20. Zlot Forum LP3 - 13-15 listopada 2015 r., Śródborów

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Re: 20 Zlot Forum LP3 - 13-15 listopada 2015 r.

Post autor: konwicki1980 »

LLucky pisze:może dzięki temu po raz pierwszy dostaniemy 100% tego, co zamawialiśmy... :roll: ).
Przepraszam bardzo, na zlocie toruńskim za każdym razem dostawaliście to, co zamawialiście :wink: wprawdzie w przypadku pizzerii konieczny był telefon kajmana do niej z cennymi wyjaśnieniami, ale braków ani pomyłek nie było :)
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

konwicki1980 pisze:
LLucky pisze:może dzięki temu po raz pierwszy dostaniemy 100% tego, co zamawialiśmy... :roll: ).
Przepraszam bardzo, na zlocie toruńskim za każdym razem dostawaliście to, co zamawialiście
Owszem, w Toruniu pierogi były bez zarzutu (i nie tylko pierogi) - miałem na myśli nasze zamówienia z Soplicówki.
falcoeagle
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: falcoeagle »

Zalatany jestem, ostatnie weekendy każdy w innym miejscu (wybory, święta, wyjazd 1, dziś wyjazd 2, w piątek zlot ;) ), więc dopiero teraz daję znać, że zaliczka do LLucky'ego popłynęła świadomie.
Będę na Myśliwieckiej koło 18:30, tort rzecz jasna że tak!, kropka - obojętnie, byleby ładnie.
ku3a

Post autor: ku3a »

Spisałem dotychczasowe ustalenia dotyczące trzech tematów i będę dbać o to, żeby były aktualne:

Tort:
TAK (przegłosowane) - ku3a+uzi, jollyroger72, Miszon, kajman, Yacy+Martyr, djjack, wwas, atram842, LLucky, falcoeagle
NIE - TomaszBr
Nie wiadomo - Dekodi, neon.ka, Aro

Wcześniejsze wyjście (czyli o 21:00):
TAK (przegłosowane) - ku3a+uzi, Miszon, Yacy+Martyr, djjack, TomaszBr, wwas, atram842, LLucky
NIE - kajman
wstrzymuje się - jollyroger72,
Nie wiadomo - Dekodi, falcoeagle, neon.ka, Aro

Spotkanie:
Myśliwiecka - Miszon (albo już w Śródborowie), Yacy+Martyr, jollyroger72, falcoeagle, bobby-x (?)
Centralny:
17:00 - djjack
po 17:00 - atram842
ok. 17:30 - ku3a+uzi
17:44 - kajman
17:49 - TomaszBr
Nie wiadomo:
Dekodi, LLucky, neon.ka, wwas, Aro
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Jeśli chodzi o omijanie pociągów m.in. stacji Powiśle, to rzeczywiście jest remont linii średnicowej, który potrwa do 18 listopada. Ale dotyczy przede wszystkim kierunku wschodniego, więc z powrotem na stację Śródmieście nie powinno być kłopotu.

Jeśli chodzi o tort, to dla mnie szczerze mówiąc mógłby być, i mogłoby go nie być, ale ponieważ będzie, to oczywiście dołożę się, jeśli będzie jakaś zbiórka. :-)
Odnośnie wcześniejszego wyjścia nie ma co już głosować, ale również bym była za wyjściem wcześniejszym.
A jeśli idzie o spotkanie, to ja do końca nie będę pewna ale chyba najbardziej prawdopodobne jest, że dotrę już na Myśliwiecką. Jakby nie, to będę się kontaktować z Kubą.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Mam pytanie:
czy jedzie może ktoś z Wrocławia?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Miszon pisze:Mam pytanie:
czy jedzie może ktoś z Wrocławia?
W kontekście czego pytasz? Ja jadę przez Wrocław.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

A to nie przez. Musiałby ktoś z.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

ku3a pisze:Spisałem dotychczasowe ustalenia dotyczące trzech tematów i będę dbać o to, żeby były aktualne:

Spotkanie:
Myśliwiecka - Miszon (albo już w Śródborowie), Yacy+Martyr, jollyroger72, falcoeagle
Centralny:
17:00 - djjack
po 17:00 - atram842
ok. 17:30 - ku3a+uzi
17:44 - kajman
17:49 - TomaszBr
Nie wiadomo:
Dekodi, LLucky, neon.ka, wwas, Aro
Pisałem na 5? stronie, że "chyba" wpadnę na Myśliwiecką ale skoro (przegłosowane) i nie ma mnie w spisie to nie wpadnę.
kajman

Post autor: kajman »

Myślę, że przesadzasz. Łatwo Cię było przeoczyć bo jakoś ostatnimi czasy kojarzysz się z sobotnimi popołudniami.
Awatar użytkownika
bobby-x

Kolego Kubo, dużo nowych pięknych utworów, odkrywania świetnych płyt, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego jubileuszu 10-lecia wstąpienia na forum lp3 pl.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

bobby-x pisze:Kolego Kubo, dużo nowych pięknych utworów, odkrywania świetnych płyt, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego jubileuszu 10-lecia wstąpienia na forum lp3 pl.
Przyłączam się do życzeń dla Kuby a Bobby'emu również życzę tego samego z okazji dzisiaj przypadającego 10-lecia :wink:
ku3a

Bobby, ale żeś to wypatrzył! :-)
Dzięki :-). I fajnie, że od razu mogę się zrewanżować tym samym :mrgreen:. Najlepszego, Bobby! Frajdy z forum, ze zlotów i z czasu spędzanego z Listą :-).
No to chyba z tej okazji w sobotę stukniemy sobie buteleczkami, co? ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Przyłączam się do życzeń dla Kuby i dla Bobby'ego z okazji Waszego jubileuszu, chłopaki! :D
Niech ten fanatyzm w Was trwa!!! :D

à propos fanatyzmu przypomniałam sobie rozmowę z Niedźwiedziem z I zlotu forum. Wrażenia po drugiej stronie odbiornika jak dla mnie bezcenne. :wink: :)
Awatar użytkownika
bobby-x

ku3a pisze:No to chyba z tej okazji w sobotę stukniemy sobie buteleczkami, co? ;-)
No ba :mrgreen:
Awatar użytkownika
Martyr

Nadrabiam czytanie wątku zlotowego, bo widzę ze trochę się rozwinęliście.
jollyroger72 w temacie bycia ochroniarzem tortu pisze:
wwas pisze:I dasz radę oprzeć się pokusie, żeby uszczknąć? ;)
Sam się oprę, ale mogę ewentualnie pójść z nim do Helen i we dwoje wchłoniemy wszystko :lol:
możesz też zaprzyjaźnić się z panami strażnikami częstując ich tortem :mrgreen:

Tort to świetny pomysł i to że zrobi go Babcia wwasa to też super!! :)
ku3a na temat wykonawcy tortu na zlot pisze:Wojtek, wspaniała wiadomość! :-D
jollyroger72 pisze: Wiwat Babcia wwasa :P
Wiwat wiwat!!! :)
LLucky na temat pizzerii pisze:Rezygnujemy z Metro, natomiast sprawdziłem już pizzerię, która jest po drodze do Śródborowa i proszę o zapoznanie się z tym menu.
Wyszukiwarka pyta o miasto. Wybieram Warszawa, Warszawa Miedzeszyn czy Warszawa Wilanów?
Awatar użytkownika
bobby-x

LLucky na temat pizzerii pisze:Rezygnujemy z Metro, natomiast sprawdziłem już pizzerię, która jest po drodze do Śródborowa i proszę o zapoznanie się z tym menu.
LLucky pisze:Wyszukiwarka pyta o miasto. Wybieram Warszawa, Warszawa Miedzeszyn czy Warszawa Wilanów?
A czemu nie wybierzesz po wybraniu "mazowieckie" po prostu Otwock? :know: Po prostu za dużo na głowie LLucky?

Jako mieszkaniec powiatu otwockiego lubiejący pizzę, czasem zamawiam pizzę:
99% Telepizza Świder ul. Kołłątaja 61? (na pewno po drodze do śródborowa jadąc przy torach) : w piątek jest zawsze promocja 3 średnie pizze po 15zł (było po 12) = 45 zł
1% Metropizza Otwock ul. Karczewska 10?- nie mają zniżek na weekendy bo pani mi powiedziała, że w weekend i tak najwięcej się ich sprzedaje więc po co zniżki
0% - te inne Biesiadowo, i coś tam może wymienione w wątku.
Problem może być tylko taki kiedy dojadą nie-samochodowcy, bo pizzę można zgarnąć jadąc samochodem z wawy lub ewentualnie odebrać ją po rozpakowaniu bagaży.
wejdźcie na zakładkę promocje "PIĄTEK- cenowy wyjątek!" jednak po 12 zł, jedna średnia pizza wystarcza na jedną osobę.
LLucky pisze:Wyszukiwarka pyta o miasto. Wybieram Warszawa, Warszawa Miedzeszyn czy Warszawa Wilanów?
W pracy w związku z tym, że pracuję w dzielnicy Wilanów stosunek jest podobny:

99% Telepizza W-wa Wilanów ul. Hlonda 10
1% Pizzeria Fratelli - koleżanka w pracy czasem zamawia, tylko mają na cienkim cieście więc czasem się załapię
0% - pizza Hut zlikwidowali w okolicy

ale nie sugiiierucie się moimi podpowiedziami, każdy ma inne podniebienie!

Właściwie nie wiem czemu macie z tym problem bo od zlotu nr 1 w menu tylko tej pizzerii jest "Uśmiech Boryny" {kiełbasa, pieczarki, cebula, sos pomidorowy, ser}
i "Boryna na wakacjach" (zamówienie Kuby) tzn. w menu "Boryna na Hawajach" {1- połowa: szynka, ananas, kukurydza, ekstra ser; 2 połowa: kiełbasa, pieczarki, cebula, ekstra ser, sos pomidorowy, ser}

Hawaje - wakacje w sumie to samo :D

Tę Borynę to powinniście zamówić tak ku zlotowej pamięci :D znaczy pizzę , tam nie wyskakuje Pani z tortu. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Mnie ogólnie odpowiada każda pizza poza:
- z ananasem
- z oliwkami
Awatar użytkownika
Martyr

Bobby, to pytanie o miasto jest ode mnie. Llucky jako mieszkaniec Wa-wy na pewno wie co tam wybrać, w przeciwieństwie do mnie urodzonej Tczewianki.
O Otwocku jakos zapomniałam. Dzieki za uwage. :)
Awatar użytkownika
bobby-x

Miszonie, wydaje mi się, że organizatorom byłoby łatwiej gdybyś po prostu zerknął w menu i podał nazwę.
Martyr, czasem szukamy w życiu czegoś bardzo daleko a okazuje się, że mamy to na wyciągnięcie dłoni :mrgreen:
LLucky

bobby-x pisze:
ku3a pisze:No to chyba z tej okazji w sobotę stukniemy sobie buteleczkami, co? ;-)
No ba :mrgreen:
Mam kupić w butelkach? Czy wystarczą Wam puszki?
Martyr pisze:
LLucky na temat pizzerii pisze:[...] proszę o zapoznanie się z tym menu.
Wyszukiwarka pyta o miasto. Wybieram Warszawa, Warszawa Miedzeszyn czy Warszawa Wilanów?
Otwock (Kołłątaja 61)
Martyr pisze:LLucky jako mieszkaniec Wa-wy [...]
Raczej jako częsty bywalec, aczkolwiek moje bywanie niewiele ma wspólnego z konsumpcją pizzy w mieście stołecznym, więc i tak nic nie podpowiem.
bobby-x pisze:w piątek jest zawsze promocja 3 średnie pizze po 15zł (było po 12) = 45 zł [...]
wejdźcie na zakładkę promocje "PIĄTEK- cenowy wyjątek!" jednak po 12 zł, jedna średnia pizza wystarcza na jedną osobę.
W internecie stoi, że 12 zł dotyczy tylko średnich pizz z grupy "klasyczne", natomiast na ulotce i dopytane osobiście mam 15 zł, które dotyczy (chyba) każdej z grup. Wydaje mi się, że w takim razie lepiej będzie skorzystać z promocji "2 za 1" i wziąć duże. Biorąc średnie za 15 zł każdy dostałby 707 cm2 pizzy, do daje 47,1 cm2/zł, natomiast biorąc duże "2 za 1" każdy dostałby 582 cm2 pizzy za cenę od 10,98 zł do 12,73 zł, co daje od 45,7 cm2/zł do 53,0 cm2/zł plus sosy gratis.
A jeśli kogoś nie interesują te cyferki, to niech przede wszystkim zada sobie pytanie, czy będzie w stanie zjeść sam całą średnią pizzę o średnicy 30 cm - jeśli będzie kilka takich osób, to możemy skorzystać z promocji na średnie, ale na poprzednich zlotach pizza zawsze zostawała na następny dzień, więc wątpię, żebyśmy faktycznie byli w stanie przełknąć same średnie. Dla ułatwienia (a może utrudnienia?) w podjęciu decyzji dodam, że pizze z Metro były ciut większe niż z Tele. W szczególności duże z Metro miały powierzchnię o ok. 1/8 większą niż duże z Tele, więc można przyjąć, że połowa dużej z Tele to tak jakby trzy i pół kawałka dużej z Metro. Z kolei cała średnia z Tele to tak jakby cztery i jedna czwarta kawałka dużej z Metro. Jeśli poprzednio byliście głodni po czterech kawałkach dużej z Metro, to wciśniecie średnią z Tele, ale jeśli te cztery to było za dużo, to pół dużej z Tele będzie w sam raz.
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2015 7:49 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 2 razy.
ku3a

LLucky, puszki wystarczą ;-).

Bobby - a od kiedy to Boryna to kobita? ;-)
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:Bobby - a od kiedy to Boryna to kobita? ;-)
A kobieta faceta o nazwisku Boryna to ma jakieś inne nazwisko?
LLucky

"A, Boryna!"

Wczoraj epatowałem tak obliczeniami z dokładnością do dwóch cyfr po przecinku, to teraz mam za swoje. Okazuje się, że nie zawsze 2 razy 2 jest równe 4 - u mnie wyszło 8. Miałem zapisane, że mam kupić 4 litry tego, 4 litry tamtego i 4 litry owego, a kupiłem po 4 butelki każdego. Razem po 8 litrów. No trudno, najwyżej zabiorę nadwyżkę z powrotem po zlocie do siebie. Ale nie ma się co martwić, a raczej trzeba się cieszyć: będzie co pić! ;) :D
A propos: jolly, pamiętałem! ;)
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2015 7:59 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

czyli w takim razie nie ma sensu, żebym przynosił Cydr, który dostałem od klienta?
ODPOWIEDZ