Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja postaram sie juz dzisiaj wyslac swoje propozycje
ku3a

Post autor: ku3a »

ja tez powinienem dzisiaj w nocy wyslac
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Grycek pisze:Oficjalnie zamykam możliwość dodawania nowych utworów, a otwieram możliwość głosowania.

Przypominam, że głosujemy na 7 utworów według klucza
1 miejsce -12 pkt.
2 -9pkt
3- 7pkt
4- 5pkt
5- 3pkt
6- 2pkt
7-1pkt,
Głosować może każdy(nawet osoba ,która nie zamieściła swoich propozycji) poprzez wyslanie swojego głosu do mnie na Prywatne Wiadomości". Nie można głosować na własne utwory. Głosowanie do fazy eliminacyjnej trwa do 22:00 dnia 29 V 2007.

I uwaga, uwaga!!!!
Bururum, bururum, bururum.
za chwile dodatkowa informacja...
Otrzymałem wiadomość, że będziemy dysponować trzema Trójkowymi pamiątkami. Ustalamy, że osoby, które zaproponowały trzy zwycięskie utwory otrzymają właśnie te nagrody. (wielkie dzięki dla Marka Niedźwieckiego i jotema3, czyli jacka)
Była oficjalna data podana przez organizatora wiec tego sie trzymajmy.
Bo przedłużanie było by nieuczciwe wobec tych którzy już zagłosowali. Ja musiałem się spieszyć z wyborem utworów bo teraz jestem na uczelni od rana do wieczora i nie miałbym czasu i zagłosowałem wczoraj a jak teraz miało by sie okazać że można głosować do piątku to ja chce wycofać swój glos i też miec więcej czasu.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

dominik_fi pisze: Była oficjalna data podana przez organizatora wiec tego sie trzymajmy.
Bo przedłużanie było by nieuczciwe wobec tych którzy już zagłosowali. Ja musiałem się spieszyć z wyborem utworów bo teraz jestem na uczelni od rana do wieczora i nie miałbym czasu i zagłosowałem wczoraj a jak teraz miało by sie okazać że można głosować do piątku to ja chce wycofać swój glos i też miec więcej czasu.
Ok.
Będę się trzymał terminu.
IZA

Post autor: IZA »

To dobra informacja, bo nie mogę już się doczekać wyników pierwszej fazy plebiscytu :)
kajman

Post autor: kajman »

Grycek pisze:
Miszon pisze:No, chyba żebyśmy przedłużyli czas, powiedzmy do piątku...
Bo jednak lepiej, żeby ten pierwszy etap (bardzo ważny niewątpliwie) był bardziej reprezentatywny.
W regulaminie nie ma dokładnie rozpisanych dat. Ogólnie to była taka luźna sugestia, że do jutra można głosować :D.
A tak naprawdę to jeśli do jutra nadal będzie mało głosów(teraz już jest 10), to termin głosowania przedłużę do piątku do 13:00.
Ok?
A ja jestem za pozostawieniem terminu do wtorku, góra do środy. Potem będziemy przedłużali fazę pucharową i wszystko będzie się ciągnęło w nieskończoność. Mam wrażenie, że nawet przy zminimalizowaniu terminów będzie to trwać około 3 tygodni. Jeżeli nie udało się przesłuchać piosenek i poustawiać w weekend, to w tygodniu może być jeszcze trudniej. Mi wystarczyły 2 dni do wybrania 7 i pewnie bym ją wysłał, tylko gryzie mnie sumienie, że nie mogę dotrzeć do pliku Łucka. To znaczy nawet ściągnąłem, ale nie jest to rar i nie mogłem z nim nic zrobić.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

IZA pisze:To dobra informacja, bo nie mogę już się doczekać wyników pierwszej fazy plebiscytu :)
nic dodać nic ująć..

Grycek o której będą wyniki czy wtorek godzina 22.01 to za wcześnie? :lol:
kajman

tadzio3 pisze:Jeżeli chodzi o punktację, to tak jak kilku innych forumowiczów popierałbym w następnej edycji punktację 1-7. Przynajmniej u mnie tak jest, ze miejsce pierwsze, drugie, trzecie i w sumie cała siódemka jest tak skupiona, że np pierwsze i drugie miejsce to dwa świetne utwory, których żal mi jednego aż tak mocno faworyzowac a drugi straci tyle pkt do pierwszego, a w gruncie rzeczy są one tak samo dobre.
A ja nie, bo ten system wymaga wysiłku dokładnego przemyślenia, a tak to można pomyśleć czy to ważne co pierwsze a co drugie skoro to tylko punkt różnicy. Ja byłem w podobnej sytuacji, bo 3 pierwsze utwory szły łeb w łeb. A do tego myślę sobie, że taki system punktowania daje większe szanse, że utwory z czołowych miejsc każdego z użytkowników trafię do 2 rundy, a przy 7 za pierwsze ma znacznie mniej szans niż przy 12.
kajman

I jeszcze oficjalna prośba do Grycka, żeby podawał w miarę możliwości często ilość oddanych głosów i ilość piosenek na które głosowano.
Grycek

Yacy pisze:
IZA pisze:To dobra informacja, bo nie mogę już się doczekać wyników pierwszej fazy plebiscytu :)
nic dodać nic ująć..

Grycek o której będą wyniki czy wtorek godzina 22.01 to za wcześnie? :lol:
Kto wie.
kajman pisze:I jeszcze oficjalna prośba do Grycka, żeby podawał w miarę możliwości często ilość oddanych głosów i ilość piosenek na które głosowano.
Stan na teraz: głosowało 10 osób na 34 utwory.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:A ja jestem za pozostawieniem terminu do wtorku, góra do środy. Potem będziemy przedłużali fazę pucharową i wszystko będzie się ciągnęło w nieskończoność. Mam wrażenie, że nawet przy zminimalizowaniu terminów będzie to trwać około 3 tygodni. Jeżeli nie udało się przesłuchać piosenek i poustawiać w weekend, to w tygodniu może być jeszcze trudniej. Mi wystarczyły 2 dni do wybrania 7 i pewnie bym ją wysłał, tylko gryzie mnie sumienie, że nie mogę dotrzeć do pliku Łucka. To znaczy nawet ściągnąłem, ale nie jest to rar i nie mogłem z nim nic zrobić.
przesyłam Ci je zaraz na pocztę :)
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Właśnie oddałem swoje głosy. Przyznam się ze propozycje do "Naszej Listy" o wiele ciekawsze niz te na liście trójki, a i sam wynik bardziej mnie interesuje. Chciałem po części ujawnic na co głosowałem podając jedynie nicki osób które zaproponowały dane utwory ale skoro nikt tego nie robi wiec nie bede sie wychylał 8)
Kiedy beda podane wyniki?
Nivo

Post autor: Nivo »

Top16 będzie ogłoszone w okolicach środy zapewne, a oficjalne pełne łącznie z punktami... dopiero po zakończeniu (inaczej zepsuła by się zabawa trochę)

Słuszne spostrzeżenie, muzyka dużo bardziej "wysublimowana" i przyjemniejsza do słuchania niż na zwykłej liście :P Ale jest niestety przykry próg "masowości" od którego poziom wszelakich list zaczyna spadać... Dlatego cieszmy się obecnym projektem, póki obejmuje małą grupę :D
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Tylko top 16? Myślałem, że do następnej rundy przechodzą 32 najlepsze piosenki.
choroszcz

Post autor: choroszcz »

mam pytanko, czy moje kawalki zostały zakwalifikowane do zestawu
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Gary pisze:Tylko top 16? Myślałem, że do następnej rundy przechodzą 32 najlepsze piosenki.
zdecydowanie !!! Aby mogła być rozegrana 1/16 to muszą być 32 piosenki czyli 16 par.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

choroszcz pisze:mam pytanko, czy moje kawalki zostały zakwalifikowane do zestawu
Oczywiście, że tak.
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

wielkie dzięki Gary za wysłanie moich piosenek, szkoda by było, gdyby Kajman się z nimi nie zapoznał (nie wspominając, że może być to również korzystne dla mnie) 8)

damn, mam 14 kawałków i nie mam co wyrzucić :?
kajman

Yacy pisze:
Gary pisze:Tylko top 16? Myślałem, że do następnej rundy przechodzą 32 najlepsze piosenki.
zdecydowanie !!! Aby mogła być rozegrana 1/16 to muszą być 32 piosenki czyli 16 par.
Top 16 oznacza 16 najlepszych, natomiast 1/16 oznacza 16 (w tym wypadku) par czyli 32 piosenki. Uważam, że to było przejęzyczenie.
kajman

Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?
herMMan

Post autor: herMMan »

Wszystko już odsłuchane kilkakrotnie jednak lista tych wybranych nie chce się zmniejszyć. Chyba więc zagłosuję dziś tak jak na liście w poczekalni - z podwójnymi pozycjami :wink: . Jak na razie pewne jest tylko to, że boli mnie głowa ale do 22.00 wszystko będzie już u mnie jasne! :)
kajman

HERMMAN pisze:Wszystko już odsłuchane kilkakrotnie jednak lista tych wybranych nie chce się zmniejszyć. Chyba więc zagłosuję dziś tak jak na liście w poczekalni - z podwójnymi pozycjami :wink: . Jak na razie pewne jest tylko to, że boli mnie głowa ale do 22.00 wszystko będzie już u mnie jasne! :)
Podejrzewam, że nikt Ci tych podwójnych pozycji nie zaliczy i pewnie policzy wyżej napisaną na podanym miejscu, a wszystko co niżej w dół. :wink:
Grycek

Stan na teraz: głosowało 13 osób na 38 utworów.
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?
hmm, ja mam inne pytanie - czy mozna nie typowac jakiejs pary, poniewaz uznaje sie obie piosenki za rownie dobre i nie chce sie ktorejs krzywdzic? :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

ku3a pisze:
kajman pisze:Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?
hmm, ja mam inne pytanie - czy mozna nie typowac jakiejs pary, poniewaz uznaje sie obie piosenki za rownie dobre i nie chce sie ktorejs krzywdzic? :P
I to jest najgorsze. Właśnie tego się obawiam. Nie jestem zwolennikiem tych par, gdyz własnie beda (na pewno) zdarzały się sytuacje, gdzie w pojedynku startowac będą piosenki, które bardzo lubię i byly w mojej ścisłej czołowce, a jedną musze odrzucić, a czasem odwotnie. Wyniki plebiscytu wtedy są mniej obiektywne niżeli głosowanie na dane piosenki z coraz to mniejszego zestawu piosenek bez pojedynków. Taki sposób byłby równie ciekawy i atrakcyjny. Ale cóż. Zobaczymy jak ten system się sprawdzi. Wyjdzie to w praniu.
ODPOWIEDZ