Głosowanie na 1372 LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

a gdzie Caravan Girl goldfrapp?:>
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

nastoletni_duch pisze:a gdzie Caravan Girl goldfrapp?:>
omyłkowo przypisałem Twoje głosy i Zbysza dla CARNIES - Martina Topley-Bird zamiast dla Caravan.
Przepraszam :oops:
Już poprawione
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Yacy pisze: 76.41. I'M YOURS - Jason Mraz 1+6=7
.
Hmmm... :?: :cry: :?: Dlaczego nie ma moich 10 ptk. dla Mraza? :?: :cry: :?:
Awatar użytkownika
kuba_m

Post autor: kuba_m »

21.103.-. DIVINE - Sebastien Tellier 4+9+10+6+10=39
Radość! Radość! Radość! :D :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

zbyszu pisze:Hmmm... :?: :cry: :?: Dlaczego nie ma moich 10 ptk. dla Mraza? :?: :cry: :?:
Chyba dzisiaj spłonę ze wstydu ... :oops: :oops: :oops:
Twoja 10 trafiła do Sarah Brightman :oops: Teraz, po oddaniu mu punktów Jason jest tam gdzie powinien być czyli w top50. Kilka punktów wróciło też do Dropkick Murphys i Piotra Bukartyka (dzięki czemu zadebiutował na naszej liście i tym samym wzrosła ilość piosenek do 115). Stracili oprócz Sarah, Janusz Radek i Iowa Super Soccer (punkty trafiały po sąsiedzku).
Mam nadzieję, a właściwie jestem pewien, że teraz już wszystko jest ok. Przyczyniło sie do tego naprawa komputera i wymiana Office'a. Co oczywiście nie usprawiedliwia tego, że nie sprawdziłem w sposób zadawalający wyników. Przepraszam

Zmiany nie wpłynęły na aktualność komentarza.
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 3:15 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kuba_m

a "Divine" właśnie w Trójce! :lol: :lol:
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Yacy pisze:
zbyszu pisze:Hmmm... :?: :cry: :?: Dlaczego nie ma moich 10 ptk. dla Mraza? :?: :cry: :?:
Chyba dzisiaj spłonę ze wstydu ... :oops: :oops: :oops:
Twoja 10 trafiła do Sarah Brightman :oops:
.
Jest OK, najwazniejsze, ze w porę nastawione. Generalnie nie mam nic do sarah (nawet jedną Sarę znam i bardzo lubie), ale zdecydowanie głosuję na Jacka Mroza ;-)
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Martyr pisze:To jak, neon.ko? Damy pierwszeństwo ku3ie? :wink:
(ja tez jestem za tym)
jak najbardziej, oczywiście!

Yacy, starczy, że nam dziś słonko płonie :wink: .
ku3a

Post autor: ku3a »

heh, no dobrze, sprobuje :-P. (moje komentarze na niebiesko, a wylapane nawiązania wg przyjetych przez Was zwyczajow - podkreslone)
ale zanim zaczne to ponowne wielkie podziekowania - Yacy, znakomita robota, serdeczne dzieki!! :-D
Yacy pisze:Dziś znów wyjazdowe wydanie listy i ponownie z Elbląga ;-) (ooops, czyli wczoraj pomylilem imprezy? :lol: ) Ale pozdrowień dziś nie będzie bo czas nas goni. Niestety problemy ze sprzętem sprawiły spore opóźnienie w prezentacji dzisiejszych wyników :-(

Nas goni czas, a czołowej czwórki nikt dziś nie dogonił! A miało być tak kolorowo na szczycie. Na ewentualne zmiany trzeba będzie poczekać przynajmniej tydzień. Coldplay trochę zmniejszyło dystans do Lao Che, ale nadal ma pod górkę (piękne :-D). Podobnie jak Amy M., która od momentu jak wstąpili na listę Lao Che jest tylko trzecia. Już wydawało sie, że gdy wyppadnie happysad, to Ona wskoczy na drugie, ale pojawiło się Coldplay... No cóż C'est La Vie.
Tuż za podium mocno trzyma się Riverside, którym zagrozili tylko promowani przez nas w tym tygodniu The Raconteurs. Możemy chyba sobie pogratulować wyniku :lol: . Ciekawe jaki będzie jutro na lp3? Ładny skok zanotował zespół Black field (podejrzewam, ze rozdzielenie nie jest bez przyczyny, ale nie moge odnalezc tej przyczyny. Gdyby w poblizu byly "Czarne kowboje" to by bylo jasne :-)). Niestety na tej pozycji pewnie zakończy się ich pobyt na forumowej, ponieważ na lp3 będzie im się bardzo trudno utrzymać w jutrzejszym notowaniu...
Szczęśliwa "7" należy dziś do Plateau i R. Przemyk. Do tej pory ani Renata, ani Plateau nie mieli na naszej liście żadnego utworu tak wysoko jak (traktowane oczywiscie jako jedno) w duecie! W czołowej dziesiątce pojawia się drugi utwór Lao Che - Czarni kowboje mogą się okazać czarnymi końmi jutrzejszego notowania lp3. Zobaczymy... Mocno do góry poszły notowania KSU i ich (choc moze juz za bardzo sie wgłębiam :-P) akustycznej wersji starego przeboju.
Dużo radości po ubiegłotygodniowym spadku, sprawi zapewne wielu osobom awans JOY DIVISION, a przede wszystkim SEBASTIANA TELLIER'A. Skok o 82 pozycje nie zdarza się za często!!!
Może jeszcze zwrócę uwagę na dość statyczne notowanie, bo oprócz czołowej czwórki, pięć innych utworów nie zmieniło pozycji. Taki stan rzeczy spowodowany jest m.in. tym, że dwie najwyższe nowości są dopiero tuż za Top30. The Offspring o mało co by sie dobili, ale o jedno oczko (rewelacja!! :-D) więcej tym razem miało Travis. Może za tydzień...
fantastyczny komentarz :!: :!: :-D

to teraz Wasza kolej :-).
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

Robinson pisze:
iqh pisze:02.02.09.A & E - Goldfrapp
03.03.08.HAPPINESS - Goldfrapp
14.0N.01.CARAVAN GIRL - Goldfrapp
Tobie nie przeszkadzają 3 Goldfrappy? ;)
bynajmniej, acz wolałbym jakiś inny trzecie singiel...mimo to nie narzekam...a panu yacemu zjadło się słówko girl w podsumowaniu przy piosence goldfrapp
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

dzięki - poprawione
:?
zeta

Post autor: zeta »

to ja dodam od siebie:
- Black field - VIOLET HILL
- ...zespół Black field. Niestety na tej pozycji pewnie zakończy się ich pobyt na forumowej,
- ... Mocno do góry poszły notowania KSU
-...Dużo radości po ubiegłotygodniowym spadku, sprawi zapewne wielu osobom awans JOY DIVISION,

Ciekawa ile jeszcze kluczy zostało do odnalezienia :)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

A ja nadal nie kapuję o co chodzi z tym rozszyfrowywaniem :wink:
Awatar użytkownika
kuba_m

Nie musisz się przejmować, ja także nie wiem zbytnio o co chodzi. :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

No niestety tym razem dla Martyr.ki i Neon.ki już nic nie zostało :-(

Zacznę od końca od tego co napisała Zeta:
- 2 środkowe, brawo!
- ostatni klucz Ku3a podkreślił więc ja pomyślałem, że o to chodzi, bo jeśli o coś innego to już nie mój pomysł ;-)
No właśnie z tym Black fieldem, to wg mnie miało być tak jak to napisał Ku3a :-) Ale po pewnych perturbacjach tekst uległ częściowo zmianie, a rozdzielenie zostawiłem. I widzę, że dobrze mimo, że bezwiednie! Black field - Violet hill to świetne powiązanie. Gratulacje dla jego twórczyni :mrgreen:

A w poście Ku3y, oprócz tego co już napisałem to :
- do góry (...) ich = moje Bieszczady ;-)
- ale już z nie (...) tak (...) jak to nie miałem tego na myśłi. Przede wszystkim dlatego, ze w tytule nie ma "tak" ;-)

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę :-)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

prz_rulez pisze:A ja nadal nie kapuję o co chodzi z tym rozszyfrowywaniem :wink:
kuba_m pisze:Nie musisz się przejmować, ja także nie wiem zbytnio o co chodzi. :wink:
Może krótko - Ku3a w komentarzach zaczął ukrywac pewne skojarzenia z tytułami i utworami z naszej listy. Zdaje sie, że abd3mz, Martyr i Neon.ka pierwsi to odkryli (nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, że w takiej kolejności - dlatego bardzo przepraszam Panie, że zostały wymienione na końcu. Jeśli tak nie było to proszę o sprostowanie ;-) ) Kiedyś ja tam dodałem to co rozszyfrowałem, No a ja jako zastępowy, w pewnym sensie zostałem przymuszony/poproszony o to samo:
abd3mz kilka tygodni temu pisze:
Yacy pisze:Tylko jeden warunek - komentarz będzie "normalny" :mrgreen:
:( :wink:
:-)
Najprostszy przykład skojarzeń, ale jakże genialny (niestety nie mój :-) ) :
Na liście jest VIOLET HILL, a w komentarzu pojawił sie Black field ;-)

Może jest jaśniej?
Miało być krótko ;-)
Awatar użytkownika
kuba_m

Niby jest jaśniej, ale za rozszyfrowanie się nie biorę. Dziękuję Yacy. :wink:
ku3a

Post autor: ku3a »

Yacy pisze:Zdaje sie, że abd3mz, Martyr i Neon.ka pierwsi to odkryli
kurde, czyli przez te wczesniejsze tygodnie nikt sie nie zorientowal??!! :shock: nie wierze :-). czyli wysilalem szare komorki, a wszyscy czytali to jak zwykly tekst? :lol:
a pierwsza z tej trojki z całą pewnoscia byla neon.ka :-).
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:
Yacy pisze:Zdaje sie, że abd3mz, Martyr i Neon.ka pierwsi to odkryli
a pierwsza z tej trojki z całą pewnoscia byla neon.ka :-).
taak, wlasnie tez chciałam to sprostować :)

Hmm dzis rozszyfrowanie nie dla mnie, ale wcale mnie to nie martwi :wink: ... bo widać teraz ze mamy na forum sporą grupkę detektywistyczną! :)
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

nie wypatrzyłam wszystkich, które znaleźliście Wy :) .
a nadal nie potrafię rozszyfrować do czego się odnosi 'nie dogonił' [to tak pozamuzycznie?].
za to, pomimo, że Yacy napisał, że to już wszystko, to ja bym jeszcze takie dwa podkreśliła :) [drugie może wyglądać na literówkę ale skoro jest w sąsiedztwie akurat takiego, a nie innego wyrazu... to stawiam, że jednak nie jest nią]:
Yacy pisze:Podobnie jak Amy M., która od momentu jak wstąpili na listę Lao Che jest tylko trzecia. Już wydawało sie, że gdy wyppadnie happysad,
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

neon.ka pisze:[drugie może wyglądać na literówkę ale skoro jest w sąsiedztwie akurat takiego, a nie innego wyrazu... to stawiam, że jednak nie jest nią]
o tak, zgadzam sie, tez zauwazyłam, ale wywiało mi, zeby o tym napisac
(w takim wielu skleroza :P, ech... trzeba sie leczyc :lol: )
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Martyr pisze: (w takim wielu skleroza :P, ech... trzeba sie leczyc :lol: )
Podobno pojawia się w 25 roku życia... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

neon.ka pisze: [drugie może wyglądać na literówkę ale skoro jest w sąsiedztwie akurat takiego, a nie innego wyrazu... to stawiam, że jednak nie jest nią]:
Yacy pisze:Podobnie jak Amy M., która od momentu jak wstąpili na listę Lao Che jest tylko trzecia. Już wydawało sie, że gdy wyppadnie happysad,
:oops:
chyba nie tylko komputer powinienem poddać odświeżeniu... Oczywiści że to nie przyppadek ;-) Takie "wizualne" skojarzenie, o którym ... zapomniałem. No i oczywiście "wstąpienie" też nie przypadkowo... Neon.ko gratuluję i ... dziękuję za przypomnienie ;-)

Ku3a, czy Ty notujesz sobie ilość skojarzeń? Ja po prostu robię to spontanicznie i wydawało mi się że pamiętałem to co "ukryłem". Wydawało mi się ...
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ku3a pisze:kurde, czyli przez te wczesniejsze tygodnie nikt sie nie zorientowal??!! :shock: nie wierze :-). czyli wysilalem szare komorki, a wszyscy czytali to jak zwykly tekst? :lol:
To nie tak, że jak zwykły tekst. Tylko każdy sobie sam dla siebie to zostawiał. Dopiero w notowaniu 1366 zaczęło się oficjalne rozszyfrowywanie. A taki np komentarz do notowania 1965:
ku3a pisze:112. notowanie naszej listy przebojów
Głosowanie na 1365. notowanie Listy

Wiosna idzie, budzi sie nowe zycie, rowniez na naszej liscie. W ostatnich tygodniach bardziej usatysfakcjonowani byli zwolennicy minimalnych zmian w scislej czolowce. Teraz tych zmian jest duzo. Nie zmienia sie szczyt naszego zestawienia, ale przewaga byla zbyt duza by ją roztrwonic. Piosenka happysad wciaz jest nam bardzo droga i zwycieza ponownie z wielka przewaga. Dla "End Of The World" byl to natomiast czarny tydzien - oddal pole kilku przeciwnikom i wypadl z pierwszej piatki. Jeszcze gorzej poradzil sobie "Conquest", ktory do tej pory zawsze byl na podium. Dzis wystarczylo sil jedynie do obrony pozycji w pierwszej dziesiatce. Jednakze za dotychczasowe wystepy i tak nalezy sie swiadectwo z czerwonym paskiem. Ktoz wiec zastapil ich na medalowych pozycjach?

Na liste weszla smialo, ale potem trudno bylo poprawiac wczesniejsze osiagniecia. Dopiero wejscie do elpetrojkowej Poczekalni dodalo jej skrzyyyydel. A juz w poniedzialek wejdzie do czegos innego - do studia im. Agnieszki Osieckiej i bedzie mozna powiedziec "This Is Amy MacDonald, live". Tak, dosc niespodziewanie to wlasnie ona usadowila sie dzis tuz za zwyciezcą! Brawo! Jesli jestesmy juz przy brawach, to nie mniejsze naleza sie dzis zespolowi Lao Che. Zalał nas w tym tygodniu glosami i w piorunujacym tempie wszedl do pierwszej trojki. Czyzby ostrzyli sobie zeby na szczytowstapienie? A to przeciez dzis nowosc w trzydziestce! Powoli zaczyna nam pachniec sensacją, bo czy ktokolwiek przed miesiacem mogl przypuszczac, ze o zwyciestwo na naszej liscie beda walczyc m.in. wspomniani Lao Che, ale tez Plateau?? A ci, wspomagani przez Renate Przemyk, czynia kolejne kroki ku najwyzszej lokacie! Cala pierwsza czworka zdobyla trzycyfrowa liczbe punktow. Taka sytuacja zdarzyla sie po raz pierwszy od wrzesnia. Nalezy jednak przypomniec, ze we wrzesniu bylo jedno notowanie, w ktorym az 5 piosenek mialo ponad 100 punktow.

Doskonale radzi sobie u nas "Forsaken". Skok moze tym razem nie jest imponujacy, ale za to zapewniajacy juz miejsce w czolowej dziesiatce. A czy moze byc jeszcze lepiej? Co za pytanie, oczywiscie, ze tak! W teatrze wyobrazni wszystko jest mozliwe. W sumie mamy dzis 4 nowosci i 2 powroty. Męska muzyka made by Waglewscy dostala swa druga szanse. Czy ją wykorzysta? A czy Hot Chip są gotowi, by w drugim podejsciu osiagnac wiecej niz w pierwszym? "Dziewczyna z naprzeciwka" u nas przedarla sie przez poczekalnie. Jutro sie okaze czy podobny sukces osiagnie na LP3. No koniec swiata, na liste trafiaja juz nawet przeboje wszech czasow! Jeszcze w zeszlym tygodniu "Love Will Tear Us Apart" bylo w naszej listowej drugiej lidze, teraz juz zdecydowanie jest to pierwsza dywizja. Czy ma szanse na sukces? Pewnie niejedna osoba poczynania tego utworu bedzie sledzic baczniej niz innych. Do mlodych wiekiem nie nalezy tez autor ostatniej nowosci. Muzyka sie ciagle zmienia, a Steve Lukather trwa na posterunku od wielu lat. U nas udalo mu sie zmiescic swa piosenke dzieki cotygodniowej promocji. Czy i bez niej bedzie dobrze? Czas pokaze.
to tak sobie szybciutko przejrzałem wcześniejsze notowanie. Pewnie to nie wszystko ;-)

A jak ktoś chce potrenować to zacytuję tu jeszcze wcześniejszy komentarz! Też jest tam kilka smaczków! ;-) Może ktoś "nowy" spsóbuje?

Komentarz do not. 1364:

Trzy jedynki kolejno - oto nasze dzisiejsze notowanie. A trzeba przyznac, ze bylo to prawdziwie swiateczne notowanie! To byl faktycznie wielki tydzien dla naszej listy, znowu pobite zostalo kilka rekordow! Przede wszystkim rekord osob glosujacych :!: Od teraz wynosi on 52 osoby, tak wiec poprzedni rekord wytrzymal tylko 2 tygodnie. Ile bedziemy musieli czekac na jeszcze lepszy rezultat? To byl rowniez absolutnie wielki tydzien dla happysad, ktory nie ustaje w dokonywaniu cudow. Tym razem łupem padl ponownie rekord zdobytych punktow oraz rekordowa przewaga nad drugim miejscem. Szczegolnie to drugie jest niewiarygodnym osiagnieciem, poniewaz nie dosc, ze przewaga stala sie trzycyfrowa, to jeszcze... zwyciezca zdobyl ponad 2 razy wiecej punktow niz zdobywca miejsca drugiego :!: Wielkie, wielkie brawa!

W pierwszej dziesiatce wspomnienia warte sa jeszcze przede wszystkim 2 rzeczy. W drugim tygodniu na liscie fantastycznym wynikiem popisują sie Plateau i Renata Przemyk. To jest juz pierwsza piatka! Widac, ze teraz malo co nam smakuje jak ta piosenka. Byc moze dogonic ich bedzie chciala Adele, ktora po debiucie na liscie utrzymywala sie na przelomie drugiej i trzeciej dziesiatki, ale teraz uznala, ze o ile utrzymywanie sie na przelomie dziesiatek jest jak najbardziej miłe, o tyle wartoby poprobowac sil w wyzszej lidze. Skok o 11 oczek - imponujacy.

Tym razem mamy jedynie 3 nowosci i 1 powrot, wszystkie w dolnych rejonach trzydziestki. To jednak dopiero poczatek i na pewno zadne z nich nie bedzie sie poddawac w nastepnych tygodniach, a juz na pewno nie Linkin Park, ktory i na LP3, i na naszej liscie ma silna pozycje. Znowu na punktowanym miejscu ogladamy Travis. Czy juz niedlugo trafi tu z nastepna piosenką? Dla Lizz Wright to prawdopodobnie beda jedyne zdobyte punkty, ale mimo wszystko sie udalo i dlatego dostajemy podziekowania z glebi serca. Natomiast dla ostatniej dzisiejszej nowosci to moze byc poczatek calkiem udanych harcow. Czy istotnie The Futureheads osiagna sukces? Pozostaje sie uzbroic w cierpliwosc i troche poczekac.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:kurde, czyli przez te wczesniejsze tygodnie nikt sie nie zorientowal??!! :shock: nie wierze :-). czyli wysilalem szare komorki, a wszyscy czytali to jak zwykly tekst? :lol:
Myślę, że co najmniej kilka osób tak dla siebie samych rozszyfrowywało te rebusy. Ja też, ale teraz widzę, że ilość ukrytych znaczeń jest znacznie większa niż samemu zauważałem.
ODPOWIEDZ