Głosowanie na 1563 notowanie LP3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Re: Głosowanie na 1563 notowanie LP3
A mnie jest obojętna forma, byleby nie kontestowano kogoś, kto przedstawiając swoje typy jakie oddał na dane notowanie lp3, niekoniecznie jest zainteresowany wzięciem udziału w jakimś forumowym podsumowaniu czy jak to się tam nazywa.
Tylko skąd wiadomo, że ta osoba nie chce być brana pod uwagę w podsumowaniu? Większość jednak chce i trudno wpaść, kto jest wyjątkiem. A jeżeli ktoś przedstawia głosy oddane na notowanie to w jakim celu je numeruje. Gdyby nie numerował nie byłoby problemu.FOXD pisze:A mnie jest obojętna forma, byleby nie kontestowano kogoś, kto przedstawiając swoje typy jakie oddał na dane notowanie lp3, niekoniecznie jest zainteresowany wzięciem udziału w jakimś forumowym podsumowaniu czy jak to się tam nazywa.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Jak dla mnie, jeżeli podjęta by była decyzja, by w tytule wątku było określenie 'głosowanie na Forumową Listę...', to jest jednoznaczne z tym, że ten, kto w nim wrzucałby swoje głosy, wyrażałby tym samym dobrowolną zgodę na robienie tego zgodnie z regulaminem.
Regulaminem głosowania na Forumową Listę.
Bo będzie to wątek dotyczący tej zabawy.
Ja tak to rozumiem.
Regulaminem głosowania na Forumową Listę.
Bo będzie to wątek dotyczący tej zabawy.
Ja tak to rozumiem.
Tylko jest takie (być może hipotetyczne) pytanie. Gdzie mają się wypowiadać ci, którzy chcą tylko to, na co głosowali na LP3? Tworzyć osobny wątek?
Chociaż jestem zdecydowanie za zmianą nazwy.
Chociaż jestem zdecydowanie za zmianą nazwy.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Ze względu na wygodę Kuby byłabym za oddzieleniem wątków [skoro rodzą się takie problemy, jak widzimy]. Ale nie mogę się za Kubę wypowiadać, więc to tylko moje zdanie. Być może Jemu to jednak aż tak nie przeszkadza, jak mi się wydaje.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
A teraz gdzie się wypowiadają?
jakoś nie kojarzę, aby był ktoś kto nie chce być "liczony" 
nie mówię o pojedynczych głosach .
edit.
no właśnie może należy poczekać, aż ku3a się wypowie

nie mówię o pojedynczych głosach .
edit.
no właśnie może należy poczekać, aż ku3a się wypowie

no właśnie. pomijając rzeczy które mi się rzucały na język, ale się w porę ugryzłem w palce, z mojego punktu widzenia wystarczyłoby jeśli ktoś na początku postu napisałby, że nie chce, aby jego zestaw z głosami był policzony i np. oznaczyłby to zdanie rzucającym się w oczy kolorem, żebym tego nie przegapił.Yacy pisze:A teraz gdzie się wypowiadają?jakoś nie kojarzę, aby był ktoś kto nie chce być "liczony"
![]()
i w ogóle to trzeba chyba wyluzować i nie karmić tych, którzy są głodni...
człowieku, nie bądź okrutny, głodnych trzeba nakarmić.
Ja byłbym za utworzeniem nowego wątku, szybko by spadał w hierarchii ważności, a można by tam wszystkich "głodnych" odsyłać.
Ja byłbym za utworzeniem nowego wątku, szybko by spadał w hierarchii ważności, a można by tam wszystkich "głodnych" odsyłać.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Po takim wyluzowaniu pozostaje tylko dobra (śmieszna) zabawa przy czytaniu tych jakże zabawnych postów "głodnych". A tak poważnie, to myslę, że w ok. 20% się z nimi zgadzam. Chodzi mi tylko o to, ze obecna nazwa wątku nie wskazuje na to, że jest to jakieś wewnątrz forumowe głosowanie, że jest jakiś regulamin. Poprostu nowy nie zdający sobie z tego sprawy uzytkownik po zalogowaniu na forum znajduje wątek gdzie inne osoby wypisują swoje typy w głosowaniu na LP3, nie wiedząc, że bierze (albo nie bierze) udziału w jakimś głosowaniu. I po poprawkach Kuby w pierwszym momencie, zanim wszystko ogarnie może poczuć się dziwnie. Co jednak w ogóle nie tłumaczy dalszego zachowania i wypowiedzi osób, którym forma naszej zabawy się nie podoba.ku3a pisze:i w ogóle to trzeba chyba wyluzować i nie karmić tych, którzy są głodni...
Cóż, jeśli się nie akceptuje zdania odrębnego to zapewne trudno jest się pogodzić z takim faktem. Osobiście nie raz podkreślałem, że jestem tu czysto z powodów relaksacyjnych. Zdziwienie jednak wielu uczestników forum, że można nie chcieć uczestniczyć w jakichś "podsumowaniach" sprawiło niepotrzebne i jałowe polemiki. Poprostu warto szanować zapatrywania innych, nawet jeśli budzą zdziwienie.
Nie czytam całek dyskusji< bo mnie nudzi< więc nie wiem czy napiszę na temat> Skoro wątek nazywa się tak jak się nazywa< a nie "głosowanie na forumową" chyba nic nie stoi na przeszkodzie by podawać swoje głosy w takim formacie jaki odpowiada forowiczowi> Ja rozumiem to miejsce jako przestrzeń gdzie informujemy na co głosowaliśmy w tym tygodniu< Jednocześnie istnieje też umowa< że ci< którzy zagłosują w odpowiednim formacie będą brani pod uwagę w podliczaniu Forumowej> Ponieważ w ostatnich czasach (a może zawsze) zbiory te były tożsame< nie dochodziło to sporów jak powyższy> Konkludując w tym konkretnym przypadku: FOXD podaje na co głosował< ale kutrzya nie bierze bod uwagę jego głosów przy zliczaniu Forumowej> I tyle> Swoją drogą pamiętam< że kiedyś spotkał mnie pomruk dezaprobaty< gdy w analogicznym wątku podałem tylko część swoich głosów (w celu swoistego wypromowania utworu)< informując jednocześnie< że moje głosy rzeczywiste obejmowały pełną dziesiątkę>
- tadzio3
- Kontakt:
Przed chwilą poczytałem posty i postanowiłem też odnieść się do tego.
Myślę, że Kuba nie powinien nawet wypisywać tych błędów, które użytkownicy robią. Po prostu wyraźnie napisać, że głosy, które nie będą w zgodzie z formatem nie będą zaliczone. Albo zwalić na "maszynę liczącą"
Napisać, że zaliczone będą głosy, które sczyta "maszyna", ewentualnie wypisać tych użytkowników, którym tym razem nie zostały zaliczone głosy bez konkretów. Chyba, że ktoś zapyta, bo nie może odnaleźć, w którym miejscu jest błąd, a pozostałych nie warto wypisywać - szkoda czasu i energii na to. Większość się domyśli, gdzie był błąd - a innych to po prostu nie interesuje. Widać to po kilku wpisach, które mogliśmy poczytać. Niektórych drażni wypisywanie tych błędów, wiec podawać je tym, którzy chcą.
A co do nazwy, to mi szczerze mówiąc jest to obojętne, tyle lat (od początku w zasadzie) wypisuję tu głosy i nie zastanawiam się nad tytułem. Mając na uwadze nowicjuszy tytuł mógłby być taki jak proponuje Neonka. Jednakże należy pamiętać, że to głosowanie jest ściśle związane z LP3. Po pierwsze dotyczy piosenek, które aktualnie są w zestawie, a po drugie wypisuje się te same piosenki, na które głosuje się na liście - takie są przynajmniej założenia i od tego zaczęła się ta zabawa. Taki zapis mógłby sugerować, że tworzymy trochę inny byt niż lista trójkowa, a tak nie jest.
Zapis mógłby w moim odczuciu wyglądać mniej więcej tak: "Głosowanie na .... notowanie LP3 / Forumową Listę Przebojów". Aby zapis nie wrzucał niczego w nawias tylko pokazywał, że są to równoważne ze sobą głosowania. Oczywiście dokładna nazwa do ustalenia.
To tyle ode mnie
Myślę, że Kuba nie powinien nawet wypisywać tych błędów, które użytkownicy robią. Po prostu wyraźnie napisać, że głosy, które nie będą w zgodzie z formatem nie będą zaliczone. Albo zwalić na "maszynę liczącą"

A co do nazwy, to mi szczerze mówiąc jest to obojętne, tyle lat (od początku w zasadzie) wypisuję tu głosy i nie zastanawiam się nad tytułem. Mając na uwadze nowicjuszy tytuł mógłby być taki jak proponuje Neonka. Jednakże należy pamiętać, że to głosowanie jest ściśle związane z LP3. Po pierwsze dotyczy piosenek, które aktualnie są w zestawie, a po drugie wypisuje się te same piosenki, na które głosuje się na liście - takie są przynajmniej założenia i od tego zaczęła się ta zabawa. Taki zapis mógłby sugerować, że tworzymy trochę inny byt niż lista trójkowa, a tak nie jest.
Zapis mógłby w moim odczuciu wyglądać mniej więcej tak: "Głosowanie na .... notowanie LP3 / Forumową Listę Przebojów". Aby zapis nie wrzucał niczego w nawias tylko pokazywał, że są to równoważne ze sobą głosowania. Oczywiście dokładna nazwa do ustalenia.
To tyle ode mnie
Wreszcie ktoś zauważył, w czym tkwi problem, bez zbytecznej krytykisłoik pisze:.....Skoro wątek nazywa się tak jak się nazywa< a nie "głosowanie na forumową" chyba nic nie stoi na przeszkodzie by podawać swoje głosy w takim formacie jaki odpowiada forowiczowi> Ja rozumiem to miejsce jako przestrzeń gdzie informujemy na co głosowaliśmy w tym tygodniu< Jednocześnie istnieje też umowa< że ci< którzy zagłosują w odpowiednim formacie będą brani pod uwagę w podliczaniu Forumowej> Ponieważ w ostatnich czasach (a może zawsze) zbiory te były tożsame< nie dochodziło to sporów jak powyższy> Konkludując w tym konkretnym przypadku: FOXD podaje na co głosował< ale kutrzya nie bierze bod uwagę jego głosów przy zliczaniu Forumowej> I tyle> Swoją drogą pamiętam< że kiedyś spotkał mnie pomruk dezaprobaty< gdy w analogicznym wątku podałem tylko część swoich głosów (w celu swoistego wypromowania utworu)< informując jednocześnie< że moje głosy rzeczywiste obejmowały pełną dziesiątkę>