Nasza lista 2

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Bodeczek pisze:oczywiście nie można głosować na swoje numery?
A właśnie... Jak to w końcu jest z tymi swoimi numerami? W eliminacjach to pewnie się na nie nie głosuje. Ale co potem?
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:Co sądzicie o takim pomyśle?
mi sie bardziej podobalo tak jak bylo w pierwszej edycji.
ku3a

Post autor: ku3a »

mrsap pisze:A właśnie... Jak to w końcu jest z tymi swoimi numerami? W eliminacjach to pewnie się na nie nie głosuje. Ale co potem?
potem nie oddaje sie glosu na pare w ktorej znajduje sie nasza piosenka
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

a na jeden kawałek można oddać 39punktów :wink:
kajman

Post autor: kajman »

Megalomaniac 3-owy pisze:a na jeden kawałek można oddać 39punktów :wink:
Zasady punktowania są na pierwszej stronie (o ile pamiętam w poście rozpoczynającym wątek). Maxymalna ilość punktów dla piosenki wynosi 13.
kajman

ku3a pisze:
mrsap pisze:A właśnie... Jak to w końcu jest z tymi swoimi numerami? W eliminacjach to pewnie się na nie nie głosuje. Ale co potem?
Nie jestem pewien, czy to zostało do końca ustalone, bo była też taka opcja, że można głosować na taką parę pod warunkiem, że to będzie przeciwnik Twojej piosenki. Moim zdaniem to bez sensu, ale chyba oficjalnego zakazu nie było.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:
I niech tak zostanie jak było w pierwszej edycji.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

mrsap pisze: Spośród pozostałych trzech jeden mnie bardzo zaskoczył i dostał ocenę 10/10. Ten utwór ma szansę pojawić się na mojej liście.
heh, ciekawe czyj to utwór kropnął ten zaszczyt? ;)

PS. Czyli konkretnie do któej godziny można głosować??
Właśnie słucham zestawu (jeszcze 24 piosenki ;) ) i wygląda na to, że conajmniej 1 kawałek z tych nie przesłuchanych wejdzie do 7, może nawet 2. Właśnie ustalam konkretną kolejność, w ten sposób, że po prostu przesłuchane ustawiam w winampie po kolei, wywalając kompletnie z zestawu te, które odrzuciłem wcześniej lub też teraz. Tak chyba będzie szybciej.
kajman

Miszon pisze:1. PS. Czyli konkretnie do któej godziny można głosować??
2. Właśnie ustalam konkretną kolejność, w ten sposób, że po prostu przesłuchane ustawiam w winampie po kolei, wywalając kompletnie z zestawu te, które odrzuciłem wcześniej lub też teraz. Tak chyba będzie szybciej.
1. Do północy.
2. Jeżeli przez po kolei oznacza, że ustawiasz je w kolejności od najgorszej do najlepszej (lub odwrotnie), to stosujesz dokładnie ten sam co ja. Sprawdziłem go już wcześniej w głosowaniu na mycharcie i mi znakomicie ułatwoia sprawę ustalenia kolejności.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

kajman pisze:
Miszon pisze:1. PS. Czyli konkretnie do któej godziny można głosować??
1. Do północy.
Czyli być może zdążę
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Powiem, że mam spory problem ze sklasyfikowaniem dwóch utworów, któe moim zdaniem nie powinny się znaleźć w zestawie z tego prostego powodu, z jakiego odrzuciliśmy ostatnio Sex Pistols - co prawda spełniają wymogi regulaminowe, ale wykonawcy/utwory są bardzo dobrze znani i tak naprawdę nie pasują do reszty konkurentów. Są to oczywiście Rage Against the Machine (który bardziej pasuje do propozycji na Top Wszech Czasów) i Antonio Vivaldi, któego też sądzę, że wszyscy znają ;). Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach :? . Ciężka sprawa.
PS. Mam dwunastkę po kolei, teraz kwestia przetestowania kolejności :).
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

kajman pisze: Do północy.
właśnie wszedłem aby zobaczyć wyniki a tu ... jeszcze 12 godzin :-(

kajman mam nadzieję że tuż po północy będą wyniki bo jestem niesamowicie ciekawy co z moją 7-ką :-)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Miszon pisze: Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach :? . Ciężka sprawa.
hipotetycznie:
gdybym umieścił RATM w swoich typach - mimo że znałem ten utwór wcześniej - wcale nie musiałby mić pierwszego miejsca :-) o Vivaldim już nie wspomnę :-) Skoro nie ma ich w archiwum lp3 i topu - to wszystko jest ok. A po za tym nie jestem pewien czy RATH wszyscy znali wcześniej...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Yacy pisze:
Miszon pisze: Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach :? . Ciężka sprawa.
hipotetycznie:
gdybym umieścił RATM w swoich typach - mimo że znałem ten utwór wcześniej - wcale nie musiałby mić pierwszego miejsca :-) o Vivaldim już nie wspomnę :-) Skoro nie ma ich w archiwum lp3 i topu - to wszystko jest ok. A po za tym nie jestem pewien czy RATH wszyscy znali wcześniej...
No wiesz, to tylko moje prywatne zdanie. Vivaldiego bym puścił, jak będziemy robili Naszą Listę z muzyką klasyczną ;), a RATM w każdym razie powinno się znać, a że u mnie są w Topie 300, to inna sprawa. Na pewno najlepszy kawałek, jaki się znalazł do zagrania w Guitar Hero II na X360 :D (o ile cokolwiek komuś tutaj to mówi ;) ).
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

Miszon pisze: i Antonio Vivaldi, któego też sądzę, że wszyscy znają ;). Pozostają dwa wyjścia - albo od razu ich odrzucić, albo umieścić na dwóch pierwszych miejscach :? . Ciężka sprawa.
.
...i owszem - może i wszyscy znają ale mniemam, że z jednej tylko płyty/koncertu ewentualnie z lekcji muzyki z podstawówki & Pr.1-go jeno [ale to surogat]?!? ...a pozwoliłem sobie go zamieścić bo świetny temat i komponował się z pozostałymi moimi propozycjami... 8)

Ps. ja tu conajmniej połowę utworów znam ...i co mam nie głosować...???
Pewnie najpierw trzeba by eliminacje zrobić czy dany artysta mieści się w ramach...CZEGO? bo już jedne ramy przyjęte TOP - Lp.3
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja, jak dobrze liczę, znam aż 18 kawałków, duużo więcej niż w poprzedniej edycji :? . Co do zasad - skoro odrzucono Sex Pistols, choć spełniali kryteria, to jak widać, można je nieco nagiąć.
Robinson

Miszon pisze:Co do zasad - skoro odrzucono Sex Pistols, choć spełniali kryteria, to jak widać, można je nieco nagiąć.
Jakie kryteria spełniali?
Nie spełniali kryteriów, bo byli w Topie Wszech Czasów.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Robinson pisze: Jakie kryteria spełniali?
Nie spełniali kryteriów, bo byli w Topie Wszech Czasów.
a już się obawiałem że tamta edycja będzie anulowana z powodów proceduralnych :-)
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Właśnie oddałem swoje głosy :D Aż 23 utwory przeszły do drugiej rundy i większość z nich już mi się bardzo podoba. Szkoda, że głosów jest tylko siedem... Wybór nie był jednak trudny, bo jest tutaj ok. 10 kawałków, które są wybitne i teraz już trzy mają szanse na moją listę :D
kajman

Miszon pisze:Ja, jak dobrze liczę, znam aż 18 kawałków, duużo więcej niż w poprzedniej edycji :? . Co do zasad - skoro odrzucono Sex Pistols, choć spełniali kryteria, to jak widać, można je nieco nagiąć.
A Sex Pistols nie odrzucono dlatego, że mieli coś wspólnego z Topem Wszech Czasów? Bo jeżeli nie to uważam, że postąpiliśmy niewłaściwie. A w tym zestawie jest jeszcze superklasyk czyli Chuck Berry, jak byśmy odrzucali Rage i Vivaldiego, to i on musiłby powiedzić pa pa.
kajman

Zagłosowało do tej pory 18 osób i cóż mogę powiedzieć:
1. Oddano głosy na 52 piosenki + 3 na miejscach ósmych, więc niepunktowanych. Przy 63 piosenkach jest to bardzo dobry wynik.
2. Wygląda na to, że nie będzie żadnych problemów z ustaleniem kolejności miejsc. Na razie tylko ex-aequo są piosenki na miejscach 32-34, ale pewnie ktoś je jeszcze wyprzedzi.
3. Obecnie 8 punktów gwarantuje dostanie się do 1/32, ale to może się zmienić.
4. Po raz pierwszy jest zdecydowany lider ze znaczną przewagą nad resztą, na którego głosowało 8 osób.
No to może na tyle. Wyniki będą zaraz po północy. Wszystko jest przygotowane tylko wrzucać dane.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Byli w topie zerowym!
17 130 SEX PISTOLS - Anarchy In The U.K. 1976
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

kajman pisze: 4. Po raz pierwszy jest zdecydowany lider ze znaczną przewagą nad resztą, na którego głosowało 8 osób.
No to nieźle... A my dowiemy się o tym jak to wygląda teraz, dopiero za dwa tygodnie ... Ciekawość mnie zeżre :-) tak na marginesie Był kiedyś taki zespół Curiosity Killed The Cat... :lol:
Robinson

kajman pisze:Obecnie 8 punktów gwarantuje dostanie się do 1/32, ale to może się zmienić.
Zapewne chodzi Ci o awans do 1/16, a nie 1/32.
1/16 = 32 utwory
1/32 = 64 utwory

8 punktów gwarantuje awans? To chyba dość wysoki próg. W poprzedniej edycji było chyba jakieś 5 pkt.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Skoro wyniki będa po 24 to jeszcze moge zagłosować czy juz nie bo byłem na praktykach i nie było czasu!
ODPOWIEDZ