Nieszczęśliwa Siódemka

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

ku3a

Re: Nieszczęśliwa Siódemka

Post autor: ku3a »

lady pisze:Nie dość że wyniki to jeszcze Nieszczęśliwa tak szybko - dzięki :)
no wiesz, czasem muszę zdążyć wrócić z Myśliwieckiej, zrobić sobie kolację itd...
o dziwo zajmuje to czas.
Corleone pisze:Oj, ja to bym nie chciał, żeby T-Love wszedł do Poczekalni, nie podoba mi się ten utwór jakoś. :P
a pozostałe 6? nawet w Prima Aprilis wolno coś pozytywnego napisać.
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

To pisałem przecież, że Manicy i Rajskie Piece bliziutko...to było napisane, jako pozytywna rzecz. :wink:
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Miszon pisze:Wilson i Smaszujące Pómpkinsy widzę stałym gościem kącika.
Corleone pisze:Manicy i Rajskie Piece widzę stali bywalcy kącika... :roll:
:mrgreen: :mrgreen:

Po raz kolejny 0/7 - co się dzieje?
Awatar użytkownika
Zawiesina
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Kontakt:

Post autor: Zawiesina »

lady pisze:To niech się teraz Bonamassa uczy jak się gra bluesa (...) a raczej: niech się wytwórnia uczy co na single wybierać.
Myślę, że gdyby do radia pchnęli coś siedmiominutowego albo jakiś stereotypowy dwunastotaktowiec, to nikt poza Tobą, mną i paroma innymi bluesowymi zboczeńcami (nie sądzę, żeby szczególnie licznie słuchali LP3) by na to nie zagłosował. A w tym przypadku mniej ortodoksyjnych słuchaczy może ten singiel zainteresować i sięgną po płytę (to, że znajdą tam nieco inne klimaty niż utwór tytułowy, to już nie nasze zmartwienie :wink: ). Także ja się nie obrażam na Bonamassę ani na producentów. Pewnie, że chciałbym widzieć w zestawie zespoły typu Gov't Mule, North Mississippi Allstars albo Widespread Panic, no ale nie oszukujmy się: pies z kulawą nogą by na to nie zwrócił uwagi. Na Allmana praktycznie od początku jego bytności w zestawie, na forum głosujemy tylko my. Nie przypuszczam, żeby w ogólnym głosowaniu na LP3 proporcje były inne.

A wracając do tematu, mnie się singiel Bonamassy bardzo podoba. Według mnie idealnie pasowałby jako ilustracja muzyczna do jakiegoś mrocznego, niepokojącego i baaardzo amerykańskiego filmu o okresie Dust Bowl. Hugh Laurie też jest świetny. Nie mogę się doczekać albumu. Natomiast wejście Lady Pank do poczekalni wydaje się nieuniknione - w kontekście promocji w tym tygodniu. No ale ja do tego ręki nie przyłożę.
kajman

Post autor: kajman »

lady pisze:
Neo01 pisze:No wiesz... :mrgreen:
Wiem, to taki żarcik :wink: Powinno być raczej: niech się wytwórnia uczy co na single wybierać.
Singli nie wybiera się dla koneserów tylko dla przeciętnych słuchaczy. Dlatego są nimi nagrania łatwiejsze i często gęsto słabsze od prawdziwych rodzynków.
A Laurie mnie nie przekonuje.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Zawiesina pisze:Myślę, że gdyby do radia pchnęli coś siedmiominutowego albo jakiś stereotypowy dwunastotaktowiec, to nikt poza Tobą, mną i paroma innymi bluesowymi zboczeńcami (nie sądzę, żeby szczególnie licznie słuchali LP3) by na to nie zagłosował.
Może to i prawda, ale nie do końca. Przynajmniej jeśli chodzi o Bonamassę. Pamiętam np. że typowo bluesowy " Stop!" czy blues-rockowy " Lonesome Road Blues " na Liście poradzili sobie o wiele lepiej niż najnowszy singiel do tej pory. Sądzę, że słuchacze Trójki Bonamassę polubili właśnie za bluesa, a za sprawą Piotra Barona polubili go też fani LP3. No i teraz słysząc to nagranie pewnie myślą, że " jakiś dziwny ten nowy Bonamassa " :wink:
No i jeszcze ogólnie: niestety jest jak jest i jeśli chodzi o propagację bluesa na LP3 Balonik jest sam na placu boju :(
Może gdyby redaktorzy W. Mann i J. Chojnacki częściej w swoich audycjach namawiali do głosowania, głosujących by przybyło.
Zawiesina pisze:bluesowymi zboczeńcami
O, wypraszam sobie :wink: Myślę, że z bluesem żyje się o wiele lepiej niż bez bluesa :)
Zawiesina pisze:A w tym przypadku mniej ortodoksyjnych słuchaczy może ten singiel zainteresować i sięgną po płytę (to, że znajdą tam nieco inne klimaty niż utwór tytułowy, to już nie nasze zmartwienie :wink: ).
Bardzo optymistyczne przypuszczenie - oby się sprawdziło.
Zawiesina pisze:Także ja się nie obrażam na Bonamassę ani na producentów.
Ja się obrażam tylko na tych drugich. Joe nagrał bardzo dobrą płytę, z której oni wybrali najgorszy utwór do promocji :mrgreen:
Zawiesina pisze:Pewnie, że chciałbym widzieć w zestawie zespoły typu Gov't Mule, North Mississippi Allstars albo Widespread Panic, no ale nie oszukujmy się: pies z kulawą nogą by na to nie zwrócił uwagi.
Ja również chętnie zagłosowałabym na te zespoły ! I nie tylko te. Gdyby w Trójce istniało " równouprawnienie muzyczne ", tzn. grało by się także tego typu zespoły w audycjach popołudniowych, na pewno wielu przeciętnych słuchaczy polubiłoby taką muzykę. Zestaw również stał by się wtedy o wiele bardziej różnorodny. Niestety muzyką w Trójce ostatnio coraz bardziej rządzi komercja i wypada nam tylko czekać na lepsze czasy pod tym względem.
Zawiesina pisze: Na Allmana praktycznie od początku jego bytności w zestawie, na forum głosujemy tylko my. Nie przypuszczam, żeby w ogólnym głosowaniu na LP3 proporcje były inne.
Bo w ogóle nie słychać żeby ten utwór był grany w Trójce. A skoro nawet na Claptona nikt prawie nie głosuje, trudno żeby Gregg zyskał większą popularność.
Mnie z tej jego nowej płyty o wiele bardziej niż ten singiel podoba się parę coverów :wink:
Zawiesina pisze:Według mnie idealnie pasowałby jako ilustracja muzyczna do jakiegoś mrocznego, niepokojącego i baaardzo amerykańskiego filmu o okresie Dust Bowl.
Chyba w szkole spałam, bo nie wiem o czym prawisz :oops:
Natomiast znam jeszcze jedną osobę, której ten utwór się podoba :wink:
Zawiesina pisze:Hugh Laurie też jest świetny. Nie mogę się doczekać albumu.
U mnie z miejsca dostał plusa za samo to, że chce mu się w tych czasach grać taką niemodną muzę. Gdzieś kiedyś trafił mi się artykuł o nim, o tym co przeszedł w życiu i myślę, że on naprawdę może wiedzieć czym jest blues, bo być może w tych trudnych momentach ta muzyka mu pomogła. Tak jak i mnie :) Tak więc myślę, że jest on szczery w tym co gra i śpiewa, a w muzyce o to właśnie chodzi.
Również z niecierpliwością czekam na płytę, bo na podstawie jednego utworu trudno wyrobić sobie opinię. Poza tym jestem strasznie ciekawa pozostałych nagrań.
Zawiesina pisze:Natomiast wejście Lady Pank do poczekalni wydaje się nieuniknione - w kontekście promocji w tym tygodniu. No ale ja do tego ręki nie przyłożę.
A ja jeszcze nie wiem, bo nie słyszałam dobrze tej piosenki. Naprawdę jest aż tak strasznie ?

EDIT: Zapomniałabym - kajmanie, miło mi, że uważasz mnie za konesera.
A niemiło, że Laurie Cię nie przekonuje.
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Co do Hugha - ten utwór słyszeliście? Też całkiem fajny.

A You don't know my mind bardzo chętnie usłyszałbym w Poczekalni i może nawet przyłożę do tego rękę, tylko znajdę wolne miejsce w dziesiątce do głosowania :)
ku3a pisze:3. DUST BOWL Joe Bonamassa
Kurczę, szkoda że nie wszedł... Ale przynajmniej wciąż jest blisko, może w następnym notowaniu się uda :)
lady pisze:A ja jeszcze nie wiem, bo nie słyszałam dobrze tej piosenki. Naprawdę jest aż tak strasznie ?
Naprawdę. Oszczędź swoje nerwy i nie słuchaj, nie warto. Zresztą i tak pewnie będziesz miała okazję w piątek...
Awatar użytkownika
Neo01

Post autor: Neo01 »

lady pisze:
Zawiesina pisze:bluesowymi zboczeńcami
O, wypraszam sobie :wink: Myślę, że z bluesem żyje się o wiele lepiej niż bez bluesa :)
Taa, każdy zboczeniec tak mówi ;) (do których się zaliczam :P ).
lady

Brian pisze:Co do Hugha - ten utwór słyszeliście? Też całkiem fajny.
Wokal w tym utworze podoba mi się bardziej niż w " You don't know ...". Słychać, że albumy B.B. Kinga często gościły w jego odtwarzaczu :)
Neo01 pisze:Taa, każdy zboczeniec tak mówi ;) (do których się zaliczam :P ).
Czy Ty aby przypadkiem nie deklarujesz właśnie swojego przywiązania do bluesa ? To ja Ci powiem, że Ci nie wierzę - Twoja 10 przemawia przeciwko Tobie :P
ku3a

proszę jakoś podsumować ten off topic i koniec ;-).
lady

No to ja się zamykam. Ale chyba od głównego tematu za bardzo nie odeszliśmy ...? I Bonamassa i Laurie są w Nieszczęśliwej :wink:
Awatar użytkownika
Neo01

Post autor: Neo01 »

lady pisze:Czy Ty aby przypadkiem nie deklarujesz właśnie swojego przywiązania do bluesa ? To ja Ci powiem, że Ci nie wierzę - Twoja 10 przemawia przeciwko Tobie :P
Bluesa lubię, a i owszem, ale nigdy się w niego nie wgłębiałem. Zresztą nie wszystko złoto co się świeci i nie każdy blues brzmi dobrze - przynajmniej dla mnie. Jeśli pojawi się coś naprawdę ciekawego, jak np. Siódma w Nocy, to możesz liczyć na mój głos (a zboczeńcem to czuje się tak generalnie, raczej w innych dziedzinach ;) ).
To ja już też się zamykam :) .
Awatar użytkownika
Corleone

a zboczeńcem to czuje się tak generalnie, raczej w innych dziedzinach
Mhm....wolę nie wnikać.... :twisted:
Awatar użytkownika
TomaszBr

2/7 - dobry wynik, patrząc na ostatnie "zerówki"
ku3a

Nieszczęśliwa Siódemka 1523:

1. TRÓJKO Banjo Proszę
2. GORĄCZKA T. Love Alternative
3. THE BALLAD OF MONA LISA Panic! At The Disco
4. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
5. PEKAPE Basia Stępniak-Wilk, Marta Honzatko i NiePerwersyjni
6. PIECE OF PARADISE John Porter
7. I FOLLOW RIVERS Lykke Li
Awatar użytkownika
leniviec
Listy Przebojów Trójki słucham od: nie pamiętam :)

Post autor: leniviec »

ku3a pisze:Nieszczęśliwa Siódemka 1522:
7. I FOLLOW RIVERS Lykke Li
Strasznie długo kisi się w nieszczęśliwej. Odpuściłem sobie glosowanie na nią, bo efektu głosowania nie słuchać.
Ostatnio zmieniony sob kwie 09, 2011 12:35 am przez leniviec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

no ładnie Panic! ciągle blisko :D
seblit

Post autor: seblit »

Lykke Li bez promocji chyba nie da rady, chociaż zważywszy jak promocja "pomogła" Lady Pank to też mam wątpliwości. Niemniej jednak nie ma co się zniechęcać, bo to wartościowy utwór i tym razem też go poprę.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Czyli widzę Banjo zagrało taktycznie - teraz zajęło miejsce tuż za Listą, aby się zapisać w historii jako bardzo wysoka nowość bez Poczekalni :P .
Awatar użytkownika
Corleone

4. POSTCARDS FROM A YOUNG MAN Manic Street Preachers
Ale bliziutko...musi się udać! :wink:

Dziwne, że Lady Pank zniknęło. :shock:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Znająć życie - skoczy za tydzień.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Miszon pisze:Znająć życie - skoczy za tydzień.
To byłby najgorszy wariant. Choć niestety prawdopodobny.
Bez zaskoczeń w nieszczęśliwej, no może trochę Panic! At The Disco.
kajman

Post autor: kajman »

TomaszBr pisze:Bez zaskoczeń w nieszczęśliwej, no może trochę Panic! At The Disco.
No dla mnie jest jedno zaskoczenie czyli wypadek lady Pank pomimo promocji.
Awatar użytkownika
TomaszBr

No tak, o tym nie myślałem.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Mnie to nie dziwi. Już tak bywało. Mówię - skoczy za tydzień. Bo już parę razy były takie dziwne opóźnienia przy promocjach.
ODPOWIEDZ