Nasza Lista XI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Re: Nasza Lista XI

Post autor: Aro »

Jestem po trzech przesłuchaniach. Generalnie ta edycja trzyma całkiem niezły poziom. Jest kilka świetnych nieznanych mi dotąd utworów , ale także kilkanaście dobrze znanych (i bywały też takie które z powodzeniem okupowały w poprzednich latach moją prywatną listę)
Sam proces selekcji poszczególnych kandydatów nie spełniających wymagań na początku ciągnął mi się strasznie mozolnie, no ale w końcu kolejne odsłuchy sprawiły , że na polu bitwy pozostało 32 (rozstawionych) zawodników.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

nie wiem dlaczego tak się dzieje kiedy słucham piosenek z NL, ale słyszę głosy, i to w większości te zwiastujące zło. wiem, że ich tam nie ma, ale to słyszę PM [ten zły zespół, nieważne.], to Buckleya, to Gabriela, to Berningera... oh, wait. :roll:

a co do konkretów: z drugiego etapu, w którym wzięło udział 49 utworów, do trzeciego [już z ustawianiem w kolejności] przeszło 25. miało być 26, ale jeden dostał bana za zbyt osobiste podejście do niego bez możliwości pozbycia się takiego podejścia. poziom tej edycji jest na tyle wysoki, że po wstępnym ustawieniu kolejności z bólem serca odrzuciłam ostatnią piątkę, kiedy - dla porównania - w poprzednich edycjach miałabym już tylko kilka pewniaków w kolejności i spośród kilku dodatkowych nieszkodliwych utworów wybrałabym prawie losowo resztę głosów. jest co prawda kilka utworów, które znam i lubię już jakiś czas, ale - oprócz tego jednego, który dostał bana - nie będę za to dyskwalifikować.
mam nadzieję, że kolejny etap zakończy się już ostatecznym ułożeniem jedenastki głosującej, bo Naszą Listą blokuję sobie słuchanie innej muzyki, to nie fair. :P
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Drugi raz przesłuchałem cały zestaw.
Myślę, że do kolejnych etapów zostawię sobie 31 utworów. Obecnie 3 utwory walczą u mnie o pierwsze miejsce.
Nivo

Post autor: Nivo »

Podołałem. Zwyczajowo jedenastka dostała ode mnie 12 przesłuchań i ustawiłem kolejność. Czas na sesję na poważnie, więc przez najbliższe 2 tygodnie, jeżeli nie będę odpowiadał natychmiast na PW to proszę o wyrozumiałość :).
Bez zaskoczeń jedna osoba ma u mnie dwa utwory w 11. Wymieniłem dodatkowo ze 12 utworów, które kandydowały do 11, a to dość sporo, porównując z zeszłymi edycjami, a mógłbym jeszcze rozszerzyć tę listę.

Patrząc na dotychczasowe głosy, to jeszcze wszystko może się zdarzyć.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

W II rundzie odpadły mi 22 utwory, w grze o punkty jest jeszcze 36.
Edycja nie jest tragiczna, ale wybitna też nie jest - pojawiło się kilka miażdżących utworów, jak zawsze :-P

Nie miałem pomysłu na potraktowanie kilku utworów - odrzucić na samym wstępie, czy mimo wszystko pozwolić na rywalizację?... Jakoś sobie z tym poradziłęm, mam nadzieję, że w fazie pucharowej będę wiedział, co robić.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Głosy oddane. W 11. są 2 utwory jednego forowicza, poza tym pojedyncze reprezentacje.
Początkowo myślałem że będę miał problemy ze skompletowaniem 10., jednak okazało się że spokojnie mogłem wybierać spośród kilkunastu utworów. Nie mniej jednak, sporo było przeciętnych lub słabych.
Są 2 killery i 3 utwory bardzo dobre. Niestety jeden z nich postanowiłem odrzucić ze względów osobisto-regulaminowych. Ale myślę że i tak sobie poradzi :) .
Niemal połowa utworów jest polskich, choć nasz język słychać tylko 3 razy...
Awatar użytkownika
mefiu

Post autor: mefiu »

Moja jedenastka przed chwilą wysłana, pozycje 1-4 mają dużą przewagę nad pozostałymi, jest w 11 polski utwór i to wysoko.
Czekam z niecierpliwością na fazę pucharową.
Nivo

Głosowało 8 osób na 61 utworów.
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Zagłosowałem :) w jedenastce znalazły się 3 polskie utwory. Tylko jedna osoba umieściła u mnie swoje dwie propozycje, reszta pojedynczo. Nie miałem pewniaka na zwycięzcę, może dopiero dziesiąte przesłuchanie przekonało mnie do tego, co ma być na miejscu pierwszym.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

motyla noga no ojacież pierdzielę. nie wiem jak ja ogarnę to głosowanie. nijak mi nie idzie ułożenie tych piosenek w kolejności. nie ma jakichś total-killerów, które zaklepałyby sobie szczyt, jest za dużo naprawdę fajnych piosenek, co więcej, są tak różne, lubię je za tak rozbieżne cechy, że nie wiem jak je porównać. no, szczerze, ta edycja nie ma dla mnie litości.
ale. no ej. ja nie dam rady? dam, aczkolwiek jest to dla mnie wyzwanie.
kajman

Post autor: kajman »

Nivo pisze:Głosowało 8 osób na 61 utworów.
No to trzy pewnie jeszcze się znajdą i na pewno będzie 1/32.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

jak to było, "nie mogę spać bo ogarniam NL"? czy jakoś tak.

no, jednak potrafię się spiąć i osiągnąć cel. udało się, jedenastka gotowa, wysłana, i jestem z niej zadowolona.
2 osoby mają u mnie po 2 piosenki, reszta pojedynczo.
poziom tych piosenek jest dość wyrównany, no ale pierwsze miejsce jednak zawiera tak dużą ilość naturalnej epickości, że musiało zostać niepodważalnym pierwszym miejscem. trochę po starej znajomości, ale ćśśśś.
co mnie zaskoczyło, nr 1 jest dłuższy niż 2 i 3 razem wzięte. a chyba nigdy nie byłam jakimś przesadnym sympatykiem długasów. ;)
a po polsku nie ma nic, bu.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

uzi pisze: trochę po starej znajomości, ale ćśśśś.
...a tego się właśnie przy swoim własnym głosowaniu najbardziej obawiam.
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

Udało mi się wysłać swoją 11 :). W tej jedenastce aż 8 utworów Polskich wykonawców. Że tak powiem wystarczyło tylko jedno przesłuchanie... Miałem w planie jeszcze jedno, ale uznałem że nie będę już nic kombinował. Ogólnie utwory oceniam średnio. Było kilka dobrych, ale zdarzały się też i takie, których z trudem wysłuchałem do końca. Ale najgorzej nie było
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no to zagłosowałem :-)

7 polskich utworów ! muszę sprawdzić, ale to pewnie rekord :-)
na 4 wylądował utwór, który początkowo był poniżej 41 miejsca!!! :-)

no to teraz nic tylko czekać ...
Nivo

13 osób głosowało na 79 utworów.
Dwie osoby głosowały na całą obecną pierwszą trójkę.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

no to sprawdziłem polskie utwory. głosowałem kolejno na
1, 1, 0, 0, 3, 1, 3, 3, 2, 1 i 7 polskich utworów!!!
Nie sądziłem, że aż tak wyskoczyłem tym razem :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

W kwestii moze nie do koñca znanej muzyki (szczegòlnie polskiej):
Dzis od 20:05 do 22:00 final plebiscytu Top Orbit na Przebòj Roku 2011 wg. sluchaczy Radia Orbit!!
Kto glosowal moze cos wygra?;-)
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Uff przebrnąłem przez dwie rundy i pozostało mi 21 utworów, 10 polskich co jest wynikiem zaskakującym nawet mnie, teraz będzie najtrudniej bo faworyta nie mam.
romec

Post autor: romec »

I już po głosowaniu. Sporo pasującej do moich gustów godnej zauważenia muzyki. Bardzo mocne 5-6 utworów z czego 2 poza zasięgiem reszty od samego początku. Dużo polskości w moim top - jak u pozostałych - nie spodziewałem się ich aż tyle ;)
W top 11 jednej osobie udało zmieścić się wszystkie 3 utwory (ledwie, ledwie ale jednak) oraz kolejnej 2 (oba bardzo wysoko) !
Nie było tak trudno wybrać, ale zapewne będę miał problemy przy wyborze w fazie pucharowej (poza top 11 nie ustawiałem kolejności). Wolę jednak porównywać dwie dane piosenki, niż robić dokładny spis od pierwszej do ostatniej i na tej podstawie decydować. Może stracę więcej czasu, ale wydaje mi się to być właściwsze.
No i czekam na następną rundę niczym dziecko na pierwszą gwiazdkę :D
kajman

Post autor: kajman »

romec pisze:Wolę jednak porównywać dwie dane piosenki, niż robić dokładny spis od pierwszej do ostatniej i na tej podstawie decydować. Może stracę więcej czasu, ale wydaje mi się to być właściwsze.
A ja mam ułożone od 1 do 109, ale w przypadku różnicy do kilkunastu miejsc (w środku, na początku i końcu mniej) robię dogrywki.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Na miejscach 2-4 usadowiły się piosenki zespołów już przeze mnie znanych (w tym na trzecim miejscu piosenka, którą znałem wcześniej). Byłem tak obiektywny, jak tylko się dało - po prostu okazały się być lepsze od konkurencji. Dalsze miejsca w Top 21 znane wcześniej to 9, 11, 19 i 21.
Pierwsze miejsce to nowe odkrycie, zniszczyło mnie całkowicie.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Dopiero zacząłem odsłuchy na poważnie (wiem, że późno, ale wcześniej z różnych względów nie miałem czasu, dotąd odsłuchiwałem bez oceniania we fragmentach, gdy miałem chwilkę) i muszę przyznać, że sporo propozycji miażdży. Do drugiego etapu na pewno przejdzie ponad połowa wszystkich propozycji, ale kilkoro liderów mam tak czy tak.
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

miałem ambitny plan polegający na absolutnym braku litości wobec tych utworów które nie zasługują na wyróżnienie. miałem wykluczać wszystko to co nie zachwyci mnie od razu i nie powali na kolana.
tak...
zostało mi 41 utworów i teraz nie wiem jak się do tego zabrać :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Yacy pisze:no to zagłosowałem :-)

7 polskich utworów ! muszę sprawdzić, ale to pewnie rekord :-)
To nawet u mnie tyle nie ma. W dziesiątce jest 6, a na 11 jest siódmy. Ale za to pierwsze 4 miejsca to właśnie polskie utwory :)
ODPOWIEDZ