1337 (14.09.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

GregF

Post autor: GregF »

26 (+2). No i niestety Travis słyszymy dzisiaj po raz drugi, bo to "Closer" się uratowało (21 tyg.) :(, chyba w przeciwieństwie do Habakuka i Prince'a.
ku3a

Post autor: ku3a »

tadzio3 pisze:tak, tutaj piszcie
U mnie lista była by długa, za długa...[/quote]
to wybierz z 5-8
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

ku3a pisze:
zbyszu pisze:I dlatego w obrębie Poczekalni Lista powinna być sterowana. Eliminując złogi kilkunasto tygodniowe było by miesce na nowości. Nawet jeśli miały by być jedynie tydzien, dwa w Poczekalni
Co sadzicie???
a kiedy niby by mialy piosenki wypadac? Co jesli jest 2 tygodnie ale na czolowych miejscach Poczekalni? A co jest potem skacze na 31., a potem sie na tym miejscu utrzymuje? Wywalic?
Ku3a -żle zrozumiałeś.

1) Chodzi mi np. o takiego Silskiego, czy REM, lub Tarantula Smashing P. - którzy od kilku tygodni okupują miejsca 50-41, a ską w poczekalni od 12-20 tygodni???? Czy zamiast nich nie usłyszał byś np. Nowego Smashing Pumpkins? A zamiast Silskiego - niech bedzie - nowej Goyi??? Tych utworów dotyczyło by "ręczne" starowanie

2) Oczywiście nie rezygnował bym z utworów, które trzymaja sie czuba Poczekalni - choć sa od wielu tygodni - patrz np. Gąsienica, która jest chyba z 10 tygodni - ale ciągle w czołówce poczekalni.

Widzisz róznicę???
mikrobi

Post autor: mikrobi »

Chyba Strzyczkowski nie bedzie nowym prowadzącym?

Mam wrażenie, że Baron chce przekonać (Dyrekcję?) że nazwa "lista przebojów programu Trzeciego" powinna zostać.
ku3a

tadzio3 pisze:Jakies rozbierzności muszą być. Inaczej nuda byłaby. Wszyscy huralnie to jest świetne, a to jest kiepskie. :lol:
no wiem, przeciez jaja sobie robie :-P

jakby jeszcze Prince sie utrzymal to bylby Znawcowy szczyt szczescia.
ale poki co odgadniete miejsca Jamesa :-).
Awatar użytkownika
Gravitation
Kontakt:

Post autor: Gravitation »

1973 - bardzo cieszy mnie ta nowość :) Bardzo bardzo - a już w poniedziałek nowa płyta....
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Za jakieś półtora tygodnia mogliby wstawić do zestawu do głosowania Katie Melua "If You Were A Sailboat" bo 24 wrzesnia szykuje sie promocja tego singla :P
Awatar użytkownika
Gabram
Listy Przebojów Trójki słucham od: 306

Post autor: Gabram »

Gravitation pisze:1973 - bardzo cieszy mnie ta nowość :) Bardzo bardzo - a już w poniedziałek nowa płyta....
Mnie też bardzo cieszy, bardzo fajny utworek
Awatar użytkownika
Gabram
Listy Przebojów Trójki słucham od: 306

Post autor: Gabram »

Martyr pisze:Za jakieś półtora tygodnia mogliby wstawić do zestawu do głosowania Katie Melua "If You Were A Sailboat" bo 24 wrzesnia szykuje sie promocja tego singla :P
Promocja, czy premiera?
kajman

Post autor: kajman »

Zdecydowanie najgorsze nagranie Blunta, które udało mi się słyszeć. Czy można było to prymitywniej zrobić? Chyba nie.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Chcę tylko płaczącym za Bjork powiedzieć, że właśnie w zestawie pojawiło się "Innocente". :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Jka swietnie, ze Closer sie jeszcze utrzymał

U mnie Nie byli ani razu na szczycie Listy - a prowadzą w prywatnym podsumowaniu RLP mojej listy. To sie dopiero zdziwiłem...

Do nasłuchania
GregF

25 (N). Spośród piosenek Blunta "1973" jak dotąd podoba mi się najbardziej, chociaż nie potrafię za bardzo wytłumaczyć dlaczego :).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Gary pisze:Chcę tylko płaczącym za Bjork powiedzieć, że właśnie w zestawie pojawiło się "Innocente". :)
Wycieram łęzki!!!! Narzeszcie!!!! Choć poślizg conajmniej miesięczny!!!! Co w zywocie singla oznacza bardzo wiele

Do nasłuchania
ku3a

zbyszu pisze:Widzisz róznicę???
oczywiscie, ze tak, ale metoda przyblizen dojdziemy do sytuacji w ktorych nie wiadomo co zrobic. W moim przykladzie nie wywalamy piosenek, w Twoim wywalamy. Tworzymy przyklad posredni i decydujemy czy wywalamy czy nie. Jesli wywalamy to nastepny przyklad posredni pomiedzy tym a moim, a jesli nie wywalamy to nastepny przyklad posredni miedzy tym a Twoim. Chodzi mi o to, ze raczej nie zdefiniuje sie takich regul. Bo generalnie idea jest dobra, tylko jak ja zrealizowac...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ja tam wolę rocznik 1972, ale ten też nie jest zły :-)

Zbyszu odnośnik do czata nie działa!
Awatar użytkownika
Martyr

ooo, sportowo się zrobiło :wink:
Awatar użytkownika
Martyr

Gabram pisze:
Martyr pisze:Za jakieś półtora tygodnia mogliby wstawić do zestawu do głosowania Katie Melua "If You Were A Sailboat" bo 24 wrzesnia szykuje sie promocja tego singla :P
Promocja, czy premiera?
of koz, premiera.... moje przejęzyczenie :oops:
GregF

24 (+2). Powrót Mr. Z'oob cieszy, ale oceniając na chłodno, "Ja tu czekam" to nic rewelacyjnego, więc kilka tygodni w Top 30 idealnie oddaje miarę przebojowości tego ich wcielenia.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja to bym chętnie w zestawie zobaczył nowy singel BAND OF HORSES - Is There A Ghost :-) :-) :-)
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Kiefer pisze:
prz_rulez pisze: Ale jeśli Linkin Park z "Shadow Of The Day" wejdzie na szczyt to bylby znak, ze sluchacze trojki doznali w ostatnich tygodniach odmóżdżenia. i tak jest już zdecydowanie za wysoko ten kawałek
No to musze powiedziec, ze mi odmozdzenie idzie calkiem zwawo, bo na mojej Domowej ten utwor bedzie w Top5 w najblizszym notowaniu.
Ale w przypadku Twojej Domowej Spokojnej Listy Przebojów jest to usprawiedliwione :)
Nigdy nie byłem jakimś super fanem Linkin Park, jednoczesnie jednak dotychczas wszystkie utwory singlowe Linkinów, które wpadły mi w rękę, dochodziły do pierwszej piątki. "Bleed It Out" doszło na razie do 8. tylko dlatego, że przejście Chestera jest dosyć słabe. Ale "Shadow Of The Day" to nie zdzierżę. Po prostu taki spadek w przypadku takiego zespołu jest niedopuszczalny :!: Już lepiej znoszę "Good Enough" Evanescence...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Wygląda na to, że w znawcy idzie mi fatalnie tym razem.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze:
zbyszu pisze:Widzisz róznicę???
oczywiscie, ze tak, ale metoda przyblizen dojdziemy do sytuacji w ktorych nie wiadomo co zrobic. W moim przykladzie nie wywalamy piosenek, w Twoim wywalamy. Tworzymy przyklad posredni i decydujemy czy wywalamy czy nie. Jesli wywalamy to nastepny przyklad posredni pomiedzy tym a moim, a jesli nie wywalamy to nastepny przyklad posredni miedzy tym a Twoim. Chodzi mi o to, ze raczej nie zdefiniuje sie takich regul. Bo generalnie idea jest dobra, tylko jak ja zrealizowac...
I od tego jest autor Listy - czyli w tym przypadku Balon!!!

Niedzwiedz tak robił - tylko bardziej ukrywajac (czyli bardzo inteligentnie!!!). Wiadomo, ze teraz - w erze bezdusznego głosowania internetowego to nie przejdzie - ale drzewniej, w latach 90-tych to było normą (Niedzwiedziową). I bardzo dobrze!!! Mi się podobało - i np. miałem okazję usłyszeć jakiś wynalazek Niedzwiedziowy, który wprawdzie nie miał wymaganych na miejsce 50 tych np. 200 głosów - tylko miał np. 73...Jelsi załlapało - Słuchacz zagłosował na przyszły tydzien - jeśli nie - Niedzwiedz już nie wciskał tego utworu sztucznie np. na 49 miesce!!!

I Tyle

Widzisz różnicę???

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Yacy pisze:Ja tam wolę rocznik 1972, ale ten też nie jest zły :-)

Zbyszu odnośnik do czata nie działa!
Ni w chorobkę nie wiem, co robię źle. Nie cierpięeeeeeeeęęęę zabaw tym podobnych. Brrrrr
GregF

23 (b/z). "Znów wszystko poszło nie tak" jeszcze chyba za tydzień nie grozi spadek :). Ale już dawno się nie zdarzyło, aby singiel Myslovitz dotarł najwyżej do 9. pozycji (ostatnio chyba "Sei Taing Kya" przed 4 laty).
ODPOWIEDZ