Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Również witam w majowy weekend z polską muzyką
Jak na razie jeden z tych SDM, do których mam największy sentyment. Ziyo w ogóle jakoś słabo kojarzę, chyba mało to jest przypomniane po latach. Voo Voo ok, ale kilka lat temu skutecznie mnie zmęczyli tym utwórem podczas dość długiego bytowania na LP3
TStudent pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:00 pm
Zaczynamy od kilku bardzo bolesnych spadków z top 100. Ten o całe 120 oczek, nie wiem czemu. Zresztą wiele ruchów jest niegodnych jakiegokolwiek wyjaśniania, więc nie będę za bardzo ich komentował.
To proste. Lady Panki musiały trochę pospychać inne kawałki.
Cześć, tak w ogóle. Będę zadowolony, jeśli w top 10 nie będzie więcej niż 3 ich numerów.
Zarówno lady, jak i jollyroger72, znani są ze swojego gustu mocno odbiegającego od średniej naszych wyborów. Tym bardziej miło, że sięgnąłeś po Ich numery 1. W imieniu indywidualnej forowiczki pozdrawiam lady i jolly'ego i postaram się wrzucić odsłuch.
TStudent pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:20 pm
Chciałbym, abyście poznali nr 1 lady, bo Ona jako jedyna oddała głos na ten utwór, dodam że to jedyny taki utwór.
Teraz zaczęłam żałować, że jednak nie słucham "Jedyny taki", czyli że więcej "moich" dziś nie będzie ?
TStudent pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:23 pm
Teraz chciałbym zaprezentować nr 1 jolly'ego, z dedykacją dla Niego.
Cześć, to ja Na razie mam lekki niedoczas (goście itd.), ale zdążyłem ułozyć sobie wszystkie kopie robocze tak, żeby od 16 wystartować z prezentacją pełnych wyników, a na tą chwilę oczywiście czytam rozbiegówkę TStudenta
gioconda2 pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:27 pm
W imieniu indywidualnej forowiczki pozdrawiam lady i jolly'ego i postaram się wrzucić odsłuch.
Dzięki za pozdrowienia, odwzajemniam Daj znać jak Ci się podobał "Chory na bluesa" Specjalnie dałam ten utwór na 1, bo jest o mnie
Chorego na bluesa to znałam. Kiedyś słyszałam tu i tam, a nawet zdradzę Ci, że kiedyś trafiłam przypadkowo (podczas pewnej podróży autostopem po Polsce) na ich koncert w amfiteatrze toruńskim. I ogólnie lubię Sławka i Jego twórczość. Konieczność zapoznania się dotyczyła bardziej propozycji jolly'ego.
AlekOb pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:23 pm
Ziyo w ogóle jakoś słabo kojarzę, chyba mało to jest przypomniane po latach.
Może faktycznie mało jest przypomnień, ale był to hicior.
No właśnie patrząc na karierę na LP3 zdaję sobie z tego sprawę. Pewnie jest to po części spowodowane, że nie mogę pamietać tamtych lat z uwagi na wiek, ale jak patrzę na TOP10 podsumowania '89 na LP3 to znam wszystkie utowry poza właśnie tym
gioconda2 pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:35 pm
Kiedyś słyszałam tu i tam, a nawet zdradzę Ci, że kiedyś trafiłam przypadkowo (podczas pewnej podróży autostopem po Polsce) na ich koncert w amfiteatrze toruńskim.
Łał, zazdroszczę Jeszcze nigdy nie byłam na żadnym koncercie bluesowym. Najbliższy mi (geograficznie) festiwal to chyba Bies Czad Blues w Krośnie i Satyrblues w Tarnobrzegu, ale nawet tam nie udało mi się jeszcze dotrzeć
gioconda2 pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:35 pm
Kiedyś słyszałam tu i tam, a nawet zdradzę Ci, że kiedyś trafiłam przypadkowo (podczas pewnej podróży autostopem po Polsce) na ich koncert w amfiteatrze toruńskim.
Łał, zazdroszczę Jeszcze nigdy nie byłam na żadnym koncercie bluesowym. Najbliższy mi (geograficznie) festiwal to chyba Bies Czad Blues w Krośnie i Satyrblues w Tarnobrzegu, ale nawet tam nie udało mi się jeszcze dotrzeć
Lady - wszystko przed Tobą. Nadejdzie ten dzień koncertowy i dla Ciebie. Mgliście mi się kojarzy, że mogłam być na ich drugim koncercie po wielu latach od tego pierwszego, chyba to był cykl koncertów z okazji lecia lokacji miasta, w którym teraz zmieszkam. Tam co tydzień ktoś grał i chyba Sławek też. Wygląda na to, że i we mnie jest blues A na pamięć coś przydałoby się już brać
Teraz małe dedykacje dla giocondy2. Pierwsza to utwór, któremu przez pewien czas całkiem dobrze szło i może nawet dostałby się do zasadniczej części odsłuchu.
TStudent pisze: ↑sob maja 01, 2021 2:52 pm
Teraz małe dedykacje dla giocondy2. Pierwsza to utwór, któremu przez pewien czas całkiem dobrze szło i może nawet dostałby się do zasadniczej części odsłuchu.
Dziękuję , ale chyba zgłaszający go nie zagłosował? A może się mylę ? To mój nr 3 w zestawieniu. Jak w Papa Dance ogólnie kochały się dziewczyny, to ten przebój wyjątkowo przypadał i chłopakom . Pamiętam, że ja i koleżanki to pod koniec podstawówki się tym zachwycałyśmy, a chłopacy z pewnym poślizgiem czasowym odkryli Papa Dance w naszych czasach licealnych .
Kończymy rozdział zwany Papa Dance, ale zostajemy przy dichu. To zespół, który swojego czasu lubiłem i to jedyny, na którego koncercie miałem przyjemność być. Ale po studiach się skończy leżakowanie w domu i będę jeździł sobie na koncerty, jak wszystko dobrze pójdzie.