Nasza Lista VI
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista VI
Po wstepnym przesłuchaniu pozostało mi 39 piosenek, z tego propozycje trzech osób przeszły w całości.
No to ostro pojechałeś. A myślałem, że moje 48 to i tak mało.
Przy okazji. Ciekawe jest to, że mi, miłośnikowi długasów pozostały tylko 3 piosenki powyżej 8 minut.
Przy okazji. Ciekawe jest to, że mi, miłośnikowi długasów pozostały tylko 3 piosenki powyżej 8 minut.
Doszedłem do wniosku że jeżeli nawet ja coś ciekawego przeocze to napewno inni tego nie zrobia i w następnej rundzie i tak będę musiał sie z tym utworem (utworami) zaznajomić. Co ciekawe zawsze przy pierwszym przesłuchaniu odnosze wrażenie że jest to najgorsza edycja ale później jak już pozostaja przesiane przeze mnie utwory z przesłuchania na przesłuchanie odnosze wrażenie że poziom jest jak zwykle bardzo wysoki, nie podejmuje sie jednak ocenić lepszy czu gorszy niż poprzenie edycje. Czesto tez faworyt po pierwszym przesłuchaniu przestaje nim być i dostrzegam (właściwie to powinienem napisać dosłuchuje sie)to coś co umyka przy pierwszym odsłuchaniu. Piosenki też róznie odbieram, zależy gdzie je słucham, w jakim nastroju, o jakiej porze dnia, na jakim sprzęcie (mp3, komputer, wieża stereo w domu). A na końcu i tak jeszcze wszystko przewracam do góry nogami i w systemie pucharowym głosuje inaczej niż w pierwszej rundzie.
1. Ja nie daję sobie na to szans. Z związku z chronicznym brakiem miejsca na dysku przegranych z 2 pierwszych przesłuchań wyrzucam i:Artur pisze:1. Doszedłem do wniosku że jeżeli nawet ja coś ciekawego przeocze to napewno inni tego nie zrobia i w następnej rundzie i tak będę musiał sie z tym utworem (utworami) zaznajomić.
2. Czesto tez faworyt po pierwszym przesłuchaniu przestaje nim być i dostrzegam (właściwie to powinienem napisać dosłuchuje sie)to coś co umyka przy pierwszym odsłuchaniu.
3. A na końcu i tak jeszcze wszystko przewracam do góry nogami i w systemie pucharowym głosuje inaczej niż w pierwszej rundzie.
a) przegrywają z tymi, które przeszły
b) wstrzymuję się od głosu w przypadku pojedynku między odrzuconymi
2. Chyba mi się nie zdarzyło, żeby faworyt spadł mi poza podium, a z 10 z pierwszego przesłuchania miniumum połowa się w niej do końca utrzymuje (z drugiego to chyba minimum 7). Teraz trójka z pierwszego przesłuchania pozostała bez zmian po 2 i myślę, że nic jej nie zdoła ruszyć.
3. W systemie pucharowym w 80% nie przesłuchuję utworów. Tylko wtedy, kiedy dzieli je góra 5-6 miejsc sprawdzam, czy coś mi się nie zmieniło.
- tadzio3
- Kontakt:
Kurcze, a ja nawet jeszcze nie ściągałem żadnych piosenek. Muszę pod koniec tygodnia to nadrobić.
kajman pisze:P.S. Dobił mnie Łucek. Forum nieczynne, a tutaj orientuję, że w jego zestawie są 4 piosenki. Jedna z nich mi się bardzo podoba i teraz szlag mnie trafia, czy to nie bonus. Na szczęście bonus mi się nie podobał i tak czy tak by wyleciał.

już się chyba przyzwyczaiłeś, że z moimi utworami natrafiasz na problemy, bonus tak jak mówiłem, trafił do zestawu zupełnie przypadkowo a i Grycek postanowił go zachować...

P.S.ja kilkukrotnie przesłuchałem 1/3 utworów i tak ze 4 już mi się bardzo podobają...
a ja chyba mam już swoją jedenastkę. im dłużej ją przesłuchuję tym bardziej się utwierdzam w wyborze 

Tak sobie przesłuchuje propozycje do NL 6 i tak sobie myślę że jest tyle swietnych utworów wykonawców którzy nigdy nie trafili na LP3 a spokojnie by sobie poradzili, a w propozycjach do listy serwuje sie ciagle to samo po kilka singli z jednej plyty a czasami nawet nie singli aż ma sie czasami przesyt (np Katie Melua). No to takie moje przemyślenia.
no to ja glosowanie mam juz za sobą.
niby szybko, ale z jedenastki jestem zadowolony i nie sądzę, żeby po wiekszej liczbie przesluchan cos sie znacząco zmienilo.
niby szybko, ale z jedenastki jestem zadowolony i nie sądzę, żeby po wiekszej liczbie przesluchan cos sie znacząco zmienilo.
A ja nie za bardzo się zgodzę, bo akurat w zestawie do głosowania jest bardzo dużo znakomitych, a mało znanych artystów, którzy na Listę nie trafiają. Nota bene w każdym notowaniu jest sporo artystów, którzy z tymi lub innymi piosenkami mieli szansę i jej nie wykorzystali. Funeral chyba u nas daleko zaszedł, a na LP3 go nie było. Sądzę, że znaczna część z tego, co mamy w zestawie by sobie nie poradziła, mimo że jest (moim zdaniem) znakomita.Artur pisze:Tak sobie przesłuchuje propozycje do NL 6 i tak sobie myślę że jest tyle swietnych utworów wykonawców którzy nigdy nie trafili na LP3 a spokojnie by sobie poradzili, a w propozycjach do listy serwuje sie ciagle to samo po kilka singli z jednej plyty a czasami nawet nie singli aż ma sie czasami przesyt (np Katie Melua). No to takie moje przemyślenia.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
hmm, ja tak sobie wlasnie slucham. i jak dla mnie to najslabsza edycja raczej w ktorej bralem udzial. praktycznie 3/4 odrzucam, co chyba wczesniej mi się nie zdarzało.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Zostało mi 20 utworów... A, że już wcześniej mialem wybrane 9 utworów, to na dwie pozycje zostało jeszcze 11 utworów 

ja już zagłosowałem. teraz tylko czekać muszę na drugą rundę...
Na placu boju pozostało 25 utworów , 3 z nich załapały się do podstawowej jedenastki.
dzisiaj przy śniadaniu, oglądając vh1 natrafiłem na reklamę płyty a Fine Frenzy - "One cell in the sea" możliwe że dzięki promocji wytwórni fonograficznej ta artystka zaistnieje w świadomości ludzi i któryś singiel z tej płyty znajdzie się na liście 

Cieszę się z tego faktu bardzo. Mam tą płytę od ponad pół roku i bardzo mi się podoba, czego fakt pojawienia się ALMOST LOVER w NL. Swoją drogą ciekawi mnie czy Pani Alison Sudol nie ma przypadkiem polskich korzeni. Niestety nigdzie na ten temat ni słowem nie napisali, więc chyba należy się wybrać bezpośrednio do Pani Alison z tym pytaniemmcgrat pisze:dzisiaj przy śniadaniu, oglądając vh1 natrafiłem na reklamę płyty a Fine Frenzy - "One cell in the sea" możliwe że dzięki promocji wytwórni fonograficznej ta artystka zaistnieje w świadomości ludzi i któryś singiel z tej płyty znajdzie się na liście

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Już wróciłem.
Do tej pory głosowały 2 osoby na 19 utworów.
Do tej pory głosowały 2 osoby na 19 utworów.
Przed chwilą chyba zagłosowałem. Nie mam pewności, bo nie rozumiem tej poczty.
Trzy pierwsze miejsca od początku były takie same. Od razu mi się spodobały i do końca nie miałem wątpliwości. Na dalszych pozycjach też ruchy niewielkie. Poziom czołówki bardzo wysoki.
Trzy pierwsze miejsca od początku były takie same. Od razu mi się spodobały i do końca nie miałem wątpliwości. Na dalszych pozycjach też ruchy niewielkie. Poziom czołówki bardzo wysoki.
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Też zagłosowałem z początku miałem długo wiadomośc w folderze do wysyłania, ale teraz mam już w wysłanych to chyba dobrze? Też za bardzo nie rozumiem tej poczty.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Można wiedzieć czyje głosy doszły? 

-
Doszły głosy od:
ku3a
mcgrat
kajman
marsvolta
ku3a
mcgrat
kajman
marsvolta
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
a jak Ci się udało wysłać, bo ja dalej mam do wysłaniamarsvolta pisze:Też zagłosowałem z początku miałem długo wiadomośc w folderze do wysyłania, ale teraz mam już w wysłanych to chyba dobrze? Też za bardzo nie rozumiem tej poczty.

- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
zostawiłam w folderze do wysłania, a jak się zalogowałem za jakies dwie godziny to już się samo chyba automatycznie wysłałoTomekk pisze:a jak Ci się udało wysłać, bo ja dalej mam do wysłaniamarsvolta pisze:Też zagłosowałem z początku miałem długo wiadomośc w folderze do wysyłania, ale teraz mam już w wysłanych to chyba dobrze? Też za bardzo nie rozumiem tej poczty.
-
Do tej pory głosowały 4 osoby na 38 utworów.
to niezły rozrzut głosówGrycek pisze:Do tej pory głosowały 4 osoby na 38 utworów.