Zawiesina pisze:Kolega Campari jest chyba uprzedzony do Katie Meluy (fak, jak to się odmienia?). Tydzień temu pisał, że Eva śpiewa ładnie, a Katie wszystko psuje. A umieścił kawałek w koszmarliście w jednym szeregu z Lady Pank. Rozumiem, że ta piosenka może nie ruszać (mnie nie rusza, przechodzę obok niej obojętnie), ale do definicji koszmaru jako takiego nijak mi nie pasuje.
po prostu jest jej wszedzie pelno. moze troszke jestem uprzedzony a moze nie. podtrzymuje Eva pieknie spiewa, Katie mi psuje nastrój, ale cóz
33 (N). "Era retuszera" - Nosowska troche mnie zaskoczyła tą piosenką, bo dotychczas w swojej twórczości solo flirtowała głównie z elektroniką, a tutaj nie odchodzi za daleko od stylu Heya . Ale piosenka oczywiscie trzyma poziom.
Campari pisze:
pamietam, ze w tym czasie co na LP3 "Bad Day" R.E.M. to mialem zachecic moja znajoma do glosowania. no, ale nie przypuszczalem, ze ona (wielka fanka R.E.M.) i fanklub tego zespolu juz podjeli wysilki w celu usadowienia ich na topie jak pamietamy dopieli swego
ciekawe gdzie teraz ten fun club
tak słabego utworu nawet fanklub nie jest w stanie ulokować na pierwszym miejscu...
Dziwne ,że tak wiele ludzi nie lubi tej pioseniki, bardzo dobrej zresztą i na pewno nie najgorszego ich singla jak piszą niektórzy....dobrze że to tylko taki okazjonalny cover...
R.e.m od tego weeka w studiu i robią nowy, bardziej rockowy album!!tzn już nagrywają!!!
32 (+2). "Ordinary Day" - tytuł wymowny, bo i sama piosenka wystaje ponad przeciętność głównie dzięki wokalowi Dolores. Niekoniecznie mile widziana za tydzień w roli nowości.
saferłel pisze:Dziwne ,że tak wiele ludzi nie lubi tej pioseniki, bardzo dobrej zresztą i na pewno nie najgorszego ich singla jak piszą niektórzy....dobrze że to tylko taki okazjonalny cover...
R.e.m od tego weeka w studiu i robią nowy, bardziej rockowy album!!tzn już nagrywają!!!
Może jeszcze za słabo znam ten utwór, żeby się wypowiadać... Ale nowej płyty jestem bardzo ciekaw
Za to teraz Dolores pozytywnie mnie zaskoczyła Już mam swojego faworyta (a raczej faworytkę) w czołówce forumowej
Linkin Park - niezły singiel ze słabej płyty. Jedna z 4 najgorzej ocenionych przezemnie na RYM z płyt z '07
I udało się w znawcy obstawić dobrze nowości
(31) dopóki nie znalem plyty, ta piosenka jeszcze w miare mi sie podobala. kiedy poznalem album, automatycznie stracila u mnie w oczach dramatycznie gówniana plyta, wiec piosence nie kibicuje
50. HEY JOE - Leszek Cichonski & Friends
49. SINKING SOON - Norah Jones
48. FEAR OF A BLANK PLANET - Porcupine Tree
---. MAKES ME WONDER - Maroon 5
47. ZABI - Muzyka Konca Lata
46. REHAB - Amy Winehouse
45. DON'T HOLD BACK - Tatiana Okupnik
44. RZEKA DZIECINSTWA - Breakout
---. I DON'T KNOW HOW TO LOVE HIM - Sinead O'Connor
43. W ZASIEGU TWEGO WZROKU - Goya
42. BRIANSTORM - Arctic Monkeys
---. F-1 - Voo Voo
41. READ MY MIND - The Killers
40. MIASTO BUDZI SIE - Yugopolis i Kukiz
39. SLODKA CHWILA ZMIAN - Basia Stepniak-Wilk
---. AND IT'S SUPPOSED TO BE LOVE - Ayo
38. ELITA - Buldog
37. STRACH SIE BAC - Lady Pan
36. TO NIE MILOSC (TO TYLKO ZLUDZENIE) - Justyna Steczkowska
35. #9 DREAM - R.E.M.
34. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW - Katie Melua & Eva Cassidy
33. ERA RETUSZERA - Nosowska
32. ORDINARY DAY - Dolores O'Riordan
31. WHAT I'VE DONE - Linkin Park
Jakoś zbyt punkowy ten zespół jest dla mnie... A pamiętam, jak koledzy z sąsiedztwa słuchali tego namiętnie w nadzieji, że to metal jest (akurat wtedy miałem zamiłowania do klasycznych ciężkich kawałków dometalopodobnych typu Metallica i Nirvana i chcieli się prypodobać)
Bardzo dobry singiel z żenująco słabej płyty Linkin Park
Jest na niej kilka dobrych utworów, ale zdecydowanie przeważają przeciętne
To ogromne rozczarowanie po tylu latach milczenia.......
31 (+1). Poza Nosowską przyszłotygodniowe nowości nie zapowiadają się zbyt ciekawie, bo Poczekalnię zamyka nierzucający na kolana Linkin Park. A z dzisiejszych dwóch nowości jedna na pewno bardzo mnie ucieszy .
A ja wychodziłem do tej pory z przekonania, że w pewnym wieku nie wypada nawet słuchać muzyki zespołów w stylu Linkin Park. A ten singiel dobitnie mnie o tym przekonuje.
Campari pisze:(31) dopóki nie znalem plyty, ta piosenka jeszcze w miare mi sie podobala. kiedy poznalem album, automatycznie stracila u mnie w oczach dramatycznie gówniana plyta, wiec piosence nie kibicuje
Campari pisze:(31) dopóki nie znalem plyty, ta piosenka jeszcze w miare mi sie podobala. kiedy poznalem album, automatycznie stracila u mnie w oczach dramatycznie gówniana plyta, wiec piosence nie kibicuje
Ja tam w tym przypadku zdecydowanie oddzielam płyte od singla. To lista singli a nie płyt. Choć faktycznie płyta ma oprócz tego singla tylko jeden niezły moment, utwór numer 5. A po za tym jest nudno.