WOW! Ależ dziś niesamowite ruchy na Liście! I to prawie same pozytywne! (brakuje tylko spadku z Listy Zamacha z Mocartem)
Wielki zaskok, taki nieprzebojowy utwór z TAKIM skokiem? Brawa dla słuchaczy!
No taki skok to ja lubię, i nie mówcie że trójka puszcza muzykę popularną w negatywnym znaczeniu słowa, niekoncertowego Petera z tą wesją na jutubie nie ma, Moniki Borzym z gorzką żołądkową(american boy?) też , a na OME trzeba było poczekać.A jak czegoś nie ma na jutubie to na pewno nie jest to komercha.
Uff, przestało mulić ... Odpukać
No i wiele rzeczy mogłabym dziś odpukiwać, więc powiem tak ostrożnie - wieeelka radocha ( wiecie z czego ) i równie wielka obawa ( wiecie o co ). Oni potrzebują naprawdę wielu głosów.
Brawo Peter !!!
Miszon pisze:Nie porównywałem, bo jak pisałem - nie wydaje mi się, że to jest cover.
Ale gdybym - na pewno Cure by przepadło.
Aha, już wiem o co chodzi Słyszałem to kiedyś w Trójce, i pod koniec piosenki dopiero zorientowałem się, co to jest Ciekawie wyszło, aczkolwiek nikt nigdy nie będzie lepszy od The Cure
mara pisze:No taki skok to ja lubię, i nie mówcie że trójka puszcza muzykę popularną w negatywnym znaczeniu słowa, niekoncertowego Petera z tą wesją na jutubie nie ma, Moniki Borzym z gorzką żołądkową(american boy?) też , a na OME trzeba było poczekać.A jak czegoś nie ma na jutubie to na pewno nie jest to komercha.
O sory, Monika Borzym widziałem w DZień DObry TVN, ogólnie w Trójce raczej nie słyszałem, a gdzie indziej owszem. Także trochę nie pasuje ona do towarzystwa.
Miszon pisze:Nie porównywałem, bo jak pisałem - nie wydaje mi się, że to jest cover.
Ale gdybym - na pewno Cure by przepadło.
Aha, już wiem o co chodzi Słyszałem to kiedyś w Trójce, i pod koniec piosenki dopiero zorientowałem się, co to jest Ciekawie wyszło, aczkolwiek nikt nigdy nie będzie lepszy od The Cure
Zresztą - to było singlem wtedy, co Someone Like YOu. To skoro teraz singlem jest Someone Like You, to mogliby dać Lovesong .
FF wykonało swoją robotę chyba w 150%. Czas odejść, ustąpić miejsca nowemu kawałkowi.
No i jak chcę coś napisać to znowu zaczyna mulić...
A chciałem napisać, że jakoś ostatnie dwie piosenki Red Hotów są dla mnie bardzo wtórne. Sekcja rytmiczna z "The Adventures..." kojarzy mi się z "Seven Nations Army" Białych Pasków, a zwrotki "Monarchy..." (zarówno linia melodyczna tekstu, jak i przester wokalu) przypominają mi "Hold me, thrill me, kiss me, kill me" U2. Aż się zastanawiałem, czy nie wrzucić do działu z zabawami w skojarzenia, ale nie pasuje do wątku z tłumaczeniem tytułów ani do wątku ze zlepkami.
Ciekawe, z jaką inną skojarzy mi się następna piosenka Red Hot na Liście...
Yeah, sukces, forum znowu mnie wpuściło, ale zamuła okropna :/ Cze Tanatos! Szkoda, ze przegapiłam "Jeden ton podaje trąba" bo byśmy sobie to pośpiewały.