Nasza Lista VI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

kajman

Re: Nasza Lista VI

Post autor: kajman »

Faktycznie. Tylko 6 powtorzeń.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Wczoraj w końcu zacząłem słuchać piosenek z Naszej Listy. Po przesłuchaniu prawie połowy stwierdzam, że całkiem wysoki poziom się zapowiada :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja jeszcze nie skończyłem pierwszego przesłuchania (myślę że dziś to nastąpi), ale mogę powiedzieć na razie, że nie ma prawie słabych rzeczy, ale też bardzo dużo jest średnich, nie przyciągających większej uwagi, a wybijających się niewiele. Nie sądzę też, aby jakoś szczególnie było zmulasto i ponuro, jak tu ktoś stwierdził. Myślę, że bywało "gorzej" pod tym względem. No ale może w końcówce będą same takie kawałki ;) (słucham alfabetycznie po wykonawcach).
I jeszcze jedno - jeśli jeszcze więcej osób będzie chciało brać udział w następnej edycji, to proponowałbym ograniczenie liczby piosenek/osobę do dwóch. Bo przy 100 kawałkach to już będzie trzeba chyba z miesiąc pierwszy etap trwać ;). Ja i tak mam nie tak źle, po odpuściłem sobie top Muse (nie widzę sensu na niego głosować, skoro znam chyba ze 3-4 kawałki tego zespołu, a że mylił mi się dawniej z The Music i jeszcze czymś trzecim o podobnej nazwie i nawet nie jestem pewien, co mi się podobało z jego utworów).
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.
Ale w I rundzie już wezmę udział. :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:I jeszcze jedno - jeśli jeszcze więcej osób będzie chciało brać udział w następnej edycji, to proponowałbym ograniczenie liczby piosenek/osobę do dwóch. Bo przy 100 kawałkach to już będzie trzeba chyba z miesiąc pierwszy etap trwać ;).
Racja. A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowy ;)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Robinson pisze:A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.
Nie biorąc udziału w eliminacjach zwiększasz szanse swoich piosenek, na które i tak nie możesz głosować, a czyniąc to (głosując) zwiększasz ilość pkt innych piosenek.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

tadzio3 pisze:
Robinson pisze:A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.
Nie biorąc udziału w eliminacjach zwiększasz szanse swoich piosenek, na które i tak nie możesz głosować, a czyniąc to (głosując) zwiększasz ilość pkt innych piosenek.
Doskonale o tym wiem i dlatego kilka edycji temu zaproponowałem wprowadzenie "kary" dla osób nie głosujących w eliminacjach, a której to karze muszę się teraz poddać. :P
Chyba nikt nie będzie czekał na mnie tydzień czy więcej aż przesłucham kilka razy wszystkie utwory, prawda?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ja tez zapewne nie zdązę przesłuchać wszystkiego kilkakrotnie, ale postaram sie i tak jakoś wybrać.
A co to za rodzaj "kary"?
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

tadzio3 pisze:A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowy ;)
:shock: :shock: :shock: :shock: Że co? :roll:
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

tadzio3 pisze:Ja tez zapewne nie zdązę przesłuchać wszystkiego kilkakrotnie, ale postaram sie i tak jakoś wybrać.
A co to za rodzaj "kary"?
3. O kolejności piosenek po rundzie eliminacyjnej decydować będą:
a) większa ilość punktów
b) większa ilość oddających głosy
c) czy osoba, która zaproponowała utwór głosowała, czy nie
d) najwyższe miejsce uzyskane przez piosenkę u któregokolwiek z głosujących
e) największa ilość najwyższych pozycji
f) większa ilość 11 miejsc
g) mniejsze odchylenie standartowe głosów
h) kolejność alfabetyczna wykonawców
Nivo

Post autor: Nivo »

Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można ;)

Głosy już oddaję.

Na razie ilość utworów jest przesłuchiwalna (niecałe 7 godzin, co to jest... :P), więc myślę że problemu przesytu jeszcze nie ma.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

abd3mz pisze:
tadzio3 pisze:A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowy ;)
:shock: :shock: :shock: :shock: Że co? :roll:
Hehe. To tylko moje dywagacje. Pomysły, które przyszły wraz z przeczytaniem postu Miszona :)
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 4:27 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Nivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można ;)
I ja mam zamiar tak zrobić :o
Grycek pisze:[c) czy osoba, która zaproponowała utwór głosowała, czy nie
Dzięki, szczerze mówiąc nawet tego nie zauważyłem.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

marsvolta pisze:zostawiłem w folderze do wysłania, a jak się zalogowałem za jakies dwie godziny to już się samo chyba automatycznie wysłało
u mnie dalej siedzi w folderze do wysłania i nie ma tam przycisku wyślij :roll: :know:
Grycek

Zostało mi 17 utworów. Bardzo ciężko będzie coś wyselekcjonować.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Nivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można
To można zrobić w ciągu godziny :wink:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

prz_rulez pisze:
Nivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można
To można zrobić w ciągu godziny :wink:
Słuchając po 10 sekund każdego kawałka pewnie tak ;).
Ja dotąd robiłem w ten sposób, że wszystko słuchałem w całości po dwa razy (to już mamy 14h), potem robiłem pierwszy odrzut, później słuchałem znowu całości i znowu odrzut itd., aż zostało mniej niż 20 kawałków, z których już najczęściej nie słuchałem wszystkich (ale za to niektóych kilka razy), tylko tych, któych miejsc nie byłem pewien, sortując je na bieżąco w odtwarzaczu wg. kolejności, jaką mają zająć. W pierwszej NL w sumie były takie 4 rundy, w drugiej 3, w trzeciej 3 (ale do trzeciej przeszło tylko 5 utworów, czyli w sumie druga decydowała), w czwartej 3, w piątej aż 5. I przypominam, że pierwsza runda jest "dwuprzesłuchaniowa". To zwykle zajmowało mi więcej niż 1h :twisted: .
Wydaje mi się, że system jest dobry i nie zamierzam go zmieniać, najwyżej już po drugiej rundzie trzeba będzie ustalić kolejność. Ale dwa razy całość musi przejść i już! (no, zrobię wyjątek tym razem i 1 kawałek w ogóle ominę dla zdrowia psychicznego 8) ).
prz_rulez
Kontakt:

Miszon pisze:Ale dwa razy całość musi przejść i już! (no, zrobię wyjątek tym razem i 1 kawałek w ogóle ominę dla zdrowia psychicznego ).
Przeczucie rzadko mnie myli... :P
Grycek

Głosowało 6 osób na 51 utworów.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Po ogromnych mękach odrzucania naprawdę dobrych utworów wybrałem swoja 11, teraz sobie robie dzien przerwy a w czwartek ostatnie przesłuchanie i ustalenie kolejności.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

prize_rulezz napisal:
"Przeczucie rzadko mnie myli..."
No to tym razem zawiodlo jednak ;-) .
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Artur pisze:Po ogromnych mękach odrzucania naprawdę dobrych utworów wybrałem swoja 11, teraz sobie robie dzien przerwy a w czwartek ostatnie przesłuchanie i ustalenie kolejności.
dokładnie mam taki sam plan :-) już jest 11 którą przesłuchuję teraz i pojutrze ostateczna układanka. Chociaż 1-4 (genialne 1-4) już jest!
prz_rulez
Kontakt:

Miszon pisze:prize_rulezz
:lol:
Właśnie zacząłem pierwsze przesłuchiwanie utworów już w całości. Przy dobrym układzie dzisiaj będą już głosy ;)
prz_rulez
Kontakt:

zostały 32. czas wywalić 21 :)
EDIT: I już wysłane. Najgorzej było wybrać między 2 i 3 oraz 11 i 12 miejscem... Przeszły 3 utwory od jednej osoby
Grycek

Głosowało 8 osób na 59 utworów.
ODPOWIEDZ