Nasza Lista IV

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

SanczoBalca

Post autor: SanczoBalca »

dominik_fi pisze:
Yacy pisze:
prz_rulez pisze: Umbrella-Ella-Ella? :D
:D :D :D
Czuje się wywołanym do dyskuzji.
prz_rulez pisze:Uczepiliście się tej Umbrelli... :)
Jak dla mnie to był jeden z najlepszych utworów na NL3. I w ogóle w tym roku.
Zgadzam się że to jedna z lepszych piosenek w tym roku, jednak nie najlepsza. Najlepsza to Humanity.
buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dzieci
ku3a

Post autor: ku3a »

SanczoBalca pisze:buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dzieci
jesli chodzi o polski to:

statystyki:
wielokropkow - raz,
kropek - zero,
przecinkow - zero,
tresci - ...

wiec radze sie zastanowic przed pisaniem takich postow...
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

ku3a pisze:
SanczoBalca pisze:buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dzieci
jesli chodzi o polski to:

statystyki:
wielokropkow - raz,
kropek - zero,
przecinkow - zero,
tresci - ...

wiec radze sie zastanowic przed pisaniem takich postow...
Uwielbiam nasze forum, bo nie muszę tu czytać takich postów jak ten SanczoBalcy. Ale może szanowny kolega miał zły dzień, dajmy mu szansę na poprawę.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

adr, coś w tym jest! Jak zaglądam na inne fora to ... szkoda gadać. Wiadomo, ze nie zawsze jest idealnie, ale wystarczy, że troszkę się myśli i troszkę się chce. ;-)
No a poza tym Ku3a dzielnie stoi na straży poprawnego języka! I badzo dobrze.
Pozdrawiam
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Kolejny raz słuchając propozycji do NL4 stwierdzam ,że jest tu utwór ,który przebija wszystkie utwory z e wszystkich NL. Prawdziwa perła.Prawie za każdym razem mam gęsią skórkę jak go słyszę(a to jest wyznacznik dobrej muzyki według Kaczkowskiego).
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

Grycek pisze:Kolejny raz słuchając propozycji do NL4 stwierdzam ,że jest tu utwór ,który przebija wszystkie utwory z e wszystkich NL. Prawdziwa perła.Prawie za każdym razem mam gęsią skórkę jak go słyszę(a to jest wyznacznik dobrej muzyki według Kaczkowskiego).
hmm...w sumie to na mnie też takie wrażenie robi tylko jeden utwór, szóstkę dostał.
IZA

Post autor: IZA »

U mnie szóstki nikt nie dostał, ale i jedynki się nie trafiły (po raz pierwszy). Trzy utwory już po pierwszym przesłuchaniu trafiły do czołówki, a resztę teraz „dociskam” poprzez przesłuchania na okrętkę. Aha, 2 nagrania na pewno trafiłyby na koszmarlistę, więc nieco skromniej niż u Kajmana :)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

No to czas na kolejną statystykę ;-)
Było 81 ;-)
4- moje
1 - koszmarlista
3 - "11"
73 - o dalszych przesłuchań

i dalej po kilku przesłuchaniach "od deski do deski", po kilku "próbkowaniach" do tej trójki dołączyło jeszcze 15 innych kawałków i teraz o "11" walczy 18 utworów. No i jak to się nie raz dzieje - nawet ta wcześniej pewna trójka ... nie moze być pewna ;-)
IZA

No i po strachu – zagłosowałam :) Przy tej okazji może coś zaproponuję. W poprzedniej edycji zachęcano do pozostawiania komentarzy przy głosach, a ja z kolei proponuję, aby w głosach wysyłanych do Grycka zamieścić również swoje „nieszczęśliwe” (o ile takie wystąpiły).
kajman

Post autor: kajman »

No to dopiero teraz zorientowałem się, że nie muszę się spieszyć, bo jeszcze jest tydzień na głosowanie, więc moją 17 (już 14 - zapomniałem, że w ustatnim przesłuchaniu przyznałem miejsca 15-17) przekładam na następny weekend i zabieram się do rzeczy bardziej pilnych np. Myslovitza.

A skoro jest jeszcze tydzień to mam propozycję do zastanowienia się dla Grycka. Skoro jest 81 utworów i w związku z tym przypuszczalnie 27+ osób, które będą głosowały, czyli ponad 1500 punktów do rozdysponowania, to może by jednak zacząć od 1/32 czyli 64 piosenek, które dostały najwięcej głosów. Przy 32 piosenkach całkiem realne są dwie rzeczy:
1. piosenki, które zajęły pierwsze miejsca w poszczególnych głosowaniach nie załapią się do fazy pucharowej
2. będzie sporo osób, których wszystkie piosenki odpadną w eliminacjach.
Uważam, że dobrze byłoby, gdyby takie rzeczy nie miały miejsca, a temu może zapobiec wprowadzenie jeszcze jednej rundy. Oczywiście może i wtedy zdarzyć się, że będzie do jednej, dwóch osób miał zastosowanie punkt 2 (szansa dosyć mała), ale jest praktycznie niemożliwe, żeby wtedy zdarzył się punkt 1.
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 3:02 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

IZA pisze:No i po strachu – zagłosowałam :) Przy tej okazji może coś zaproponuję. W poprzedniej edycji zachęcano do pozostawiania komentarzy przy głosach, a ja z kolei proponuję, aby w głosach wysyłanych do Grycka zamieścić również swoje „nieszczęśliwe” (o ile takie wystąpiły).
Co rozumiesz przez nieszczęśliwe? Te, które były tuż za 11 (ja tak już robiłem) czy podanie ewidentnych bubli.
IZA

kajman pisze:Co rozumiesz przez nieszczęśliwe? Te, które były tuż za 11 (ja tak już robiłem) czy podanie ewidentnych bubli.
Oczywiście, te które nie zakwalifikowały się do naszej 11-stki. Gnioty lepiej zachowajmy dla siebie (tzn. wymażmy z dysku twardego bez echa :) )
kajman

IZA pisze:
kajman pisze:Co rozumiesz przez nieszczęśliwe? Te, które były tuż za 11 (ja tak już robiłem) czy podanie ewidentnych bubli.
Oczywiście, te które nie zakwalifikowały się do naszej 11-stki. Gnioty lepiej zachowajmy dla siebie (tzn. wymażmy z dysku twardego bez echa :) )
A ja sobie pomyślałem, że byłoby ciekawie, gdybyśmy przyznali 1 punkt minusowy dla największego gniota. Myślę, że wiem, które 2 piosenki miałyby ich najwięcej. :lol:
IZA

Też się kiedyś zastanawiałam nad pomysłem koszmarlisty dotychczasowych 3 edycji, ale mam mieszane odczucia;

Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było kłótni to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
kajman

IZA pisze:Też się kiedyś zastanawiałam nad pomysłem koszmarlisty dotychczasowych 3 edycji, ale mam mieszane odczucia;
Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było sprzeczek to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
To wszystko zabawa i myślę, że ludzie nie czuliby się urażeni, bo doskonale zdają sobie sprawę, jakie poszczególne piosenki mogą budzić odczucia. Sądzę, że jedna z moich propozycji byłaby w trójce największych koszmarów tego zestawienia (chociaż zarazem może przejść do rundy pucharowej).
IZA

Hmmmm, skoro dwie osoby są za... to może faktycznie dla rozluźnienia zaproponować Koszmartop dotychczasowych edycji. Co o tym myślą inni?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Widzę, że jestem trochę do tyłu w porównaniu z niektórymi innymi osobami, bo ja przesłuchałem dopiero ok. 70% utworów (i to tylko 1 raz). Przy przesłuchaniu stawiam ocenę od 0-5, więc potem w fazie pucharowej mam łatwiej, bo od razu widzę, że skoro walczy np. utwór, który miał 0 pkt. z utworem, który miał 2 pkt., to bez ponownego przesłuchiwania i przypominania sobie obu nagrań mogę wybrać utwór do dalszej rundy.
Na razie pewniaków do 11-tki jest 3-4.
IZA

Też tak robię, tyle skalę ocen mam inną (1-6). Co ciekawe, dokomenty worda z ocenami nagrań wszystkich edycji mam na dysku.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

IZA pisze: Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było kłótni to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
Iza piszesz, że niektóre osoby by sie mogły poczuc urażone... I piszesz dalej o zwycięzcy ;-) W tym wypadku tylko jedna osoba może poczuć się urażona...

Ale nie ma obaw nie jestem ;-) Wszak każdy może mieć swoje zdanie. No a poza tym ja też bym znalazł kilka koszmarków w tych 4 edycjach. Ale jeśli możesz to napisz o jakieg zwycięzcę Ci chodzi, MEW?
IZA

Tak, w tym wypadku chodziło o MEW, który całkowicie mi do gustu nie przypadł, ale dla równowagi dodam, że kolejni Twoi zwycięzcy już znaleźli się wśród piosenek, na które oddawałam głosy (California Stories Uncovered było w 11 eliminacyjnej). Poza tym, jeden utwór z Twoich propozycji (który niestety nie odniósł sukcesu) do dziś towarzyszy mi na codzień (mowa o Etnie) :)
Nivo

Post autor: Nivo »

Mnie osobiście nie chciałoby się wracać do utworów na koszmarlistę... ale widzę, że na tym forum jest to poniekąd praktykowane; ja w to nie wchodzę

Najpierw myślałem, że lista ma dosyć niski poziom... cofam to zdanie. Mam nieco ponad 40 utworów (W tym 5 poniekąd pewniaków) i jest naprawdę ciężko wyrzucić cokolwiek...
Geniusz niektórych piosenek odkryłem za 3 przesłuchaniem... może w ten sposób wyłonię 11...

Co do pechowych... u mnie to działa nieco na innej zasadzie. Np. w I NL pechowym utworem mogę nazwać "Thru The Glass" które wypadło z przesłuchań, a jest do teraz jednym z moich ulubionych tamtego zestawu ;)
Mogę za to bez problemu wyłonić największą porażkę pod względem "oczekiwałem/dostałem". Bardziej znane zespoły nie mają u mnie lekko ;)
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

1/32 finały jestem za.
Nasza Koszmarlista jestem przeciw, po co się katować.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Grycek pisze:1/32 finały jestem za.
Czyli rozumiem, że do pierwszego etapu przechodzą 64 utwory? :)
Pewnie zabawa przedłuży się o kilka dni, ale nie mam nic przeciwko temu.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Grycek pisze:1/32 finały jestem za.
Nasza Koszmarlista jestem przeciw, po co się katować.
Popieram.
Nivo pisze:Najpierw myślałem, że lista ma dosyć niski poziom... cofam to zdanie.
U mnie podobnie. Nie jest tak "słabo" jak mi się na początku wydawało.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

ja też jestem przeciwko koszmarliście, a co do zwiększenia liczby utworów to mi to obojętne.
ODPOWIEDZ