Nasza lista 2
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
mam bardzo podobnie, też uważam, że te piosenki są dobre i o porównywalnym poziomie, oraz, że do mojej siódemki to mało która się umywa (nie licząc Mew, to w pierwszej edycji moja pierwsza trójka - absolutni faworyci - była koło miejsca dziesiątego, więc chyba też nieco odbiegam z gustem), jednak mam ze 2/3 które zasługują na szczególną uwagę (w pierwszej edycji już po pierwszym przesłuchaniu miałem z 10 ulubionych)...kajman pisze:Kolejna wypowiedź wskazująca, że odbieram inaczej jak większość. Przyznam się, że do trójki z poprzedniej edycji żadna z piosenek z tej nie miałaby szansy. Dalej już jest porównywalnie.Yacy pisze:Uważam że poziom w tej edycji jest bardziej wyrównany i wyższy.
Inna sprawa, że moja pierwsza trójka nie zaszła zbyt daleko, a z siódemki bodajże ostatnia piosenka odpadła w ćwierćfinale.

Jotem3 - ozłocę cię
Szukałem śladów zespołu, który jak się okazało jest "Ametrią", przez ładne parę lat...
W ogóle kosmiczna jest ta lista... ponad 5 godzin muzyki (w większości mało znanej
)...
Problem równego startu też u mnie nie występuje (skoro dzisiaj naprawiłem dostęp do internetu u siebie...), ale to była taka insynuacja
. Widzę, że Grycek też zwrócił uwagę na istotę nierównego startu (oczywiście, że można zacząć równocześnie mimo wszystko, ale to nie jest istota/rozwiązanie problemu
)

W ogóle kosmiczna jest ta lista... ponad 5 godzin muzyki (w większości mało znanej

Problem równego startu też u mnie nie występuje (skoro dzisiaj naprawiłem dostęp do internetu u siebie...), ale to była taka insynuacja

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
No to mam problem - chciałem dzisiaj zagłosować, bo istnieje prawdopodobieństwo że jutro po pracy od razu zostanę wywieziony i będę dopiero w niedziele wieczorkiem 
a po 4 przesłuchaniu mam jeszcze 16 kawałków!!! W tym tylko 2-3 pewniaków. chyba będę losował
EDIT:
i po problemie
właśnie zobaczyłem że mam czas do poniedziałku ufff. Może jednak coś wybiorę - a raczej odrzucę 

a po 4 przesłuchaniu mam jeszcze 16 kawałków!!! W tym tylko 2-3 pewniaków. chyba będę losował

EDIT:
i po problemie

W koncu udało mi sie ustalic moja ósemke, a co sie przy tym nameczylem i nacierpialem bedac zmuszony wyrzucic co niektore piosenki. Pewnej osobie podziekuje osobiscie bo to przez jej propozycje mialem takie watpliwosci.
P.S. Zle sie pisze na lezaco ale przesadzilem z obiadem. Za to słucha sie rewelacyjnie
P.S. Zle sie pisze na lezaco ale przesadzilem z obiadem. Za to słucha sie rewelacyjnie

tu powinny być pozostałe pliki.dominik_fi pisze:część 1
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=13595707522888855911
ARTUR
kajman
MISZON
ku3a
JOTEM3
część 2
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=00724579904757269323
gary
GRYCEK
jackal
IZA
dominik_fil
3 i ostatnia cześć
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=10439709584442564518
MARTRY
robinson
STAVANGER
tadzio3
YACY
adr
Swego czasu przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby trochę podładować napięcie i zainteresowanie. W trzeciej rundzie oprócz par walczących o miejsca 1-16 dołożyć także zestaw piosenek walczących o miejsca np 17-20 lub nawet 17-24 przy czym nie zdradzać, w których parach o co się walczy. Po zakończeniu tej rundy podać wyniki wszystkich par już z zanaczeniem, o które miejsca walczyły. W kolejnej rundzie toczyłaby się walka o miejsca 1-8 oraz o 9-12, a w kolejnej 1-4 i 5-8, no a na końcu już z podaniem, o co się toczy walka, po kolei o miejsca od 1-2 do 7-8. Co się z tym wiąże? Otóż o kolejności większej ilości miejsc niż dotychczas będzie decydować nasze bezpośrednie głosowanie, a nie kolejność po rundzie zasadniczej (np. w dotyczczasowej wersji zwycięzca eliminacji mógłby teoretycznie zająć w najgorszym wypadku 17 miejsce, teraz możecie go zepchnąć na 21). A do tego także nasze głosy dędą decydowały o kolejności wszystkich miejs od 1 do 8, a nie jak do tej pory 1 do 4. Niestety wiąże się to z tym, że nie będę mógł zdradzić, jakie będzie rozstawienie w kolejnej rundzie.
Co sądzicie o takim pomyśle?
- tadzio3
- Kontakt:
Pomysł ciekawy. Jak dla mnie może być. Każde udziwnienie może być ciekawe.
Mam jeszcze pytanie, a zarazem prośbę. Czy nie można byłoby przedłużyć czasu na oddawanie głosów w tej rundzie eliminacyjnej? Inaczej nie wyrobię sie z rzeczowym zapoznaniem sie z utworami, które poznaję wciąż i nie mam w ogóle stworzyć siódemki ulubionych.
Jeżeli nie, to trudno. Najwyżej rundę eliminacyjną sobie odpuszczę.
Mam jeszcze pytanie, a zarazem prośbę. Czy nie można byłoby przedłużyć czasu na oddawanie głosów w tej rundzie eliminacyjnej? Inaczej nie wyrobię sie z rzeczowym zapoznaniem sie z utworami, które poznaję wciąż i nie mam w ogóle stworzyć siódemki ulubionych.
Jeżeli nie, to trudno. Najwyżej rundę eliminacyjną sobie odpuszczę.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Pomysł mi się bardzo podoba.kajman pisze:Swego czasu przyszedł mi do głowy taki pomysł, żeby trochę podładować napięcie i zainteresowanie. W trzeciej rundzie oprócz par walczących o miejsca 1-16 dołożyć także zestaw piosenek walczących o miejsca np 17-20 lub nawet 17-24 przy czym nie zdradzać, w których parach o co się walczy.
...........................................................................
Ale Ty chyba chcesz, Kajman, żebyśmy sobie wszyscy poobgryzali paznokcie w oczekiwaniu na kolejne odkrywanie kart.

Ja nie mam nic przeciwko. Podobnie jak jestem za tymi spotkaniami o pietruszkę.kajman pisze:Miszonie i tadziu3! W zasadzie nie mam nic przeciwko przedłużeniu terminu głosowania, ale myślę, że nie więcej niż o 12 godzin. Ale uważam, że na ten temat powinni się wypowiedzieć także inni uczestnicy zabawy.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Jeśli chciałbyś, Kajmanie, zakończyć plebiscyt w planowanym terminie, to wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu.
Jeśli przedłużysz tę rundę nawet o 24 godziny, to myślę, że 2 ostatnie rundy można spokojnie skrócić o 12 godzin każdą. Po pierwsze dlatego, że utworów będzie już bardzo mało, a po drugie dlatego, że wszyscy będą mieli przesłuchane je już po kilkanaście razy.
Jeśli przedłużysz tę rundę nawet o 24 godziny, to myślę, że 2 ostatnie rundy można spokojnie skrócić o 12 godzin każdą. Po pierwsze dlatego, że utworów będzie już bardzo mało, a po drugie dlatego, że wszyscy będą mieli przesłuchane je już po kilkanaście razy.
Wydaje mi się, że wystarczy przedłużenie o 12 godzin, bo to i tak jest odstępstwo od przyjętych założeń (zresztą Miszon już to potwierdził). I myślę, że nic się nie stanie, jeżeli skończę plebiscyt 22 lipca w południe. Ja wiem, że 2 dni spokojnie wystarczyłyby na oddanie głosu, ale ja bardziej myślę, że być może niektórzy będę mieli problemy z wakacyjnym dostępem do komputera.Robinson pisze:Jeśli chciałbyś, Kajmanie, zakończyć plebiscyt w planowanym terminie, to wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu.
Pomysł kajmana jest bardzo dobry, ale ciekawiej by się prezentował jako zasada sporządzania cotygodniowej listy. Chyba gdzieś już wyczytałem taki pomysł, żeby zasady "Naszej Listy" zastosować do oddzielnego zestawienia będącego alternatywą dla listy forumowej. To na pewno byłoby bardziej emocjonujące, ale tutaj też powinno być ciekawie, mimo że połowa piosenek dostaje ode mnie noty niższe niż 5,5/10
Jeszcze nie odsłuchałem propozycji dwóch osób, które zostawiłem sobie na deser, bo ich zestawy wyglądają najbardziej smakowicie
, ale mam już wyrobiony pogląd na temat tej zabawy. Poziom tej edycji NL jest chyba nieco niższy niż poprzedniej... Jest kilka dobrych utworów, które znałem wcześniej i stosunkowo niewiele takich, które mi się podobają, a słyszę je po raz pierwszy.
8 utworów ma 8/10 lub więcej. To nie jest zły wynik, ale wiele kawałków z mojej listy na pewno nie mieściłoby się w tej skali. Spośród tej ósemki aż 5 utworów znałem wcześniej. Wśród nich są dwa, które znam bardzo dobrze i nie wiem jak je potraktować... Spośród pozostałych trzech jeden mnie bardzo zaskoczył i dostał ocenę 10/10. Ten utwór ma szansę pojawić się na mojej liście.
A tak poza tym to dzięki tej Naszej Liście zapchałem sobie dysk
No i oczywiście jest sporo przyjemnych utworów, na które co prawda nie będę pewnie głosować, ale być może kiedyś do nich wrócę...
Co do przedłużenia czasu na głosowanie, to jestem jak najbardziej za

Jeszcze nie odsłuchałem propozycji dwóch osób, które zostawiłem sobie na deser, bo ich zestawy wyglądają najbardziej smakowicie

8 utworów ma 8/10 lub więcej. To nie jest zły wynik, ale wiele kawałków z mojej listy na pewno nie mieściłoby się w tej skali. Spośród tej ósemki aż 5 utworów znałem wcześniej. Wśród nich są dwa, które znam bardzo dobrze i nie wiem jak je potraktować... Spośród pozostałych trzech jeden mnie bardzo zaskoczył i dostał ocenę 10/10. Ten utwór ma szansę pojawić się na mojej liście.
A tak poza tym to dzięki tej Naszej Liście zapchałem sobie dysk

Co do przedłużenia czasu na głosowanie, to jestem jak najbardziej za