Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Nie wiem jak u was, ale ja jak na razie mam przesłuchanych 25 piosenek w całości i resztę metodą "próbkowania" i już mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tych piosenek jakie zostały zgłoszone.Znaczna część odpowiada mojemu gustowi muzycznemu.
I po raz pierwszy zdążyło się, że wszystkie piosenki u 3 osób spodobały mi się od razu.
I po raz pierwszy zdążyło się, że wszystkie piosenki u 3 osób spodobały mi się od razu.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
Mi przy sporej części piosenek wystarczy raz, żeby stwierdzić, że nigdy więcej nie chcę tego słuchać, więc ogólnie to raczej pewnie słucham mniej niż większość pozostałych osób.tadzio3 pisze:Zawsze słucham w całości przynajmniej dwa razy i wtedy podejmuję jakąś decyzję- odrzucam, czy słucham do dalszej selekcji.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja też zawsze dwa razy całośc słucham, ale tym razem przy kilku kawałkach (takich powyżej 5 minut) nie zdzierżyłem do końca choćby razu posłuchać i raczej chyba drugiej szansy nie dostaną. Zwłaszcza że jeszcze przed przesłuchaniem miałem jak najgorsze przeczucia co do nich.kajman pisze:Mi przy sporej części piosenek wystarczy raz, żeby stwierdzić, że nigdy więcej nie chcę tego słuchać, więc ogólnie to raczej pewnie słucham mniej niż większość pozostałych osób.tadzio3 pisze:Zawsze słucham w całości przynajmniej dwa razy i wtedy podejmuję jakąś decyzję- odrzucam, czy słucham do dalszej selekcji.

Ogólnie zawsze słuchałem alfabetycznie, tym razem wg. kolejności ściągania. Ale co jest czyje to nie wiem, bo wsadziłem do jednego folderu.
Aha - ciekawe mozliwości daje Winamp 5.5 - np. wyskakują mi okładki płyt, info na temat zespołu albo nawet recenzja płyty, z jakiej pochodzi nagranie. Nie zawsze co prawda, ale często. Fajna sprawa. Co ciekawe, z polskich zespołów była recka płyty "Ostateczny krach sytemu korporacji" Kultu (angielska ofkoz recenzja).
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 12:41 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- tadzio3
- Kontakt:
No dobrze, czasem, ale bardzo rzadko zdarza mi się, że po razie rezygnuję ze słuchania ponownego, ale są to tylko takie sytuacje, kiedy znam utwór, bądź totalnie mnie zniesmaczy (ale nie pamiętam takiej sytuacji).kajman pisze:Mi przy sporej części piosenek wystarczy raz, żeby stwierdzić, że nigdy więcej nie chcę tego słuchać, więc ogólnie to raczej pewnie słucham mniej niż większość pozostałych osób.tadzio3 pisze:Zawsze słucham w całości przynajmniej dwa razy i wtedy podejmuję jakąś decyzję- odrzucam, czy słucham do dalszej selekcji.
- dominik_fi
Chyba nie zrozumiałes mnie dobrze. Ja też wszystko w całości przesłuchuje. Tylko, że na tamtą chwile miałem przesłuchane 25 a pozostałe chciałem chociaż usłyszec jak brzmią w kawałkach, bo już czasu nie miałem na słuchanie i tak te 25 za jednym razem przesłuchałem a to sporo czasu.Grycek pisze:Toż to zbrodnia na tych utworach. Ja wszystko w całości przesluchuję, nawet jeśli mi się nie podoba.dominik_fi pisze:Nie wiem jak u was, ale ja jak na razie mam przesłuchanych 25 piosenek w całości i resztę metodą "próbkowania"
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
a ja teraz podzieliłem - metodą próbkowania co i tak zajęło mi ponad 1.5 godziny
- na takie które odrzucam, które raczej szans nie mają, takie które mają szanse i takie które powinny się załapać do "11". I odpowiednio wyszło mi 1-14-59-3 plus 4 moje. I żeby nie było wątpliwośći nawet ten odrzucony przesłuchałem
Do tej pory ze wszystkich edycji tylko jeden utwór nie został przeze mnie wysłuchany, ale znałem go z radia.
z 14 dwa przeszły do tych które mają szanse, więc po pierwszym przesłuchaniu sporo się jednak może zmienić. Także jeszce 65 utworów ma szanse, oczywiście jest to tylko teoria ...
A zrobiłem tak że te 65 co zostały podzieliłem czasowo i losowo na podobne 70-80 minutowe "sety"
i dziś zaczynam przesłuchania 

z 14 dwa przeszły do tych które mają szanse, więc po pierwszym przesłuchaniu sporo się jednak może zmienić. Także jeszce 65 utworów ma szanse, oczywiście jest to tylko teoria ...
A zrobiłem tak że te 65 co zostały podzieliłem czasowo i losowo na podobne 70-80 minutowe "sety"

ja odsluchuje wg kolejnosci alfabetycznej wykonawcow. Na razie wczoraj przesluchalem ok. 20 utworow. Po kazdym przesluchaniu jest ocena, z grubsza powiedzmy, ze plusy i minusy. Kazdy kawalek jest przesluchiwany 2 razy i nastepuje pierwszy odsiew - zostaja te ktore dostaly przynajmniej jednego plusa. Potem slucham tych co zostaly i znowu odsiew i tak dalej, tyle iteracji ile potrzeba, zeby zostalo 11. Na koniec ustalenie kolejnosci, w duzej mierze na podstawie wczesniejszych ocen.
Slucham niby wszystkich zgloszen, ale oczywiscie sa wyjatki. W dotychczasowych trzech edycjach jednej piosenki w ogole nie przesluchalem, bo niestety znalem ja wczesniej. A teraz jak jest tyle tego do przesluchiwania i trzeba rzetelnie do tego podejsc do przyznam szczerze, ze laskawszym okiem patrze na rzeczy krotsze niz powiedzmy 8 minut... Do innych mam jakos mniej cierpliwosci i maja trudniej, zeby zdobyc moje zaufanie. Po prostu wiem, ze jak jakiemus kawalkowi dam plusa to bede go potem znowu sluchac, a wiec musial poswiecic swoj czas, wiec jak mam w perspektywie poswiecic czas kawalkowi ponad 10-minutowemu to sie przynajmniej 2 razy zastanawiam czy tego plusa faktycznie dac. Konczy sie to tym, ze jesli kawalek mnie po pierwszym przesluchaniu nie przekona, ze ma duze szanse do dziesiatki sie dostac, to dostaje minusa.
Slucham niby wszystkich zgloszen, ale oczywiscie sa wyjatki. W dotychczasowych trzech edycjach jednej piosenki w ogole nie przesluchalem, bo niestety znalem ja wczesniej. A teraz jak jest tyle tego do przesluchiwania i trzeba rzetelnie do tego podejsc do przyznam szczerze, ze laskawszym okiem patrze na rzeczy krotsze niz powiedzmy 8 minut... Do innych mam jakos mniej cierpliwosci i maja trudniej, zeby zdobyc moje zaufanie. Po prostu wiem, ze jak jakiemus kawalkowi dam plusa to bede go potem znowu sluchac, a wiec musial poswiecic swoj czas, wiec jak mam w perspektywie poswiecic czas kawalkowi ponad 10-minutowemu to sie przynajmniej 2 razy zastanawiam czy tego plusa faktycznie dac. Konczy sie to tym, ze jesli kawalek mnie po pierwszym przesluchaniu nie przekona, ze ma duze szanse do dziesiatki sie dostac, to dostaje minusa.
- dominik_fi
Czuje się wywołanym do dyskuzji.Yacy pisze:prz_rulez pisze:Umbrella-Ella-Ella?Yacy pisze:Do tej pory ze wszystkich edycji tylko jeden utwór nie został przeze mnie wysłuchany, ale znałem go z radia![]()
![]()
Zgadzam się że to jedna z lepszych piosenek w tym roku, jednak nie najlepsza. Najlepsza to Humanity.prz_rulez pisze:Uczepiliście się tej Umbrelli...![]()
Jak dla mnie to był jeden z najlepszych utworów na NL3. I w ogóle w tym roku.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
- Kontakt:
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Odnoszę podobne wrażenie. Raczej tak pod edycję drugą mi podchodzi. Ale jest za to chyba najbardziej eklektyczna ta edycja - od metalu po folk (którego sporo, do czegom i ja sięprzyczyniłGary pisze:No to przesłuchałem wszystkie propozycje i mam już 4 pewniaków. Co do poziomu to wydaje mi się trochę niższy niż w poprzedniej edycji, ale nie jest źle.

Na razie przesłuchałem 60 propozycji. I też 4 są pewniakami.