Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Black Sabbath - Paranoid / 6,5 pkt. Ten kwałek uważam wręcz za jeden ze słabszych z grona ich przebojów. Jak widać jednak nie przeszkadza mu to być wysoko na liście, chociaż właśnie odnotował wyraźny spadek jak to któś zauważył w dwudziestce taki ruch jest rzadkośćią! Pink Floyd - Shine on Your Crazy Diamond / 9 pkt. Niech Wam będzie, że to świetna pościelówa (ale nie zamierzam się na razie osobiście o tym przekonywać, za młoda godzina na sen!)
kajman pisze:Druga polowa (a właściwie niecałe 48%) jest w moim odczuciu znacznie słabsza.
słabsza to nie wystarczy, możesz napisać o ile %? ciekawi mnie to.
Ale te 48% odnosi się nie do tego czy jest słabsza. Cały utwór ma 26:05, a druga tak zwana połowa ma 12:28 co daje właśnie w przybliżeniu 47,8%.
Fajnie, że się już obudziłeś.
kajman pisze:Ale te 48% odnosi się nie do tego czy jest słabsza. Cały utwór ma 26:05, a druga tak zwana połowa ma 12:28 co daje właśnie w przybliżeniu 47,8%.
to to ja wiem, ale chodzi mi o ile jest słabsza jest ta niecała połowa od tej większej połowy. i wiem również że połowy są równe, ale jednak chciałbym poznać ten %.
Czesław - lekko w dół, lecz dobrze że wciąż blisko 10 i broni pozycji i honoru polskiej muzyki.
I ten ponadczasowy wciąż aktualny tekst! Kiedy skończy się ten hate w naszym kraju?
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 8:59 pm przez slamowir, łącznie zmieniany 1 raz.
1. DEEP PURPLE - Smoke on the Water
2. PINK FLOYD - Shine on You Crazy Diamond
3. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
4. PINK FLOYD - High Hopes
5. BLACK SABBATH - Paranoid
6. CZESŁAW NIEMEN - Dziwny jest ten świat
7. OBYWATEL G.C. - Nie pytaj o Polskę
....
Sundrajta pisze:Niech Wam będzie, że to świetna pościelówa (ale nie zamierzam się na razie osobiście o tym przekonywać, za młoda godzina na sen!)
To określenie tańca w wolnym tempie z dziewczyną (koniecznie mocno przytulanego) popularne jakieś 30-40 lat temu.
Ten Niemen załapie się po lewej stronie, chociaż akurat dla mnie najlepsze rzeczy nagrywał znacznie później.
50-37-16.
Podsumowanie 19:00-20:00
1. High Hopes
2. Dziwny jest ten świat
3. Shine on You Crazy Diamond
4. Nie pytaj o Polskę
5. Autobiografia
6. Paranoid
7. Smoke on the Water
8. House of the Rising Sun
1. PINK FLOYD - High Hopes
3. OBYWATEL G.C. - Nie pytaj o Polskę
4. BLACK SABBATH - Paranoid
5. DEEP PURPLE - Smoke on the Water
7. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
8. PERFECT - Autobiografia
1. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
3. DEEP PURPLE - Smoke on the Water
4. PINK FLOYD - High Hopes
5. BLACK SABBATH - Paranoid
7. PERFECT - Autobiografia
8. OBYWATEL G.C. - Nie pytaj o Polskę
Czesław Niemen - Dziwny jest ten świat / 9,5 pkt. Cały utwór mnie przekonuje, a najbardziej warstwa tekstowa, pewnie bez niej ocena byłaby o punkt niższa. Gdzieś przeczytałem, że to pierwszy polski protest song?
1. PINK FLOYD - Shine on You Crazy Diamond
2. THE ANIMALS - House of the Rising Sun
3. PINK FLOYD - High Hopes
4. BLACK SABBATH - Paranoid
5. DEEP PURPLE - Smoke on the Water
7. OBYWATEL G.C. - Nie pytaj o Polskę
8. PERFECT - Autobiografia
Kolejna świetna godzina
1. PINK FLOYD - High Hopes
3. CZESŁAW NIEMEN - Dziwny jest ten świat