I tutaj zgoda, Metz mógłby pewnie jeszcze niejedno medium rozruszać, niejednemu już wszak dyrektorował (RMF FM, Machina itd.). Bardziej Barona mi żal, jego pozycja przetergowa rzeczywiście wydaje się niższa.
Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 856
Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Bardzo dobrze Kazik. Jakiekolwiek miejsce by nie zajęła, to będą oskarżenia o manipulowanie, przez jednych (dyrekcję) lub drugich (słuchacze).
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Co? Tyle narozrabiał i wycofuje się?
Podobno jest pod ochroną z uwagi na okres przeemeerytalny - już ktoś tak tu napisał. Wychodzi na to, że MN też był, przynajmniej do 24 marca w zeszłym roku.
To jest tak, że pracownik, który osiągnął wiek emerytalny zwolnić z tego powodu nie można, ale w wypadku zwolnień grupowych (czyli np. upadlość pracodawcy) takie osoby idą na pierwszy ogień, bo mają stały dochód.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A Szydłowska? Obszańska? Niebudek? I inni, którzy wcześniej odeszli: Drozd, Nogaś? Kydryński też jeszcze nie emeryt.
Widzę w ogóle, że niektórym chyba trochę szkodzi przebywanie dłuższy czas przed kompem. Jest ładny dzień, może lepiej iść się przejść, przewietrzyć głowę...
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Zamierzałem w tym tygodniu oddać głos tylko na ten utwór....
Natomiast wszystkie działania artystów, powodujące powrót starej Trójki z Manem i Niedźwieckim uważam za bardzo pozytywne i godne szacunku. Kazik postąpił honorowo.
Nie wiem, dlaczego, ale czuję w kościach, że akurat tego oświadczenia Redakcja natychmiast posłucha w odróżnieniu od apelu np. Bartasa Szymioniaka, na którego nadal można głosować

W zasadzie reklama już zrobiona i to z wyprzedzeniem

Poza tym jeśli wycofają "Ból" po takim oświadczeniu to, co pozostałymi wykonawcami czy producentami, którzy podobne oświadczenia wydali. Kolejny dylemat powstaje do rozwikłania.
- piotreklp3
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2005 roku
- Kontakt:
Od wielu lat na forum pojawiały się zarzuty, że polscy artyści sztucznie podbijają miejsca na LP3 poprzez zachęcanie na fb do głosowania na ich utwory co mogło prowadzić do różnych nadużyć między innymi głosowania z multikont. Jednak to niby-poprawione notowanie nie potwierdza tego trendu, bo tam polskie kawałki lecą mocno w dół, a zyskały Coldplay czy The Cure. Nie mogę uwierzyć, że Ci wykonawcy dostali aż tyle podejrzanych głosów. Nie klei mi się też w całość tak słaba forma utworów rodzimych artystów. Zaczynam mieć co raz większe wątpliwości co do listy

- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Polecam świetny wywiad z Markiem Niedźwieckim https://www.youtube.com/watch?v=3S9ltz5Fzx4
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Dyrekcja wykończyła Trójkę swoimi działaniami wycinając ludzi/redaktorów dzięki którym nasze radio miało ten niepowtarzalny klimat.
A teraz do tego dochodzą muzycy i firmy, którzy zabraniają grać piosenki do których mają prawo. Co prawda na gazeta.pl była wypowiedz prawnika, że to bardziej życzenia/prośba a nie realne żądanie, ponieważ do ZAIKS i inne tego typu organizacje mają w większości podpisane umowy z twórcami. Bardzo niewielu jest artystów, którzy nie są w tych organizacjach.
Dodatkowo wyciekły informacje o liczbie osób głosujących na listę, więc reklamodawcy będą chcieli zaniżyć stawki. Chyba, że będzie polecenia reklamowania się dla firm z kapitałem państwowym.
Ale będzie też bardzo trudno zaprosić kogoś na wywiad z rodzimych artystów.
- Miszon
- Kontakt:
Akurat The Cure czy Colplay nie dziwią. Mają dużo fanów, zwlaszcza ci pierwsi i na 90% pewne było że ciągną ich za uszy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
Kazik najpierw wzywa do głosowania na siebie w neo-LP3, a zaraz potem "żąda wycofania". Trochę to niepoważne... Poza tym gdyby wycofali to teraz na żądanie Kazika, stworzyliby fatalny precedens: od tej pory każdy artysta mógłby ściągać swoje utwory z Listy w dowolnym momencie i z dowolnych powodów.
- Miszon
- Kontakt:
A ja znam przypadki że na żądanie wykonawcy piosenka była usuwana z listy przebojów. Nie wiem czy z Trójkowej, ale w Polsce i za granicą owszem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983
Widziałem w zeszłym roku. Są dwie części. Polecam.obserw99 pisze: ↑wt maja 19, 2020 2:04 pm Polecam świetny wywiad z Markiem Niedźwieckim https://www.youtube.com/watch?v=3S9ltz5Fzx4
Kłamstwo wielokrotnie powtarzane... Wstyd, że ktokolwiek tutaj może łyknąć tę bajeczkę.
A w Trójce Baron puszcza:
KULT - PARADA WSPOMNIEŃ...
KULT - PARADA WSPOMNIEŃ...
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Zaraz idę. Czy zapomniałeś, że Baron jest po bardzo ciężkiej operacji? Bo jakoś nie było Go przez pół roku. Wiec jakim prawem porównujesz Go ze zdrowymi obywatelami/radiowcami? Miałeś operację w najbliższej rodzinie na .... to co Baron. Badania, prześwietlenia, ciągle kontrole co pół roku, rok. I co ma iść do Nowego Radia, które nie wiadomo czy nie padnie do końca roku.
Może póki Twoja głowa pracuje na pełnych obrotach, dbaj o nią i też czasem przewietrzaj?
-
Z formularza do głosowania to i owszem, ale na samej Liście jednak obowiązywała zasada, że co weszło, musi spaść samo. Oczywiście trudno to stwierdzić w przypadku piosenek, które wypadały po tygodniu czy dwóch z różnych miejsc.
Teraz Lady Pank "DuDu"

Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 2:15 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
Wiesz, nie oczekiwałem odejścia... Oczekiwałem jakiegoś charakterystycznego gestu, muzycxnego nastroju, może innego tembru głosu, nie tak szybkiego powrotu do audycji, czegoś innego niż zwykle... Na pewno nie kolejnego dnia w biurze...
Jeszcze tylko czekam na Stelkę... Nawet bardziej niż na Barona...
Znalazłem ten drugi wywiad, jednak z 2014 r.. Nie był "rozpierdol" tylko "rozpierducha", ale nawet był jeszcze drugi wulgaryzm:
"Myślałem, że przechodzę do innej rozgłośni, bo obraziłem się na sytuację panującą wówczas w Trójce: "Lista" miała mieć 25 lat i planowaliśmy duży koncert na Agrykoli, ale Krzysiek Skowroński, który został wtedy dyrektorem, powiedział, że koncert się nie może odbyć, bo się będzie kojarzył z 25-leciem stanu wojennego. Wymyślił też trzygodzinne koncerty w piątki rano i w związku z tym moje "W tonacji Trójki" trwało 18 minut zamiast godziny. Skowroński zachowywał się jak rozbójnik. Rozpierduchę tu zrobił i ja byłem przekonany, że to jest powód do odejścia z Trójki. Koledzy mi mówili, że moje przejście jest ukartowane na wyższych szczeblach. Nie chciałem wierzyć. Byłem przekonany, że sam podejmuję decyzję. Dostałem od słuchaczy straszną, przepraszam za słowo, zjebkę"
Także między 2010 r. a 2014 r. trochę się ta relacja zmieniła. Bo i ogólnie wyostrzył się sposób postrzegania rzeczywistości.
No i taka chyba sugestia, że choć p. Marek odszedł sam, to jednak robiono wszystko, żeby go do tego skłonić.
Ja jednak myślę, że było inaczej - Skowroński hołubił tych, których wcześniej marginalizował Laskowski a oni pewnie mieli zal do p. Marka, że firmował tamtą politykę i tak to wyszło.
Ci, którzy wtedy trzęśli radiem (Czabanski i Targalski) skupiali się głównie na Jedynce, bo to jednak był okręt flagowy PR. Trójka ich niespecjalnie interesowała. Pewnie, że odejście Niedźwieckiego ich nie zmartwiło, ale wątpię by tym procesem sterowali.
"Myślałem, że przechodzę do innej rozgłośni, bo obraziłem się na sytuację panującą wówczas w Trójce: "Lista" miała mieć 25 lat i planowaliśmy duży koncert na Agrykoli, ale Krzysiek Skowroński, który został wtedy dyrektorem, powiedział, że koncert się nie może odbyć, bo się będzie kojarzył z 25-leciem stanu wojennego. Wymyślił też trzygodzinne koncerty w piątki rano i w związku z tym moje "W tonacji Trójki" trwało 18 minut zamiast godziny. Skowroński zachowywał się jak rozbójnik. Rozpierduchę tu zrobił i ja byłem przekonany, że to jest powód do odejścia z Trójki. Koledzy mi mówili, że moje przejście jest ukartowane na wyższych szczeblach. Nie chciałem wierzyć. Byłem przekonany, że sam podejmuję decyzję. Dostałem od słuchaczy straszną, przepraszam za słowo, zjebkę"
Także między 2010 r. a 2014 r. trochę się ta relacja zmieniła. Bo i ogólnie wyostrzył się sposób postrzegania rzeczywistości.
No i taka chyba sugestia, że choć p. Marek odszedł sam, to jednak robiono wszystko, żeby go do tego skłonić.
Ja jednak myślę, że było inaczej - Skowroński hołubił tych, których wcześniej marginalizował Laskowski a oni pewnie mieli zal do p. Marka, że firmował tamtą politykę i tak to wyszło.
Ci, którzy wtedy trzęśli radiem (Czabanski i Targalski) skupiali się głównie na Jedynce, bo to jednak był okręt flagowy PR. Trójka ich niespecjalnie interesowała. Pewnie, że odejście Niedźwieckiego ich nie zmartwiło, ale wątpię by tym procesem sterowali.
-
Ooo, pojawiła się wzmianka o Marku i Liście! Ale... Czy "Du, du" było w ogóle kiedykolwiek? Chyba nie...
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2020 2:18 pm przez pbd2, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej powinno być "MaMa"
To znaczy
"MaMa Mało, malo nas
A mniej już będzie wnet".
Jak rozumiem - Baron wciąż na antenie, więc jeszcze się zdąży pożegnać.