańsku.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Byłem w Gdańsku.
Mówisz o wyznawcach Gilmoura czy Watersa? Bo toczą z sobą wojnę od latBonziBonzunio pisze: ↑pn sty 01, 2018 9:08 pm No wlasnie o to chodzi ze zaden z wyznawcow Pink Floyd tego nie przyzna
Ja naposałbym, że to najlepszy okres dla muzyki, ale co do utworów to trochę w innym okresie też bym znalazł. A trzy moje ulubione zagraniczne płyty pochodzą z 71, 77 i 82 (kolejność chronologiczna), polskie natomiast z 71, 73 i 74.
ejjjj trzeba było dać znać!1981 pisze: ↑pn sty 01, 2018 9:10 pmByłem w Gdańsku.![]()
To raczej jest takie, że się tego nie da napisaćGrottkauer pisze: ↑pn sty 01, 2018 9:12 pmNiee to raczej jest Yiaaaaaaaa Yiiiiaaaaaaah Yyyiiiiaaaaahhh!![]()
Nie chodzi o starania tylko o miłość. Bóg jest miłością. Wiem, wiem, farmazony, frazesy, itd. itp., ale wystarczy sobie trochę poczytać i np. posłuchać papieży.
Wszystkie jakieś dogmaty etc. To są rzeczy wymyślone przez ludzi i w dużej mierze nie mają zbyt wiele wspólnego z tym co Bóg przekazał ludziom w 10 przykazaniach.prz_rulez pisze: ↑pn sty 01, 2018 9:08 pmTrochę to niesprawiedliwe. Ktoś przypadkiem się dowie, że istniał/istnieje taki Jezus i co, przez to wieczne piekiełko?Carlit pisze:Oczywiście nie należy tego dogmatu rozumieć dosłownie.
Zbawienia mają nie dostąpić Ci, którzy świadomie odrzucają Chrystusa.
Ci którzy o Nim nie słyszeli ale postępują bogobojnie nie podlegają temu dogmatowi.
Poza tym, ten dogmat istnieje dopiero parę wieków bodajże.No to nie zachęciłeś w ten sposób do czynienia dobra, skoro nasze starania mogą niczego dobrego nie przynieść, a nasz brak starań niczego złego?adameria pisze:Idąc tym tropem, tylko Bóg wie, kto będzie zbawiony, a kto nie będzie.
Bo Ty się na tamtych latach wychowałeś. I się temu wcale nie dziwię.kajman pisze: ↑pn sty 01, 2018 9:00 pm No ja właśnie te z 90-tych (i końca 80-tych) oceniam jako marnie brzmiące, a te z 60-tych i 70-tych brzmią pełnią brzmień.
1. KING CRIMSON Epitaph
2. ARCHIVE Again
3. JOHN LENNON Imagine
4. METALLICA Nothing Else Matters
5. GUNS ’N’ ROSES November Rain
6. NIRVANA Smells Like Teen Spirit
Bo strasznie to upraszczasz. Traktujesz czas z punktu wodzenia człowieka, a nie Boga.