Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Była oficjalna data podana przez organizatora wiec tego sie trzymajmy.Grycek pisze:Oficjalnie zamykam możliwość dodawania nowych utworów, a otwieram możliwość głosowania.
Przypominam, że głosujemy na 7 utworów według klucza
1 miejsce -12 pkt.
2 -9pkt
3- 7pkt
4- 5pkt
5- 3pkt
6- 2pkt
7-1pkt,
Głosować może każdy(nawet osoba ,która nie zamieściła swoich propozycji) poprzez wyslanie swojego głosu do mnie na Prywatne Wiadomości". Nie można głosować na własne utwory. Głosowanie do fazy eliminacyjnej trwa do 22:00 dnia 29 V 2007.
I uwaga, uwaga!!!!
Bururum, bururum, bururum.
za chwile dodatkowa informacja...
Otrzymałem wiadomość, że będziemy dysponować trzema Trójkowymi pamiątkami. Ustalamy, że osoby, które zaproponowały trzy zwycięskie utwory otrzymają właśnie te nagrody. (wielkie dzięki dla Marka Niedźwieckiego i jotema3, czyli jacka)
Bo przedłużanie było by nieuczciwe wobec tych którzy już zagłosowali. Ja musiałem się spieszyć z wyborem utworów bo teraz jestem na uczelni od rana do wieczora i nie miałbym czasu i zagłosowałem wczoraj a jak teraz miało by sie okazać że można głosować do piątku to ja chce wycofać swój glos i też miec więcej czasu.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Ok.dominik_fi pisze: Była oficjalna data podana przez organizatora wiec tego sie trzymajmy.
Bo przedłużanie było by nieuczciwe wobec tych którzy już zagłosowali. Ja musiałem się spieszyć z wyborem utworów bo teraz jestem na uczelni od rana do wieczora i nie miałbym czasu i zagłosowałem wczoraj a jak teraz miało by sie okazać że można głosować do piątku to ja chce wycofać swój glos i też miec więcej czasu.
Będę się trzymał terminu.
A ja jestem za pozostawieniem terminu do wtorku, góra do środy. Potem będziemy przedłużali fazę pucharową i wszystko będzie się ciągnęło w nieskończoność. Mam wrażenie, że nawet przy zminimalizowaniu terminów będzie to trwać około 3 tygodni. Jeżeli nie udało się przesłuchać piosenek i poustawiać w weekend, to w tygodniu może być jeszcze trudniej. Mi wystarczyły 2 dni do wybrania 7 i pewnie bym ją wysłał, tylko gryzie mnie sumienie, że nie mogę dotrzeć do pliku Łucka. To znaczy nawet ściągnąłem, ale nie jest to rar i nie mogłem z nim nic zrobić.Grycek pisze:W regulaminie nie ma dokładnie rozpisanych dat. Ogólnie to była taka luźna sugestia, że do jutra można głosowaćMiszon pisze:No, chyba żebyśmy przedłużyli czas, powiedzmy do piątku...
Bo jednak lepiej, żeby ten pierwszy etap (bardzo ważny niewątpliwie) był bardziej reprezentatywny..
A tak naprawdę to jeśli do jutra nadal będzie mało głosów(teraz już jest 10), to termin głosowania przedłużę do piątku do 13:00.
Ok?
A ja nie, bo ten system wymaga wysiłku dokładnego przemyślenia, a tak to można pomyśleć czy to ważne co pierwsze a co drugie skoro to tylko punkt różnicy. Ja byłem w podobnej sytuacji, bo 3 pierwsze utwory szły łeb w łeb. A do tego myślę sobie, że taki system punktowania daje większe szanse, że utwory z czołowych miejsc każdego z użytkowników trafię do 2 rundy, a przy 7 za pierwsze ma znacznie mniej szans niż przy 12.tadzio3 pisze:Jeżeli chodzi o punktację, to tak jak kilku innych forumowiczów popierałbym w następnej edycji punktację 1-7. Przynajmniej u mnie tak jest, ze miejsce pierwsze, drugie, trzecie i w sumie cała siódemka jest tak skupiona, że np pierwsze i drugie miejsce to dwa świetne utwory, których żal mi jednego aż tak mocno faworyzowac a drugi straci tyle pkt do pierwszego, a w gruncie rzeczy są one tak samo dobre.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Kto wie.Yacy pisze:nic dodać nic ująć..IZA pisze:To dobra informacja, bo nie mogę już się doczekać wyników pierwszej fazy plebiscytu
Grycek o której będą wyniki czy wtorek godzina 22.01 to za wcześnie?
Stan na teraz: głosowało 10 osób na 34 utwory.kajman pisze:I jeszcze oficjalna prośba do Grycka, żeby podawał w miarę możliwości często ilość oddanych głosów i ilość piosenek na które głosowano.
przesyłam Ci je zaraz na pocztękajman pisze:A ja jestem za pozostawieniem terminu do wtorku, góra do środy. Potem będziemy przedłużali fazę pucharową i wszystko będzie się ciągnęło w nieskończoność. Mam wrażenie, że nawet przy zminimalizowaniu terminów będzie to trwać około 3 tygodni. Jeżeli nie udało się przesłuchać piosenek i poustawiać w weekend, to w tygodniu może być jeszcze trudniej. Mi wystarczyły 2 dni do wybrania 7 i pewnie bym ją wysłał, tylko gryzie mnie sumienie, że nie mogę dotrzeć do pliku Łucka. To znaczy nawet ściągnąłem, ale nie jest to rar i nie mogłem z nim nic zrobić.

Właśnie oddałem swoje głosy. Przyznam się ze propozycje do "Naszej Listy" o wiele ciekawsze niz te na liście trójki, a i sam wynik bardziej mnie interesuje. Chciałem po części ujawnic na co głosowałem podając jedynie nicki osób które zaproponowały dane utwory ale skoro nikt tego nie robi wiec nie bede sie wychylał
Kiedy beda podane wyniki?

Kiedy beda podane wyniki?
Top16 będzie ogłoszone w okolicach środy zapewne, a oficjalne pełne łącznie z punktami... dopiero po zakończeniu (inaczej zepsuła by się zabawa trochę)
Słuszne spostrzeżenie, muzyka dużo bardziej "wysublimowana" i przyjemniejsza do słuchania niż na zwykłej liście
Ale jest niestety przykry próg "masowości" od którego poziom wszelakich list zaczyna spadać... Dlatego cieszmy się obecnym projektem, póki obejmuje małą grupę 
Słuszne spostrzeżenie, muzyka dużo bardziej "wysublimowana" i przyjemniejsza do słuchania niż na zwykłej liście

Top 16 oznacza 16 najlepszych, natomiast 1/16 oznacza 16 (w tym wypadku) par czyli 32 piosenki. Uważam, że to było przejęzyczenie.Yacy pisze:zdecydowanie !!! Aby mogła być rozegrana 1/16 to muszą być 32 piosenki czyli 16 par.Gary pisze:Tylko top 16? Myślałem, że do następnej rundy przechodzą 32 najlepsze piosenki.
Podejrzewam, że nikt Ci tych podwójnych pozycji nie zaliczy i pewnie policzy wyżej napisaną na podanym miejscu, a wszystko co niżej w dół.HERMMAN pisze:Wszystko już odsłuchane kilkakrotnie jednak lista tych wybranych nie chce się zmniejszyć. Chyba więc zagłosuję dziś tak jak na liście w poczekalni - z podwójnymi pozycjami. Jak na razie pewne jest tylko to, że boli mnie głowa ale do 22.00 wszystko będzie już u mnie jasne!

hmm, ja mam inne pytanie - czy mozna nie typowac jakiejs pary, poniewaz uznaje sie obie piosenki za rownie dobre i nie chce sie ktorejs krzywdzic?kajman pisze:Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?

- tadzio3
- Kontakt:
I to jest najgorsze. Właśnie tego się obawiam. Nie jestem zwolennikiem tych par, gdyz własnie beda (na pewno) zdarzały się sytuacje, gdzie w pojedynku startowac będą piosenki, które bardzo lubię i byly w mojej ścisłej czołowce, a jedną musze odrzucić, a czasem odwotnie. Wyniki plebiscytu wtedy są mniej obiektywne niżeli głosowanie na dane piosenki z coraz to mniejszego zestawu piosenek bez pojedynków. Taki sposób byłby równie ciekawy i atrakcyjny. Ale cóż. Zobaczymy jak ten system się sprawdzi. Wyjdzie to w praniu.ku3a pisze:hmm, ja mam inne pytanie - czy mozna nie typowac jakiejs pary, poniewaz uznaje sie obie piosenki za rownie dobre i nie chce sie ktorejs krzywdzic?kajman pisze:Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?