16 -1 U2 - EVERY BREAKING WAVE
15 -2 AC/DC - ROCK OR BUST
14 -3 Nosowska - ZIARNO PRAWDY
skoro kaska spada w 3tygodniu to ja już nic nie rozumie

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
U mnie niektóre w setce siedzą 33 lata.kajman pisze:Ale nie na każdej liście siedzą utwory z tak długim stażem, które blokuję szansę wejścia nowym. No i poza tym często nawet ocena 9,5 może nie wystarczyć, żeby się na nią dostać.temik3 pisze:No myślę, że na każdą listę każdego z Nas jest ciężko się dostać więcej utworom niż może się dostać
Można i tak.kajman pisze:Ja mam top 66 więc może dlatego. A Myśli miały ich jeszcze więcej. Jeszcze tydzień temu było ich 9 (z czego 6 ze stażem ponad 100 tygodni), ale teraz powędrowały do przechowalni, bo zadebiutowało 7 utworów Angélique Kidjo (w tym 3 na podium). Jak widać nie mam żadnych ograniczeń.piotr1990 pisze:Aż 8 utworów.U mnie nigdy tak nie było, żeby w zestawieniu było 8 utworów jednego wykonawcy...
Ja dosyć szybko mogę ustawić ją w hierarchii. Muzyka jak nie złapie mnie od razu to potem rzadko w ogóle mnie łapie. No a poza tym znam ją już ponad 2 miesiące. I napisałem ostrożnie o top 20, bo jak się osłucha to kto wie jak wysoko zajdzie.FOXD pisze:Owszem, ale nie żeby od razu ją określać jako "ever". Płyta jak dla mnie świetna, jednak daleki jestem od takich, moim zdaniem, nieco przesadnych określeń. Ja potrzebuję jednak czasu, dystansu by się posunąć do takiego okreslenia/przymiotu w stosunku do utowru czy też całej płyty.
Najpierw jest piękne, klimatyczne granie, a potem mistrzowskie wokalizy poparte świetnym podkładem instrumentalny. U mnie było 10,0 i absolutnie nie mam wątpliwości, że nota była zasłużona. A teraz 10 dostanie Plant, który pewnie dla Ciebie będzie smęceniem połączonym z jęczeniem.gżegoż pisze:Niestety moje odczucia są takie, że ten utwór (Gdybym) składa się z dwóch wyraźnych części: smęcenie + jęczenie (bądź nawet lekkie wycie). Jeżeli wam się to podoba, to na serio mamy bardzo, ale to baaaardzo odmienne gusty muzyczneAż się dziwię, że w topie nowości dałem temu aż 2,0 (a nie 0,5)
może pojechali na urlop?gżegoż pisze:Smutno mi, że nie ma Adminów, ale nawet nie ze wgflędu na brak wyników na żywo, tylko z powodu tego, że jeszcze nie podali kolejnej piątki w TWC (czyli miejsc 1185-1181)
Hmm, mam nieco odmiennie. Nieraz kawałek który był niepozorny po kilku odsłuchaniach okazywał się bardzo dobry. I odwrotnie, coś co na pozór wydało się ciekawe z czasem okazało się takie zgrane, zużyte. Fakt bywają utwory, które są w stanie przekonać mnie od razu i to się już później nie mzienia. Ale obecnie są to rzadkie przypadkikajman pisze:Ja dosyć szybko mogę ustawić ją w hierarchii. Muzyka jak nie złapie mnie od razu to potem rzadko w ogóle mnie łapie. No a poza tym znam ją już ponad 2 miesiące. I napisałem ostrożnie o top 20, bo jak się osłucha to kto wie jak wysoko zajdzie.FOXD pisze:Owszem, ale nie żeby od razu ją określać jako "ever". Płyta jak dla mnie świetna, jednak daleki jestem od takich, moim zdaniem, nieco przesadnych określeń. Ja potrzebuję jednak czasu, dystansu by się posunąć do takiego okreslenia/przymiotu w stosunku do utowru czy też całej płyty.
Nicoletta pisze:pokój na świecieMilka357 pisze:Żeby nie te orientalne wstawki, byłby ...
No to wielki szacun. U mnie lista ma dopiero 8 lat.temik3 pisze:U mnie niektóre w setce siedzą 33 lata.
Przypuszczam, że wątpię. Luxtorpedowy "Gimli" się nie doczekał, a różnica w czasach była znacznie mniejsza.Aro pisze:Mam nadzieję, że znakomita albumowa jeszcze tu zagra.
Nie słyszałem jeszcze, ale rzeczywiście zachodzi bardzo duże prawdopodobieństwo, że skoro Ty się tak zachwycasz tym utworem, to dla mnie będzie on koszmarnykajman pisze:A teraz 10 dostanie Plant, który pewnie dla Ciebie będzie smęceniem połączonym z jęczeniem.
Sądzę, że to raczej jakieś "wypadki losowe" typu utknięcie w korku, brak Internetu etc.Nicoletta pisze:może pojechali na urlop?gżegoż pisze:Smutno mi, że nie ma Adminów, ale nawet nie ze wgflędu na brak wyników na żywo, tylko z powodu tego, że jeszcze nie podali kolejnej piątki w TWC (czyli miejsc 1185-1181)
Film jest dobry, a byłby bardzo, gdyby nie kilka drobiazgow (w tym idiotyczny błąd logiczny w sprawie śledztwa).barb42 pisze:Nie podoba się mi ta Nosowska, ale książka na bazie której powstał film ciekawa, filmu nie widziałam jeszcze.
No a gdzie ja tu jestem, bo dla mnie Voo jest słabe a Plant rewelacyjny i też będzie blisko 10?kajman pisze:Najpierw jest piękne, klimatyczne granie, a potem mistrzowskie wokalizy poparte świetnym podkładem instrumentalny. U mnie było 10,0 i absolutnie nie mam wątpliwości, że nota była zasłużona. A teraz 10 dostanie Plant, który pewnie dla Ciebie będzie smęceniem połączonym z jęczeniem.
Moje pierwsze kartki to dzisiaj pisma nie widać.kajman pisze:No to wielki szacun. U mnie lista ma dopiero 8 lat.temik3 pisze:U mnie niektóre w setce siedzą 33 lata.
Też tak sądzę.albarn pisze:Rewelacyjny ten Idol. W latach 80. to byłby megahicior.
Jeśli tak, to w latach 70-tych byłby hiperhicioremtemik3 pisze:Też tak sądzę.albarn pisze:Rewelacyjny ten Idol. W latach 80. to byłby megahicior.
szkoda, że dziś ludzie wolą takie Skubasa np..... koszmarlista się wypełnia....temik3 pisze:Też tak sądzę.albarn pisze:Rewelacyjny ten Idol. W latach 80. to byłby megahicior.