Zawiesina pisze:Myślę, że gdyby do radia pchnęli coś siedmiominutowego albo jakiś stereotypowy dwunastotaktowiec, to nikt poza Tobą, mną i paroma innymi bluesowymi zboczeńcami (nie sądzę, żeby szczególnie licznie słuchali LP3) by na to nie zagłosował.
Może to i prawda, ale nie do końca. Przynajmniej jeśli chodzi o Bonamassę. Pamiętam np. że typowo bluesowy " Stop!" czy blues-rockowy " Lonesome Road Blues " na Liście poradzili sobie o wiele lepiej niż najnowszy singiel do tej pory. Sądzę, że słuchacze Trójki Bonamassę polubili właśnie za bluesa, a za sprawą Piotra Barona polubili go też fani LP3. No i teraz słysząc to nagranie pewnie myślą, że " jakiś dziwny ten nowy Bonamassa "
No i jeszcze ogólnie: niestety jest jak jest i jeśli chodzi o propagację bluesa na LP3 Balonik jest sam na placu boju
Może gdyby redaktorzy W. Mann i J. Chojnacki częściej w swoich audycjach namawiali do głosowania, głosujących by przybyło.
Zawiesina pisze:bluesowymi zboczeńcami
O, wypraszam sobie

Myślę, że z bluesem żyje się o wiele lepiej niż bez bluesa
Zawiesina pisze:A w tym przypadku mniej ortodoksyjnych słuchaczy może ten singiel zainteresować i sięgną po płytę (to, że znajdą tam nieco inne klimaty niż utwór tytułowy, to już nie nasze zmartwienie

).
Bardzo optymistyczne przypuszczenie - oby się sprawdziło.
Zawiesina pisze:Także ja się nie obrażam na Bonamassę ani na producentów.
Ja się obrażam tylko na tych drugich. Joe nagrał bardzo dobrą płytę, z której oni wybrali najgorszy utwór do promocji
Zawiesina pisze:Pewnie, że chciałbym widzieć w zestawie zespoły typu Gov't Mule, North Mississippi Allstars albo Widespread Panic, no ale nie oszukujmy się: pies z kulawą nogą by na to nie zwrócił uwagi.
Ja również chętnie zagłosowałabym na te zespoły ! I nie tylko te. Gdyby w Trójce istniało " równouprawnienie muzyczne ", tzn. grało by się także tego typu zespoły w audycjach popołudniowych, na pewno wielu przeciętnych słuchaczy polubiłoby taką muzykę. Zestaw również stał by się wtedy o wiele bardziej różnorodny. Niestety muzyką w Trójce ostatnio coraz bardziej rządzi komercja i wypada nam tylko czekać na lepsze czasy pod tym względem.
Zawiesina pisze: Na Allmana praktycznie od początku jego bytności w zestawie, na forum głosujemy tylko my. Nie przypuszczam, żeby w ogólnym głosowaniu na LP3 proporcje były inne.
Bo w ogóle nie słychać żeby ten utwór był grany w Trójce. A skoro nawet na Claptona nikt prawie nie głosuje, trudno żeby Gregg zyskał większą popularność.
Mnie z tej jego nowej płyty o wiele bardziej niż ten singiel podoba się parę coverów
Zawiesina pisze:Według mnie idealnie pasowałby jako ilustracja muzyczna do jakiegoś mrocznego, niepokojącego i baaardzo amerykańskiego filmu o okresie Dust Bowl.
Chyba w szkole spałam, bo nie wiem o czym prawisz
Natomiast znam jeszcze jedną osobę, której ten utwór się podoba
Zawiesina pisze:Hugh Laurie też jest świetny. Nie mogę się doczekać albumu.
U mnie z miejsca dostał plusa za samo to, że chce mu się w tych czasach grać taką niemodną muzę. Gdzieś kiedyś trafił mi się artykuł o nim, o tym co przeszedł w życiu i myślę, że on naprawdę może wiedzieć czym jest blues, bo być może w tych trudnych momentach ta muzyka mu pomogła. Tak jak i mnie

Tak więc myślę, że jest on szczery w tym co gra i śpiewa, a w muzyce o to właśnie chodzi.
Również z niecierpliwością czekam na płytę, bo na podstawie jednego utworu trudno wyrobić sobie opinię. Poza tym jestem strasznie ciekawa pozostałych nagrań.
Zawiesina pisze:Natomiast wejście Lady Pank do poczekalni wydaje się nieuniknione - w kontekście promocji w tym tygodniu. No ale ja do tego ręki nie przyłożę.
A ja jeszcze nie wiem, bo nie słyszałam dobrze tej piosenki. Naprawdę jest aż tak strasznie ?
EDIT: Zapomniałabym -
kajmanie, miło mi, że uważasz mnie za konesera.
A niemiło, że Laurie Cię nie przekonuje.