Nasza Lista VI
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista VI
Faktycznie. Tylko 6 powtorzeń.
- tadzio3
- Kontakt:
Wczoraj w końcu zacząłem słuchać piosenek z Naszej Listy. Po przesłuchaniu prawie połowy stwierdzam, że całkiem wysoki poziom się zapowiada 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja jeszcze nie skończyłem pierwszego przesłuchania (myślę że dziś to nastąpi), ale mogę powiedzieć na razie, że nie ma prawie słabych rzeczy, ale też bardzo dużo jest średnich, nie przyciągających większej uwagi, a wybijających się niewiele. Nie sądzę też, aby jakoś szczególnie było zmulasto i ponuro, jak tu ktoś stwierdził. Myślę, że bywało "gorzej" pod tym względem. No ale może w końcówce będą same takie kawałki
(słucham alfabetycznie po wykonawcach).
I jeszcze jedno - jeśli jeszcze więcej osób będzie chciało brać udział w następnej edycji, to proponowałbym ograniczenie liczby piosenek/osobę do dwóch. Bo przy 100 kawałkach to już będzie trzeba chyba z miesiąc pierwszy etap trwać
. Ja i tak mam nie tak źle, po odpuściłem sobie top Muse (nie widzę sensu na niego głosować, skoro znam chyba ze 3-4 kawałki tego zespołu, a że mylił mi się dawniej z The Music i jeszcze czymś trzecim o podobnej nazwie i nawet nie jestem pewien, co mi się podobało z jego utworów).

I jeszcze jedno - jeśli jeszcze więcej osób będzie chciało brać udział w następnej edycji, to proponowałbym ograniczenie liczby piosenek/osobę do dwóch. Bo przy 100 kawałkach to już będzie trzeba chyba z miesiąc pierwszy etap trwać

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.
Ale w I rundzie już wezmę udział.
Ale w I rundzie już wezmę udział.

- tadzio3
- Kontakt:
Racja. A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowyMiszon pisze:I jeszcze jedno - jeśli jeszcze więcej osób będzie chciało brać udział w następnej edycji, to proponowałbym ograniczenie liczby piosenek/osobę do dwóch. Bo przy 100 kawałkach to już będzie trzeba chyba z miesiąc pierwszy etap trwać.

- tadzio3
- Kontakt:
Nie biorąc udziału w eliminacjach zwiększasz szanse swoich piosenek, na które i tak nie możesz głosować, a czyniąc to (głosując) zwiększasz ilość pkt innych piosenek.Robinson pisze:A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Doskonale o tym wiem i dlatego kilka edycji temu zaproponowałem wprowadzenie "kary" dla osób nie głosujących w eliminacjach, a której to karze muszę się teraz poddać.tadzio3 pisze:Nie biorąc udziału w eliminacjach zwiększasz szanse swoich piosenek, na które i tak nie możesz głosować, a czyniąc to (głosując) zwiększasz ilość pkt innych piosenek.Robinson pisze:A ja chyba nie zdążę zagłosować w eliminacjach, bo dopiero wczoraj wróciłem z urlopu, w trakcie którego nic nie przesłuchiwałem.

Chyba nikt nie będzie czekał na mnie tydzień czy więcej aż przesłucham kilka razy wszystkie utwory, prawda?
- tadzio3
- Kontakt:
Ja tez zapewne nie zdązę przesłuchać wszystkiego kilkakrotnie, ale postaram sie i tak jakoś wybrać.
A co to za rodzaj "kary"?
tadzio3 pisze:A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowy

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
tadzio3 pisze:Ja tez zapewne nie zdązę przesłuchać wszystkiego kilkakrotnie, ale postaram sie i tak jakoś wybrać.
3. O kolejności piosenek po rundzie eliminacyjnej decydować będą:
a) większa ilość punktów
b) większa ilość oddających głosy
c) czy osoba, która zaproponowała utwór głosowała, czy nie
d) najwyższe miejsce uzyskane przez piosenkę u któregokolwiek z głosujących
e) największa ilość najwyższych pozycji
f) większa ilość 11 miejsc
g) mniejsze odchylenie standartowe głosów
h) kolejność alfabetyczna wykonawców
Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można 
Głosy już oddaję.
Na razie ilość utworów jest przesłuchiwalna (niecałe 7 godzin, co to jest...
), więc myślę że problemu przesytu jeszcze nie ma.

Głosy już oddaję.
Na razie ilość utworów jest przesłuchiwalna (niecałe 7 godzin, co to jest...

- tadzio3
- Kontakt:
Hehe. To tylko moje dywagacje. Pomysły, które przyszły wraz z przeczytaniem postu Miszonaabd3mz pisze:tadzio3 pisze:A może po prostu ograniczyć liczbę użytkowinków, które zgłaszają swoje utwory na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Albo utworzyć ranking użytkowników i Ci którzy z powodzeniem wystawiali swoje utwory będa mieć wciąz 3, a inni np po 2 lub 1. To tak wzorem rozstawienia miejsc w Lidze Mistrzów przyszło mi do głowy![]()
![]()
![]()
Że co?

Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 4:27 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
- tadzio3
- Kontakt:
I ja mam zamiar tak zrobićNivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można![]()

Dzięki, szczerze mówiąc nawet tego nie zauważyłem.Grycek pisze:[c) czy osoba, która zaproponowała utwór głosowała, czy nie
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
u mnie dalej siedzi w folderze do wysłania i nie ma tam przycisku wyślijmarsvolta pisze:zostawiłem w folderze do wysłania, a jak się zalogowałem za jakies dwie godziny to już się samo chyba automatycznie wysłało

-
Zostało mi 17 utworów. Bardzo ciężko będzie coś wyselekcjonować.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
To można zrobić w ciągu godzinyNivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można

- Miszon
- Kontakt:
Słuchając po 10 sekund każdego kawałka pewnie takprz_rulez pisze:To można zrobić w ciągu godzinyNivo pisze:Spokojnie w 3 dni można się wyrobić z przesłuchaniem i wyselekcjonowaniem 11 najlepszych. Wiem to z autopsji. Trzeba co prawda poświęcić na to przynajmniej połowę każdego z tych dni, ale można

Ja dotąd robiłem w ten sposób, że wszystko słuchałem w całości po dwa razy (to już mamy 14h), potem robiłem pierwszy odrzut, później słuchałem znowu całości i znowu odrzut itd., aż zostało mniej niż 20 kawałków, z których już najczęściej nie słuchałem wszystkich (ale za to niektóych kilka razy), tylko tych, któych miejsc nie byłem pewien, sortując je na bieżąco w odtwarzaczu wg. kolejności, jaką mają zająć. W pierwszej NL w sumie były takie 4 rundy, w drugiej 3, w trzeciej 3 (ale do trzeciej przeszło tylko 5 utworów, czyli w sumie druga decydowała), w czwartej 3, w piątej aż 5. I przypominam, że pierwsza runda jest "dwuprzesłuchaniowa". To zwykle zajmowało mi więcej niż 1h

Wydaje mi się, że system jest dobry i nie zamierzam go zmieniać, najwyżej już po drugiej rundzie trzeba będzie ustalić kolejność. Ale dwa razy całość musi przejść i już! (no, zrobię wyjątek tym razem i 1 kawałek w ogóle ominę dla zdrowia psychicznego

-
- Kontakt:
Przeczucie rzadko mnie myli...Miszon pisze:Ale dwa razy całość musi przejść i już! (no, zrobię wyjątek tym razem i 1 kawałek w ogóle ominę dla zdrowia psychicznego ).

-
Głosowało 6 osób na 51 utworów.
Po ogromnych mękach odrzucania naprawdę dobrych utworów wybrałem swoja 11, teraz sobie robie dzien przerwy a w czwartek ostatnie przesłuchanie i ustalenie kolejności.
- Miszon
- Kontakt:
prize_rulezz napisal:
"Przeczucie rzadko mnie myli..."
No to tym razem zawiodlo jednak
.
"Przeczucie rzadko mnie myli..."
No to tym razem zawiodlo jednak

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dokładnie mam taki sam planArtur pisze:Po ogromnych mękach odrzucania naprawdę dobrych utworów wybrałem swoja 11, teraz sobie robie dzien przerwy a w czwartek ostatnie przesłuchanie i ustalenie kolejności.

-
- Kontakt:
Miszon pisze:prize_rulezz

Właśnie zacząłem pierwsze przesłuchiwanie utworów już w całości. Przy dobrym układzie dzisiaj będą już głosy

-
- Kontakt:
zostały 32. czas wywalić 21 
EDIT: I już wysłane. Najgorzej było wybrać między 2 i 3 oraz 11 i 12 miejscem... Przeszły 3 utwory od jednej osoby

EDIT: I już wysłane. Najgorzej było wybrać między 2 i 3 oraz 11 i 12 miejscem... Przeszły 3 utwory od jednej osoby
-
Głosowało 8 osób na 59 utworów.