11 zlot forum.lp3.pl - czas najwyższy! - 7.10.2011

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Re: 11 zlot forum.lp3.pl - czas najwyższy! - 7.10.2011

Post autor: Robert »

Ja przyjeżdżam troszkę wcześniej i będę czekał na grupę na Myśliwieckiej :)
ku3a

Post autor: ku3a »

darek49 pisze:czy mogę chociaż na piątkową listę przybyć razem z Wami?
tak. jutro będę wysyłać ostateczną listę nazwisk, więc podeślij please na pw swoje imię i nazwisko oraz w razie czego numer telefonu. i daj znać czy umawiasz się z nami na dworcu czy spotkamy się od razu na Myśliwieckiej.
darek49 pisze:Na weekend i tak nie dam rady, chociaż bardzo bym chciał
ok, umawiamy się na następny raz ;-).
Dekodi
Listy Przebojów Trójki słucham od: Not. 96 z 18.02.1984

Post autor: Dekodi »

Ja oczywiście tradycyjnie odpowiadam jako ostatni (chyba) i tradycyjnie przyjadę bezpośrednio do Trójki. Jakże by inaczej tradycyjnym autobusem. Do zobaczenia za niecałe pięć dni.
leszekno

Post autor: leszekno »

Chyba jednak ja jestem ostatni ze swoją informacją, i to w dodatku po czasie.... sorry!! :oops:

Ja przybędę bezpośrednio do Trójki około 18.30. Do zobaczenia za pięc dni!!!
Awatar użytkownika
darek49

Post autor: darek49 »

Ja pojawię się około 17.30 na Centralnym. Przyjadę tramwajem i będę Was szukał na peronie.
ku3a

Dziękuję wszystkim za podanie informacji :-). Dziś do końca dnia postaram się rozpisać plan. Póki co podaję w postaci listy obecności. Lampart nie dał znać, a więc będzie musiał nas szukać na Myśliwieckiej.

- abd3mz (2 noclegi) - będziemy w kontakcie telefonicznym
- Brian (1. nocleg) - spotykamy się na Myśliwieckiej
- Corleone*2 (2 noclegi) - 16.00 z Wrocławia, peron I
- Dekodi (2 noclegi) - spotykamy się na Myśliwieckiej
- djjack (2 noclegi) - ok. 16.00
- falcoeagle (1. nocleg) - ok. 17.00-17.30
- kajman (2 noclegi) - 17.27 z Torunia, peron I
- Kertoip (2 noclegi) - ok. 16.00
- ku3a (2 noclegi) - ok. 16.00
- leszekno (1. nocleg) - spotykamy się na Myśliwieckiej
- Martyr (2 noclegi) - ok. 17.00
- neon.ka (2 noclegi) - ok. 17.50
- TomaszBr (2 noclegi) - 17.27 z Torunia, peron I
- tsch (2 noclegi) - ok. 16.00
- wwas (1. nocleg) - spotykamy się na Myśliwieckiej
- Yacy (2 noclegi) - ok. 17.00

Tylko na Liście:
- darek49 - ok. 17.30
- lampart - ?? (spotykamy się na Myśliwieckiej)
- mateusz15 - ok. 16.00
- Miszon - spotykamy się na Myśliwieckiej
- nokdar - ok. 20.00 na Myśliwieckiej
- uzi - ok. 16.00

Ponadto jak zwykle Marcin Buchalski dojedzie w sobotę wieczorem.

Nie dadzą rady:
- adameria
- bear
- bobby-x
- Grycek
- grzes
- herMMan
- krzysiek83
- macor70
- nemo
- prz_rulez
- Robert
- tadzio3
- Tomekk
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2011 10:27 am przez ku3a, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

No to u mnie mała zmiana planów, bo przyjadę z kajmanem o 17:27.
Awatar użytkownika
nemo
Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham

Post autor: nemo »

TomaszBr pisze:No to u mnie mała zmiana planów, bo przyjadę z kajmanem o 17:27.
jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, my też dotrzemy o tej godzinie i tym samym pociągiem :)
ku3a

jak podacie który to peron, to będziemy Was szukać, a jak nie podacie, to Wy będziecie nas szukać 8) .
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:jak podacie który to peron, to będziemy Was szukać, a jak nie podacie, to Wy będziecie nas szukać 8) .
1/5 - to drugie to jak się pewnie domyślasz to jest tor.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Brian pisze:Pewnie trochę wyolbrzymiam, ale po prostu dotychczas jeździłem autobusami tylko okazjonalnie, a teraz muszę dzień w dzień. Jeszcze się nie przyzwyczaiłem, a rozkopane centrum i objazdy tylko utrudniają sprawę.
To prawda, ale remonty czemuś służą. Zmiany w ostatnich latach idą w jak najlepszym kierunku. Nie mówię tu o MPK i wprowadzeniu kart elektronicznych, ale to nie miejsce na takie wywody ;-)
Brian pisze:Też tak myślę Następnym razem koniecznie trzeba jakoś się zgrać
Tym razem fatalny zbieg okoliczności sprawił, że nie będę, ale na każdy zlot jestem gotowy przybyć o ile nie będzie sytuacji, które mi to uniemożliwiają. Zgramy się następnym razem :-)
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Kertoip pisze:Mama- hmm... a kto Ci usprawiedliwienie napisze?
Ciekawe jakby nauczyciele zareagowali na usprawiedliwienie od redaktora Marka Niedźwieckiego... :D

Z powodu wielu różnych obowiązków (rodzinnych i zawodowych) nie mogę zagwarantować, że będę na Liście w piątek, nie będzie mnie także na zlocie w niedzielę, ale dobra wiadomość jest taka, że całą sobotę zarezerwowałem na spotkanie z Wami. Przyjadę z rana i znajdę się sam we własnym zakresie, więc raczej nie musicie martwić się o mnie.
Aha, gdybym był w piątek, to prawdopodobnie będ^H^H^H przyjadę samochodem, więc mógłbym podrzucić bagaże na plac zabaw.
ku3a

LLucky pisze:Z powodu wielu różnych obowiązków (rodzinnych i zawodowych) nie mogę zagwarantować, że będę na Liście w piątek
a zgłaszałeś wcześniej, że na Liście będziesz, żeby Cię wpisać na listę obecności?...
ku3a

Uwaga!
Plan zlotu, w szczególności zebrania wszystkich osób i dotarcia na Myśliwiecką.

Tym razem pierwszy pociąg pojawi się o godzinie 16.00. Proponuję więc, by 10 minut wcześniej, o 15.50, na peronie 1 spotkały się osoby, które chcą być od samego początku i wspólnie przywitać pierwszy pociąg. Te osoby to: djjack, Kertoip, mateusz15, tsch i uzi. No i ja. Jeśli ktoś z tych osób chce zmienić godzinę swojego przyjścia, to proszę dać znać. Następnie czekamy na 16.00 na pociąg z Wrocławia, którym przyjadą Corleone z tatą. Gdybyście wiedzieli, że pociąg (dotyczy wszystkich pociągów którymi będziecie jechać) ma opóźnienie (i mniej więcej jakie) to bardzo proszę o informację, choćby smsem. Po przyjeździe tego pociągu będziemy mieć ponad godzinę do następnego, więc oprócz rozmów będzie można ten czas wykorzystać choćby na kupienie sobie czegoś do jedzenia. Co więcej, nawet nie będziemy musieli przechodzić na inny peron, a czekać będziemy jeszcze na tylko jeden pociąg. W międzyczasie, ok. 17.00, dołączą do nas Martyrka i Yacy. W każdej chwili można się też będzie spodziewać falcoeagle, który ma się pojawić między 17.00 a 17.30. O 17.27 na nasz peron wjedzie pociąg w Torunia, a my powitamy kajmana i TomaszaBr. Trzeba będzie też wypatrywać darka49, który ma dołączyć do nas na peronie ok. 17.30. W międzyczasie będziemy też w kontakcie telefonicznym z abd3mz i wwas'em, którzy zajmą się odpowiednim zaopatrzeniem hostelu ;-). I to będzie koniec pierwszego etapu. Jeśli pociąg z Torunia nie spóźni się mocno, to będziemy mieli wystarczająco dużo czasu, żeby wszystkim na spokojnie się zająć.

Czekać nas będzie między innymi kupienie biletów. Niech każdy sobie przemyśli która opcja jest dla niego najlepsza. Cennik jest dostępny tutaj: http://www.ztm.waw.pl/?c=110&l=1. Gdy będziemy się zajmować biletami, powinna do nas dołączyć neon.ka. Jeśli pociąg z Torunia przyjedzie wg planu, to w ogóle powinniśmy mieć wystarczająco dużo czasu, żeby na spokojnie dotrzeć na miejsce zlotu i pozostawić bagaże. Wtedy (kurs metrem na miejsce zlotu, kurs z przesiadką z miejsca zlotu na Myśliwiecką i podróż powrotna po Liście) będzie się już opłacało kupić bilet dobowy (12 zł normalny, 6 zł ulgowy), który zresztą jest ważny przez 24h, a więc mniej więcej do 18.00 w sobotę będzie ważny. Jeśli będzie tyle czasu, żeby pojechać zostawić bagaże, to z hostelu, a jeśli nie, to prosto z Centralnego udamy się na Myśliwiecką. Będzie też możliwość pójść z Centralnego na Myśliwiecką na piechotę, ale szybkim krokiem taki spacer trwa ze 45 minut. Jakby co, proszę się przypominać już na dworcu. Na Myśliwieckiej spotkamy resztę grupy. Będą tam: Brian, Dekodi, leszekno i Miszon. Może również lampart, ale tego nie wie nikt. A także abd3mz i wwas, chyba że damy radę się spotkać w hostelu. Spotkanie na Myśliwieckiej powinno mieć miejsce ok. 18.45.

Czekamy aż zbliży się 19.00, idziemy do panów strażników, odhaczamy się na liście osób, dajemy spisać numery dowodów czy co tam kto będzie mieć, udajemy, że nie mamy aparatów fotograficznych, wchodzimy na górę i ani się oglądamy jak mijają 3 godziny ;-). W międzyczasie staramy się nie robić bałaganu a jak ktoś z grupy będzie chciał utrzymać dyscyplinę, to się go słuchamy :-P. Aparat fotograficzny można wnieść, ale lepiej się z nim nie afiszować, a zdjęcia najlepiej robić bez lampy błyskowej. Nie dyskutować ze strażnikami. To są mili panowie, ale to jest ich praca i po prostu muszą pewnych rzeczy przestrzegać, bo inaczej dostaną po dupie. Jakby były jakieś problemy, to proszę zgłaszać do mnie. Po Liście tym razem nie będzie takiej gonitwy, bo nie ogranicza nas godzina odjazdu pociągu (autobusy jeszcze jeżdżą z sensowną częstotliwością), więc jakby ktoś np. miał ochotę pogadać ze Stelmim czy Anią Gacek, to nie powinno być problemu. Nie wiem kto będzie realizować Listę, ale jeśli Michał Jakubik, to bardzo proszę pamiętajcie, że on bardzo nie lubi jak się mu stoi nad głową, zagaduje przez dłuższy czas czy w ogóle głośno rozmawia w tamtym pomieszczeniu. Proszę, uszanujmy to.

Po Liście żegnamy się z kilkoma osobami które przyjadą tylko na nią, a następnie jedziemy do hostelu, zamawiamy pizzę czy co tam kto może jeść i bez przerwy dyskutując staramy się ochłonąć z wrażenia ;-). Prawdopodobnie zrobimy sobie już jakiś konkurs. W sobotę wstajemy o której kto chce, w zależności ile kto wytrzyma siedzieć w nocy, robimy śniadanie w mniejszych grupkach (wszystko będzie na miejscu) i kontynuujemy zlot. Kolejność konkursów i innych punktów programu myślę, że ustalimy wspólnie. Jeśli ktoś wyjeżdża już w sobotę, to proszę dać znać o której. W sobotę dołączą do nas Marcin Buchalski i LLucky. Obiad i kolacja - zobaczy się jak wyjdzie w praniu. W każdym razie pewnie dobrze będzie się trochę dotlenić i rozprostować kości. W razie czego można to zrobić w małym ogródku przylegającym do hostelu. Mam nadzieję, że pogoda na to pozwoli. Potem znowu siedzenie do późnej nocy, spać albo i nie ;-), a po niedzielnym śniadaniu ostatnie pożegnania...

Obecnie mam chore gardło, więc tym bardziej nie będę miał zamiaru nikogo, kajman ;-), przekrzykiwać ani na dworcu, ani na Myśliwieckiej, ani nigdzie indziej.

Gdyby były jakieś pytania dotyczące biletów czy czegokolwiek innego, to proszę od razu zadawać.
Ostatnio zmieniony pt paź 07, 2011 10:28 am przez ku3a, łącznie zmieniany 2 razy.
grzes

Post autor: grzes »

ku3a pisze:Obecnie mam chore gardło, więc tym bardziej nie będę miał zamiaru nikogo, kajman ;-), przekrzykiwać ani na dworcu, ani na Myśliwieckiej, ani nigdzie indziej.
W tym momencie stanę w obronę Kajmana. Ostatnio był bardzo grzeczny i już na korytarzu w "Trójce" powiedział że nie będzie się wychylał :wink: :D
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

a po niedzielnym śniadaniu ostatnie pożegnania...
Ekhm... niespecjalnie to zabrzmiało, szczególnie w pewnym kontekście. Na przykład dzisiejszym...
Obecnie mam chore gardło
Jak zwykle ostatnio na Zlocie? 8)
Ja się na szczęście wyrobiłem z tym wcześniej, bo około 2 tygodnie temu mnie złapało i teraz tylko zostało trochę kataru (chyba że nastąpi nawrót jeśli bakterie się zorientują, że za chwilę Zlot i czas działać ;-) ).
ku3a

grzes pisze:W tym momencie stanę w obronę Kajmana. Ostatnio był bardzo grzeczny i już na korytarzu w "Trójce" powiedział że nie będzie się wychylał :wink: :D
ale zanim dojdziemy do etapu Listy, to trzeba jeszcze przejść przez etap dworca i podróży na Myśliwiecką ;-).
Miszon pisze:
Obecnie mam chore gardło
Jak zwykle ostatnio na Zlocie? 8)
no właśnie też jakąś taką prawidłowość dziwną zauważyłem...
na szczęście perfekcyjnie wszystko wycyrklowałem, ponieważ jak byłem u lekarza, to pani doktor zaproponowała mi zwolnienie do czwartku włącznie :mrgreen: .
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

ku3a pisze:Wtedy (kurs metrem na miejsce zlotu, kurs z przesiadką z miejsca zlotu na Myśliwiecką i podróż powrotna po Liście) będzie się już opłacało kupić bilet dobowy (12 zł normalny, 6 zł ulgowy), który zresztą jest ważny przez 24h, a więc mniej więcej do 18.00 w sobotę będzie ważny.
Niekoniecznie, ponieważ na te przejazdy wystarczy kupić bilety 20-minutowe [2,60 zł. normalny, 1,30 zł. ulgowy]. Jeśli nie ma planu ruszać się nigdzie komunikacją w sobotę, to doliczając do tego czwarty przejazd z miejsca noclegu na dworzec na pociąg powrotny, to wychodzi 10,40 zł [4x2,60 zł.].
Nie jest to może duża różnica, ale może warto. :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No ale może w sobotę jak będzie ładna pogoda gdzieś wyskoczymy? Może ktoś chciałby zobaczyć Warszawę, z tych co tu rzadko bywają?
ku3a

neon.ka pisze:Niekoniecznie, ponieważ na te przejazdy wystarczy kupić bilety 20-minutowe [2,60 zł. normalny, 1,30 zł. ulgowy]. Jeśli nie ma planu ruszać się nigdzie komunikacją w sobotę, to doliczając do tego czwarty przejazd z miejsca noclegu na dworzec na pociąg powrotny, to wychodzi 10,40 zł [4x2,60 zł.].
i dlatego ja w bilety mam zamiar jak najmniej ingerować. każdy sobie kupi taki, jaki będzie uważał.
kajman

Post autor: kajman »

A ja mam pytanie: ile byłoby pieszo z Trojki na nocleg?
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

ojoj, plany mi się pozmieniały i nie pójdę z Wami po Liście do hostelu. no ale w Trójce oczywiście będę:) może najwyżej się usunę trochę wcześniej, ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
darek49

Post autor: darek49 »

ku3a pisze:jeśli ktoś ze zlotowiczów chciałby kupić (na zlocie) "ABC druhów zastępowych i kaziów", to proszę dać znać :-).
ja bym chciał dokonać zakupu tej książki
ku3a

jeśli jeszcze ktoś, to proszę dać znać, żebym wiedział ile spakować :-).
na razie są zgłoszone 3 egzemplarze.
ODPOWIEDZ