1320 (18.05.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

Campari pisze:(36) ta piosenka Ayo jest tak nudna, ze nawet jak teraz leci to tak jakbym jej nie slyszal. Musi zadebiutowac u mnie na koszmarliscie w koncu, o ile o niej nie zapomne ;)
O takich piosenkach właśnie się zapomina, nie?:)
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

tadzio3 pisze:
GregF pisze:39 (-3). Dziś słyszałem w Muzycznej Poczcie UKF bodaj najlepszą piosenkę Justyny - "Grawitacja". Różnica pomiędzy nią a tym najnowszym singlem niestety kłuje w uszy.
To był chyba jedyny utwór, który naprawdę mi się podobał. U mnie na liście aż 5 razy na pierwszym.
Justyna jest wspaniała. A kto pamięta utwór "Sama" na Eurowizję? Słuchałem na kolanach...
GregF

Post autor: GregF »

36 (+3). Nie żebym szalał za Ayo, ale "It's Supposed To Be Love" znacznie bardziej zasługuje na bycie w Top30.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A mi Lady Pank wzglednie się podoba. Na pewno nie drażni. Może na poczatku, a teraz już nie.
REM powoli zaczyna mi się podobac. W końcu.
Awatar użytkownika
saferłel

Bez zmian, ciekawe ile jeszcze sobie R.E.M posiedzi w takiej strefie gdzie ani nie wypada iśc w górę ani w dół :(

Ale już nagrywają w Vancouver, już nagrywają ....:)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

zbyszu pisze:No to ktos uruchomil z 50 adresów E-mailowych. Po kilku ytg. w Nieszczesliwej teraz wystrzeliło na 38. Brawo. A teraz uciekac (37) :shock:
nie Zbyszu to magia mojego głosu :lol: pierwszy raz oddałem 1 z 10 mi przysługujących....może w końcu skończy się mój pech, choć BURY ME - The Kill i MY GIFT OF SILENCE - Blackfield i GREEN FIELDS - The good, the Bad & the Queen.... mimo iż ciągle głosuję od paru tygodni to nie chce wejść nawet do nieszczęśliwej :cry:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

IZA pisze:Ayo, lepsze to od Dałn on maj nis, ajm bagin ju.
a ja się z koleżanką zgodzę
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

saferłel pisze:Hmm nadal nie miałem okazji posłuchać tej Ayo - nie rozumiem jej fenomenu w Polsce. Chyba nigdzie indziej nie jest popularna...
domyslam sie ze w Niemczech, bo stamtad jest. Ale nie dziwi mnie, ze tam jest popularna tez z tego wzgledu, ze oni maja cieniutki gust
Awatar użytkownika
saferłel

Nie jest w top 30 - i to się chwali!!!!!!!!!
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

zbyszu pisze:Z czatu z Markeim N z tego tygodnia (...)
a gdzieś jest zapis tego czata/czatu/czacenia?
Ostatnio zmieniony pt maja 18, 2007 7:45 pm przez JaceK, łącznie zmieniany 1 raz.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

[/quote] Justyna jest wspaniała. A kto pamięta utwór "Sama" na Eurowizję? Słuchałem na kolanach...[/quote]

u mnie Steczkowska dużo zyskała po świetnym koncercie na Woodstocku, gdzie zaprezentowała materiał z pierwszej płyty. I w sumie tylko ta płyta mi się podoba :]
ku3a

Post autor: ku3a »

znowu w plecy w znawcy na tym duecie, ale tym razem przezornie tylko na 30. obstawilem...
nie rozumiem tego...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=1488

Tam sobie kliknij i czytaj lub...oglądaj.

Zgadnij, które dwa pytania zadałem ? :D :?: :?: :?:
GregF

34 (b/z). Miał być bombowy duet Katie M. z Evą C. z zaświatów, ale coś nie wypaliło i obie panie nadal pozostają na tym samym brzegu tęczy ;).
IZA

Post autor: IZA »

A teraz miło, pięknie i przyjemnie. Niestety, mało spokojnych nagrań trafia do mnie. I w tym przypadku nie ma wyjątku.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(34) duecik Meluy z Cassidy, slabiutki... niestety
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

GregF pisze:34 (b/z). Miał być bombowy duet Katie M. z Evą C. z zaświatów, ale coś nie wypaliło i obie panie nadal pozostają na tym samym brzegu tęczy ;).
chyba to efekt "przejedzenia" Katie Meluą :wink:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

nastoletni_duch pisze:
Justyna jest wspaniała. A kto pamięta utwór "Sama" na Eurowizję? Słuchałem na kolanach...[/quote]

u mnie Steczkowska dużo zyskała po świetnym koncercie na Woodstocku, gdzie zaprezentowała materiał z pierwszej płyty. I w sumie tylko ta płyta mi się podoba :][/quote] Najlepsza płyta wg. mnie to Alkimja. Słucham na zywo, gdzies w zabubione mazurskiej wioseczce zwanej Piecki. Było cudownie ;-)
IZA

Post autor: IZA »

Buldog - Elyta. Niestety, przy V rozbiorze mocno średnio. Trója.
Awatar użytkownika
saferłel

Elita, nie wiem czy utwór ten zasługuje na wstęp do elity polskich nagrań tego roku, ale jestem do niego o wiele bardziej pozytywnie nastawioy niż za 1 razem.
Awatar użytkownika
Zawiesina
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Kontakt:

Post autor: Zawiesina »

Mówcie co chcecie, ale "Elita" rządzi. Płyta Buldoga cieszy się wśród fanów Kazika (do których się zaliczam) wielkim uznaniem, bo poprzednie jego dokonania pozostawiały wieeele do życzenia. A Buldog wbrew opiniom przez niektórych tutaj prezentowanym, różni się od nich zupełnie. Według mnie to najlepszy okołokazikowy album od czasów płyty z piosenkami Waitsa. Widać, jak ktoś nie jest fanem 3*K, to Buldoga nie doceni. :)
Choć przypuszczam, że gdyby "Elita" była utworem instrumentalnym, to większości by się podobał. Ja ją lubię tak czy owak.
kajman

Post autor: kajman »

GregF pisze:37 (b/z). Wolę udawać, że nie słyszę tekstu ;). Tak czy inaczej, już można powiedzieć, że nowy singiel Lady Panków na LP3 zrobił klapę, bo kiedyś to byłoby nie do pomyślenia, aby utkwił na Poczekalni na 4 tygodnie ;).
Trzkrotnie już coś takiego się zdarzało: Nie chcę litości 4, Rozmowa z 7, a Samotne noce aż 14.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(33) moje zyczenie na przyszly tydzien:
koszmarna "Elita" wylatuje z LP3 na dobre, a na jej miejsce albo i wyzej L Dópa :D teksty Kazika znowu mnie rozbawily/poruszyly :lol:
ku3a

Post autor: ku3a »

dobrze jest, Buldog 5 do gory,
a teraz juz L Dópa atakuje :D
GregF

33 (+5). Szkoda, że mając do wyboru kilka niezłych kandydatek na singiel nr 2, jak "Czemu wszyscy wyjechali" czy stranglersowskie "Będziesz z nami", Buldog zdecydował sie akurat na siódmą wodę po kultowym "Rządzie oficjalnym", czyli "Elytę" :evil: .
ODPOWIEDZ