Zgłaszam się ja - kolejny, który w tej rundzie stracił wszystkie trzy swoje propozycje.
Ogólnie - istny pogrom. Mimo, że zgodność moich głosów z wynikami pokryła się aż w 20 na 32 pary, dotyczy to generalnie par, w których walczyły utwory dla mnie neutralne.
Za to moi faworyci popadali, jak muchy. Z mojej dziesiątki teraz odpadły numery 1, 2, 4, 5, 7, 9 (nr 8 odpadł w eliminacjach), a numer 3 i 6 przeszły tylko dlatego, że w swoich parach pokonały numery 4 i 7). Dodatkowo numer 2 przegrał z piosenką, którą oceniłem najniżej z całej 85-tki.
Teraz jestem tylko ciekawy, czy moi faworyci należą do grupy tych poeliminacyjnych pewniaków, którzy teraz polegli z utworami niżej notowanymi, czy też od początku byli ledwo-ledwo, ale aby tego się dowiedzieć, trzeba poczekać do końca, kiedy opublikowane zostaną szczegółowe wyniki poszczególnych rund (a jak wiemy na przykładzie poprzedniej edycji NL, w tej kwestii trzeba wykazać się sporą cierpliwością

)
kajman pisze: wt lis 07, 2017 11:05 pm
Jak się kilka osób wycofa to już w ogóle będzie katastrofa, bo to co jeszcze wartościowego pozostało nie będzie miało żadnych szans.
Czyli że jak? Że ci, którzy są niezadowoleni z dotychczasowych rozstrzygnięć i rozważają/deklarują niekontynuowanie zabawy, należą do grupy potencjalnych obrońców tego, co ambitne i wartościowe, a ci zadowoleni z tego, co wydarzyło się dotychczas, są orędownikami jakiegoś chłamu?
Mimo, że zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy, tj. jestem bardzo niezadowolony z rozstrzygnięć ostatniej rundy, ten komentarz wydaje mi się wyjątkowo nietrafiony (łagodnie mówiąc)..