25 PŁYT NA 25-LECIE LISTY

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Ja rozumiem, że ten tydzień jest takim tygodniem przejściowym między starą a nową ramówką Trójki. Mnie to wygląda jak zakaz puszczania muzyki spoza lat 60-ych, hehe, więc nie ma wspomnień z listy. Ale może będą w czwartek i w piątek, bo wtedy ma być muzyka lat 80-ych i 90-ych i pewnie Niedźwiedź będzie prezentował co nieco osobiście.
Tylko Andrusowi udało się dziś przemycić Młynek Kawowy.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

bobby-x pisze: dlaczego po 11:30 nie było kącika listy, skoro normalnie są wiadomości i inne bzdety. To znaczy że już Niedźwiedzia nie będzie po 11:30 ???

A jaka piękna była godzina wspomnieniowa od 11 do 12 z 1990 rokiem. Ale cudo. Szkoda tylko że nie poleciała w eter. A tak chciałem ją sobie nagrać. Ach Ty durny, pokręcony Bobby a po ki grzyb to w ogóle nagrywać ???
Byłam równie zaskoczona i rozczarowana....ehhhh :cry:
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Proszę bardzo. Młoda Depeszówka z Tczewa na forum od trzech dni a już 16 postów na koncie. Ach żeby tak wszyscy się udzielali. Pozdrowienia dla Tczewa.
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

bobby-x pisze:Mamy następną płytkę 1990:

1. CRUISING FOR BRUISING – BASIA
2. ANOTHER DAY IN PARADISE – PHIL COLLINS
3. WARSZAWA – T. LOVE
4. ENJOY THE SILENCE – DEPECHE MODE
5. NOTHING COMPARES TO YOU – SINEAD O’CONNOR (wszystkie źródła podają NOTHING COMPARES 2 U) więc znowu w tej kolekcji musi być lepiej niż w oryginale – a nie szukam już błędów i nic nie komentuję bo można się przerazić.
6. KOCHAM CIĘ JAK IRLANDIĘ – KOBRANOCKA
7. BLACK VELVET – ALLANAH MYLES (hmm... też błąd bo ja znam ALANNAH !!!)
8. STILL GOT THE BLUES – GARY MOORE
9. CUD NIEPAMIĘCI - STANISŁAW SOYKA (wtedy w liscie był zapisywany jeszcze jako SOJKA)
10. HEAVEN GIVE ME WORDS – PROPAGANDA
11. WOMAN IN CHAINS – TEARS FOR FEARS
12. ZAWSZE TAM GDZIE TY – LADY PANK
13. SHINE ON - HOUSE OF LOVE
14. WORDS – THE CHRISTIANS
skoro “THE Christians” to nie wiem czemu też nie “THE house of love”
BDB zestaw. Kilku kawałków nie znam, ale cieszy mnie oczywisty dobór Enjoy The Silence do tego Another Day, Nothing Compares, Kocham cię...Warszawa czy Tears Fo Fears. Sądze (i mam nadzieję że wiele osób się zgodzi ze mną :D) że rok 1991 może być najlepszy.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

na chwilę obecną :D
najbardziej podoba mi się rok 1987, 1990 oraz 1988
:lol:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

bobby-x pisze:Proszę bardzo. Młoda Depeszówka z Tczewa na forum od trzech dni a już 16 postów na koncie. Ach żeby tak wszyscy się udzielali. Pozdrowienia dla Tczewa.
Jak fajnie ułyszeć taką opinię o sobie! Dzięki za pozdrowienia. Z Tczewa pochodził Grzesiu Ciechowski (jak pewnie wszyscy wiedzą).
Listy słucham już od dłuższego czasu, ale nie miałam wcześniej pojęcia o istnieniu tego forum :wink:
Oczywiście cieszy mnie obecność Enjoy The Silence na płycie z 1990 roku. Myśle że bardzo ciekawy zestaw utworów. I wydaje mi sie że rok 1991 powienien być bardzo interesujący (zważywszy na to ile piosenek na Topie było właśnie z tego roku) :D :D
Awatar użytkownika
bobby-x

Z tym 1991 rokiem uważajcie żebyście się nie zawiedli. Może być taka sytuacja że żaden z 17?? utworów Topowych z 91 roku może się nie pojawić na płycie. Wiadomo prawa autorskie.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Szczerze mówiąc to ja bardziej jestem ciekaw płytki z roku 1992, w którym w głównej mierze dominowały piosenki powstałe w roku 1991. Jestem ciekaw ile piosenek z "Superligi" czy jakoś tak jak określił wtedy pan Marek piosenki z miejsc 1 - 6 znajdzie się na płycie.
pionov

A co z zapowiadanymi "perełkami" typu głos Niedzwi

Post autor: pionov »

Wciąż zastanawiam się czy zamówić kolekcję,oserwuję zestawy nagrań do poszczególnych lat(najlepiej dla mnie wypadły 1983,1984,1987 i 1990)ale czekam na obiecane "perełki" typu głos Marka sprzed lat,jakieś zapomniane jingle itp.Miało być i co?Jest czy nie bo nic nie piszecie,a to dla mnie ważniejsze niz zestaw piosenek,bo te w większości mam i znam świetnie.Ale gdyby tego typu "perełki" były kolekcję zamówiłbym bez wahania.
Awatar użytkownika
jaszczomp

Re: A co z zapowiadanymi "perełkami" typu głos Nie

Post autor: jaszczomp »

pionov pisze: czekam na obiecane "perełki" typu głos Marka sprzed lat,jakieś zapomniane jingle itp.Miało być i co?Jest czy nie bo nic nie piszecie,a to dla mnie ważniejsze niz zestaw piosenek,bo te w większości mam i znam świetnie.Ale gdyby tego typu "perełki" były kolekcję zamówiłbym bez wahania.
No nie ma :( Podejrzewam, że jeżeli już będą to dopiero na ostatniej płycie może. Bo sam słyszałem jak Futrzak mówił w radyju, że będą. I co??
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

bobby-x pisze:14. WORDS – THE CHRISTIANS
skoro “THE Christians” to nie wiem czemu też nie “THE house of love”
Bo The Cristians to prawidlowa nazwa tego zespolu, ktory powstal 1983 roku a poczatkowo tworzyli go bracia Garry, Russell i Roger Christian, a od 1986 roku dolaczyl do nich niejaki Henry Priestman, frontman znanej i z LP3 grupy It's Immaterial (Driving Away From Home (Jim 's Tune)), a wczesniej Yachts.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

bobby-x pisze:Mamy następną płytkę 1990:
5. NOTHING COMPARES TO YOU – SINEAD O’CONNOR (wszystkie źródła podają NOTHING COMPARES 2 U) więc znowu w tej kolekcji musi być lepiej niż w oryginale – a nie szukam już błędów i nic nie komentuję bo można się przerazić.

7. BLACK VELVET – ALLANAH MYLES (hmm... też błąd bo ja znam ALANNAH !!!)
bobby-x pisze:
Te dwa błędy są rzeczywiście skandaliczne ! Zmienianie oryginalnej pisowni tytułu i błędy w imieniu czy nazwisku wykonawcy na okładce płyty to niechlujstwo przekraczające wszelkie granice. :evil:

A jeśli chodzi o płytę 1991, to jestem zdumiony, że znajdzie się na niej "Rząd oficjalny" Kultu. Myślałem, że po tym jak Kazik Staszewski odmówił Markowi N. praw do swoich piosenek na pierwszą edycję Kolekcji, pan Marek nie będzie go o to więcej prosił. Co więcej, dotychczasowe plyty z nowej serii zdawały się potwierdzać, że tak właśnie będzie.

Nie wiem dlaczego Niedźwiedziowi zabrakło konsekwencji...
:?
JC

Post autor: JC »

to chyba nie tyle niekonsekwencja Pana Marka co upór Kazika. Wiem, że Pan Marek też starał się przekonać w zeszłym roku Zbigniewa Hołdysa, aby wystąpił na koncercie Perfectu w Sopocie - i się nie udało. Pan Marek nie jest duchem świętym i czasami jest się skazanym na porażkę w konfrontacji z innymi.
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Chyba się nie zrozumieliśmy. :?

Chodziło mi o to, że zabrakło mu konsekwencji w NIE UMIESZCZANIU piosenek Kultu na płytach z LP3.

Marek kiedyś wspomniał, że SP Records (Kazik) nie dał mu praw do piosenek Kultu, kiedy się o to zwracał przy układaniu poprzedniej serii. Myśłałem więc aż do dziś, że nie będzie ich o to więcej prosił i dlatego Kultu nie było też na płytach 1986, 1987 czy 1988 nowej serii. A jednak na płycie 1991 znajdzie się "Rząd oficjalny", i to właśnie mnie zdziwiło.
ku3a

Post autor: ku3a »

a co on male dziecko, zeby sie obrazac? a dodatkowo karac skuchaczy nie umieszczaniem ich ulubionych utworow, jesli byc moze sa szanse, zeby takie utwory jednak byly umieszczone?
ku3a

Post autor: ku3a »

I jak sie podoba plyta "1991"? Bo mi bardzo. Wyprzedza "1990" i staje sie jak na razie dla mnie najlepsza. Czy jednak aby na pewno "Senza Una Donna" bylo grane w tej wersji?... I po co przy tej wersji pisac "Zucchero & Paul Young"? Mila niespodzianka jest dla mnie umieszczenie Marillion - "No One Can". To piosenka ktora jest jedna z tych ktore najbardziej mi sie kojarza z moim poczatkiem sluchania LP3. "Rzad Oficjalny", "Wind Of Change", "Moj dom", "Senza Una Donna", "The Shoop Shoop Song", "Rush Rush" i inne. Moim zdaniem super zestaw.
Awatar użytkownika
jaszczomp

ku3a pisze:I jak sie podoba plyta "1991"? ... Moim zdaniem super zestaw.
Super, super...
Niespodziewanie mocno rockowo jak na pana Marka...
Po co tylko ta koszmarna Paula Abdul na koniec? No i nie byłby Niedźwiedź Niedźwiedziem gdyby nie powciskał na płyty tych swoich Baś i Cher... Ale takie jego prawo... Ogólnie z każdym rokiem coraz lepiej :)
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Czy ktoś mógłby zamieścić zestaw piosenek z najnowszej płyty 1991, bo na trójkowych stronach jest tylko okładka.
Usunięte zostały też wykazy utworów z poprzednich roczników :?
http://www.polskieradio.pl/trojka/25lecie/
Awatar użytkownika
jaszczomp

1. Kult - Rząd Oficjalny
2. Extreme - More Than Words
3. Queensryche - Silent Lucidity
4. Ira - Mój dom
5. Scorpions - Wind of Change
6. Chris Rea - Auberge
7. Sojka - Tolerancja
8. Simple Minds - Let There Be Love
9. Marillion - No One Can
10. Republika _ Lawa
11. Cher - Shoop Shoop Song
12. Zucchero - Senza Una Donna
13. Elektryczne gitary - Włosy
14. Paula Abdul - Rush Rush
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Dzięki jaszczomp.
No to rzeczywiście mamy bardzo ciekawy zestaw, jestem pozytywnie zaskoczony umieszczeniem Queensryche i Marillion na płytce.
Awatar użytkownika
Gary

Mnie najbardziej cieszą pozycje 2 i 3 na tej płytce, czyli Extreme i Queensryche :D ale w sumie lepsza się wydaje jednak poprzednia płyta z 1990 roku.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

najlepszy (jak na razie ) był 1987 a potem 1990 ten jest nieznacznie słabszy
tak sądzę :D
Awatar użytkownika
bobby-x

Płytka 1991 owszem interesująca ale ja znowu mam ale.... :lol: Wczoraj we wtorek 9 stycznia powinna być godzinna audycja wspomnieniowa z 1991 rokiem. A tu co po 11:00 ??? Jakaś Baronowa Muzyczna Akademia. A Niedźwiedź zepchnięty między 11:30 a 12:00.

Kiedyś jeszcze przed wspomnieniami 25 lecia w 3 śniadaniu była 15 minutowa audycja Niedźwiedzia o liście gdzie grano pierwszy utwór jako wspomnienie sprzed tysiąca, drugi utwór jako propozycję do listy a trzeci utwór jako kolejne miejsce od 5 do 1 z ostatniego notowania.

Czy wiecie czy ten kącik to będzie jeszcze na stałe czy tylko z przypadku, bo jakoś w tym roku to coś kiepsko z nim było. Jutro 11-ego czy jakoś w w najbliższych dniach od 4:00 do 24:00 ma być o zespole Beatles. Czy w tym dniu znowu nie będzie kącika. Widzę, że Trójka niby próbuje polepszać słupki słuchalności ale powidując takie zamieszanie ze starymi kącikami to nie wiem czy coś zyskają ???
Awatar użytkownika
Gary

Mi się ta Akademia muzyczna podoba. I nie jest ona Baronowa, bo codziennie jest inny prowadzący wczoraj np. był Stelka, a jutro będzie Metz :P
I muszę przyznać, że muzycznie bardzo się Trójka zmieniła w ostatnim czasie, oczywiście na plus. :)
A pan Marek ma swój tradycyjny kącik o 11.30 tak jak wcześniej tylko teraz bardziej skoncentrowany na promowaniu płytki z kolekcji. (od poniedziałku do czwartku, a w piątek Tonacja Trójki).
ASTRONOM

Post autor: ASTRONOM »

Radiowa Trójka staje się PROGRAMEM TRZECIM POLSKIEGO RADIA."Kaszany i przetworów kaszanopodobnych" coraz mniej.CIARY po plecach chodzą częściej. I BARDZO DOBRZE !!! Taki rok 1991 , a zestawik czenko.
ODPOWIEDZ