prz_rulez pisze: ↑pt sie 24, 2018 8:48 pm
do bluesa musiałam dorosnąć
Ale to prawda. Nawet Buddy Guy kiedyś powiedział (chyba w wywiadzie z Kaczkowskim właśnie): "Jeśli nie wiesz czym jest blues musisz jeszcze trochę pożyć"
To ja jestem skończonym gó*niarzem, bo lubię pop.
Czy jeśli ktoś nie lubi np. Chopina, to znaczy, że jest... nawet nie wiem, jakiego słowa użyć.
Masz jakieś nieuzasadnione kompleksy Tak już jest, że do pewnych gatunków muzycznych trzeba dojrzeć aby je rozumieć. To naturalny proces, jak w rozwoju psychofizycznym
santosz pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:09 pm
jeśli blues to oczywiście tylko John Mayer
On mi się kompletnie z bluesem nie kojarzy. Raczej z jakąś mieszanką disco z rockiem.
John Mayer akurat bluesem jest przesiąknięty (tych jego bluesowych interpretacji sporo jest w sieci) i słychać to w każdej jego piosence, mimo że na co dzień nie tworzy oczywiście typowo bluesowej muzyki
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2018 9:16 pm przez santosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Kajmanie, mam wrażenie, że nawet nie próbowałeś zrozumieć, o co chodzi w muzyce Taco. No, ale może to też dlatego, że nie należysz do "pokolenia Tamagotchi"
Choć w sumie jego najbardziej entuzjastyczna publika jest już "post-tamagotchi"...
santosz pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:15 pm
John Mayer akurat bluesem jest przesiąknięty (tych jego bluesowych interpretacji sporo jest w sieci) i słychać to w każdej jego piosence
Ale w "Nowym świetle" to chyba nic z bluesa nie znajdę
santosz pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:09 pm
jeśli blues to oczywiście tylko John Mayer
On mi się kompletnie z bluesem nie kojarzy. Raczej z jakąś mieszanką disco z rockiem.
John Mayer akurat bluesem jest przesiąknięty (tych jego bluesowych interpretacji sporo jest w sieci) i słychać to w każdej jego piosence, mimo że na co dzień nie tworzy oczywiście typowo bluesowej muzyki
lady pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:15 pmNo właśnie, niestety taką powszechną opinię ma blues: smuty. A to tak jak znać tylko jeden smak lodów.
To miej pretensje do tych, którzy puszczają ten smutny blues. Między innymi tych w Trójce.
Ale serio, dla tego powyżej to znalazłbym chętnie jakąś osobną nazwę.
santosz pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:15 pm
John Mayer akurat bluesem jest przesiąknięty (tych jego bluesowych interpretacji sporo jest w sieci) i słychać to w każdej jego piosence
Ale w "Nowym świetle" to chyba nic z bluesa nie znajdę
akurat w nowym świetle gdzieś w okolicy 2:30 jest bluesowa solówka gitarowa, trwa około 5 sekund , ale jest
prz_rulez pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:17 pm
To miej pretensje do tych, którzy puszczają ten smutny blues. Między innymi tych w Trójce.
Dobrze, że jest internet - można samemu odkryć wszelkie jego odcienie, ale w Trójce też można o tym usłyszeć, np. we wczorajszej audycji pana Chojnackiego.
prz_rulez pisze: ↑pt sie 24, 2018 9:17 pmAle serio, dla tego powyżej to znalazłbym chętnie jakąś osobną nazwę.