Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Sto lat! Miłość do muzyki wpisana w datę urodzin.słoik pisze:Urodziny to ma dziś przede wszystkim PIOTR KACZKOWSKI.
słoiku, co mnie tam, z całym szacunkiem, Piotr Kaczkowski... Dla mnie przede wszystkim AM, moja żonasłoik pisze:Urodziny to ma dziś przede wszystkim PIOTR KACZKOWSKI.
A, więc to ten Jacek napisał do PanaMarka!jotem3 pisze:Dla mnie przede wszystkim AM, moja żonaA cała reszta daleko, daleko...
Biedaczysko, to walentynki musisz obchodzić.jotem3 pisze:... Dla mnie przede wszystkim AM, moja żonaA cała reszta daleko, daleko...
Biedaczysko? Że dlaczego? Nie muszę obchodzić valę-tynek. Obchodzę urodziny...słoik pisze:Biedaczysko, to walentynki musisz obchodzić.jotem3 pisze:... Dla mnie przede wszystkim AM, moja żonaA cała reszta daleko, daleko...
10569 post. A jeszcze tyle trzeba pleść. Allez.
Tak się pojawię na moment i wetnę z małym pytaniem [od razu chcę zaznaczyć, że spytam z ciekawości, a nie atakująco] - czemu Emilio nie używasz polskich tytułów, skoro są znane? Wszakże jesteśmy w Polsce. [tak w ogóle to taka moja słabość i zawsze na to zwracam uwagę. Nie da się też ukryć, że jednak wywołuje to we mnie dosyć silne emocje, niekoniecznie pozytywneEmilia pisze:Właśnie skończyłam oglądać rozszerzoną Unexpected Journey, włączam radio a tu Ed.
Ale śpiewając po polsku zagramaniczny utwór jednak używa się polskiego tytułu (przynajmniej w zdecydowanej większości przypadkow). Kobranocka nagrała Współczucie dla diabła, Budka Noc komety, a Martyna Rzekę.konwicki1980 pisze:Przyznam, że też jestem zwolennikiem oryginalnych tytułów, co nie znaczy, że polskich w ogóle nie używam. Ale tak ogólnie to tytułów piosenek czy płyt przecież nie przekładamy na język polski, więc dlaczego inaczej miało by być akurat z tytułami filmów.
Nie słyszałem, żeby ktoś mówił: Słuchałem "Dezintegracji", "I sprawiedliwość dla wszystkich", "Zabłąkanego dzieciństwa" czy też "Drogi nr 61 odwiedzonej ponownie". Nikt też nie wymyśla do polskich wydań tych płyt alternatywnych tytułów.