Brian pisze:1. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
(...)
10. Bruce Springsteen - WE TAKE CARE OF OUR OWN
Wasze 50. głosowania!Talvi pisze:1. Foster The People - CALL IT WHAT YOU WANT
(...)
10. Maryla Rodowicz - DRUGI BUT

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Brian pisze:1. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
(...)
10. Bruce Springsteen - WE TAKE CARE OF OUR OWN
Wasze 50. głosowania!Talvi pisze:1. Foster The People - CALL IT WHAT YOU WANT
(...)
10. Maryla Rodowicz - DRUGI BUT
Power Of TrinityPS pisze:10. Power of Trinity – CHODŹ ZE MNĄ (n)
Gavin DeGrawLukasz8 pisze:4. Gawin DeGraw - NOT OVER YOU
Lana del ReyGregF pisze:10. Lana Del Rey - VIDEO GAMES
Maciej BalcarCairine pisze:6. Maciej Blacar - NIGDY NIE ZAPOMNĘ
Jeśli jest Ci 'obojętne', to można się po prostu wstrzymać od głosu i nie zagłosować w ogóle. Wydźwięk jest ten sam.Miszon pisze:Ja zagłosowałem na "obojętnie" po prostu. I było to na poważnie. Po prostu - wstrzymanie się od głosu.
Pewnie śledzisz wątek od początku, więc chyba przyznasz rację, że komentarze osób, które oddały głos na 'modrzew', nie sugerowały, że jest im obojętne, tylko jako wyraz pewnego żartu. A nawet, że gdyby nie 'modrzew', to byłyby za konkretną, inną opcją. Tylko dlatego to wszystko przestało mi do siebie pasować i tworzyć jakąś spójną całość.Robinson pisze:Potraktujmy ten "modrzew" jako opcja "obojętne mi" i już.neon.ka pisze:No albo chcemy coś wyjaśnić, albo się pobawić. [pokomentować sobie wesoło można oczywiście, to co innego, niż oddany głos].
Uważam, że "modrzew" jest rewelacyjną nazwą i bardzo ciekawym rozwiązniem... Bardzo działa na wyobraźnię.neon.ka pisze:W sumie to już chyba mam dość tego tematu, choć na początku byłam mocno nim zainteresowana [znaczy się znalezieniem rozwiązania].
Ale jednak [bo się wkurzam, że wychodzi na to, że się 'czepiam szczegółów' i robię to niepotrzebnie...]:Jeśli jest Ci 'obojętne', to można się po prostu wstrzymać od głosu i nie zagłosować w ogóle. Wydźwięk jest ten sam.Miszon pisze:Ja zagłosowałem na "obojętnie" po prostu. I było to na poważnie. Po prostu - wstrzymanie się od głosu.Pewnie śledzisz wątek od początku, więc chyba przyznasz rację, że komentarze osób, które oddały głos na 'modrzew', nie sugerowały, że jest im obojętne, tylko jako wyraz pewnego żartu. A nawet, że gdyby nie 'modrzew', to byłyby za konkretną, inną opcją. Tylko dlatego to wszystko przestało mi do siebie pasować i tworzyć jakąś spójną całość.Robinson pisze:Potraktujmy ten "modrzew" jako opcja "obojętne mi" i już.neon.ka pisze:No albo chcemy coś wyjaśnić, albo się pobawić. [pokomentować sobie wesoło można oczywiście, to co innego, niż oddany głos].
Nie lubię wychodzić na jakiegoś oszołoma aktywistę...
Dobrze to teraz głosowanie na forumową będzie nazywać się modrzew, koszmarlistę przemianujemy na jałowiec, znawcę na jodłę, moją30 na świerk, a NL na cedr. Pasuje?macor70 pisze:Uważam, że "modrzew" jest rewelacyjną nazwą i bardzo ciekawym rozwiązniem... Bardzo działa na wyobraźnię.
Tak, że dla mnie... modrzew nie jest opcją "obojętnie mi", tylko konkretną propozycją... a tak jeszcze z mojego punktu widzenia, to pozostałe opcje są dla mnie obojętne, bo bardzo podobne i tendencyjne, a co za tym idzie nudne jak stąd do Pu(c)ke'a...
Dla mnie ta sytuacja bynajmniej absurdalna nie jest. W moim (i chyba nie tylko moim) odczuciu nazwa wątku była nieprecyzyjna i wprowadzała w błąd. Uważam, że doprecyzowanie nie zaszkodzi, żeby nie było takich dyskusji jak ostatnio.bear pisze:ja zagłosowałem na modrzew, bo uznałem że ta opcja najpełniej oddaje absurdalność sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy.
Jest mi właściwie obojętne jak się będzie nazywał ten wątek, byle tylko ci którzy nie chcą brać w tym udziału szanowali pracę innych, i przy okazji nie psuli przyjemności z zabawy reszcie użytkowników.
No nie, zdaje się, że ustaliliśmy, że będziemy się posługiwali liczbami zespolonymi czyli będzie modrzew 15+66i. Jak ma być absurdalnie to niech już będzie totalnie bez sensu.Robinson pisze:Modrzew 1566?
Powiem szczerze, że nawetr pasują mi takie zamiennikikajman pisze:Ja się akurat zdecydowanie zgadzam z neon.ką. Dla mnie to jest totalna paranoja z tym modrzewiem. Dobrze to teraz głosowanie na forumową będzie nazywać się modrzew, koszmarlistę przemianujemy na jałowiec, znawcę na jodłę, moją30 na świerk, a NL na cedr. Pasuje?
Co w pozostałych opcjach jest tendencyjnego? Może i są nudne, ale mamy rozstrzygnąć jakiś problem. Może jednak nie dorośliśmy i zrobi to za nas admin
Nadal będę trwać przy buk zwyczajny, jadę w ferie do rodzinnego domu,mam nadzieję odnaleźć wideo kasetę z MP w tłumaczeniu Beksińskiego i tam nie grał kasztanowiec pospolityGary pisze:Nie, oprócz modrzewia może występować tylko i wyłącznie kasztanowiec pospolity. Żadne inne zwierzęta nie wchodzą w grę.
Ale wtedy głosujący wybrałby opcję B, bo tak właśnie zatytułowany jest obecny temat.Gary pisze:Wprawdzie nie glosowalem na modrzewia, ale gdy zobaczyłem rosnącą jego popularność to zastanawiałem się (nawet głośno na forum) co będzie, gdy wygra modrzew. I absolutnie w swoim rozumieniu nie doszedłem, że to głos na "obojętnie mi", tylko:
a/ że będzie po prostu tak zatytułowany następny topik z głosowaniem jak autor tego topiku zatytułował obecny
FOXD pisze:Dla mnie żadna zmiana tytułu wątku nic nie zmieni.
Przypomniam, że zaczęło się od spacji jeszcze innej osoby.Robinson pisze:A tak w ogóle to zwracam uwagę na fakt, że żadna zmiana tematu może nie przynieść oczekiwanego skutku, bo:FOXD pisze:Dla mnie żadna zmiana tytułu wątku nic nie zmieni.
To nie jest mój pomysł. Padł znacznie wcześniej po propozycji liczb urojonych (też nie mojej).Nightswimmer pisze:No chyba że poważnie traktować opcję "Modrzew" i propozycję Kajmana z liczbami zespolonymi.
I wreszcie bardzo trafny wniosekadameria pisze:.....Myślę, że cała ta poniekąd kuriozalna sytuacja powinna się zakończyć tak, że ku3a tylko mógłby wypisać czyje głosy nie zostały uznane, a dalej to niech się martwi tak zwany Wypisany.
Aaa to przepraszam.kajman pisze:To nie jest mój pomysł. Padł znacznie wcześniej po propozycji liczb urojonych (też nie mojej).Nightswimmer pisze:No chyba że poważnie traktować opcję "Modrzew" i propozycję Kajmana z liczbami zespolonymi.
Niezupełnie.neon.ka pisze:Jeśli jest Ci 'obojętne', to można się po prostu wstrzymać od głosu i nie zagłosować w ogóle. Wydźwięk jest ten sam.Miszon pisze:Ja zagłosowałem na "obojętnie" po prostu. I było to na poważnie. Po prostu - wstrzymanie się od głosu.
Jak się domyślam to polemika do mojego postu. W takim razie jeszcze raz doradzam Ci Kolego, abyś zamiast się zasadzał z uporem "maniaka" przy swoim "widzi mi się" uwzględnij fakt, że nie każdy kto dzieli się w tym wątku swoimi typami deklaruje chęć brania w jakimkolwiek plebiscycie. W związku czym Kolego, jeśli masz jakiś problem z jakąś poprawnością zapisu, to proponuje abyś uszanował właśnie ten aspekt, i nie wytkał komuś, że coś "twoim zdaniem" źle napisał. Wiele osób tutaj traktuje udział w tym forum jako czystą rozrywkę i formę odreagowania. Rozwiązanie, o którym wyżej była mowa jest jak najbardziej racjonalne i logiczne, bo nie nie naruszy niczyich swobód. Także proponuję powściągliwość. A wszelkie ostrzeżenia, to kieruj do swoich domowników ewentualnie, a nie tutaj strugasz kozaka.ku3a pisze:rzucanie grochem o ścianę...
to nie jest żadne wytykanie, a jeśli Ty inaczej odbierasz, to nie mój problem.
poświęcam dużo czasu, żeby wyszukać od kogo konkretnie jest błędny głos, żeby każdy widział, że niechcący się pomylił i żeby inni widzieli, że to nie ich dotyczy i dalej tak będzie, dopóki będę mieć odpowiednio dużo czasu (a z tym jest coraz gorzej, nie tylko ze względu na coraz większą liczbę głosujących). Twoje powtarzające się posty o tym samym nic tu nie zmienią.
uważaj na petryfikację.
Zastanów się parę razy, nim coś napiszesz. Dobrze Ci to zrobi.FOXD pisze: Jak się domyślam to polemika do mojego postu. W takim razie jeszcze raz doradzam Ci Kolego, abyś zamiast się zasadzał z uporem "maniaka" przy swoim "widzi mi się" uwzględnij fakt, że nie każdy kto dzieli się w tym wątku swoimi typami deklaruje chęć brania w jakimkolwiek plebiscycie. W związku czym Kolego, jeśli masz jakiś problem z jakąś poprawnością zapisu, to proponuje abyś uszanował właśnie ten aspekt, i nie wytkał komuś, że coś "twoim zdaniem" źle napisał. Wiele osób tutaj traktuje udział w tym forum jako czystą rozrywkę i formę odreagowania. Rozwiązanie, o którym wyżej była mowa jest jak najbardziej racjonalne i logiczne, bo nie nie naruszy niczyich swobód. Także proponuję powściągliwość. A wszelkie ostrzeżenia, to kieruj do swoich domowników ewentualnie, a nie tutaj strugasz kozaka.