Miszon pisze: ↑ndz cze 28, 2020 1:17 pm
Pogrzeb wydaje się już niemal pewnym zwycięzcą, bo nie bardzo ma rywali, poodpadali niżej.
co prawda u nas formalnie ciszy wyborczej nie ma, ale jednak moim zdaniem jest oczywiste, żeby takich rzeczy nie pisać, żeby nikt się niczym nie sugerował...
Faktycznie, to był nieodpowiedzialny wpis (zwłaszcza, że to na pewno nie mój kandydat do wygranej ).
kajman pisze: ↑ndz cze 28, 2020 1:34 pm
Supergniot w pierwszej czwórce.
U mnie wygląda to nieco inaczej. Pierwsza czwórka składa się z samych przeciętniaków (u mnie lokaty 25-43) i im niższa ćwiartka tym wyższy jej średni poziom!
I z wyników wynika (bo tylko w jednej parze różnica wynosiła jeden głos), że nawet gdybym nie zapomniał o głosowaniu w tej rundzie niczego bym nie zmienił (może w tej jednej parze?), więc w sumie nie ma czego żałować...
A teraz czekają mnie cztery dogrywki.
Miszon pisze: ↑ndz cze 28, 2020 1:17 pm
Pogrzeb wydaje się już niemal pewnym zwycięzcą, bo nie bardzo ma rywali, poodpadali niżej.
co prawda u nas formalnie ciszy wyborczej nie ma, ale jednak moim zdaniem jest oczywiste, żeby takich rzeczy nie pisać, żeby nikt się niczym nie sugerował...
Nie bardzo rozumiem. Czy ja coś zdradzam poza swoimi preferencjami? Przecież nie wiem jaka jest kolejność. Napisałem tylko, że jedna z piosenek z czwórki podoba mi się wielokrotnie bardziej niż pozostałe 3. Ale tak w ogóle to u mnie wygrało coś innego (o ile pamiętam Funeral wtedy w drugiej edycji nie był u mnie w pierwszej ósemce nawet, a spośród piosenek z tej edycji które się jeszcze ostały w walce o jakiekolwiek miejsca do podium mu daleko).
Przecież nie zasugeruję komuś w ten sposób jak zagłosować, raczej czyjegoś osądu tych numerów nie zmienię.
Napisałem że wszystkie lepsze numery odpadły i że w takim razie z pozostałych w rywalizacji ta nie ma dla mnie już sensownych przeciwników. Ale przecież równie dobrze mogła w eliminacjach być najniżej.
Mew który został jest dla mnie kilka klas gorszy od tego co odpadł i powinien paść już w pierwszej czy drugiej rundzie, ale jak widać inni sądzą inaczej, także z mojej opinii niewiele wynika.
Jako ciekawostkę napiszę, że moi wcześniejsi faworyci do wygranej (m.in. Jonatha Brooke oraz Johnny Pearson - ten drugi chyba najbardziej by mnie ucieszył, takie symboliczne zwycięstwo Bodeczka zza grobu...) już poodpadali. W dodatku Jonatha jest w tej chwili w parze z Therapy, czyli dwa kawałki z mojego TWC walczą o końcówkę 16-ki.
Na razie głosowało 15 osób, wszystkim od których otrzymałem głos odpowiedziałem.
W trzech parach już raczej nic się nie zmieni, przewaga jest spora, a wygrywają utwory wyżej rozstawione.
W trzech parach różnica wynosi 2pkt.
Mamy też dwa remisy.
Tylko w jednej parze parze różnica wynosiła 1 głos. W pozostałych 2 lub więcej. Nie napiszę które numery grają o poszczególne miejsca, żeby pozostało trochę tajemnicy do ostatecznych wyników. Głosowało 18 osób
O 1 miejsce. Band of Horses - The Funeral : Sophie Zelmani - Dreamer
O 3 miejsce. Markétá Irglová - Without A Map : Mew - Comforting Sounds
O 5 miejsce. Johnny Pearson & His Orchestra - Sleepy Shores : Mew - The Zookeeper's Boy
O 7 miejsce. ShataQS – Światło : State Urge - More
O 9 miejsce. Cisza Jak Ta - W naszym niebie : M83 - Wait
O 11 miejsce. Soko - We Might Be Dead By Tomorrow : The XX - Infinity
O 13 miejsce. Jonatha Brooke - Eye In The Sky : Thirteen Senses - Into The Fire
O 15 miejsce. Husky Rescue - New Light of Tomorrow : Therapy? - Diane
3/8 z moich przeszły do finałowej rundy, więc wyniki poniżej średniej i totalnej krytyki.
W jednej parze gdzieś w środku stawki nikomu nie należy się wskazanie, ale w siedmiu pozostałych mam dogrywki (dlatego pewnie, że ich widełki dosyć szeroko w tej edycji ustawiłem), do tego dwie pary uznałem za super-killery i wcale nie znajdują się one w czołówce tabeli.
Zabawa dobiega końca. W finałowym głosowaniu w pięciu parach miałem zdecydowanego faworyta. Dotyczy to m.in. dwóch pierwszych par...
W pojedynku siódemki z dwunastką postawiłem na tę drugą.
Już teraz pozwolę sobie podziękować ADDYemu za sprawne poprowadzenie edycji specjalnej. Bardzo dobra robota!
Dla mnie udział w niej był czystą przyjemnością. Na odsłuchach czułem różnicę pomiędzy tą edycją, a zwykłymi NL. Czuć było, że są to utwory, które przeszły już jakąś selekcję.
Oczywiście nie wszystko mi się podobało. Powiedzmy, że mniej niż 25% pozostawię wartymi zapamiętania, mimo to była to dla mnie prawdziwa przyjemność.
Tym bardziej współczuję, jeśli dla kogoś udział w tejże edycji wiązał się z męczarniami. Że tylko zacytuję: superkoszmar, supergniot, załamka...
Dla mnie to jest...załamka...
Tym razem obyło się bez dogrywek. Najlepsza para walczy o zwycięstwo, najsłabsza o 13 miejsce. I było 6:2 dla lewicy.
Teraz o poziomie tej edycji. Jest wyższy niż zwykłe edycje, ale tylko dlatego że faktycznie niewiele było tych utworów, które uznałem za niesłuchalne. Poziom czołówki jest na poziomie przeciętnej zwykłej. A średni poziom całości na poziomie przeciętnego zestawu do głosowania na LP3 (przy czym akurat poziom tych zestawów oceniałem pozytywnie w przeciwieństwie do zestawów, które są propozycjami do foralisty). Świetnych utworów było co najwyżej kilkanaście, co najmniej bardzo dobrych dwadzieścia kilka. Ale ja lubię takie zabawy, a ich poziom jest wystarczający, żeby były przyjemne.
ADDY pisze: ↑pn cze 29, 2020 10:21 pm
Tylko w jednej parze parze różnica wynosiła 1 głos. W pozostałych 2 lub więcej. Nie napiszę które numery grają o poszczególne miejsca, żeby pozostało trochę tajemnicy do ostatecznych wyników. Głosowało 18 osób
Mam nadzieję, że nie dotyczy to żadnej z par półfinałowych (w sensie pary 1 i 2) bo zapomniałem zagłosować, a wyniki okazały się zupełnie odwrotne do zamierzonych
ADDY pisze: ↑pn cze 29, 2020 10:21 pm
Mam nadzieję, że nie dotyczy to żadnej z par półfinałowych (w sensie pary 1 i 2) bo zapomniałem zagłosować, a wyniki okazały się zupełnie odwrotne do zamierzonych
Akurat nie utwory z finału pewnie pokonały swoich rywali.
A propos finału to głosowało 20 osób.
Wszystko bardzo wyrównanie, przez chwilę remisy były w sześciu parach.
W tej chwili mamy jeden remis, ale dodatkowo w trzech parach jeden głos może zmienić zwycięzce.
O 1 miejsce. Band of Horses - The Funeral
O 3 miejsce. Markétá Irglová - Without A Map
O 5 miejsce. Mew - The Zookeeper's Boy
O 7 miejsce. ShataQS – Światło
O 9 miejsce. Cisza Jak Ta - W naszym niebie
O 11 miejsce. The XX - Infinity
O 13 miejsce. Jonatha Brooke - Eye In The Sky
O 15 miejsce. Therapy? - Diane
Głos wysłany w ostatniej minucie (ach to lato)! Ciekawe czy i tym razem chociaż w jednej parze zmieni nasz werdykt?
U mnie wygrywają ciemnozieloni, ale tylko 4:3, bo jedna para nie zasłużyła na mój głos w całości.
O, już są wyniki!
A więc cztery głosy pokrywają się z moimi (w tym trzy zielone).
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2020 10:09 pm przez Sundrajta, łącznie zmieniany 1 raz.