Drugi Polski Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Drugi Polski Top Radia 357
Witam wszystkich. Już na początek doczekałem się jednego z moich głosów, chociaż 126. miejsce to mimo wszystko ciut za nisko
.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Dzień dobry.
Na razie słucham, zobaczymy jak długo dzieci pozwolą
.
No i pogoda skłania raczej do udania się na rower niż siedzenia przy radiu.
Na razie słucham, zobaczymy jak długo dzieci pozwolą

No i pogoda skłania raczej do udania się na rower niż siedzenia przy radiu.
dzień dobry
od którego miejsca prezentacja utworów na antenie?

od którego miejsca prezentacja utworów na antenie?
od 126. Hey - Mimo Wszystko
teraz na antenie 125. Budka Suflera - Sen o dolinie
teraz na antenie 125. Budka Suflera - Sen o dolinie
Latem 1983 r. ta wersja "Snu o dolinie" pojawiła się na LP3 jako "Krzysztof Cugowski i Budka Suflera", chyba dlatego, że ten pierwszy dopiero co wrócił po kilkuletniej przerwie i w momencie nagrywania nie było jasne, czy to jest powrót na stałe, czy tylko z okazji składanki "74-84".
124. Kult - Hej, czy nie wiecie
miło słucha się pana redaktora Stelmiego
miło słucha się pana redaktora Stelmiego

"Hej czy nie wiecie" to drugi dziś mój głos - niestety przesłanie bardzo zyskało na aktualności.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Świetny utwór na 125 miejscu. GENIALNY na 124 - tylko oczywiście za nisko.
Mam nadzieję, że co piosenkę redaktor Stelmach nie będzie nawijał, żeby każdy słuchacz został patronem.

Mam nadzieję, że co piosenkę redaktor Stelmach nie będzie nawijał, żeby każdy słuchacz został patronem.
kajman nie ma gustu odcinek 2368

Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2022 9:17 am przez 8azyliszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Czołem!
JA dziś raczej więcej będę słuchał niż pisał, ale pewnie od czasu do czasu zajrzę...
Ręce opadają co do pewnych komentarzy, miałem się powstrzymać od odpisywania, ale napiszę tylko tyle, że teraz każdy nowy patron i nowa subskrypcja to kasa dla Ukrainy, a radio właśnie dzięki temu, że na niego płacimy nie musi mieć reklam na antenie.
JA dziś raczej więcej będę słuchał niż pisał, ale pewnie od czasu do czasu zajrzę...
Ręce opadają co do pewnych komentarzy, miałem się powstrzymać od odpisywania, ale napiszę tylko tyle, że teraz każdy nowy patron i nowa subskrypcja to kasa dla Ukrainy, a radio właśnie dzięki temu, że na niego płacimy nie musi mieć reklam na antenie.
To najsłabszy z dotychczasowych utworów. Zresztą ogólnie De Mono mnie prawie niczym nie przekonali.
Gdyby limit rozszerzono do 100, to zagłosowałbym i na "Kochać inaczej". Szkoda, że panowie po latach wpisali się w pewną niechlubną tradycję i podzielili się na dwa obozy o identycznej nazwie.
ale przesłanie Kultu, jak najbardziej na na czasie
a tymczasem na
123. De Mono - Kochać inaczej
utwór dedykuję ś.p. Jackowi, koledze z klasy, który grał na gitarze kawałki De Mono (gdy był złoty czas zespołu) i snuł plany o karierze muzycznej w podobnym stylu - miało być lekko i pięknie. szkoda, że De Mono jeszcze tylko kilka lat fajnie grali. a Jacek odszedł przedwcześnie
a tymczasem na
123. De Mono - Kochać inaczej
utwór dedykuję ś.p. Jackowi, koledze z klasy, który grał na gitarze kawałki De Mono (gdy był złoty czas zespołu) i snuł plany o karierze muzycznej w podobnym stylu - miało być lekko i pięknie. szkoda, że De Mono jeszcze tylko kilka lat fajnie grali. a Jacek odszedł przedwcześnie
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Cześć!
Kochać inaczej.
Doczekałem się...
Co prawda miejsce 123, ale doczekałem się tego, że jest on emitowany podczas Topy.
Choć jak dla mnie spokojnie mógłby być po 20:00.
Kochać inaczej.
Doczekałem się...
Co prawda miejsce 123, ale doczekałem się tego, że jest on emitowany podczas Topy.
Choć jak dla mnie spokojnie mógłby być po 20:00.
czy jak pochwalę jakiś Kult to też nie będę miał gustu?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2013
Hej!
DeMono 139 w górę.
DeMono 139 w górę.
- Neo01
"Spadać w dół", czyli jeden z częstszych błędów językowych w polskich tekstach (pewnie pojawi się jeszcze dziś w "Zanim pójdę", chociaż na koncertach Kuba śpiewa już "lecisz w dół"
).

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Już wolę to zachęcanie do zostania patronem niż wszędobylskie i durne reklamy. Poza tym tak jak pisze Neo - te pieniądze będą przeznaczone na pomoc dla Ukrainy.
Ja też dzisiaj raczej poza forum. Zapowiada się naprawdę dobry dzień z polską muzyką.
Pozdrawiam!
Ja też dzisiaj raczej poza forum. Zapowiada się naprawdę dobry dzień z polską muzyką.
Pozdrawiam!
adrianec pisze: ↑wt maja 03, 2022 9:18 am 123. De Mono - Kochać inaczej
Trzymali wysoki poziom tak gdzieś do płyty "Abrasax".
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
@Neo
Ja wolę by radio pozyskiwało normalnie kasę z reklam a nie ciągle wyciągało ręce po pieniądze od zwykłych słuchaczy, którzy mają na pewno masę innych wydatków wobec szalejącej inflacji Morawieckiego. No sorry ale te "apele" o bycie patronem to są jak z radia Maryja - to po pierwsze. I zaczynają zajmować więcej czasu niż zwykłe reklamy.
Ja chcę przejścia Radia 357 na FM a nie żeby wydawali kasę na koncert Blenders i reklamy w stolicy.
Ja wolę by radio pozyskiwało normalnie kasę z reklam a nie ciągle wyciągało ręce po pieniądze od zwykłych słuchaczy, którzy mają na pewno masę innych wydatków wobec szalejącej inflacji Morawieckiego. No sorry ale te "apele" o bycie patronem to są jak z radia Maryja - to po pierwsze. I zaczynają zajmować więcej czasu niż zwykłe reklamy.
Ja chcę przejścia Radia 357 na FM a nie żeby wydawali kasę na koncert Blenders i reklamy w stolicy.
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2022 9:23 am przez 8azyliszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Neo01
Oj, kajman to dopiero teraz nie będzie zadowolony 

Janerkowie czyli Janercy z Wrocławia
:
"Make Top - Not War"
122. Bluszcz - Lamparty

"Make Top - Not War"
122. Bluszcz - Lamparty
Przeskok do współczesności, choć niekoniecznie ten najbardziej wymarzony dla kogoś w wieku mocno "boomerskim"
.