Niestety to wciąż tylko sukces w kręgach alternatywnych...tadzio3 pisze:Lao Che, które odniosło niebywały sukces nie tylko na LP3.
Mimo już kultowej płyty "Powstanie Warszawskie" to właśnie "Gospelem" odnieśli prawdziwy sukces.
1375 (07.06.2008)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- tadzio3
- Kontakt:
Jednak patrząc na listę OLIS, gdzie "Gospel" trzyma się już 14 tydzień w gronie dwudziestu najlepiej sprzedajacych się płyt w Polsce to można powiedzięc o tym, ze wyszli jednak z podziemia. Dłuzej w top 20 jest tylko Feel i Amy Winehouseprz_rulez pisze:Niestety to wciąż tylko sukces w kręgach alternatywnych...tadzio3 pisze:Lao Che, które odniosło niebywały sukces nie tylko na LP3.
Mimo już kultowej płyty "Powstanie Warszawskie" to właśnie "Gospelem" odnieśli prawdziwy sukces.
-
Robinson
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
30 TOUCH MY BODY - Mariah Carey
29 GAINED THE WORLD - Morcheeba
28 LECE PONAD CHMURAMI - Hurt
27 MACHINE GUN - Portishead
26 WIOSNIE NIE! - Basia Stepniak-Wilk i Wojciech Mann
25 MAJTY - Waglewski Fisz Emade
24 DAMY RADE - Happysad
23 FORSAKEN - Dream Theater
22 MOJE BIESZCZADY - KSU
21 FIRE - Zbigniew Holdys
20 W IMIENIU DAM - Hey
19 WALK ASIDE - Renton
18 SUPERNATURAL, SUPERSERIOUS - R.E.M.
17 BACK TO BLACK - Amy Winehouse
16 NAGLE ZAPOMNIEC WSZYSTKO - Cool Kids Of Death
15 MR. ROCK'N'ROLL - Amy MacDonald
14 NORMAL - Porcupine Tree
13 CZARNE KOWBOJE - Lao Che
12 CHASING PAVEMENTS - Adele
11 YOU KNOW I'M NO GOOD - Amy Winehouse
29 GAINED THE WORLD - Morcheeba
28 LECE PONAD CHMURAMI - Hurt
27 MACHINE GUN - Portishead
26 WIOSNIE NIE! - Basia Stepniak-Wilk i Wojciech Mann
25 MAJTY - Waglewski Fisz Emade
24 DAMY RADE - Happysad
23 FORSAKEN - Dream Theater
22 MOJE BIESZCZADY - KSU
21 FIRE - Zbigniew Holdys
20 W IMIENIU DAM - Hey
19 WALK ASIDE - Renton
18 SUPERNATURAL, SUPERSERIOUS - R.E.M.
17 BACK TO BLACK - Amy Winehouse
16 NAGLE ZAPOMNIEC WSZYSTKO - Cool Kids Of Death
15 MR. ROCK'N'ROLL - Amy MacDonald
14 NORMAL - Porcupine Tree
13 CZARNE KOWBOJE - Lao Che
12 CHASING PAVEMENTS - Adele
11 YOU KNOW I'M NO GOOD - Amy Winehouse
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Jeśli patrząc na różne wyniki i statystyki, to tak. Ale spytaj się przeciętnego nastolatka na ulicy czy zna zespół Lao Che. Poza tym... Pamiętam jak za zgodą nauczyciela puściłem kiedyś w klasie "Gusłę" - reakcja była delikatnie mówiąc średniatadzio3 pisze:Jednak patrząc na listę OLIS, gdzie "Gospel" trzyma się już 14 tydzień w gronie dwudziestu najlepiej sprzedajacych się płyt w Polsce to można powiedzięc o tym, ze wyszli jednak z podziemia. Dłuzej w top 20 jest tylko Feel i Amy Winehouse
Może wcisnąłbym jeszcze jedną, ale wtedy mógłbym je jeszcze raz policzyć na dywanie.neon.ka pisze:a to już jesteś bliski pobicia dotychczasowego. nastepnym razem wybierz odpowiednio niedorodne. ale widzę, że trzeba pilnować czy systematycznie coś tu piszesz
.:
Jedna Amy mnie dobiła, a na drugiej ja sobie odbiłem.
- tadzio3
- Kontakt:
Masz rację. Z tym, ze dla mnie przeciętny nastolatek to nie osoba kompeentna. Taki Feel pewnie skojarzy, ale tylko dlatego, że wszędzie to jest grane, a nie że sam polubił.prz_rulez pisze:Jeśli patrząc na różne wyniki i statystyki, to tak. Ale spytaj się przeciętnego nastolatka na ulicy czy zna zespół Lao Che. Poza tym... Pamiętam jak za zgodą nauczyciela puściłem kiedyś w klasie "Gusłę" - reakcja była delikatnie mówiąc średniatadzio3 pisze:Jednak patrząc na listę OLIS, gdzie "Gospel" trzyma się już 14 tydzień w gronie dwudziestu najlepiej sprzedajacych się płyt w Polsce to można powiedzięc o tym, ze wyszli jednak z podziemia. Dłuzej w top 20 jest tylko Feel i Amy Winehouse
Dlatego miarą sukcesu nie powinno być kryterium tego, czy "przeciętny nastolatek" zna dany zespół, tylko (jeżeli już) to sprzedarz płyt, czy ogółna symaptia słuchaczy.
No i podziwiam, że odważyłeś się puścić "Gusłę" klasie. Reakcja była do przewidzenia. Jak bym to kiedyś puścił swojej discopolowej klasie licealnej to w ogóle boję się pomyśleć, co by było...
-
prz_rulez
- Kontakt:
Ach, faktycznie.... TE GUSŁAabd3mz pisze:No dobrze, ale co to jest tę "gusłę".![]()
I przede wszystkim inteligentnego odbiorcy...abd3mz pisze: [Wcale mnie to nie dziwi, bo to bardzo trudna płyta, wymagająca wielkiego skupienia.]
Ostatnio zmieniony sob cze 07, 2008 9:32 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
a to ja mam takie pytanie z zaskoczenia - co powinno być miarą poziomu kultury muzycznej [powiedzmy ogólnie społeczeństwa]? takie pytanie przy okazjitadzio3 pisze:Dlatego miarą sukcesu nie powinno być kryterium tego, czy "przeciętny nastolatek" zna dany zespół, tylko (jeżeli już) to sprzedarz płyt, czy ogółna symaptia słuchaczy.
-
prz_rulez
- Kontakt:
Ta... Ale to i tak nie przebije puszczenia utworów z Bałkanów i Gruzji. Przez cały rok miałem później ksywkę "Bałkan"tadzio3 pisze:No i podziwiam, że odważyłeś się puścić "Gusłę" klasie. Reakcja była do przewidzenia. Jak bym to kiedyś puścił swojej discopolowej klasie licealnej to w ogóle boję się pomyśleć, co by było...
Moja klasa co prawda discopolowa nie jest (no, może poza jedną osobą), ale nie zmienia to faktu, że w większości jest denna
Koniec tematu