VILKI pisze: ↑czw cze 11, 2020 1:00 pm
dzięki Sundrajta
1. tak
2. liczymy od dołu (jeden utwór to jeden punkt)
3. jeden raz można by wrócić. limit taki jak piosenek z zestawu
4. 7-8 tygodni bez względu na to czy jest w poczekalni czy nie (chyba że wypadnie z poczekalni drugi raz)
5. zaczynamy od "zera". o jakich wcześniejszych nowościach piszesz??
tak bym to widział ja

temik3 pisze: ↑czw cze 11, 2020 1:20 pm
1. ok VILKI
2. ok VILKI
3. Limit czasowy dla utworów w Poczekalni? W żadnym wypadku, zawsze może wejść. Co do wypadku i powrotu to mi wsio rybka choć wolałbym nie.
4. 7-8 tygodni dla wszystkich utworów, które są dziś w zestawie ale muszą zdobyć pkt. w 1 notowaniu, a potem zająć miejsce w regulaminowej klasyfikacji. Czyli w 1 notowaniu zajmuje 130 miejsce zdobywa punkt, to zostaje na drugi tydzień w drugim tygodniu zdobywa punkt, ale wypada bo zajmuje np 101 miejsce. Dla nowości też 7-8 tygodni, warunek podobny do tego co wyżej. Jak ktoś zapomni zagłosować to jego strata.
5. wszystkie utwory z obecnego zestawu, które zdobyły punkt przechodzą dalej, jeśli nie zdobędą punktów to wypadają nawet jak zestaw będzie liczył 91. Wtedy dokładajmy nowości by zestaw liczył 101 czy nawet 110 np. A o wcześniejszych nowościach to też nie wiem o co chodzi.
To ja widzę to w następujący sposób:
1. TAK - od drugiego notowania zostawiamy pierwszą setkę (po odliczeniu wypadków z Top 30) i dodajemy do niej najlepszą dziesiątkę naszych propozycji.
I od razu ustosunkuję się do punktu 5. a więc wszystkie piosenki z trójkowego zestawu (który w wątku inauguracyjnym zamieścił
VILKI) mają takie same prawa, a więc osiem tygodni na pobyt w przedziale miejsc 51-100 i nawet jeżeli za ósmym razem znajdzie się na 51 pozycji wylatuje!
2. Ja raczej byłbym za tym, by głosować na pełną dziesiątkę (ale znam wydarzenia z innego forum, że czasem ktoś zrobił błąd i takiej dyszki wtedy nie uzbierał) , ale prowadzący mnie przekonał, że jeśli głosujemy na mniej utworów, to liczymy punktację od dołu.
Bo na forumowej często się zdarzało, że ktoś głosował tylko na miejsce pierwsze i to tej piosence dawało 10 pkt. Według mnie to było nie sprawiedliwe, teraz będzie jeden i tak jest OK.
3. Poczekalnia z limitem 15 tygodni i wylot, możliwy jeden powrót (czyli mniej więcej tak jak to opisał
TStudent).
4. Nowość dostaje osiem tygodni, o ile ciągle punktuje (nawet znajdując się poza setką), brak jakichkolwiek punktów także oznacza po prostu wylot!
5. Ten punkt wyjaśniłem przy jedynce.