Doczytałem w międzyczasie i zmieniłem wpis, więc odpowiedziałeś na pytanie, którego już nie było.
XXXVIII Zlot Forum LP3 - 19-21.06.2026, Świder
Re: XXXVIII Zlot Forum LP3 - 19-21.06.2026, Świder
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Hah, to jest dopiero sztuczka - odpowiadać na nieistniejące pytania! 
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Co Wy na to, aby w sobotnie popołudnie wybrać się pieszo do najbliższej restauracji na obiad? Jeśli oczywiście pogoda dopisze, co jest wielce prawdopodobne. Raz, że zwolnimy na jakiś czas kuchnię, a dwa - złapiemy trochę słońca i letniego powietrza
No a wieczorem można by było przy grillu też na zewnątrz posiedzieć.
- Miszon
- Kontakt:
A ma być pogoda? Bo ja to raczej kojarzę, że do końca roku szkolnego pogoda ma zachęcać do pozostania w domach przy książkach
.
-
lady
Jak na razie weekend zapowiada się bardzo pogodnie, można liczyć na temperaturę około 30 stopni, deszczu raczej w ogóle ma nie być.
- Miszon
- Kontakt:
O, idealnie na Zlot zmiana w takim razie
.
-
lady
Możliwe opady deszczu w Warszawie i okolicach dopiero w niedzielny poranek.
- Miszon
- Kontakt:
To super, bo właśnie jest 16 stopni i to jest raczej szczyt dzienny...
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
https://www.accuweather.com/pl/pl/otwoc ... ast/264804
Sobota wygląda najlepiej.
Popieram pomysł Lady. Pytanie tylko, ile ma zająć spacer.
Najbliżej jest chyba kuchnia indyjska (20 minut w jedną stronę):
https://www.kaszmirotwock.pl/
Ocena w googlach 4.8.
Sobota wygląda najlepiej.
Popieram pomysł Lady. Pytanie tylko, ile ma zająć spacer.
Najbliżej jest chyba kuchnia indyjska (20 minut w jedną stronę):
https://www.kaszmirotwock.pl/
Ocena w googlach 4.8.
- Miszon
- Kontakt:
Pomysł dobry, popieram go, aczkolwiek w porze obiadowej będę na Mokotowie
.
-
lady
Pani z Filato wspominała coś o lokalu z ogródkiem w odległości 2,5 km od ośrodka. Nie spytałam, jaki to konkretnie lokal. Może to ten Tyskie Bar, z którego zawsze zamawialiśmy ...?
Choć gdyby wszyscy preferowali kuchnię indyjską, to oszczędzilibyśmy na czasie
problem jest taki, że to mnóstwo czasu zajmuje.
jak zamawiamy na dowóz, to każdy poświęca tylko kilka minut na sprawdzenie menu i zgłoszenie konwickiemu co się wybrało. w międzyczasie można grać itp. Potem lecimy z jakimiś konkursami czy czymś innym i przerywamy, gdy przyjeżdża jedzenie. i po zjedzeniu wracamy do zlotowych aktywności.
a przy wyjściu najpierw trzeba się zebrać, pójść, wygląda na to, że z pół godziny w jedną stronę, liczyć że będzie miejsce dla 10 osób, ogarnąć menu i zamówić, czekać (pewnie znowu z pół godziny), zjeść i wrócić. pewnie ze 2 godziny by to zajęło. kiedyś ze Śródborowianki robiliśmy taki spacer i to jakoś potwornie dużo czasu zajęło, z tego co pamiętam. oczywiście w trakcie spaceru czy czekania na jedzenie będziemy sobie gadać, więc nie będzie to czas całkowicie stracony, niemniej w kontekście wszelkich konkursów czy gier jest to czas nieefektywnie wykorzystany
.
tak więc dla równowagi w stosunku do wcześniejszych wypowiedzi, ja jestem sceptycznie nastawiony
.
jak zamawiamy na dowóz, to każdy poświęca tylko kilka minut na sprawdzenie menu i zgłoszenie konwickiemu co się wybrało. w międzyczasie można grać itp. Potem lecimy z jakimiś konkursami czy czymś innym i przerywamy, gdy przyjeżdża jedzenie. i po zjedzeniu wracamy do zlotowych aktywności.
a przy wyjściu najpierw trzeba się zebrać, pójść, wygląda na to, że z pół godziny w jedną stronę, liczyć że będzie miejsce dla 10 osób, ogarnąć menu i zamówić, czekać (pewnie znowu z pół godziny), zjeść i wrócić. pewnie ze 2 godziny by to zajęło. kiedyś ze Śródborowianki robiliśmy taki spacer i to jakoś potwornie dużo czasu zajęło, z tego co pamiętam. oczywiście w trakcie spaceru czy czekania na jedzenie będziemy sobie gadać, więc nie będzie to czas całkowicie stracony, niemniej w kontekście wszelkich konkursów czy gier jest to czas nieefektywnie wykorzystany
tak więc dla równowagi w stosunku do wcześniejszych wypowiedzi, ja jestem sceptycznie nastawiony
Ja byłem nastawiony pozytywnie, ale ku3a mnie przekonał.
Właśnie wydrukowałem pytania do mojego (już powoli tradycyjnego) konkursu w wersji mini i maxi - przy czym różnica między wersjami zbyt duża nie jest.
No i mam już bilety na tam i na z powrotem.
Właśnie wydrukowałem pytania do mojego (już powoli tradycyjnego) konkursu w wersji mini i maxi - przy czym różnica między wersjami zbyt duża nie jest.
No i mam już bilety na tam i na z powrotem.
-
lady
Czyli gdybyśmy wyszli np. o 12-tej, to na 14- tą byśmy już wrócili. Wiem że to dwie godziny i można by było w tym czasie jakiś konkurs zrobić, ale trochę przerwy od "główkowania" może nam się przydać. Tym bardziej, że na weekend zapowiadają upały, tak że w kuchni też może zrobić się duszno
Tak więc narazie jest 3:2 lub 4:2 - jeśli liczyć Miszona
Ale w sumie i tak ostatecznie zadecydujemy już na miejscu.
- Miszon
- Kontakt:
Nie no, mnie proszę nie liczyć, zażartowałem sobie
.
Jakąś alternatywą dla dojazdu pociągiem są darmowe autobusy ze stacji Metra Imielin do Otwocka (https://otwock.pl/bezplatna-komunikacja-miejska), linia W1. Jedzie szybko, ale niestety chyba tylko w dni powszednie i dość rzadko, a poza tym później trzeba by przespacerować się dużo większy kawałek niż ze stacji Świder.
Co do obiadu, to nie mam nic przeciwko spacerowi, zwłaszcza że tym razem nie możemy zwalić zamawiania obiadu na konwickiego.
Z drugiej strony nie jestem pewien, jakie lokale są w pobliżu i czy są warte spaceru. Spróbuję zorientować się przed zlotem.
Co do obiadu, to nie mam nic przeciwko spacerowi, zwłaszcza że tym razem nie możemy zwalić zamawiania obiadu na konwickiego.
- Miszon
- Kontakt:
O to ciekawe.LLucky pisze: pn cze 15, 2026 6:24 pm Jakąś alternatywą dla dojazdu pociągiem są darmowe autobusy ze stacji Metra Imielin do Otwocka (https://otwock.pl/bezplatna-komunikacja-miejska), linia W1. Jedzie szybko, ale niestety chyba tylko w dni powszednie i dość rzadko, a poza tym później trzeba by przespacerować się dużo większy kawałek niż ze stacji Świder.
Jeśli odbiorę samochód z serwisu, to bym mógł kogoś podwieźć (4 miejsca, a w zasadzie 3 bo patrz dalej że chwilowo będzie jedno miejsce zajęte, chyba że wsiądziemy w samochód dopiero pod blokiem to wtedy 4), przy czym te osoby musiałyby najpierw ze mną pojechać z radia do pod mój blok, gdzie bym odstawił syna, a dopiero potem byśmy wyruszyli dalej (pół godziny dłużej by to zajęło, tak strzelam).
Też popieram pomysł spaceru. Jeżeli liczba konkursów będzie proporcjonalna do liczby uczestników, to prawdopodobieństwo, że z powodu czasu poświęconego na dojście w obie strony, któregoś nie zdążymy przeprowadzić, jest raczej nieduże.
Jeżeli się zdecydujemy na wyjście, to przy obiedzie chciałbym obgadać (przynajmniej z niektórymi osobami) pewien mój ambitny (może nawet zbyt ambitny) projekt, jeżeli będzie nim zainteresowanie (wydaje mi się, że mógłby zaciekawić neon.kę i wwasa, może kogoś jeszcze).
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Z powodu nieobecności Konwickiego (czego bardzo żałuję) nie będzie też "konkursu Konwickiego"
(czego też żałuję, bo bywało śmiesznie, a nawet komicznie - a przecież chodzi o dobrą zabawę),
który jak mniemam, zajmował sporo czasu.
Chyba, że ktoś poprowadzi w zastępstwie...
Żartowałem!
(czego też żałuję, bo bywało śmiesznie, a nawet komicznie - a przecież chodzi o dobrą zabawę),
Żartowałem!
-
lady
Mój konkurs, jak już wspomniałam, powinien odbyć się raczej w godzinach wieczornych, może na zewnątrz, bo potrzebuje nieco więcej przestrzeni
Nie zajmie myślę więcej niż pół godziny, to zależy w sumie od Was, ale więcej zdradzić nie mogę 
- konwicki1980
- Kontakt:
Nie martw się Adam, pytania są już prawie gotowe, więc na jesieni nadrobimyadameria pisze: pn cze 15, 2026 8:40 pm Z powodu nieobecności Konwickiego (czego bardzo żałuję) nie będzie też "konkursu Konwickiego"
Żartowałem!
Przy okazji ode mnie nieśmiała sugestia, że ponieważ będzie już za połową czerwca, to skoro prawie wszyscy będą na miejscu, to może spróbujcie ustalić termin zlotu jesiennego (na podstawie też tego, co kilka osób podało w wątku, które terminy nie pasują).
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2026 9:00 pm przez konwicki1980, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miszon
- Kontakt:
Mój konkurs jest długi. Tzn. wszystko zależy od szybkości odpowiadania przez zgadujących, ale jest do przeczytania jakoś z 12 stron tekstu (nie bitego na wasze szczęście
).