XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
To poza Money najsłabsi Floydzi w topie. Na tej płycie, całkiem dobrej, większość utworów jest lepsza.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Wtopa z tym PF. Mimo złej passy, liczyłem jednak, że akurat ten numer się wybije. A tu "tylko" utrzymanie miejsca. Ale dobrze. Są perspektywy na skok na podium, jak u Stocha 

Odwrót Floydów? Ale czy tak można pisać o Zespole który ma najwięcej utworów w TOPie?
Pięknie dzwonią ...
Pięknie dzwonią ...
z piosenek z bijącym dzwonem wolę: Hells Bells AC/DC i For Whom the Bell Tolls Mety
Genialny utwór, ciarki jak zawsze. Tylko na specjalne okazje. Szkoda że nie wyżej.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
szkoda , ale miło że zagra
FOXD, naucz mnie dojrzałości emocjonalnej bo nie wiem co mam robić, żeby rozumieć takie inteligentne aluzjeFOXD pisze:Nie zrozumiałeś aluzji, była w znacznie szerszym kontekścieAle cóż ..... dojrzałość emocjonalna się kłania

Brian pisze:Też nie mogłem się pogodzić, kiedy wyleciały z listy w Polo.tv, najlepsze i najbardziej patriotyczne disco polo naszych czasów, i w dodatku białostockie. :c Nawet na Sylwajstrze wczoraj były, sprawdziło się - ale czego się spodziewać po jednym z hitów wakacji?

saferłel pisze:To jednak, jak to ładnie napisał mi albarn (mam nadzieję, że nie obrazi się, że cytuję), januszowy stuff.

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Szkoda, że najwyższym Floydem jest akurat Wish. Ze wszystkich Floydów w topie najsłabszy. Ja najbardziej lubię Money, ale najlepszy moim zdaniem Time. Albo HH (bo bez Watersa 

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Mój utwór wszech czasów... noooo, może prawie, bo jeszcze mam takie których nie ma w zestawie do głosowania i pewnie nie będzie
+ jeszcze jeden pewien utwór, który w zestawie jest i w setce jest, ale jego spodziewam się znacznie, znacznie później.
+ jeszcze jeden pewien utwór, który w zestawie jest i w setce jest, ale jego spodziewam się znacznie, znacznie później.
-
Przed rokiem najwięcej ich utworów utrzymało swoją pozycję, aż 3.
HH, SOYCD i WYWH.
HH, SOYCD i WYWH.
nie jest zły, ale jego miejsce w drugiej 50"
1. 196 Republika - BIAŁA FLAGA
2. 177 Marillion - KAYLEIGH
3. 167 The Cranberries - ZOMBIE
4. 166 Genesis - MAMA
5. 165 The Animals - THE HOUSE OF THE RISING SUN
6. 159 Dire Straits - SULTANS OF SWING
7. 151 Perfect - AUTOBIOGRAFIA
8. 126 Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
9. 120 U2 - ONE
10. 113 AC/DC - HIGHWAY TO HELL
2. 177 Marillion - KAYLEIGH
3. 167 The Cranberries - ZOMBIE
4. 166 Genesis - MAMA
5. 165 The Animals - THE HOUSE OF THE RISING SUN
6. 159 Dire Straits - SULTANS OF SWING
7. 151 Perfect - AUTOBIOGRAFIA
8. 126 Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
9. 120 U2 - ONE
10. 113 AC/DC - HIGHWAY TO HELL
- albarn
- Kontakt:
Shine On, tak?Kertoip pisze:u mnie w DP ESENCJI na 2.
- zielonakoniczynka
Piękne combo flojdowe, choć oczywiście mogło być wyżej
HH jeden z moich ukochanych utworów przez całe świadome muzycznie życie. I ten teledysk...

Teledysk jest fantastycznyzielonakoniczynka pisze:Piękne combo flojdowe, choć oczywiście mogło być wyżejHH jeden z moich ukochanych utworów przez całe świadome muzycznie życie. I ten teledysk...

zgadzam się, pod warunkiem, że usunę pogrubioną część zdaniaalbarn pisze:Szkoda, że najwyższym Floydem jest akurat Wish. Ze wszystkich Floydów w topie najsłabszy.

Mój ulubiony Floyd już był i zawsze się cieszę, że jest w okolicach 20 miejsca, bo co roku mam wrażenie, że "wow, tak wysoko jeszcze nigdy nie był"

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Cóż, ostatnia nadzieja białych na przełamanie hegemonii DS-LZ w tym roku właśnie wybrzmiała. A nadzieje te wysokie i niestety niespełnione...
- albarn
- Kontakt:
Dobra saferłelu, tak się tylko droczyłem cały dzień z tymi Wielkimi beznadziejami. Wielki numer.
- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
high hopes ...mój number one wszechczasów 

Sorry, że się powtarzam, ale napiszę to samo, co przed rokiem:
Widzę, że jest tu bardzo dużo osób, które na co dzień regularnie nie odwiedzają forum i zbyt często się nie wypowiadają, więc mam do Was nietypowy apel: odwiedźcie dział Komentarze do bieżących notowań i podołączajcie się do bieżących dyskusji!
Pokomentujcie ostatnie notowanie listy, zagłosujcie na Forumową Listę i Koszmarlistę, zobaczcie co w ostatnich tygodniach było na miejscach 51-70 (temat "Nieszczęśliwa Siódemka").
Zachęcam do aktywniejszego uczestnictwa w forumowym życiu, a nie tylko do pojawiania się przy okazji topów

Widzę, że jest tu bardzo dużo osób, które na co dzień regularnie nie odwiedzają forum i zbyt często się nie wypowiadają, więc mam do Was nietypowy apel: odwiedźcie dział Komentarze do bieżących notowań i podołączajcie się do bieżących dyskusji!

- albarn
- Kontakt:
Obłędne solo.
nie tylko TwójVILKI pisze:high hopes ...mój number one wszechczasów

O, zamiast Autobiografii, głosowałbym.albarn pisze:Albo w ogóle dajmy KOMBI i wszyscy będą zadowoleni.

Najleprze.FOXD pisze:To jest właściwe kryterium porównawcze dla Ciebie?

"FOXD, powiedz mi jak mam żyć..." czy jakoś tak.Kertoip pisze:FOXD, naucz mnie dojrzałości emocjonalnej bo nie wiem co mam robić, żeby rozumieć takie inteligentne aluzje![]()
![]()
Zacne miejsce, bo prawie jak pierwsze.Kertoip pisze:u mnie w DP ESENCJI na 2.

HH. Muszę mówić, że mega?
To akurat wbrew pozorom jest proste, wystarczy włączyć u siebie racjonalność i refleksję.Kertoip pisze:FOXD, naucz mnie dojrzałości emocjonalnej bo nie wiem co mam robić, żeby rozumieć takie inteligentne aluzjeFOXD pisze:Nie zrozumiałeś aluzji, była w znacznie szerszym kontekścieAle cóż ..... dojrzałość emocjonalna się kłania
![]()
![]()
![]()

w znawcy poszalałem, ale typ top 5 podtrzymuję:
1. Child in Time - Deep Purple
2. Brothers in Arms - Dire Straits
3. Stairway to Heaven - Led Zeppelin
4. Again - Archive
5. Wish You Were Here - Pink Floyd
1. Child in Time - Deep Purple
2. Brothers in Arms - Dire Straits