XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXII Top Wszech Czasów 01.01.2016 - wyniki
To jedziemy na hell?
.

Drugi Piorunowy żuzelek dzisiaj, ale jendak za szybko. Takze moj głos (23/100) 

Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 7:09 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajny utwór do popijawy, ale czy na TOP?
- zielonakoniczynka
Ja mam w miarę bliskoAjtek pisze:To jedziemy na hell?.

- dannar
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
Wielkim fanem tego zespołu nie jestem, ale mieli w tym roku sporą reprezentację na LP3. Ich utwory nie są podobne do siebie - są IDENTYCZNE.
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
AC/DC - Highway to Hell, to kolejny średniak, który niczym mnie nie rusza i nie przekonuje - 5,5 pkt.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2009
AC/DC pieknie rozpoczecie
Owszem, a w tytue wątku masz datę TOP XXII nie, ze jest 2016 rokudannar pisze: Czyli teraz mamy top 2015, chociaż w tytule wątku jest 2016? Pokręcone to wszystko, ale chyba równie nieistotne.

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Sundrajta pisze:AC/DC - Highway to Hell, to kolejny średniak, który niczym mnie nie rusza i nie przekonuje - 5,5 pkt.

1. DEPECHE MODE - Enjoy the Silence
2. R.E.M. - Losing My Religion
3. LED ZEPPELIN - Whole Lotta Love
4. QUEEN - The Show Must Go On
5. THE BEATLES - Hey Jude
6. U2 - One
7. THE CRANBERRIES - Zombie
8. LOUIS ARMSTRONG - What a Wonderful World
9. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
10. KULT - Polska
2. R.E.M. - Losing My Religion
3. LED ZEPPELIN - Whole Lotta Love
4. QUEEN - The Show Must Go On
5. THE BEATLES - Hey Jude
6. U2 - One
7. THE CRANBERRIES - Zombie
8. LOUIS ARMSTRONG - What a Wonderful World
9. OMEGA - Gyöngyhajú Lány
10. KULT - Polska
To dowód jak znając dwa, góra trzy akordy można zrobić karierę. Ale grzeje fajnie. 

- Sundrajta
I tu się z Tobą muszę zgodzić. Dlatego cieszy nawet tak niewielki spadek.dannar pisze:Wielkim fanem tego zespołu nie jestem, ale mieli w tym roku sporą reprezentację na LP3. Ich utwory nie są podobne do siebie - są IDENTYCZNE.

-
Bo nie pracujesz w energetyceSundrajta pisze:AC/DC - Highway to Hell, to kolejny średniak, który niczym mnie nie rusza i nie przekonuje - 5,5 pkt.

- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Niech no spojrzę... Sultans Of Swing - 9. miejsce!
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 7:11 pm przez EVENo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundrajta
A skąd wiesz?roman76 pisze:Bo nie pracujesz w energetyceSundrajta pisze:AC/DC - Highway to Hell, to kolejny średniak, który niczym mnie nie rusza i nie przekonuje - 5,5 pkt.

Sułtani -3 , w sumie zamiast tego w tym miejscu mogłoby być Private Investigations 

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Sułtani <3 i moja ukochana solówka na sam koniec <3
I Sułtańskie DS też się lekko obsuwa 

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Jak myślicie, czy liczba koszmarów kajmana dobije do 20?
-
sultans rules
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Akurat Zielona Koniczynka to powinna bardzo lubić The Cranberries 
Witajcie wszyscy. Dopiero niedawno wrocilem z Sylwestra i, szczerze pisząc, bardziej interesowały mnie skoki, a nawet koncert w Filharmonii Wiedenskiej, przy którym prawie przysypialem.
Miłym zaskoczeniem było umieszczenie drugiej setki na stronie Trójki. I na samym początku widok KSU wyżej od INXS - grunt to proporcje
Niby można było głosować na aż 100 utworów, niby niespodzianki są, ale wszystkie w drugiej setce, Gotye wypadło, Lao Che znowu na tym nieszczesnym 101, a Adela, choć niedawno wydała megapopularny album, z megapopularnym singlem, poleciała o 20 oczek w dol - to bardzo źle wróży na przyszły rok.
Ze sluchanych mogę skomentować:
- Enjoy The Silence i What A Wonderful World nadają się idealnie do karaoke w samochodzie
- W tym roku "Zombie" wypadło z pierwszej setki mojego trojkotopu. Po dzisiejszym odsluchu byc może powróci, ale zaczyna mnie męczyć martyrologiczna warstwa tego utworu. I o ile dla większości wojenny sens tego utworu się zaciera, to dla mnie z roku na rok staje się coraz wyraźniejszy
- być może nie stane się fanem nr 1 holadolaw, ale wykorzystanie efektu surround wyśmienite
- wreszcie, obecność Gyongyhaju lany zaczyna mnie coraz bardziej zaskakuje. Wiele utworów niżej Omegi miało znacznie większy wpływ na polskiego słuchacza. Znaczenie "Dziewczyny..." jest według mnie podobne do "Malovany dzbanku", ale nikt nie mówi poważnie, by ten utwór był w top 50 topu.
Chyba już nie bede zbyt wiele komentować (i moze nawet się chwilę przespie), tak więc życzę wam miłego sluchania i wszystkiego dobrego w roku 2016.
P.S. Chyba nabijecie 100 stron postów, łoł. Szkoda, że codzienne notowania listy nie wzbudzają już takiego zainteresowania. Cóż... Wszystko się zmienia. Nie wszystko na lepsze.

Witajcie wszyscy. Dopiero niedawno wrocilem z Sylwestra i, szczerze pisząc, bardziej interesowały mnie skoki, a nawet koncert w Filharmonii Wiedenskiej, przy którym prawie przysypialem.
Miłym zaskoczeniem było umieszczenie drugiej setki na stronie Trójki. I na samym początku widok KSU wyżej od INXS - grunt to proporcje

Niby można było głosować na aż 100 utworów, niby niespodzianki są, ale wszystkie w drugiej setce, Gotye wypadło, Lao Che znowu na tym nieszczesnym 101, a Adela, choć niedawno wydała megapopularny album, z megapopularnym singlem, poleciała o 20 oczek w dol - to bardzo źle wróży na przyszły rok.
Ze sluchanych mogę skomentować:
- Enjoy The Silence i What A Wonderful World nadają się idealnie do karaoke w samochodzie
- W tym roku "Zombie" wypadło z pierwszej setki mojego trojkotopu. Po dzisiejszym odsluchu byc może powróci, ale zaczyna mnie męczyć martyrologiczna warstwa tego utworu. I o ile dla większości wojenny sens tego utworu się zaciera, to dla mnie z roku na rok staje się coraz wyraźniejszy
- być może nie stane się fanem nr 1 holadolaw, ale wykorzystanie efektu surround wyśmienite
- wreszcie, obecność Gyongyhaju lany zaczyna mnie coraz bardziej zaskakuje. Wiele utworów niżej Omegi miało znacznie większy wpływ na polskiego słuchacza. Znaczenie "Dziewczyny..." jest według mnie podobne do "Malovany dzbanku", ale nikt nie mówi poważnie, by ten utwór był w top 50 topu.
Chyba już nie bede zbyt wiele komentować (i moze nawet się chwilę przespie), tak więc życzę wam miłego sluchania i wszystkiego dobrego w roku 2016.
P.S. Chyba nabijecie 100 stron postów, łoł. Szkoda, że codzienne notowania listy nie wzbudzają już takiego zainteresowania. Cóż... Wszystko się zmienia. Nie wszystko na lepsze.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 7:14 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Hey Jude
2. Zombie
3. Whole Lotta Love
4. The Show Must Go On
5. Gyongyhaju Lany
6. Losing My Religion
7. One
8. What a Wonderful World
9. Enjoy the Silence
10. Polska
Cztery koszmary. Kiepska godzina.
Pioruny w środkowej grupie.
40-31-12
Straitsi na plus.
41-31-12 (ale muszę sprawdzić, bo mi się cyferki nie zgadzają).
2. Zombie
3. Whole Lotta Love
4. The Show Must Go On
5. Gyongyhaju Lany
6. Losing My Religion
7. One
8. What a Wonderful World
9. Enjoy the Silence
10. Polska
Cztery koszmary. Kiepska godzina.
Pioruny w środkowej grupie.
40-31-12
Straitsi na plus.
41-31-12 (ale muszę sprawdzić, bo mi się cyferki nie zgadzają).
Wow! Taki pozornie niepozorny utwór jest tak wysoko w topie?Ajtek pisze:To jedziemy na hell?.

Ale Ci dobrze! Mierzeja Helska to jedno z moich ulubionych miejsc w Polsce!zielonakoniczynka pisze:Ja mam w miarę bliskoto na kolację późniejszą do domu mogę wrócić

- EVENo
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
- Kontakt:
Majstersztyk, właściwie bez niej ta piosenka byłaby taka sobie.albarn pisze:moja ukochana solówka na sam koniec <3