Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
O, moja ulubiona polska piosenka w tym topie, bez dwóch zdań Jedyny polski utwór na jaki oddaje głos (o ile nie zapomnę upchnąć gdzieś między tymi wszystkimi niezalowymi kawałkami).
I wspaniały Obywatel. Zawsze przy tej piosence żałuję, że tak szybko wypadła z listy Trójki i w podsumowaniu jest tak nisko.
Za szybko wtedy kolejne piosenki z płyty wpuszczano w eter.
Dzisiaj pewnie by z rok w zestawieniu pobyła.
I jak to u Grzegorza, tekst nadal aktualny. Znowu mój głos.
saferłel pisze:O, moja ulubiona polska piosenka w tym topie, bez dwóch zdań Jedyny polski utwór na jaki oddaje głos (o ile nie zapomnę upchnąć gdzieś między tymi wszystkimi niezalowymi kawałkami).
Najpierw the Animals - the House of the Rising Sun / 9 pkt. Toż to klasyka, jakich świat nie widział, może i dla mnie się trochę przejadła, chociaż częściej słyszałem ten kawałek w latach mojej młodości, to wciąż pamiętam i czuję te riffy. Deep Purple - Smoke on the Water / 8 pkt. A ten zespół jakoś nigdy nie był moim ulubieńcem. Może po prostu nie czuję ich przekazu, zatem jak na takie niezrozumienie, to uważam że moja nota jest przyzwoita.
I wreszcie nasz krajowy klasyk Obywatel G.C. - Nie pytaj o Polskę oczywiście dyszka. Inaczej być nie może to jeden z moich absolutnych faworytów.
August pisze:I jak to u Grzegorza, tekst nadal aktualny. Znowu mój głos.
Niestety w piosence jest (i to najważniejsza) jeszcze muzyka. A ta to... sorry, akurat do muzyki się nie przyczepię tylko do aranżacji, bo wersja Republiki z 1993 jest znakomita.
saferłel pisze:O, moja ulubiona polska piosenka w tym topie, bez dwóch zdań Jedyny polski utwór na jaki oddaje głos (o ile nie zapomnę upchnąć gdzieś między tymi wszystkimi niezalowymi kawałkami).
Nic dziwnego, skoro brzmi to jak PSB.
Wsłuchaj się w beat, niech Twoje serce pulsuje wraz z nim w miłosnym uścisku...