Nasza Lista IX
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Re: Nasza Lista IX
Głosowały 2 osoby na 18 utworów.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A ja stanąłem na literze H i od czwartku ani o 1 kawałek się nie przesunąłem...
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Zerkam na swoje głosy widzę, że prawie wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą 
Chociaż na początku alfabetu też jest coś super

Chociaż na początku alfabetu też jest coś super

1. Czyli My Dying Bride.krzysiek83 pisze:1. Zerkam na swoje głosy widzę, że prawie wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą
2. Chociaż na początku alfabetu też jest coś super
2. Czyli Apoptygma.

A ja już prawie skończyłem główną grupę przesłuchań i mam utwory ustawione od 10 do 71. Wygląda na to, że o pozostałe pozycje będą walczyć ze sobą utwory z miejsc 1-4 i 6-9, a 5 raczej jest pewniakiem. Do 12 miejsca pojawiają się utwory proponowane przez 12 osób, co do tej pory chyba mi się nie zdarzało. No ale końcówką zajmę się chyba dopiero w weekend.
- krzysiek83
kajman pisze:1. Czyli My Dying Bride.krzysiek83 pisze:1. Zerkam na swoje głosy widzę, że prawie wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą
2. Chociaż na początku alfabetu też jest coś super
2. Czyli Apoptygma.
![]()
![]()

Po literce H jest dużo dobrych piosenek

A wiem co piszę, bo wczoraj zagłosowałem. Szkoda tylko, że Grycek nie uzupełnił statystyk, ciekaw jestem czy coś dołożyłem. Mogę zdradzić, że w moim top 11są piosenki zgłoszone przez 11 uczestników. Są też pechowcy, których oba utwory otarły się o mój głos, ale ostatecznie są w drugiej dziesiątce. Są dokładnie dwie takie osoby jeśli dobrze pamiętam.
-
Głosowały 4 osoby na 35 utworów.
- krzysiek83
Tzn że trzy pozostałe osoby prawie na co innego niż ja 
Spory rozrzut - zapowiada się ciekawie

Spory rozrzut - zapowiada się ciekawie

Czy ktoś wie, ile mamy coverow? Ja doliczyłem się pięciu wykonywanych wcześniej przez Leadbelly'ego*, Czesława Niemena, Marka Grechutę, Scorpions i Swans, ale pewnie coś przegapiłem.
*pierwsza wersja w mniej znanym wykonaniu
*pierwsza wersja w mniej znanym wykonaniu
Niekoniecznie. Teoretycznie możesz mieć z innymi nawet 5 wspólnych.krzysiek83 pisze:Tzn że trzy pozostałe osoby prawie na co innego niż ja
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no to przesłałem swoje głosy...
w 11 tylko jedna osoba ma dwa utwory. w 27 [bo tyle mi się podobało
] już takich osób jest 5.
no to czekam na 1/32
w 11 tylko jedna osoba ma dwa utwory. w 27 [bo tyle mi się podobało

no to czekam na 1/32

A mi tym razem idzie strasznie powoli z przesłuchiwaniem, może ospały jestem jeszcze po zimie. Dziś pewnie zakończę pierwsze przesłuchanie, później będzie już z górki. Faworyta nie mam, jak dla mnie, nikt sie wyraźnie na czoło nie wysunął ale też jest mniej utworów, które mnie od razu zniechęcały.
Po? Zima potrwa jeszcze co najmniej do lipca.Artur pisze:A mi tym razem idzie strasznie powoli z przesłuchiwaniem, może ospały jestem jeszcze po zimie.

-
Głosowało 5 osób na 39 utworów.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no to ja dorzuciłem 4!!! sporo... 

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Jeszcze mało znany zespół (przynajmniej mnie) Three Dog Night (skowerował Filter)kajman pisze:Czy ktoś wie, ile mamy coverow? Ja doliczyłem się pięciu wykonywanych wcześniej przez Leadbelly'ego*, Czesława Niemena, Marka Grechutę, Scorpions i Swans, ale pewnie coś przegapiłem.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Ty się tak nie nabijaj z Apoptygmy, bo u mnie co prawda nie zgarnęła tytułu najlepszego utworu, ale w zamian za to dostała łatkę ''najbardziej nośnej'' piosenki w całej NL.kajman pisze: 2. Czyli Apoptygma.
![]()
![]()
A swoją drogą to do Wielkiego Finału, gdzie będą już bezpośrednio rozdzielane miejsca 1-11 przeszło u mnie 18 utworów. I dwie osoby umieściły tam komplet swoich nagrań

Dodam jeszcze, że z Grupy Finałowej I przeszło 8 nagrań, a z Grupy Finałowej II (tam są najlepsze kawałki i pewnie któryś z nich wygra) 10.
Te emotki dotyczyły obydwóch utworów, a umieściłem je ze zwględu na osobę zgłaszającego.saferłel pisze:Ty się tak nie nabijaj z Apoptygmy, bo u mnie co prawda nie zgarnęła tytułu najlepszego utworu, ale w zamian za to dostała łatkę ''najbardziej nośnej'' piosenki w całej NL.kajman pisze:2. Czyli Apoptygma.
![]()
![]()
- saferłel
Głosy oddane. Nie ukrywam, że zagrałem trochę taktycznie. Jestem pewny, że dwie piosenki, które bardzo sobie cenię przejdą do kolejnej rundy, więc opuściłem je przy wyznaczaniu top 11. Wolałem postawić na może nieco mniej ulkochane nagrania, ale takie odkryte właśnie dzięki NL.
- tadzio3
- Kontakt:
Żebyś się nie zdziwił.saferłel pisze:Jestem pewny, że dwie piosenki, które bardzo sobie cenię przejdą do kolejnej rundy,
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Takie podejście bywało zgubne w przeszłości.saferłel pisze:Jestem pewny, że dwie piosenki, które bardzo sobie cenię przejdą do kolejnej rundy,
- saferłel
Jestem dobrej myśli.
Zresztą, co by się nie działo, nie będę płakał i na pewno nie będę się niczemu dziwił. Tu chodzi o zabawę. A dla większą zabawą jest poparcie jakiejś nowej kompozycji niż nie wymagające chwili zastanowienia wypełnienie pierwszej trójki rzeczami pokroju Eeels czy Grizzly Bear. Akurat właśnie tych pierwszych zabraknie w moim notowaniu, ale niczego nie żałuję. Poza tym mam szeroki wybór, nie głosuję na byle co.
Zresztą, co by się nie działo, nie będę płakał i na pewno nie będę się niczemu dziwił. Tu chodzi o zabawę. A dla większą zabawą jest poparcie jakiejś nowej kompozycji niż nie wymagające chwili zastanowienia wypełnienie pierwszej trójki rzeczami pokroju Eeels czy Grizzly Bear. Akurat właśnie tych pierwszych zabraknie w moim notowaniu, ale niczego nie żałuję. Poza tym mam szeroki wybór, nie głosuję na byle co.
Rozpocząłem drugi etap przesłuchań, po pierwszym zostało mi 36 utworów, nie mam zdecydowanych faworytów, poziom jest bardzo wyrównany. Weekend poświęcę dalekim lotom i naszej liście.
- tadzio3
- Kontakt:
I ja rozpocząłem drugi etap. Również tak jak Miszon nie mam żadnego faworyta.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
ja nic nie pisałem chyba o faworytach.