A właśnie... Jak to w końcu jest z tymi swoimi numerami? W eliminacjach to pewnie się na nie nie głosuje. Ale co potem?Bodeczek pisze:oczywiście nie można głosować na swoje numery?
Nasza lista 2
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- Megalomaniac 3-owy
Nie jestem pewien, czy to zostało do końca ustalone, bo była też taka opcja, że można głosować na taką parę pod warunkiem, że to będzie przeciwnik Twojej piosenki. Moim zdaniem to bez sensu, ale chyba oficjalnego zakazu nie było.ku3a pisze:potem nie oddaje sie glosu na pare w ktorej znajduje sie nasza piosenkamrsap pisze:A właśnie... Jak to w końcu jest z tymi swoimi numerami? W eliminacjach to pewnie się na nie nie głosuje. Ale co potem?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
heh, ciekawe czyj to utwór kropnął ten zaszczyt?mrsap pisze: Spośród pozostałych trzech jeden mnie bardzo zaskoczył i dostał ocenę 10/10. Ten utwór ma szansę pojawić się na mojej liście.

PS. Czyli konkretnie do któej godziny można głosować??
Właśnie słucham zestawu (jeszcze 24 piosenki

1. Do północy.Miszon pisze:1. PS. Czyli konkretnie do któej godziny można głosować??
2. Właśnie ustalam konkretną kolejność, w ten sposób, że po prostu przesłuchane ustawiam w winampie po kolei, wywalając kompletnie z zestawu te, które odrzuciłem wcześniej lub też teraz. Tak chyba będzie szybciej.
2. Jeżeli przez po kolei oznacza, że ustawiasz je w kolejności od najgorszej do najlepszej (lub odwrotnie), to stosujesz dokładnie ten sam co ja. Sprawdziłem go już wcześniej w głosowaniu na mycharcie i mi znakomicie ułatwoia sprawę ustalenia kolejności.
- Miszon
- Kontakt:
Powiem, że mam spory problem ze sklasyfikowaniem dwóch utworów, któe moim zdaniem nie powinny się znaleźć w zestawie z tego prostego powodu, z jakiego odrzuciliśmy ostatnio Sex Pistols - co prawda spełniają wymogi regulaminowe, ale wykonawcy/utwory są bardzo dobrze znani i tak naprawdę nie pasują do reszty konkurentów. Są to oczywiście Rage Against the Machine (który bardziej pasuje do propozycji na Top Wszech Czasów) i Antonio Vivaldi, któego też sądzę, że wszyscy znają
. Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach
. Ciężka sprawa.
PS. Mam dwunastkę po kolei, teraz kwestia przetestowania kolejności
.

PS. Mam dwunastkę po kolei, teraz kwestia przetestowania kolejności

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
hipotetycznie:Miszon pisze: Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach. Ciężka sprawa.
gdybym umieścił RATM w swoich typach - mimo że znałem ten utwór wcześniej - wcale nie musiałby mić pierwszego miejsca

- Miszon
- Kontakt:
No wiesz, to tylko moje prywatne zdanie. Vivaldiego bym puścił, jak będziemy robili Naszą Listę z muzyką klasycznąYacy pisze:hipotetycznie:Miszon pisze: Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach. Ciężka sprawa.
gdybym umieścił RATM w swoich typach - mimo że znałem ten utwór wcześniej - wcale nie musiałby mić pierwszego miejscao Vivaldim już nie wspomnę
Skoro nie ma ich w archiwum lp3 i topu - to wszystko jest ok. A po za tym nie jestem pewien czy RATH wszyscy znali wcześniej...

- Megalomaniac 3-owy
...i owszem - może i wszyscy znają ale mniemam, że z jednej tylko płyty/koncertu ewentualnie z lekcji muzyki z podstawówki & Pr.1-go jeno [ale to surogat]?!? ...a pozwoliłem sobie go zamieścić bo świetny temat i komponował się z pozostałymi moimi propozycjami...Miszon pisze: i Antonio Vivaldi, któego też sądzę, że wszyscy znają. Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach
. Ciężka sprawa.
.

Ps. ja tu conajmniej połowę utworów znam ...i co mam nie głosować...???
Pewnie najpierw trzeba by eliminacje zrobić czy dany artysta mieści się w ramach...CZEGO? bo już jedne ramy przyjęte TOP - Lp.3
A Sex Pistols nie odrzucono dlatego, że mieli coś wspólnego z Topem Wszech Czasów? Bo jeżeli nie to uważam, że postąpiliśmy niewłaściwie. A w tym zestawie jest jeszcze superklasyk czyli Chuck Berry, jak byśmy odrzucali Rage i Vivaldiego, to i on musiłby powiedzić pa pa.Miszon pisze:Ja, jak dobrze liczę, znam aż 18 kawałków, duużo więcej niż w poprzedniej edycji. Co do zasad - skoro odrzucono Sex Pistols, choć spełniali kryteria, to jak widać, można je nieco nagiąć.
Zagłosowało do tej pory 18 osób i cóż mogę powiedzieć:
1. Oddano głosy na 52 piosenki + 3 na miejscach ósmych, więc niepunktowanych. Przy 63 piosenkach jest to bardzo dobry wynik.
2. Wygląda na to, że nie będzie żadnych problemów z ustaleniem kolejności miejsc. Na razie tylko ex-aequo są piosenki na miejscach 32-34, ale pewnie ktoś je jeszcze wyprzedzi.
3. Obecnie 8 punktów gwarantuje dostanie się do 1/32, ale to może się zmienić.
4. Po raz pierwszy jest zdecydowany lider ze znaczną przewagą nad resztą, na którego głosowało 8 osób.
No to może na tyle. Wyniki będą zaraz po północy. Wszystko jest przygotowane tylko wrzucać dane.
1. Oddano głosy na 52 piosenki + 3 na miejscach ósmych, więc niepunktowanych. Przy 63 piosenkach jest to bardzo dobry wynik.
2. Wygląda na to, że nie będzie żadnych problemów z ustaleniem kolejności miejsc. Na razie tylko ex-aequo są piosenki na miejscach 32-34, ale pewnie ktoś je jeszcze wyprzedzi.
3. Obecnie 8 punktów gwarantuje dostanie się do 1/32, ale to może się zmienić.
4. Po raz pierwszy jest zdecydowany lider ze znaczną przewagą nad resztą, na którego głosowało 8 osób.
No to może na tyle. Wyniki będą zaraz po północy. Wszystko jest przygotowane tylko wrzucać dane.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.