Nasza Lista VI

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

No to teraz łyżka dziegciu.
Po wstępnych, urywkowych przesłuchaniach gdybym któreś teraz odrzucał, to 29-30... zostałoby. Strasznie dużo mrocznych klimatów, to naprawdę nie jest dobre na lato... (przynajmniej wg mnie). No i te długasy...
Na szczęście jest kilka perełek :)
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

a ja po pierwszej stosunkowo ostrej selekcji (trochę mało czasu na słuchanie (praca ... ech :cry: ) pozostawiłem 34 piosenki, weekend jest niestety krótki ...
i jeszcze jedno brak zdecydowanego lidera ...
w poprzednich edycjach zawsze był ...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja dziś dopiero zacząłem, przesłuchałem podajże 12 kawałków, na razie nic nie odrzucam (dopiero po drugim odsłuchu to robię - chociaż może zrobię wyjątek i 1 kawałek odrzucę bez słuchania w ogóle :twisted: ), ale 7 z nich było spoko i raczej przejdzie dalej do 3 rundy.
Awatar użytkownika
mcgrat

Post autor: mcgrat »

ja po wielokrotnym przesłuchaniu i kilku odrzuceniach wyłoniłem 27 utworów i teraz próbuję eliminować tak żeby zostało 11, będzie to trudne
ku3a

Post autor: ku3a »

a ja w ogole muszę tym razem zrobic wszystko ekspresowo, bo w piatek po pracy wyjezdzam i do czwartku musze skonczyc sprawe NL (i jeszcze Top Muse...).
a na razie dopiero przy drugim przesluchaniu jestem, odrzuty bedą dopiero po nim...
kajman

Post autor: kajman »

Ratunku. Potrzebuję pomocy (najlepiej na PW). Nie potrafię ściągać plików z 4shared. Wszedłem i próbowałem, ale wtedy otwiera mi się coś i znowu coś itd i w którymś momencie proponuje mi instalację czegoś i nie wiem, czy czegoś źle nie robię.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Na razie tu, ale jak będzie potrzeba to na pw. [Z góry przepraszam za łopatologię.]

1. Klikasz na link podany przez Grycka:
http://www.4shared.com/dir/7921109/44d7 ... ta_VI.html
2. Przed sobą widzisz listę plików:
Name Size Type Date Downloads Download
abd3mz.zip 61,915 KB ZIP File 2008-07-03 12
!!
Tam gdzie postawiłem !! znajduję się link [zielona strzałka skierowana w dół], który umożliwia pobranie pliku. [Najlepiej otworzyć na nowej karcie albo w nowym oknie. Prawy klik na linku i wybór opcji np. Otwórz w nowym oknie.]
3. Pojawi się strona, na której nastąpi odliczanie. Trzeba poczekać aż się skończy. Po upłynięciu X sekund klikasz w Click here to download this file.

A nie lepiej byłoby Ci ściągać z rapida? [Teraz nie trzeba wpisywać kodów i nie trzeba czekać po pobraniu pliku.]
Mniej klikania.

Linki podane przez Grycka [mam nadzieję, że niczego nie przegapiłem]:
http://rapidshare.com/files/127436752/R-Y.zip.html
http://rapidshare.com/files/127460284/n-p.zip.html
http://rapidshare.com/files/127460285/k-m.zip.html
http://rapidshare.com/files/127563992/G-K.zip.html
http://rapidshare.com/files/127563993/adr-d.zip.html
http://rapidshare.com/files/127581103/abd-ada.zip.html

1. Przed sobą widzisz dwa zegary [samochodowe?]. Pod tym po lewo widnieje napis: Free user. Kliknij w niego.
2. Tak jak w wypadku 4shared pojawi się strona z odliczaniem, Gdy upłynie X sekund pojawi się niebieska kula ze strzałką skierowaną w dół. Kliknij w nią to rozpocznie się pobieranie.

Jak dalej się nie udaje to daj znać na pw. :)
kajman

abd3mz pisze:3. Pojawi się strona, na której nastąpi odliczanie. Trzeba poczekać aż się skończy. Po upłynięciu X sekund klikasz w Click here to download this file.
1. A nie lepiej byłoby Ci ściągać z rapida? [Teraz nie trzeba wpisywać kodów i nie trzeba czekać po pobraniu pliku.]
3. Skończyło się odliczanie i wtedy pojawiło się pytanie o zainstalowanie czegoś, więc się wycofałem.
1. Po pierwsze tam jest zapisane, że mam tylko 200. Ale mimo to zdecydowałem się na ściągnięcie jednego zestawu i okazało się, że on jest w formacie zip.jp czy jakoś tak i nie da się otworzyć.
No ale spróbuję jeszcze raz w/g instrukcji.
Awatar użytkownika
abd3mz

3. Ja tego zupełnie nie widzę. Nawet zmiana przeglądarki nic nie dała. A może to jakaś reklama? Jest tam gdzieś krzyżyk albo napis np. "skip this ad"? Jeśli jest to kliknij na niego.

Nie wiem czy się uda, ale warto spróbować. Spróbuj ściągnąć z tego linku:
http://dc80.4shared.com/download/537275 ... 5-2032d226

Jeżeli się uda to wyślę Ci na pw linki spreparowane w ten sposób.
1. Jakie 200?? 200Mb to maxymalna waga pliku wysyłanego na serwer, a nie pobieranego. A mógłbyś podać, który zestaw ściągnąłeś i jak dokładnie brzmi jego nazwa? W każdym razie warto spróbować zmienić jego nazwę na np. 1.zip
kajman

abd3mz pisze:3. Ja tego zupełnie nie widzę. Nawet zmiana przeglądarki nic nie dała. A może to jakaś reklama? Jest tam gdzieś krzyżyk albo napis np. "skip this ad"? Jeśli jest to kliknij na niego.
1. Jakie 200?? 200Mb to maxymalna waga pliku wysyłanego na serwer, a nie pobieranego. A mógłbyś podać, który zestaw ściągnąłeś i jak dokładnie brzmi jego nazwa? W każdym razie warto spróbować zmienić jego nazwę na np. 1.zip
Już jest OK, tylko strasznie mi się ślamazarzy i wygląda na jakieś 8-10 godzin ściągania (może mniej, bo w niektórych przypadkach mam wszystkie utwory i ściągać nie będę).
3. Może to dlatego, że ja zamiast na zieloną strzałkę klikałem na nick.zip.
1. Pierwszy od góry. Przy którejś z prób otwarcia zmienił mu się format na zip i wtedy już zupełnie nie można było z nim nic zrobić.
P.S. Samej cię nie zostawia ściągnął mi się jako plik o nazwie CAAFUZQ9 bez żadnego rozszerzenia. Mam to wprawdzie na płycie, ale dla potrzeb kajman30 wolałbym go w formacie mp3.
Awatar użytkownika
abd3mz

3. Zdecydowanie dlatego. :P
1. Nic dziwnego, że zmienił mu się format na zip, bo to zip. ;-) Twój komputer go nie obsługuje?
P.S. A próbowałeś to o czym wcześniej pisałem? Nazwij plik jak chcesz. np. Samej Cię nie zostawię.mp3 Powinno pomóc.
kajman

1. Nic dziwnego, że zmienił mu się format na zip, bo to zip. ;-) Twój komputer go nie obsługuje?
P.S. A próbowałeś to o czym wcześniej pisałem? Nazwij plik jak chcesz. np. Samej Cię nie zostawię.mp3 Powinno pomóc.[/quote]1. Normalnie tak, ale tego pliku nie chce otworzyć.
P.S. Wielokrotnie póbowałem, ale bez skutku. W takim przypadku jedynym sposobem jest ponowne ściągnięcie pliku, ale tym razem nie zadziałało, bo już przy zapisywaniu zmieniło mi nazwę pliku.
Awatar użytkownika
mcgrat

Post autor: mcgrat »

kajman pisze:1. Normalnie tak, ale tego pliku nie chce otworzyć.
P.S. Wielokrotnie póbowałem, ale bez skutku. W takim przypadku jedynym sposobem jest ponowne ściągnięcie pliku, ale tym razem nie zadziałało, bo już przy zapisywaniu zmieniło mi nazwę pliku.
a czy przypadkiem nie masz włączonej opcjo "ukryj rozszerzenie znanych typów plików"? możesz to sprawdzić: panel sterowania -> opcje folderów i potem wybierasz zakładkę widok. 8. opcja od góry. jeśli jest włączona (zaznaczona) odznacz i zapisz zmiany. dopiero wtedy będziesz mógł dowolnie zmieniać rozszerzenia plików.
Awatar użytkownika
abd3mz

Nie wiem czy to nie jest dla kajmana za trudne. :-)
kajman jeśli chcesz mogę udostępnić ten utwór w inny sposób. [Tylko tym razem może już na pw, bo nie dotyczy to tematu.]
kajman

abd3mz pisze:Nie wiem czy to nie jest dla kajmana za trudne. :-)
Jakoś nie okazało się nie za trudne, chociaż Opcji folderów nie mam w Panelu sterowania, lecz w Ustawieniach obok Panelu sterowania. Wprawdzie po odkliknięciu plik nadal nie miał żadnego rozszerzenia, ale po wpisaniu mp3 działa. Dziękuję mcgratowi za instrukcję. :D
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

więc mi po drugim odsłuchaniu wyleciało jednak więcej niż myślałam - 17.
utworów z najlepszymi ocenami mam 11, więc w zasadzie może mogłabym na tym zakończyć... :wink: .
ku3a

mi po drugim odsluchu zostaly 33 utwory. musze ostre kryteria przyjąć, żeby zdazyc :-).
Awatar użytkownika
abd3mz

A ja ułożyłem kolejność po trzech przesłuchaniach, zrobiłem dwa dni przerwy i... zacząłem od nowa. :mrgreen: Teraz przesłuchałem wszystkie utwory i podzieliłem do trzech folderów.
- do pierwszego z najlepszą muzyką trafiło 29 utworów
- do drugiego 38
- do trzeciego 18.
Jutro ułożę kolejność w tych folderach [pewnie będzie kilka przesunięć z jednego do drugiego]. Dzięki temu wskażę utwory w każdej z par, oprócz tych na równorzędnym poziomie. :)
kajman

A ja jestem dopiero w połowie pierwszego przesłuchania i sądzę, że dzisiaj się wyrobię, mimo że są Kości. Skomentuję jak skończę, ale na razie powiem, że jest z jednej strony dobrze, a z drugiej niedobrze. :lol:
prz_rulez
Kontakt:

nie wiem czemu się tak spieszycie, przecież głosowanie trwa do 26 lipca...
kajman

prz_rulez pisze:nie wiem czemu się tak spieszycie, przecież głosowanie trwa do 26 lipca...
Chyba nie wszyscy się spieszą. Ja dopiero dzisiaj zacząłem ściągać (planowałem w piątek, ale...) Dlatego wolę mieć rezerwę czasową, bo między innymi, że w ciągu tygodnia mogę mieć około 30 godzin przesłuchań do kajman30 (razy dwa tygodnie). A nie zawsze siedzę w domu.
prz_rulez
Kontakt:

kajman pisze:Dlatego wolę mieć rezerwę czasową, bo między innymi, że w ciągu tygodnia mogę mieć około 30 godzin przesłuchań do kajman30 (razy dwa tygodnie). A nie zawsze siedzę w domu.
To musisz sobie załatwić mp3playera :-)
ku3a

prz_rulez pisze:nie wiem czemu się tak spieszycie, przecież głosowanie trwa do 26 lipca...
cholera, faktycznie. przeciez mozna zacząć dopiero 25 lipca :wink: .
poza tym ja za 5 dni wyjezdzam na urlop.
kajman

Re:

prz_rulez pisze:
kajman pisze:Dlatego wolę mieć rezerwę czasową, bo między innymi, że w ciągu tygodnia mogę mieć około 30 godzin przesłuchań do kajman30 (razy dwa tygodnie). A nie zawsze siedzę w domu.
To musisz sobie załatwić mp3playera :-)
To nic nie da. Moja metoda tworzenia listy wymaga możliwości przesuwania piosenek w górę i w dół na liście odtwarzania, a to chyba na mp3playerze chyba niemożliwe (bo o ile się nie mylę, to jest on tylko odtwarzaczem).
kajman

Re: Nasza Lista VI

Właśnie jestem w 1/3 przesłuchiwania NL po raz drugi, ale napiszę o przesłuchaniu pierwszym.
Przede wszystkim poziom jest bardzo zróżnicowany, bo czołówka wygląda mi na jedną z najsilniejszych, ale i utworów kiepskich jest wyjątkowo dużo. Po pierwszym przesłuchaniu poleciało 34 piosenki. Ale 13 jest moim zdaniem znakomita, może nawet 14, ale tamten utwór trudno mi oceniać w tych kategoriach, bo chyba text zdominował mój odbiór utworu. Właściwie dwa utwory wybijają się zdecydowanie ponad przeciętność, ale:
2. Wokal jest taki sobie, a do tego w pierwszej części znakomite wrażenie rozbija beznadziejna perkusja. Na szczęście w drugiej części chyba gość się zorientował, co się dzieje i zaczął bębnić znacznie lepiej, a że pozostałe osoby się jeszcze rozkręciły, to było rewelacyjnie. W tej chwili wydaje mi się, że ten utwór powinien w cuglach wygrać tą edycję.
1. Może to nie jest najgorszy wokal w tym zestawie, ale w zderzeniu z anielską muzyką po prostu zgrzyta. Lepsze byłoby zostawienie tego utworu w wersji instrumentalnej. Poza tym rzecz totalnie genialna. Ale podejrzewam, że może polec w pierwszej rundzie pucharowej).
5 osób ma nadal komplet piosenek, a u 3 wyleciały wszystkie. I przyznam się, że ten zestaw w większości jest dla mnie zaskoczeniem.

W drugiej rundzie przesłuchań utwory leżą ułożone od numeru 48. I ten 48 zupełnie niespodziewanie się ostał, ale poleciały piosenki z kolejnych 9 miejsc, a potem jeszcze 3. Obecnie jestem na . I zostały tylko 2 osoby z kompletem i aż 6 bez żadnej piosenki.

P.S. Dobił mnie Łucek. Forum nieczynne, a tutaj orientuję, że w jego zestawie są 4 piosenki. Jedna z nich mi się bardzo podoba i teraz szlag mnie trafia, czy to nie bonus. Na szczęście bonus mi się nie podobał i tak czy tak by wyleciał.
No i jeszcze muszę sprawdzić jedną rzecz, ale nie napiszę jaką, bo zdradziłbym jeden utwór, który przeszedł do 3 rundy, a została ich niecała połowa.
ODPOWIEDZ