Bardzo się cieszę z awansu "Filozofii dramatu" ( w końcu rzadko zdarzają się na liście piosenki zawierające w tytule nazwę studiowanego przeze mnie kierunku ), ale punkty w "Znawcy" martwią... Mieszane uczucia
saferłel pisze:Filozofia Dramatu - zapomniałem w tym tyg. głosować na najsłabsze piosenki listy - żałosne to jest. Ok. Facet śpiewa w miarę. Ale refren i te gorole to po prostu...bez komentarza (gdyby sam to robił bez tego chórku mogłoby być ciekawie)
a dlaczego zalosne? przeciez muzyka góralska jest bardzo szczera, na pewno nie jest nastawiona na szmal (nie mówie o Golcach i tego typu popie). bardzo ciekawa kolaborcja, bo Waglewski jak zwykle pieknie spiewa, a i ten tekst jest naprawde ladny
saferłel pisze:Filozofia Dramatu - zapomniałem w tym tyg. głosować na najsłabsze piosenki listy - żałosne to jest. Ok. Facet śpiewa w miarę. Ale refren i te gorole to po prostu...bez komentarza (gdyby sam to robił bez tego chórku mogłoby być ciekawie)
a dlaczego zalosne? przeciez muzyka góralska jest bardzo szczera, na pewno nie jest nastawiona na szmal (nie mówie o Golcach i tego typu popie). bardzo ciekawa kolaborcja, bo Waglewski jak zwykle pieknie spiewa, a i ten tekst jest naprawde ladny
A ja właśnie muzyki gorolskiej i tej mowy nie lubię i kropka. Cóż, chyba że Radiohead zaśpiewają po gorolsku na nowj płycie to zobaczymy
Tomekk pisze:ale rzeczywiscie wiekszosc tekstow jest taka "dziwna" nawet angielskich, ale tego nie odczuwamy bo to nie "nasz" jezyk i latwiej krytykowac rodzime produkcje.........
Wiesz, jest także wiele znakomitych textowo piosenek także w naszym języku. I niektóre są proste, a mimo to ciekawe.
19 (b/z). Rycerscy Muse stanęli w miejscu - ciągle daleko im do lotów "Starlight", no ale kto by się spodziewał jeszcze kilka tygodni temu, że w ogóle będą w Top 20 .
18 (+2). Spośród wszystkich przeróbek staroci z ostatnich miesięcy ta podoba mi się najbardziej. "Arnold Layne" w wykonaniu obu Davidów ciągle do przodu .
saferłel pisze:A ja właśnie muzyki gorolskiej i tej mowy nie lubię i kropka. Cóż, chyba że Radiohead zaśpiewają po gorolsku na nowj płycie to zobaczymy
heh, no mnie wlasnie ich gwara/jezyk nie bardzo interesuje, bardziej sposob ich spiewania, jest moim zdaniem bardzo szczery, dlatego lubie nieraz ich posluchac
a gdyby Radiohead zaspiewali gwara na nowym albumie to ja sie naucze jezyka suahili