Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
petergerman pisze: ↑pt maja 01, 2020 8:53 pm
Koniec dzisiejszego odsłuchu. Jak narazie mamy 3 wypadki z Top100 w stosunku do ubiegłorocznego Topu:
1. Coma "Los cebula i krokodyle łzy" z 97 miejsca
2. Dawid Podsiadło "Nieznajomy" z 83 miejsca
3. Republika "Moja krew" z 99 miejsca
no nie zapowiada to jakiejś rewolucji w obrębie top100
Jutro w pierwszej godzinie będziemy mądrzejsi. Kilka utworów balansuje na granicy 90-110 miejsca. Chociaż jakiś dużych awansów do Top 100 nie przewiduję.
Może "Living in a Moonlight" Collage lub Houk "Transmission into your Heart? Kto wie...
Brian pisze: ↑pt maja 01, 2020 8:51 pm
"Moja krew" mogłaby stać gdzieś w okolicach słownikowej definicji popularnego sformułowania "epickie" i nie mijałoby się to zanadto z prawdą
W słownikowej definicji na razie jest bliżej sformułowania "poetyckie", aczkolwiek prawdopodobnie jesteś świadkami przepoczwarzania się znaczenia epickości w polszczyźnie.
Na finał pierwszego dnia utwór otwierający płytę, do której mam szczególny stosunek - "Obywatel G.C." to pierwszy winyl z muzyką przez duże M, jaki w życiu kupiłem (w moim głosowaniu na 11. miejscu "Przyznaję się do winy").
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2020 9:04 pm przez GregF, łącznie zmieniany 2 razy.
krzysiek83 pisze: ↑pt maja 01, 2020 8:56 pmDziecko i Obywatel, te dwa powinny być wyżej, ajajajaj, nie wyobrażam sobie żadnego mojego top10 bez nich, włączając top bez podziałów na kraje i gatunki.
Bywały lata, że był i na 1.
Pierwszy dzień maratonu za nami Nie było mi dość ciężko zapisywać vwszystkiego w swoim zeszycie, chociaż w tej ostatniej godzinie trochę zawiodła mnie podzielnosc uwagi między TOP a Listę w innym wątku. Do przeczytania więc w tym samym miejscu za mniej niż 12 godzin
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2020 9:02 pm przez kacper94, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Varius Manx - PIOSENKA KSIĘŻYCOWA
2. Edyta Geppert - OCH, ŻYCIE KOCHAM CIĘ NAD ŻYCIE
3. Czesław Niemen - JEDNEGO SERCA
4. Obywatel G.C. - PARYŻ - MOSKWA 17.15
5. Dawid Podsiadło - NIEZNAJOMY
6. Czesław Niemen - POD PAPUGAMI
7. Artur Rojek - SYRENY
8. Ira - NADZIEJA
9. Czerwone Gitary - BIAŁY KRZYŻ
10. Republika - MOJA KREW
11. Armia - NIEZWYCIĘŻONY
12. Paktofonika - JESTEM BOGIEM