Nasza Lista IV

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

kajman

Post autor: kajman »

prz_rulez pisze:Uczepiliście się tej Umbrelli... :)
Jak dla mnie to był jeden z najlepszych utworów na NL3. I w ogóle w tym roku.
Umbrella brzmi rewelacyjnie, jeżeli słucha się jej w towarzystwie Jimmy'ego, Foundations, utworów Miki czy nowego koszmarku Sugababes - ale tylko wtedy.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

dominik_fi pisze:
Zgadzam się że to jedna z lepszych piosenek w tym roku, jednak nie najlepsza. Najlepsza to Humanity.
Hmm.... "Humanity" miało u mnie na liście chartrun 49, podczas gdy "Umbrella" 2-2-13-13-24-24-29-29-28-25-15-1-4-5-9-10-6-21-6-7-33-16 i nie wygląda na to, by miała pojutrze wypaść.

To tyle w kwestii parasolki-solki-solki
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

kajman pisze:
Umbrella brzmi rewelacyjnie, jeżeli słucha się jej w towarzystwie Jimmy'ego, Foundations, utworów Miki czy nowego koszmarku Sugababes - ale tylko wtedy.
hm.... po kolei pozycje: 1,3, 2, 6, 10, 34, 23, 24, 12 i 5 mojej listy...
:?
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

prz_rulez pisze:
nastoletni_duch pisze:ja dopiero przesłuchuję propozycje prz_rulez'a, i taka mała uwaga przy m.i.a. tytuł powinien być 'Bamboo Banga' ;]
i w torrencie, i na CHC jest "Bamboo Banger" - tylko że akcent w utworze jest, jaki jest :)
ale na okładce jest banga;p
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

nastoletni_duch pisze:
prz_rulez pisze:
nastoletni_duch pisze:ja dopiero przesłuchuję propozycje prz_rulez'a, i taka mała uwaga przy m.i.a. tytuł powinien być 'Bamboo Banga' ;]
i w torrencie, i na CHC jest "Bamboo Banger" - tylko że akcent w utworze jest, jaki jest :)
ale na okładce jest banga;p
Heh, to jest dopiero powalająca argumentacja :twisted: .

Co do placu Franciszka - u mnie tez nie chce tego odtwarzać :? . Mówicie, że jak to obejść?
nastoletni_duch
Kontakt:

Miszon pisze: Co do placu Franciszka - u mnie tez nie chce tego odtwarzać :? . Mówicie, że jak to obejść?
Łaa, źle przeczytałem ;] jak nie chce odtwarzać to może musisz zmienić tagi?

No w końcu wysłuchałem wszystkiego. I widzę, że w tych propozycjach raczej górują tutaj cięższe brzmienia i rock progresywny... we wcześniejszych edycjach też tak było?
Ostatnio zmieniony czw lis 15, 2007 11:42 am przez nastoletni_duch, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

A ja już teraz prawie na pewno wiem, że nie zdążę przesłuchać wszystkich utworów (poza tymi 25, które zdążyłem) a już na pewno zagłosować przed 25. Wczoraj spalił mi sie zasilacz od kompa dziś albo jutro wysyłam go do aż do Krakowa. Mam nadzieję, że zdążą naprawić. Choć mają na to 14 dni roboczych, więc do 6 grudnia. Teraz piszę ze starego kompa ojca, więc nie mam co marzyć że coś mi sie uda pobrać na niego. Nie ma też możliwości podłączanie tu mojego dysku bo jest pod ATA a drugi pod SATA. Jeszcze dziś jak będę na uczelni spróbuję zgrać ile się da na mp3. Ale jeszcze napiszę w środę czy dało by się ewentualnie przedłużyć głosowanie. Jeśli sie nie da, to zagłosuje po porostu na te utwory które pamiętam do tej pory, a więc na pewno na 3 utwory 3 osób a pozostałe 2 wskaże przypadkowo.
Ale obiecuję, że dziś i w poniedziałek na uczelni będę się starał pobrać jak najwięcej z chomika.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ja miałem problem z rozpakowaniem a potem bez problemu. Może rosyjskie otagowanie przeszkadza?
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Plac Franciszka do pobrania z tej strony: http://www.lastfm.pl/music/ULIS
(druga pozycja od góry :wink: )
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Heh. Przed chwilą w Trójce NRM leciał :)
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

tadzio3 pisze:Heh. Przed chwilą w Trójce NRM leciał :)
Ktoś tam w Trójce, przygląda się chyba naszym propozycjom :wink: :lol:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

stavanger pisze:
tadzio3 pisze:Heh. Przed chwilą w Trójce NRM leciał :)
Ktoś tam w Trójce, przygląda się chyba naszym propozycjom :wink: :lol:
Z tym, że z inna piosenką. Dzisiaj jednak jest dzień piosenek nie-angielskojęzycznych, więc dużo innych ciekawych piosenek już słyszałem.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Po pierwszym przesłuchaniu całości, a także ponownym przesłuchaniu wszystkich piosenek "na wylocie" wywaliłem 13 z nich.
Teraz druga tura całości, gdzie spodziewam się wywalić około połowy z tych ponad 60, które zostały.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

nastoletni_duch pisze: No w końcu wysłuchałem wszystkiego. I widzę, że w tych propozycjach raczej górują tutaj cięższe brzmienia i rock progresywny... we wcześniejszych edycjach też tak było?
No akurat ta edycja jest najbardziej metalowa. Bo bardziej progresywna była chyba trzecia. Za to druga była najbardziej spójna gatunkowo, ta ma jednak największy rozrzut. Ale też piosenek jest minimum kilkanaście więcej niż w poprzednich edycjach.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

dominik_fi pisze:A ja już teraz prawie na pewno wiem, że nie zdążę przesłuchać wszystkich utworów (poza tymi 25, które zdążyłem) a już na pewno zagłosować przed 25. Wczoraj spalił mi sie zasilacz od kompa dziś albo jutro wysyłam go do aż do Krakowa. Mam nadzieję, że zdążą naprawić. Choć mają na to 14 dni roboczych, więc do 6 grudnia. Teraz piszę ze starego kompa ojca, więc nie mam co marzyć że coś mi sie uda pobrać na niego. Nie ma też możliwości podłączanie tu mojego dysku bo jest pod ATA a drugi pod SATA. Jeszcze dziś jak będę na uczelni spróbuję zgrać ile się da na mp3. Ale jeszcze napiszę w środę czy dało by się ewentualnie przedłużyć głosowanie. Jeśli sie nie da, to zagłosuje po porostu na te utwory które pamiętam do tej pory, a więc na pewno na 3 utwory 3 osób a pozostałe 2 wskaże przypadkowo.
Ale obiecuję, że dziś i w poniedziałek na uczelni będę się starał pobrać jak najwięcej z chomika.
Ja jestem za tym by przedłużyć głosowanie o tydzień.
nastoletni_duch
Kontakt:

Grycek pisze: Ja jestem za tym by przedłużyć głosowanie o tydzień.
ja się raczej wyrobię, ale przedłużenie terminu mnie nie zdziwi, bo to tutaj chyba norma ;p
kajman

Po pierwszym przesłuchaniu ostało się 41 piosenek czyli więcej niż połowa i prawie 4 godziny słuchania, więc powinienem nie mieć problemu z niczym.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

kajman pisze:Po pierwszym przesłuchaniu ostało się 41 piosenek czyli więcej niż połowa i prawie 4 godziny słuchania, więc powinienem nie mieć problemu z niczym.
U mnie też po pierwszym słuchaniu ostało się dokładnie 41 utworów.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Hmm, a ja mam wrażenie, że ta edycja jest trochę słabsza od poprzednich. Mam pewne trudności z wyłonieniem pewniaków do "jedenastki". No, ale zostało jeszcze dużo czasu do słuchania.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ja mam może ze 2 peewnaki. Jestem jednak dopiero po jednym przesłuchaniu. Od drugiego razu zaczynam selekcję.
ku3a

Post autor: ku3a »

a ja dopiero po polowie pierwszego przesluchania...
licze na to, ze w weekend mocno to nadrobie. Poki co jednak nic mnie nie zachwycilo na tyle, zebym wiedzial, ze to bedzie moja czolowka.
kajman

Dla mnie to najbardziej nierówna edycja. Sporo utworów znakomitych i wyjątkowo dużo rzeczy, które bez problemu trafiłyby na moją koszmarlistę. Było kilka piosenek, których nie dałem rady przesłuchać w całości, a jedną z nich uznaję za zdecydowanie najsłabszą w historii Naszych List. Od razu informuję, żeby uciąć ewentualne spekulacje, że nie chodzi mi o Bambo banger.
kajman

Po drugim przesłuchaniu zostało mi tylko 26 utworów i 3 godziny muzyki do przesłuchania. No cóż, chyba podchodzę do tego skrajnie odmiennie niź ku3a.
nastoletni_duch
Kontakt:

kajman pisze:Po drugim przesłuchaniu zostało mi tylko 26 utworów i 3 godziny muzyki do przesłuchania. No cóż, chyba podchodzę do tego skrajnie odmiennie niź ku3a.
a mi będzie chyba ciężko. przesłuchuję 2 raz i to co wcześniej dostało u mnie 1, teraz np ma 3 :l
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

A ja właśnie zauważyłem, że na 9 miejscu Billboardu, wśród płyt długograjacych, w tym tygodniu, a właściwie w przyszłym, zadebiutowała płyta Angels And Airwaves "I-Empire", zespołu znanego z drugiej edycji Naszej Listy. Czyżby tam też śledzieli naszą listę?? :P
ODPOWIEDZ