Nasza Lista XI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Łucek

Re: Nasza Lista XI

Post autor: Łucek »

pierwsze wrażenie? jak dla mnie poziom taki średni, analogicznie do kawałków - brakuje mi perełek w tej edycji - chyba z 5 wybitnych utworów mam + kilka niezłych, za to aż kilkadziesiąt przeciętnych :|

polskie utwory wypadają nienajgorzej, chyba ich sporo w 11 będzie
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Po trzykrotnym przesłuchaniu zostały 22 utwory, w tym 5 polskich. Nie jest źle... :)
romec

Post autor: romec »

Ja podobnie - po co najmniej dwukrotnym (większość trzykrotnym) przesłuchaniu wyselekcjonowałem 23 utwory, w tym aż 8 polskich! Przy wyborze 11 zastanawiam się teraz, czy moim głównym kryterium powinna być sympatia do danego utworu czy może chęć udzielenia wsparcia utworom, które mogą się nie załapać do następnej tury.
Co do poziomu NLXI się nie wypowiem, bo nie brałem udział w poprzednich. Ale mogę powiedzieć, że utwory są bardzo zróżnicowane więc nie sposób polubić wszystkie. Mimo to kilka perełek (wg moich upodobań muzycznych) w zestawie jest. Są na tyle dobre, że przekonały mnie do zapoznania się z twórczością danego artysty/zespołu :)
Bardzo cieszę się, że zdecydowałem się na udział w tej zabawie :D
kajman

Post autor: kajman »

No i zakończone eliminacje. Było sporo strasznych utworów, ale pierwsza dwudziestka jest naprawdę znakomita i jak przed nią odrzucanie i ustawianie utworów problemów mi nie sprawiało, to w top20 zrobiły się ogromne schody. Pierwsza piętnastka ustawiona jakoś została ale czym wyżej tym gorzej. Top10 to zdecydowanie wybijająca się pierwsza czwórka i sześć kolejnych utworów, których kolejności nie jestem w ogóle pewien, ale ileż można słuchać tego samego i przestawiać.
A tak w ogóle jak poprzednio pierwsze przesłuchanie w zasadzie mnóstwo rzeczy ustawiało tak to ustawiło w zasadzie tylko końcówkę. Wprawdzie sporo utworów słuchało mi się za drugim razem równie dobrze jak za pierwszym to jednak sporo z nich dużo zyskało. Kilka nieco straciło, w tym jedyna piosenka, która została była w najsilniejszej (pierwszej) grupie, a w końcu zajęła tylko trzecie miejsce. W dwóch pierwszych grupach było w sumie 10 utworów z których dokładnie połowa znalazła się w top10 (ale wszystkie w top20). Zwyciężył utwór z grupy trzeciej (czyli z miejsc początkowych 11-23) a największą sensacją dla mnie okazała się utwór z grupy szóstej (miejsca 60-79) który przy każdym przesłuchaniu mnie czymś zaskakiwał i wylądował w końcu na miejscu piątym.
W top20 trzy osoby umieściły po dwa utwory, ale tylko jednej udało się umieścić obydwa w top10. Drugiej z nich 1, a trzeciej udało się z lepszym zająć 11 miejsce. Jednej osobie udało się zmieścić trzy utwory w top24, ale tylko jeden z nich w top20 (ale za to wysoko).
No i jeszcze jedno. W top20 jest siedem utworów polskich, ale połowa top10 to piosenki polskie. Nigdy u mnie takiej furory nie zrobiły.
kajman

romec pisze:Ja podobnie - po co najmniej dwukrotnym (większość trzykrotnym) przesłuchaniu wyselekcjonowałem 23 utwory, w tym aż 8 polskich! Przy wyborze 11 zastanawiam się teraz, czy moim głównym kryterium powinna być sympatia do danego utworu czy może chęć udzielenia wsparcia utworom, które mogą się nie załapać do następnej tury.
Na tym się można w NL totalnie przejechać. Chyba już tak było, że totalne pewniaki przepadały, a łapały się totalne (przynajmniej dla niektórych) niespodzianki. Więc ja radziłbym zdać się na sympatię.
No i przy okazji napiszę (bo poprzednio zapomniałem), że jest moim zdaniem spore prawdopodobieństwo, że tym utworem, którego Miszon nie zdzierżył jest mój numer 1 (poza pierwszym przesłuchaniem bezkonkurencyjny, chociaż w końcówce powoli zaczął mu lekko zagrażać pewien utwór, który doszedł do drugiego miejsca, kiedy już zaakceptowałem jego nietypową dla mnie wersję).
kajman

Wysłałem. Chyba będę drugi. Tak się zastanawiam czy będziemy mieli jakiś wspolny utwór z PaTToneM. Szansa wydaje mi się niewielka.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

kajman pisze:No i przy okazji napiszę (bo poprzednio zapomniałem), że jest moim zdaniem spore prawdopodobieństwo, że tym utworem, którego Miszon nie zdzierżył jest mój numer 1
Mam wrażenie, że się mylisz. I to sporo ;-) .

Nietypowe dla tej edycji jest wydaje mi się to, że tylko jeden kawałek ma ponad 10 minut! To jakaś totalna sensacja! (jeśli się nie mylę)
kajman

Miszon pisze:
kajman pisze:No i przy okazji napiszę (bo poprzednio zapomniałem), że jest moim zdaniem spore prawdopodobieństwo, że tym utworem, którego Miszon nie zdzierżył jest mój numer 1
Mam wrażenie, że się mylisz. I to sporo ;-) .
Nietypowe dla tej edycji jest wydaje mi się to, że tylko jeden kawałek ma ponad 10 minut! To jakaś totalna sensacja! (jeśli się nie mylę)
Jeżeli się mylę to bardzo mnie to cieszy. I cieszy mnie dodatkowo, że nie masz pewności.
Natomiast Ty się mylisz co do długości utworów. Ponad 10 minut mają dwa utwory. Wprawdzie jeden tylko 17 sekund ale jednak.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Skończyłem pierwszą serie przesłuchań.
Potwierdzam, to co wcześniej napisano. Bardzo duża różnorodność, świetne polskie utwory. Brakuje mi jednak takiego killera - utwór, który miałby u mnie pewne pierwsze miejsce.
Są dwa utwory, które uwielbiam i miałyby u mnie pewne pierwsze/drugie miejsce, gdyby nie to, że znam je na wylot. Nie znajdą się w mojej jedenastce, ale w dalszych rundach może będę na nie głosował.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

na dziś jest tak:
na 100% nie wrócę już (w czasie NL11) do 52 utworów ;-)
a z 15 kandydatów do "11" zrobiło się ... 19 :-)
te 52 utwory dostaną ode mnie swoje numerki i one posłużą mi w dalszych etapach :-)

fakt. kilera nie ma do 1 miejsca w tej chwili mam 4-5 kandydatów. ale to dobrze :-)
romec

Z ciekawości: jak są tworzone pary w fazie pucharowej? 1 utwór z 64, 2 z 63 itd? czy jakieś losowanie? drzewko całej fazy pucharowej ustalone jest z góry, czy w każdym kolejnym etapie następuje losowanie?
Nivo

Post autor: Nivo »

Wszystko jest zdeterminowane wynikami I etapu.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Jest tak jak w drabince tenisowego turnieju mówiąc krótko. Czyli 1 z 64, tak jak napisałeś.
kajman

Miszon pisze:Jest tak jak w drabince tenisowego turnieju mówiąc krótko. Czyli 1 z 64, tak jak napisałeś.
Tylko że w tenisie trochę od tego odeszli. Trochę, bo jest rozstawienie połączone z losowaniem. Np. ostatnio w Sidneju nr 7 (Radwańska) grała w ćwierćfinale z nr 1, a w półfinale z nr 3. A z drabinki nijak to nie wychodzi.
michal91d
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007

Post autor: michal91d »

Przesłuchałem wszystko kilka razy. Ciężko mi stwierdzić czy poziom jest niższy lub wyższy niż ostatnio, bo w poprzedniej edycji wielu zgłoszonych utworów nie znałem, a w tej znam ich przynajmniej kilkanaście. Niestety z utworów, których nie znałem mało jest utworów lepszych od tych, co znam, choć jest kilka ciekawych "odkryć" i chyba będą mogły liczyć na punkty ode mnie.

Co do koszmaru kajmana to jestem niemal pewny o jaki utwór chodzi. :D (A co najlepsze, pewnie dostanie ode mnie trochę punktów)
A punkty już lecą. :)

I słówko o podziałach:
* przez pierwszy etap selekcji przeszło 29 utworów
* przez drugi etap selekcji przeszło 16 utworów
* w pierwszej dziesiątce jest utwór polskiego artysty
Nivo

4 osoby głosowały na 38 utworów.
romec

Spory rozrzut!
michal91d
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007

Post autor: michal91d »

romec pisze:Spory rozrzut!
tak, choć wiedząc, kto dotychczas głosował wcale mnie to nie dziwi :D
kajman

michal91d pisze:Co do koszmaru kajmana to jestem niemal pewny o jaki utwór chodzi. :D (A co najlepsze, pewnie dostanie ode mnie trochę punktów)
A ja podejrzewam, że się mylisz. Sądzę, że jednak myślisz o moim numerze 3 lub 6 od końca, a jeszcze numer 3 był jakoś słuchalny.
michal91d pisze:
romec pisze:Spory rozrzut!
tak, choć wiedząc, kto dotychczas głosował wcale mnie to nie dziwi :D
Wprawdzie przeoczyłem kto głosował jako czwarty (to nie znaczy że jako ostatni) ale z tej trójki, którą kojarzę to nie zdziwiłbym, gdyby było zero wspólnych utworów.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

okeja, pierwszy etap za mną. pliczek excelowy wygląda bardzo rasta-kolorowo [bo tym razem zamiast pisać obok: +, +/0, 0, 0/-, -, pokolorowałam krateczki od zieleni przez żółć po czerwień, żeby było ładnie i czytelnie], są strefy pocieszająco zielone, są i masakrycznie czerwone, ale ogólnie jest naprawdę nieźle. 12 utworów dostało ocenę pozytywną [ej, jak na taką hejterkę to dużo], 19 neutralną z tendencją do pozytywnej, 18 neutralną, reszta 0/- lub -, no więc całkiem spoczko. już znalazło się parę wykonawców zasługujących na to, żeby ich dopisać do listy "poznam, albo chociaż się postaram". z dwoma utworami miałam kolosalny problem jak je potraktować, jak wielką krzywdę lub przysługę im zafundować, ale chyba jakoś wybrnęłam i mam nadzieję, że dalej też sobie z nimi jakoś poradzę.
jeszcze nie wiem czy w drugim etapie brać pod uwagę 31 czy 49 kawałków, ale tym będę się martwić pewnie-jutro.
Awatar użytkownika
Julia

Post autor: Julia »

Już.
U mnie tylko 1 polska piosenka w top11. Znalazły się tam 2 utwory jednej osoby oraz 3 (!) utwory innej, a wszystkie piosenki zaproponowane przez pewnego forowicza trafiły do mojego top20, ale... pechowo wszystkie poza czołową jedenastką :mrgreen: .
Baaardzo jestem ciekawa wyników :D .
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Przesłuchałem pierwszy raz. Dopiero po drugiej kolejce zacznę coś ustalać.
Dużo fajnej polskości i najprawdopodobniej tak też będzie w mojej drużynie,
no ale ja już tak mam generalnie. Staram się uciekać od inżyniera Mamonia,
dlatego przynajmniej dwie kolejki muszą być.
Nivo

Ech, a ja coś mało wybredny się zrobiłem i do czwartej kolejki zostało 48 utworów, łącznie ponad 4 godziny. Strasznie solidna ta edycja, chociaż mam nadzieję, że kilka numerów mi się znudzi i się wyrobię w skończonym czasie.
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

Druga runda słuchania rozpoczęta. Przypisałam punkty za tak 2,może 1 nie 0 +punkty połówkowe do pierwszego przesłuchania. Przy drugim (bez patrzenia na pierwsze) robię tak samo i będę sumować. Przy pierwszym przesłuchaniu było 21 taków. Niestety mam wrażenie że utwory, od których zaczęłam były pokrzywdzone ( bo nie miałam skali porównawczej) i nie wiem jeszcze jak ten problem rozwiązać.
kajman

mara pisze:Druga runda słuchania rozpoczęta. Przypisałam punkty za tak 2,może 1 nie 0 +punkty połówkowe do pierwszego przesłuchania. Przy drugim (bez patrzenia na pierwsze) robię tak samo i będę sumować. Przy pierwszym przesłuchaniu było 21 taków. Niestety mam wrażenie że utwory, od których zaczęłam były pokrzywdzone ( bo nie miałam skali porównawczej) i nie wiem jeszcze jak ten problem rozwiązać.
Za drugim razem słuchać od tyłu. :wink:
ODPOWIEDZ