marsvolta pisze:Kasabian to bardzo zasłużony zespół dla dzisiejszej muzyki. W odróżnieniu od innych zespołów oni coś naprawdę proponują. Jest to przebojowe, ale to nie jest zarzut, a takie rzeczy jak "Club Foot", "L.S.F." czy "Fire" to dziś już absolutna klasyka. I na dodatek wszystko dobrze się na wyspach sprzedaje, są fajne koncerty, a i recenzje znakomite dlaczego na bank Gotye musi jeszcze dużo zrobić, aby im dorównać.
Ja nie patrzę na zasługi tylko słucham swoich uszu. A utwory z ostatniej płyty mi się raczej nie podobają. Jedynie Man of simple pleasures i Neon neon są całkiem dobre. A z ich nagrań najbardziej mi leżało Empire.
Mam nadzieję, że Zaz weszła po to, żeby od razu wypaść.
ADDY pisze:
Tak patrzyłem na niektóre piosenki ze względu na Top Wszechczasów i też zauważyłem kilka dziwnych przypadków.
Np. Nine Inch Nails - Hurt, nigdy nie trafiło na listę, a jest w zestawie do głosowania na TOP
No ja już od trzech lat piszę do Panów Piotrków, aby dodali do zestawu The Stone Roses - "I Wanna Be Adored" i nic?
Dziwne! Bardzo dziwne!
FOXD pisze:Ano tak, dla niektórych wystarczy przeróbka LZ przez Santanę i są w stanie to ocenić jako "arcydzieło"
Bo jest to genialna wersja bijąca na głowę oryginał. Jest dużo bardziej dynamiczna i rewelacyjnie zagrana. I nawet Cornell sobie jakoś całkiem nieźle poradził.
FOXD pisze:Ano tak, dla niektórych wystarczy przeróbka LZ przez Santanę i są w stanie to ocenić jako "arcydzieło"
Bo jest to genialna wersja bijąca na głowę oryginał. Jest dużo bardziej dynamiczna i rewelacyjnie zagrana. I nawet Cornell sobie jakoś całkiem nieźle poradził.
Ratty pisze:Phi, Semuś poszedł.. Trzeba będzie pokarmić kieszeń operatora i przedryndnąć osobiście..
Pisał, że przecież w związku z jutrzejszym wyjazdem już musieli iść z Tanatoską. Wyjazdem zagranicznym oczywiście.
No tak, tyle że hilarious situation nastąpiła bo sie pożegnal i poszedł podczas gdy ja pisałam posta powitalnego. Cóż, chciałam życzyć miłej podróży moim Mokrym Ryjkom, już zadzwoniłam.
A skoro już tu jestem, a bywam rzadko, to już zostanę.
ADDY pisze:Mój kolega z klasy, znawca Jelonka, posiadacz wszystkich płyt, powiedział, że to przeciętna piosenka.
No to ja nie wiem teraz, co o tym myśleć
ADDY pisze:Mój kolega z klasy, znawca Jelonka, posiadacz wszystkich płyt, powiedział, że to przeciętna piosenka.
No to ja nie wiem teraz, co o tym myśleć
Wypada to zweryfikować na własnym odsłuchu
Ostatnio zmieniony pt sty 13, 2012 9:21 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
słoik pisze:Czy ona tak dziwnie śpiewa< czy gra na grzebieniu?
To à propos Zaz? Francja + granie na grzebieniu to nic dobrego, potwierdzam jako światowej sławy grzebienista.
Ale się uczepiłam tej Florence, już tylko na jej piosenki czekam, chyba znowu sobie dziś przesłucham tę nową płytę .