buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dziecidominik_fi pisze:Czuje się wywołanym do dyskuzji.Yacy pisze:prz_rulez pisze: Umbrella-Ella-Ella?![]()
![]()
Zgadzam się że to jedna z lepszych piosenek w tym roku, jednak nie najlepsza. Najlepsza to Humanity.prz_rulez pisze:Uczepiliście się tej Umbrelli...![]()
Jak dla mnie to był jeden z najlepszych utworów na NL3. I w ogóle w tym roku.
Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
-
jesli chodzi o polski to:SanczoBalca pisze:buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dzieci
statystyki:
wielokropkow - raz,
kropek - zero,
przecinkow - zero,
tresci - ...
wiec radze sie zastanowic przed pisaniem takich postow...
Uwielbiam nasze forum, bo nie muszę tu czytać takich postów jak ten SanczoBalcy. Ale może szanowny kolega miał zły dzień, dajmy mu szansę na poprawę.ku3a pisze:jesli chodzi o polski to:SanczoBalca pisze:buahahah człowieku Ciebie jakas meduza albo stułbia polskiego uczyla...radze sie cofnac do podstawowki i zacac pobierac lekcje u pana kazimierza ktory bardzo lubi takie dzieci
statystyki:
wielokropkow - raz,
kropek - zero,
przecinkow - zero,
tresci - ...
wiec radze sie zastanowic przed pisaniem takich postow...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
hmm...w sumie to na mnie też takie wrażenie robi tylko jeden utwór, szóstkę dostał.Grycek pisze:Kolejny raz słuchając propozycji do NL4 stwierdzam ,że jest tu utwór ,który przebija wszystkie utwory z e wszystkich NL. Prawdziwa perła.Prawie za każdym razem mam gęsią skórkę jak go słyszę(a to jest wyznacznik dobrej muzyki według Kaczkowskiego).
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
No to czas na kolejną statystykę 
Było 81
4- moje
1 - koszmarlista
3 - "11"
73 - o dalszych przesłuchań
i dalej po kilku przesłuchaniach "od deski do deski", po kilku "próbkowaniach" do tej trójki dołączyło jeszcze 15 innych kawałków i teraz o "11" walczy 18 utworów. No i jak to się nie raz dzieje - nawet ta wcześniej pewna trójka ... nie moze być pewna

Było 81

4- moje
1 - koszmarlista
3 - "11"
73 - o dalszych przesłuchań
i dalej po kilku przesłuchaniach "od deski do deski", po kilku "próbkowaniach" do tej trójki dołączyło jeszcze 15 innych kawałków i teraz o "11" walczy 18 utworów. No i jak to się nie raz dzieje - nawet ta wcześniej pewna trójka ... nie moze być pewna

No to dopiero teraz zorientowałem się, że nie muszę się spieszyć, bo jeszcze jest tydzień na głosowanie, więc moją 17 (już 14 - zapomniałem, że w ustatnim przesłuchaniu przyznałem miejsca 15-17) przekładam na następny weekend i zabieram się do rzeczy bardziej pilnych np. Myslovitza.
A skoro jest jeszcze tydzień to mam propozycję do zastanowienia się dla Grycka. Skoro jest 81 utworów i w związku z tym przypuszczalnie 27+ osób, które będą głosowały, czyli ponad 1500 punktów do rozdysponowania, to może by jednak zacząć od 1/32 czyli 64 piosenek, które dostały najwięcej głosów. Przy 32 piosenkach całkiem realne są dwie rzeczy:
1. piosenki, które zajęły pierwsze miejsca w poszczególnych głosowaniach nie załapią się do fazy pucharowej
2. będzie sporo osób, których wszystkie piosenki odpadną w eliminacjach.
Uważam, że dobrze byłoby, gdyby takie rzeczy nie miały miejsca, a temu może zapobiec wprowadzenie jeszcze jednej rundy. Oczywiście może i wtedy zdarzyć się, że będzie do jednej, dwóch osób miał zastosowanie punkt 2 (szansa dosyć mała), ale jest praktycznie niemożliwe, żeby wtedy zdarzył się punkt 1.
A skoro jest jeszcze tydzień to mam propozycję do zastanowienia się dla Grycka. Skoro jest 81 utworów i w związku z tym przypuszczalnie 27+ osób, które będą głosowały, czyli ponad 1500 punktów do rozdysponowania, to może by jednak zacząć od 1/32 czyli 64 piosenek, które dostały najwięcej głosów. Przy 32 piosenkach całkiem realne są dwie rzeczy:
1. piosenki, które zajęły pierwsze miejsca w poszczególnych głosowaniach nie załapią się do fazy pucharowej
2. będzie sporo osób, których wszystkie piosenki odpadną w eliminacjach.
Uważam, że dobrze byłoby, gdyby takie rzeczy nie miały miejsca, a temu może zapobiec wprowadzenie jeszcze jednej rundy. Oczywiście może i wtedy zdarzyć się, że będzie do jednej, dwóch osób miał zastosowanie punkt 2 (szansa dosyć mała), ale jest praktycznie niemożliwe, żeby wtedy zdarzył się punkt 1.
Ostatnio zmieniony ndz lis 18, 2007 3:02 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Co rozumiesz przez nieszczęśliwe? Te, które były tuż za 11 (ja tak już robiłem) czy podanie ewidentnych bubli.IZA pisze:No i po strachu – zagłosowałamPrzy tej okazji może coś zaproponuję. W poprzedniej edycji zachęcano do pozostawiania komentarzy przy głosach, a ja z kolei proponuję, aby w głosach wysyłanych do Grycka zamieścić również swoje „nieszczęśliwe” (o ile takie wystąpiły).
A ja sobie pomyślałem, że byłoby ciekawie, gdybyśmy przyznali 1 punkt minusowy dla największego gniota. Myślę, że wiem, które 2 piosenki miałyby ich najwięcej.IZA pisze:Oczywiście, te które nie zakwalifikowały się do naszej 11-stki. Gnioty lepiej zachowajmy dla siebie (tzn. wymażmy z dysku twardego bez echakajman pisze:Co rozumiesz przez nieszczęśliwe? Te, które były tuż za 11 (ja tak już robiłem) czy podanie ewidentnych bubli.)

Też się kiedyś zastanawiałam nad pomysłem koszmarlisty dotychczasowych 3 edycji, ale mam mieszane odczucia;
Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było kłótni to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było kłótni to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
To wszystko zabawa i myślę, że ludzie nie czuliby się urażeni, bo doskonale zdają sobie sprawę, jakie poszczególne piosenki mogą budzić odczucia. Sądzę, że jedna z moich propozycji byłaby w trójce największych koszmarów tego zestawienia (chociaż zarazem może przejść do rundy pucharowej).IZA pisze:Też się kiedyś zastanawiałam nad pomysłem koszmarlisty dotychczasowych 3 edycji, ale mam mieszane odczucia;
Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było sprzeczek to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Widzę, że jestem trochę do tyłu w porównaniu z niektórymi innymi osobami, bo ja przesłuchałem dopiero ok. 70% utworów (i to tylko 1 raz). Przy przesłuchaniu stawiam ocenę od 0-5, więc potem w fazie pucharowej mam łatwiej, bo od razu widzę, że skoro walczy np. utwór, który miał 0 pkt. z utworem, który miał 2 pkt., to bez ponownego przesłuchiwania i przypominania sobie obu nagrań mogę wybrać utwór do dalszej rundy.
Na razie pewniaków do 11-tki jest 3-4.
Na razie pewniaków do 11-tki jest 3-4.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Iza piszesz, że niektóre osoby by sie mogły poczuc urażone... I piszesz dalej o zwycięzcyIZA pisze: Nasza lista jest w mojej opinii bardziej "osobista" niż notowania LP3. Pewnie doszłoby do wielu niepotrzebnych sprzeczek (szczególnie, że np. w moim przypadku liderem byłby zwycięzca jednej edycji). Poza tym, nawet jakby nie było kłótni to poszczególne osoby mogłyby się poczuć urażone.

Ale nie ma obaw nie jestem

Tak, w tym wypadku chodziło o MEW, który całkowicie mi do gustu nie przypadł, ale dla równowagi dodam, że kolejni Twoi zwycięzcy już znaleźli się wśród piosenek, na które oddawałam głosy (California Stories Uncovered było w 11 eliminacyjnej). Poza tym, jeden utwór z Twoich propozycji (który niestety nie odniósł sukcesu) do dziś towarzyszy mi na codzień (mowa o Etnie) 

Mnie osobiście nie chciałoby się wracać do utworów na koszmarlistę... ale widzę, że na tym forum jest to poniekąd praktykowane; ja w to nie wchodzę
Najpierw myślałem, że lista ma dosyć niski poziom... cofam to zdanie. Mam nieco ponad 40 utworów (W tym 5 poniekąd pewniaków) i jest naprawdę ciężko wyrzucić cokolwiek...
Geniusz niektórych piosenek odkryłem za 3 przesłuchaniem... może w ten sposób wyłonię 11...
Co do pechowych... u mnie to działa nieco na innej zasadzie. Np. w I NL pechowym utworem mogę nazwać "Thru The Glass" które wypadło z przesłuchań, a jest do teraz jednym z moich ulubionych tamtego zestawu
Mogę za to bez problemu wyłonić największą porażkę pod względem "oczekiwałem/dostałem". Bardziej znane zespoły nie mają u mnie lekko
Najpierw myślałem, że lista ma dosyć niski poziom... cofam to zdanie. Mam nieco ponad 40 utworów (W tym 5 poniekąd pewniaków) i jest naprawdę ciężko wyrzucić cokolwiek...
Geniusz niektórych piosenek odkryłem za 3 przesłuchaniem... może w ten sposób wyłonię 11...
Co do pechowych... u mnie to działa nieco na innej zasadzie. Np. w I NL pechowym utworem mogę nazwać "Thru The Glass" które wypadło z przesłuchań, a jest do teraz jednym z moich ulubionych tamtego zestawu

Mogę za to bez problemu wyłonić największą porażkę pod względem "oczekiwałem/dostałem". Bardziej znane zespoły nie mają u mnie lekko

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt: