Przykre, to prawda. Taki zespół żeby nie miał utworu to nieporozumienie. Podobnie jak np. Lacrimosaadameria pisze:gdzie jest w zestawie do głosowania na 17 TWC jakikolwiek utwór Sepultury?
Przed XVII Topem Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Re: Przed XVII Topem Wszech Czasów
To nasze przerzucanie się kolejnymi propozycjami najlepiej świadczy o potrzebie odchudzenia zestawu... Zespół/wykonawca powinien mieć max 3 utwory. Zwolnione miejsce uzupełnić częściowo mniej znanymi artystami. Oczywiście najbardziej bolesne byłoby to dla Floydów, którzy mają najwięcej wspaniałych utworów. Ale trudno - dla dobra ogółu lepiej ponieść taką szkodę.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No OK, ale jeśli max. 3 utwory, to co jeśli w setce zespół miewał więcej (niekiedy kilkukrotnie więcej)?
Poza tym - wtedy idealne byłoby max. 20 głosów.
Poza tym - wtedy idealne byłoby max. 20 głosów.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Jak dla mnie to świadczy to tylko o prawdziwości przysłowia "dasz palec to rękę utną" Jak ktoś wpadł na pomysł poszerzenie zestawu to teraz każdy by chciał żeby w nim były jego ulubione kawałki... a to nie o to chodzi żeby Top składał się z ulubionych kawałków poszczególnych osób (taki to sobie mozna samemu w domu zrobić) tylko słuchaczy.krzysiek83 pisze:To nasze przerzucanie się kolejnymi propozycjami najlepiej świadczy o potrzebie odchudzenia zestawu...
No i nawiązując do tego co powyżej to jedno z najgorszych rozwiązań wspomnianych wcześniej... tylko po to żeby kilka osób miało satysfakcję, że ich ulubione utwory (na które i tak mało kto będzie głosował) znalazły się w zestawie, wyrzucimy z niego utwory na które co roku głosuje duża liczba osób... Po za tym życzę szczęścia temu kto chciałby wybrać trzy utwory Pink Floyd, które miały by pozostać w zestawie... dopiero wojny by się zaczęły, zarówno w przypadku tego jak i innych licznie reprezentowanych zespołówkrzysiek83 pisze:Zespół/wykonawca powinien mieć max 3 utwory. Zwolnione miejsce uzupełnić częściowo mniej znanymi artystami. Oczywiście najbardziej bolesne byłoby to dla Floydów, którzy mają najwięcej wspaniałych utworów. Ale trudno - dla dobra ogółu lepiej ponieść taką szkodę.
Witam forumowiczów!
Także myślę, że w zestawieniu do głosowania brakuje wielu utworów np. Genesis z Peterem Gabrielem czy kilku nagrań King Crimson, nie wspominając o zespołach z ostatniego dziesięciolecia. Zastanawia mnie, że jedni wykonawcy mogą mieć kilkanaście utworów (Madonna, Hey, The Beatles), a inni nie są reprezentowani przez ani jedną piosenkę (choć oczywiście nie każdy musi tego dostąpić ). Myślę, że należałoby może wyrzucić jakąś część utworów, które zbierają najmniej głosów (chociaż mi duża liczba tak strasznie nie przeszkadza) a na ich miejsce dodać nowe utwory. Co rok lub kilka lat mogłaby taka zmiana zachodzić. Nowe utwory mogliby dodawać redaktorzy Trójki, a najlepiej jakby słuchacze mogli wysyłać własne propozycje i te z największą ilością głosów wchodziłyby do zestawu do głosowania.
Także myślę, że w zestawieniu do głosowania brakuje wielu utworów np. Genesis z Peterem Gabrielem czy kilku nagrań King Crimson, nie wspominając o zespołach z ostatniego dziesięciolecia. Zastanawia mnie, że jedni wykonawcy mogą mieć kilkanaście utworów (Madonna, Hey, The Beatles), a inni nie są reprezentowani przez ani jedną piosenkę (choć oczywiście nie każdy musi tego dostąpić ). Myślę, że należałoby może wyrzucić jakąś część utworów, które zbierają najmniej głosów (chociaż mi duża liczba tak strasznie nie przeszkadza) a na ich miejsce dodać nowe utwory. Co rok lub kilka lat mogłaby taka zmiana zachodzić. Nowe utwory mogliby dodawać redaktorzy Trójki, a najlepiej jakby słuchacze mogli wysyłać własne propozycje i te z największą ilością głosów wchodziłyby do zestawu do głosowania.
- mara
Poświęciłam weekend na zapoznanie się z propozycjami..Dojechałam do "J"i przyznam -jestem wykończona-a przecież ma to być zabawa a nie tytaniczna praca. (pominęłam parę rzeczy) -jeżeli top będzie w okolicach Sylwestra to nie wiem jak się wyrobię z głosowaniem. Jedyny plus to to że dokonałam parę fajnych odkryć. Bardzo szkoda że na stronach trójki nie ma próbek przy wszystkich utworach-bardzo by to ułatwiło życie.
- KonradKombajn
- Kontakt:
Fakt, brakuje niektorych pozycji. Procz tego jestem za tym, aby utwory nie byly ulozone wykonawcami.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Wprowadziłem jednak dwie zmiany do swojej setki.
Mam w swoim TWC Led Zeppelin — Stairway to Heaven i Dire Straits — Brothers in Arms. Jeśli oddałbym głos na obydwa to ... tak jak gdybym nie oddał na żadnego z nich! Tak więc Schody nie dostaną ode mnie głosu, podobnie jak Archive, które w poprzednim "normalnym" TWC były w top10.
Z top10 z roku 2008 głosy dostaną ode mnie jeszcze Epitaph, Wish You Were Here i Shine on You Crazy Diamond. Bo raczej nie zagrażają BiA. A nawet gdyby, to nie byłoby tragedii.
Mam w swoim TWC Led Zeppelin — Stairway to Heaven i Dire Straits — Brothers in Arms. Jeśli oddałbym głos na obydwa to ... tak jak gdybym nie oddał na żadnego z nich! Tak więc Schody nie dostaną ode mnie głosu, podobnie jak Archive, które w poprzednim "normalnym" TWC były w top10.
Z top10 z roku 2008 głosy dostaną ode mnie jeszcze Epitaph, Wish You Were Here i Shine on You Crazy Diamond. Bo raczej nie zagrażają BiA. A nawet gdyby, to nie byłoby tragedii.
- Geephard
To ja dla równowagi będę musiał zrezygnować z głosu na Brother in ArmsYacy pisze:Mam w swoim TWC Led Zeppelin — Stairway to Heaven i Dire Straits — Brothers in Arms. Jeśli oddałbym głos na obydwa to ... tak jak gdybym nie oddał na żadnego z nich! Tak więc Schody nie dostaną ode mnie głosu, podobnie jak Archive, które w poprzednim "normalnym" TWC były w top10.
Chociaż nie... miało by to sens gdybym wierzył w to, że będzie to "normalny' TWC, a że wszystko wskazuje na to, że nie będzie to każdy głos się liczy
PS. Przecież Archive i tak nigdy nie zagrażało Schodom i BIA... niestety
- mara
To przyłącze się chyba do frontu nie głosującego na BiA- mnie jakoś ten utwór nie porywa choć nie wyobrażam sobie czołówki topu bez nie go, z resztą to w czasie topu 2007/2008 poznałam ten utwór-hm wtedy w radiu piotrków był jeszcze Piotr Kaczkowski..mój ulubiony Piotr. Zagłosuję na pewno na Foccus ( przynajmniej mam taki zamiar) i w tym miejscu przypominam o czymś takim, z innych odkryć polecam zainteresowaniu budgie time to remeber.
- Miszon
- Kontakt:
Hehe, ciekawe podejście . Zresztą, ja w pewien sposób podobnie kiedyś postępowałem. Tzn. - wybrałem sobie, któremu z tych kawałków kibicuję, kiedy to w początkach Topu wymieniały się zawsze na pierwszych dwóch miejscach. A że BiA częściej przegrywało, to moja sympatia do niego, jako tego "słabszego", zgodnie z zasadą "bij mistrza", jeszcze bardziej rosła . Pamiętam do dziś swoją radość, jak w 1996 wreszcie wygrało.Yacy pisze:Mam w swoim TWC Led Zeppelin — Stairway to Heaven i Dire Straits — Brothers in Arms. Jeśli oddałbym głos na obydwa to ... tak jak gdybym nie oddał na żadnego z nich! Tak więc Schody nie dostaną ode mnie głosu
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no jak mogę inaczej postąpić? Gdyby były punkty to by nie było problemu! Tym bardziej, że LZ jest kilkadziesiąt pozycji niżej niż DS, a Archive poza setką...
Pomyśl w ten sposób Yacy, nie oddając głosu na Schody oddajesz głos na U2
hmm czyżby top miał trwać tylko 3 godziny ?
http://www.polskieradio.pl/9/201/Artyku ... ech-CzasowA jak będzie w tym roku? Przekonamy się 1 stycznia 2011 między godz. 16.00 a 19.00.
- krzyniu102
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
też mnie to zmroziło czyli 15-20 utworów w całości a reszta do zobaczenia na stronie...oj niedobrze to się zapowiada, niedobrzekrzychu78 pisze:hmm czyżby top miał trwać tylko 3 godziny ?
http://www.polskieradio.pl/9/201/Artyku ... ech-CzasowA jak będzie w tym roku? Przekonamy się 1 stycznia 2011 między godz. 16.00 a 19.00.
- krzyniu102
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
I ja cieszyłem się jak dziecko, mimo że na Schody też głosowałemMiszon pisze: Pamiętam do dziś swoją radość, jak w 1996 wreszcie wygrało.
Dobre i to...krzychu78 pisze:hmm czyżby top miał trwać tylko 3 godziny ?
- Geephard
Istnieje jeszcze szansa, że piszący artykuł miał na myśli, że w tych godzinach będzie ostatnia część i ostateczne wyniki... 3 godziny, niby dobre i to, ale tak szczerze to top trwający 3 godziny nie rózni się zbytnio od Topu, którego w ogóle nie ma...
no niby tak biorąc pod uwage zawirowania odnośnie tegorocznego topu czy w ogóle będzie czy nie , ale z drugiej strony te 3 godziny to góra top 20 zagrane na antenietadzio3 pisze:Dobre i to...
może Ku3a dowie się coś więcej odnośnie godzin emisji tegorocznego Topu
- Miszon
- Kontakt:
Zatem, ze względów statystycznych, żeby nie było przerwy rocznej w nadawaniu, będzie. I tyle.
Dobre i tyle.
Dobre i tyle.
- Geephard
Dobre... ale można by na przykład dla dobra sparwy poświęić jeszcze sylwestrową listę No chyba, że na wtedy planowane jest jakieś podsumowanie roku.
za tydzien dodadzą Ramówkę na te dni i dowiemy, się trzeba mobilizować ludzi żeby głosowali
Wiecie co, myślałem, że okrojona wersja topu 09 to wina Sobali ale chyba nie .
Wiecie co, myślałem, że okrojona wersja topu 09 to wina Sobali ale chyba nie .
Hmm znowu mamy 100 głosów do wykorzystania...Myślicie, że będzie ta sama sytuacja co w tamtym roku??Bo jak tak to głosowanie nie ma sensu bo i tak wygrają zespoły, które są w końcówce zestawu...
Scrollować jest łatwiej niż czekać aż się załaduje poprzednia zakładka. Bądźmy dobrej myśli
Eee...ja myślę, że w poprzendim głosowaniu coś było nie tak z systemem naliczania głosów. Ktoś go zapewne sprytnie zmanipulował. Mam nadzieję, że odkryli ewentualną lukę w systemie i ją naprawili na dobre.furendo91 pisze:Hmm znowu mamy 100 głosów do wykorzystania...Myślicie, że będzie ta sama sytuacja co w tamtym roku??Bo jak tak to głosowanie nie ma sensu bo i tak wygrają zespoły, które są w końcówce zestawu...
Powinno być trochę lepiejfurendo91 pisze:Hmm znowu mamy 100 głosów do wykorzystania...Myślicie, że będzie ta sama sytuacja co w tamtym roku??