Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Gary pisze:Kolejny genialny utwór (z genialnym teledyskiem). "High hopes to zdecydowanie najlepszy utwór Floydów po odejściu Watersa.
Ten teledysk bardzi mi sie podoba. Piekne zwolnienia, zabawa glebia, plastyka obrazu. te wielkie tkaniny na tle nieba, jablka toczace sie w zwolnionym tepie, manekiny,... . A nie jakies tam mlotki i maszynki do mielenia ...
To akurat powinno być w okolicach 30-40 miejsca, najlepieuj to zamiast We Are The Champions...
Ja poproszę wreszcie do topu Innuendo!
tez kiedys tak uwazalem ale pewnego dnia posluchalem Bohemian Rhapsody, spokojnie usiadlem, przeczytalem kilkukrotnie polska wersje tekstu i odkrylem cos nowego w tym utworze. Top 10 jak najbardziej zasluzony.
Jśli chodzi o QUEEN to The Show Must Go On bezsprzecznie jest NR1
zielonakoniczynka pisze: (...) proszę wsłuchajcie się w ten utwór, przetłumaczcie tekst, zobaczcie teledysk i może zrozumiecie, że to jest utwór wszech czasów....
ekhm, utworem wszechczasow to jednak jest Shine On You Crazy Diamond
emilencja pisze:a z innej beczki - oprócz Omegi naszych Bratanków reprezentowała też całkiem nieźle grupa Lokomotiv GT - ktoś poza mną ich jeszcze pamięta ?
O ile dobrze pamiętam to była w ogóle wielka trójka - Locomotiv GT, Omega i General.
Bodeczek pisze:High Hopes w wolnym tłumaczeniu ... jest ciepło i łąka jest zielona ... prawda ...?
A w podsumowaniu już na 24-tym - zaczyna się robić ciasno ...
trochę nie to o czymś co było, przeminęło i już nie wróci.... bardzo bolesny tekst, jak dla mnie...
emilencja pisze:sprawiłem sobie pod choinkę Pulse na dvd - niesamowity koncert, a High Hopes w połączeniu z oprawą świetlną brzmi niewiarygodnie cudownie ...
saferłel pisze:Ja poproszę wreszcie do topu Innuendo!
Zgadzam się, uwielbiam Queen (mój zespół wszechczasów), ale, nie licząc Bohemian Rhapsody i The Show Must Go On, utwory Queen w zestawie do głosowania są raczej nie trafione (We Are The Champions,A Kind Of Magic, Radio Ga Ga )...
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2008 7:46 pm przez polikut, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="zielonakoniczynka"]czemu tak nisko?
[b]proszę wsłuchajcie się w ten utwór, przetłumaczcie tekst, zobaczcie teledysk i może zrozumiecie, że to jest utwór wszech czasów....[/b][/quote]
koles wie co mowi!
jeszcze U2 'One' brakuje, i 'brothers in arms' Dire Straits. tylko czemu 'Show must Go On' i 'Sound of Silence' tak nisko? i gdzie 'people are Strange'?
polikut pisze:Witam, to mój pierwszy post na forum. Już od kilku miesięcy (dokładnie od ogłoszenia decyzji pana Marka) przeglądam je sobie raz na jakiś czas. A teraz postanowiłem na bieżąco (i na gorąco ) pokomentować z Wami najlepsze utwory wszechczasów...
witaj i zabieraj się roboty
Witaj. Komu kibicujesz. Trzeba sobie już jakąś opinie o tobie wyrobić
1. Bohemian Rhapsody - Queen
2. Again - Archive
3. High Hopes - Pink Floyd (niestety właśnie przepadło)