XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
Głos nr 13-ście. Jedyni Zeppelini, na których oddałem głos.
Ajajaj cymesik. jakoś mi się wydawało że zginął z Topu. Ech ta gitara...
- zielonakoniczynka
trududum trududum trududum Cuuudnie
Przez te przesłuchania do topu nie dałem rady. Ale teraz długi weekend i powinno się udać.lady pisze:czy przesłuchałeś już Boogie Boysów ?
- konwicki1980
- Kontakt:
Szkoda, że piszącemu takie głupoty samemu brakuje dojrzałości w formułowaniu sądów na forum.FOXD pisze:Konserwatyzm, czy liberalizm nie ma tu żadnego znaczenia, po prostu pewna dojrzałość emocjonalna, którą nabywa się z czasem (wiekiem). Potwierdza to zresztą wiele zjawisk.

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
PopieramFOXD pisze:Tak przy okazji , to moim zdaniem kolejność prezentowanie TOP-u powinna być zdecydowanie inna. A mianowicie licząc od końca. Stelka, Baron. Metz i Niedźwiedź.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
tam jest taka charakterystyczna przebieżka po strunach. Ją strasznie trudno zrobić kostką, bo trzeba użyć trzech palców na raz.krysiron pisze: Niby dlaczego, nawet na teledysku kostka jest:)
KASHMIR!!!!! Mój także ulubiony kawałek LZ, zresztą nie tylko mój, także kilku uznanych redaktorów Trójkowych. Tak trzymać, aczkolwiek mogło być lepiej. Mój kolejny głos (18/33)
Do dziś pamiętnie dla mnie wybrzmiewają słowa red. Barona, który w kilka dni po TOP-ie 16 wypowiedział się m.in w takim kontekście, że dla niego KASHMIR LZ to nr 1 w TWC.
Do dziś pamiętnie dla mnie wybrzmiewają słowa red. Barona, który w kilka dni po TOP-ie 16 wypowiedział się m.in w takim kontekście, że dla niego KASHMIR LZ to nr 1 w TWC.
Ostatnio zmieniony śr sty 01, 2014 7:29 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Kiedyś lubiłem Kaszmir, dziś mi brakuje powietrza jak to słyszę. Wolę mniej pretensjonalne dokonania LZ, choćby Schody.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Mój też ich
jakem fan Zeppelinów, to Kaszmir brzmi mi najsłabiej w tej godzinie. Choć jest znakomity.
1. Perfect - AUTOBIOGRAFIA
2. The Cranberries - ZOMBIE
3. Marillion - KAYLEIGH
4. Republika - BIAŁA FLAGA
5. The Animals - HOUSE OF THE RISING SUN
6. Dire Straits - SULTANS OF SWING
7. Genesis - MAMA
8. U2 - ONE
9. Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
10. AC/DC - HIGHWAY TO HELL
2. The Cranberries - ZOMBIE
3. Marillion - KAYLEIGH
4. Republika - BIAŁA FLAGA
5. The Animals - HOUSE OF THE RISING SUN
6. Dire Straits - SULTANS OF SWING
7. Genesis - MAMA
8. U2 - ONE
9. Deep Purple - SMOKE ON THE WATER
10. AC/DC - HIGHWAY TO HELL
Kaszmir świetny, ale w tym roku trafił u mnie tylko na zaplecze.
Puściliby kiedyś tego Puffa, dla śmiechu.saferłel pisze:Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.

Kashmir jest mega, ale w sumie Purple zrobili to samo trochę lepiej, mniej podniośle i bardziej naturalnie.

Szkoda, że Kashmir nie w wersji z Puff DaddymBrian pisze:Szkoda, że najwyższe Bitle to coś tak na nich średniego, jak Yesterday... KASHMIR!

hyhy, czy dojrzałość emocjonalna polega na lekceważeniu najważniejszego zespołu muzyki rozrywkowej XX wieku?FOXD pisze:Beatlesi, jak dla mnie mogą nie istnieć z TWC, ale jeśli już to także tylko w drugiej 50-ce.

za rok do zestawu!saferłel pisze:Już nie będę wstawiał wersji Rowana Atkinsona, bo chyba większość osób wie, że to ona mi się najbardziej podoba ;P

dosyć nisko... ciekawe, czy to był singiel wydany pod szyldem PSB feat. Norbi...saferłel pisze:1. Podobno jeden z ich singli niemal wyprzedził jakiś unreleased Gunsów, który nawet nie został nagrany. Odpowiednie na 1578 i 1579 miejscu.

Ale to chyba najlepszy rap ever. Świetny kawałek.saferłel pisze:Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.
no ja chyba bardziej lubię "Come with me".saferłel pisze:Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.

To po prostu technika Sweep picking, którą trzeba poćwiczyćlady pisze:tam jest taka charakterystyczna przebieżka po strunach. Ją strasznie trudno zrobić kostką, bo trzeba użyć trzech palców na raz.krysiron pisze: Niby dlaczego, nawet na teledysku kostka jest:)

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Brian pisze:Puściliby kiedyś tego Puffa, dla śmiechu.saferłel pisze:Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.

-
John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant. Co to był za skład. Jak tak dalej pójdzie to "Schody" mistrzem. Zeppelini bardzo dobrze, to chyba przez "Celebration Day".
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Doskonały oryginał da dobre kopie.saferłel pisze:Tych LZ lubię z całego zestawu najbardziej, tradycyjnie. Mimo, że kojarzy mi się z tą rapuchową wersją z 98.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
I o Metzu też. No i starego bluesa lubi, bo puszcza go czasami w swoich audycjach.krzysiek83 pisze:przecież o Baronie można napisać to samosaferłel pisze: Gdyby nie Stelmach, to kilku grup nikt by w Trójce nigdy nie usłyszał, wiec chwała mu za to.
no to z jednego riffu Zeppelinów wypączkowały 3 znane mi inne piosenki:
Perfect Strangers Purpli
Led Clones Gary Moora
Come with me Page/P>Diddy
Coś jeszcze?
Perfect Strangers Purpli
Led Clones Gary Moora
Come with me Page/P>Diddy
Coś jeszcze?
A od Yestarday jest tyle lepszych, wg mnie, kawałków Beatlesów.