pawel76 pisze:4.Riverside 3.domowe melodie 2.deep purple 1 . black sabath 2 polskie piosenki ,dwie zagraniczne zostały( w tym jedna polska po angielsku)
Kiedy Ty się w końcu nauczysz nie podawać tutaj wyników?
Czym Wy się przejmujecie? Przecież to są tylko jego wizje
W dodatku niepoprawne...
Uwielbiam Listę - piosenki niekoniecznie
To już przestaje być zabawne. Myślałem, że ci, którzy dla jaj zagłosowali teraz dadzą sobie spokój, a tymczasem Grażka będzie na pierwszym.
seblit pisze:To wstyd im dodać do zestawu Gagę czy Rihannę a takie ... nie?
Kto właśnie wpadł na pomysł żeby to umieścić w zestawie? Bo co, pośmiejemy się, tak? Temat mordowania niewinnych i bezbronnych nie nadaje się do żartów. Ale widać nie dla wszystkich.
Lemmy pisze:Jak takie muzyczne zero jak "Grażka" ma być puszczone na koniec LP3, to nie mam już żadnych pytań.
FOXD pisze:Ale jaja Jednak głupota ludzka nie zna granic.
Oczami wyobraźni widzę, co by się działo na forum, gdybym przypiął taką laurkę nieszczęsnym Przyjaciołom Karpia i w ten sposób skomentował ich wysoką pozycję na liście
FOXD pisze:Ale jaja Jednak głupota ludzka nie zna granic.
Dziękuje za dziś i do następnego razu.
W takim towarzystwie to naprawdę śmiech na sali, ale gdyby w piątce miał być Podsiadło, daft, Mela i Bartosiewicz i wygrać Grażka to wcale by mi nie było smutno.
Emilia pisze:Kto właśnie wpadł na pomysł żeby to umieścić w zestawie? Bo co, pośmiejemy się, tak? Temat mordowania niewinnych i bezbronnych nie nadaje się do żartów. Ale widać nie dla wszystkich.
A ktoś tutaj żartuje? Przecież to jest poważny tekst. A kontrast z wesołą melodyjką wzmacnia jego przekaz. Dlatego porównania z Andrusem zupełnie nie na miejscu.
A może taka Grażka jest jakimś objawem tego, ze na Liście potrzeba trochę odmiany? Ot taka troszkę hmm "amatorska", poważno-niepoważna, króciutka, z bardzo ubogim podkładem muzycznym piosenka wygrywa z wieloma tuzami, którzy jednak tworzą w "klasycznym" nurcie. Swoją drogą bardziej buntuje się we mnie coś przeciw "porządkowi" na Liście (bo jak to Domowe Melodie przed Black Sabbath?!) niż przeciw samej piosence, która bądź co bądź mi się podoba.
seblit pisze:To wstyd im dodać do zestawu Gagę czy Rihannę a takie ... nie?
Kto właśnie wpadł na pomysł żeby to umieścić w zestawie? Bo co, pośmiejemy się, tak? Temat mordowania niewinnych i bezbronnych nie nadaje się do żartów. Ale widać nie dla wszystkich.
Może następna piosenka będzie np. o eutanazji na wesoło.
kamil_snk pisze:A może taka Grażka jest jakimś objawem tego, ze na Liście potrzeba trochę odmiany? Ot taka troszkę hmm "amatorska", poważno-niepoważna, króciutka, z bardzo ubogim podkładem muzycznym piosenka wygrywa z wieloma tuzami, którzy jednak tworzą w "klasycznym" nurcie. Swoją drogą bardziej buntuje się we mnie coś przeciw "porządkowi" na Liście (bo jak to Domowe Melodie przed Black Sabbath?!) niż przeciw samej piosence, która bądź co bądź mi się podoba.